Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Motosiklet Kulüpleri Tartışmaları

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    Alıntı artemis99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Biçimsel ve idari açıdan kural konmasının nedeni de manevi bir simge niteliği taşıyor olmalı, tahmin edebiliyorum.
    Bu sefer 12'den isabet kardeşim Kardeşim dememde bir sakınca olmadığını umuyorum yaşım 51
    berk_cglr bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı BatuhanK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kulüp boş muhabbet. Motosikletli arkadaşlarım var, yenileriyle de tanışıyorum. Kafa dengi olanla ister sür, ister görüş.
    Neden herkes bi arada bulunsun, bir yere ait olsun... Fısss
    sons of anarchy dizisini izlemedin galiba, bir kaç bölüm izledikten sonra bende bir klube gireyim triplerine girdim bir ara. kendimi jax teller gibi hissediyorum bu aralar, dikkat edin birinizi vurabilirim.

    yani arkadaşlar izlediğimiz dizi ve filmler gerçekten çok etkileyici olabiliyor ama bırakın filmde kalsınlar, günlük hayatta uygulamaya gelmezler tabi mizah içerikli filmler bir istisna.

  3. #23
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sons of anarchy dizisini izlemedin galiba, bir kaç bölüm izledikten sonra bende bir klube gireyim triplerine girdim bir ara. kendimi jax teller gibi hissediyorum bu aralar, dikkat edin birinizi vurabilirim.

    yani arkadaşlar izlediğimiz dizi ve filmler gerçekten çok etkileyici olabiliyor ama bırakın filmde kalsınlar, günlük hayatta uygulamaya gelmezler tabi mizah içerikli filmler bir istisna.
    zaten o diziler ve filmler yok mu, imaj net "çete" bizim kulübe kabul öncesinde yapılan ilk konuşmada şu ilk konuşulan şeydir : "O dizileri unut"...

  4. #24

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Sadece cruiser kullanan ve çok belirgin şekilde sınırları çizilmiş, üyelerin uyması gereken davranışları olan motosiklet kulüplerinden daha genel olarak ele almak istiyorum. Bu gruplar motosiklet coşkusunu paylaşan, buluşan, süren insnalar oluyor. Belirli bir forumu oluyor veya facebook grubu oluyor bu grupların. Buna MT Ankara da bunun gibi sayılır. Ankara'da Ankara Motosiklet Kulübü güzel görünüyor. Eskiden VStrom Türiye daha aktifti. Bana abilik yapanlar o gruptur mesela. ART Motoakademi'den eğitim alanların oluşturduğu facebook ve Whatsapp grupları var. OMM de benzer şekilde. Bir araya gelmiş üç beş motorcu da böyle sayılır.

    İnsan yeni başlıyorken soracak çok şeyi oluyor. Ve bu sorulara yüz yüze cevap bulmak güzel oluyor. Forumda veya Google'da cevap bulmak da fena değil tabii ama forumda karşıdaki kimdir, tecrübesi nedir, bilgi kaynağı nedir, o konular biraz sıkıntılı olabiliyor. Bir de bazen insan aslında o konuda bilinecek, sorması gereken bir şey olduğunu fark etmeyebiliyor. Yani bazen aslında bildiğimizi sanıyoruz. O durumlarda birilerinin seni uyandırması için bu grupların toplantıları güzel.

    Yeni başlayan kişi hakimiyete ve yola dair eğitimleri almış olsa da kendi kendine gideceği yol bilmiyor, sürüşte durmadan gidilecek yol ne kadardır onu bilemiyor, nerede yenir, nerede çay içilir onu bilmiyor. Daha önce arabayla yolumuzun düşmediği dağlık ormanlık köy yollarına gidiliyor. Bu yolları, rotaları, mola yerlerini öğretmesi açısından bu gruplarla sürmek güzel şey. Gerçi İnternet'te de bu konularda bilgi var. Ben de Ankara için şöyle bir rota listesi yazmıştım mesela. Ama gerçekten buluşup sürmenin yerini tutmaz.

    İnsanda bir motosiklet coşkusu başladığı zaman aklına hep bu geliyor. Hep bundan konuşmak istiyor. Ama etrafındaki kişiler motorcu değilse her aklına geldiğinde lafı motosiklete getirmek diğer insanlarla biraz darlayıcı oluyor. Motorcunun motor sühbeti edebileceği bir mecra sağlıyor bu gruplar. Haftada bir buluşmada motor muhabbeti etmek, edilen sohbetleri dinlemek, bazen sorular sorup öğrenmek gayet güzel, gayet zevklidir.

    İnsan değişik gruplara girip çıkıyor, kendine en uygun olanında daha fazla zaman geçiriyor. Sakarya otoyolunda 300 km/h hızla giden grup da var, ART'tan eğitim almışların Bolu Dağları virajlarında sürüş yaptıkları gruplar da var. İşte yukarıdaki yazıya konu olan cruiser grupları da var. Her biri başka yönlerine hitap ediyor insanın. Sonunda insan kafasına yatan bir grupla, kendinde görmek istediği özellikleri ortaya çıkaran grupla daha fazla özdeşleşiyor.

    Zaman içinde bu motor-dan konuşma, motosiklet kullanan yeni arkadaşlar edinme coşkusu azalmaya başlıyor. İnsan yavaş yavaş gerçekte bu insanların bir kısmıyla pek bir ortak noktası olmadığını anlamaya başlıyor. Hatta sadece motosiklet kullanıyor diye normalde arkadaş olmayacağı biriyle arkadaşlığı sürdüremeyeceğini fark ediyor. O zaman işte gruplarda tanışılan insanlar, sonraları birlikte süren bir kaç kişilik bir gruba dönüşüyor. Büyük gruptan ayrılıyor, kendi kendilerine sürüşler yapmaya başlıyorlar. Zaten motosikletten konuşmak coşkusu da zaman içinde bitiyor. Sadece sürmek zevki kalıyor geriye. Onu da kafa yapısı, motosiklet sürüşünü algılayışı, sürüş biçimi kendine benzer insanlarla bir arada oluyor. Büyük grup ise var olmaya devam ediyor. Yeni liderler, yeni katılımcılar ile yoluna devam ediyor.

    Ben açıkçası bu grupların bu camiaya yeni başlayan insanlar için çok güzel bir hizmet sağladığını düşünüyorum. Eğitimlerde öğretilmeyen başka şeyler bunlar. Hatta bunu motora yeni başlayan birisi olarak tecrübeli insanlardan aldığım bir borç gibi görüyorum. Bu nedenle yapabildiğim kadar çok Ankara Günübirlikleri yapıp zamanında bana yapılan rehberliği ben de başkalarına yapmak, rotaları mola yerlerini tanıtmak, böylece aldığım borcu ödemek istiyorum. Eğitimli sürücünün sürüşündeki farkı gözlemleyip, o şekilde sürmek isteyen, ona ilgi duyan olur da yol eğitimi almasını sağlarsam ne mutlu bana.

    Yeni başlayan bir kişi kendini nasıl bir grupta bulursa motosiklet hayatının ilk zamanlarında sürüşü o grubun atmosferi gibi oluyor. O nedenle yol eğitimi almış sürücülerin atmosferi belirlediği bir grupla sürüşlere başlamak güzel bir şans aslında. Ben o açıdan şanslıydım.

    Motosiklet ile şimdiye kadar hep tek sürmüş veya motosiklette yeni olan arkadaşlara grupların toplantıların sürüşlerine katılmayı denemelerini kesinlikle öneririm.

    Yeni başlayan bir katılımcı açısından grupla sürüşlere katılmak üzerine bir yazı yazdım. Buluşma yerine gitme zamanı, sürüşte dikkat edilecekler, sürüş biçimi, küçük cc büyük cc işleri, motorların park edilme biçimi, etrafla ilişkiler gibi konuları ele aldım. Yazıyı okumak için (bkz: Grup sürüşüne katılmak).
    shadowmaster, BatuhanK, espresso ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  5. #25
    Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2012
    Motosikleti
    Var
    Umduğunu bulamayabilirsin bir bakmışsın kel kabak yaşlı yaşlı adamlar )

  6. #26
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    Alıntı Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Umduğunu bulamayabilirsin bir bakmışsın kel kabak yaşlı yaşlı adamlar )
    Yaw arkadaş yelek vs laf ediyorsunuz da, saçımız döküldüyse ve göbekliysek ne yapalım, yaş kısmına hiç girmiyorum
    fearlesboyy bunu beğendi.

  7. #27

    Üyelik
    05 Ocak 2012
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    Alıntı EmirŞengezer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adında kaos olup da bu kadar kural kitap hiyerarşi olması garip.


    Bir de anayasalarına göre dil, din, CİNSİYET vs ayrım yapılmıyor, bireyleri ortak motorsiklet noktasında birleştiriyor ama neden ise KADIN üye kabul etmiyorlar. Enteresan.
    RAMİREZ, fearlesboyy ve Mustaphalanx bunu beğendiler.

  8. #28
    Eski_kasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ocak 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT-03 660 / tvs apache 150
    Alıntı MrMud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gün gelecek, kurmadığım Enduro'cu grubu için bana küfür edeceksiniz.

    -Führer Mud
    Heil Mudler !

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:38 ----------

    Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "türkiye şeyhler, dervişler, müritler ve kulüpler memleketi olamaz."
    Derin saplıyosun reis yapma bunu hep yapıyosun
    MrMud bunu beğendi.

  9. #29
    something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2015
    Motosikleti
    MT 07
    Mt'de alperi bir durtim toplanalim ve bu konusmalari herkes yuz yuze yapsın bazen millet guzel sallıyor klavye basinda

    Benim bide kizlar grubum var, hatta bu sene motorcu kadinlar tatil bile ayarladik.. 200 e yakin kadin whats grubu her gun buyuyor

  10. #30
    Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2016
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Awasome , kızlara söyler misin ltfn bari onlar apaçilik yapmasın. Bugun kız içimden geçti. Hep sabır diyorum. Ne mutlu bana. Alttan alıyorum ve çizik yok motorumda. Alttan hep alltan süper

  11. #31
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    "Cinsiyet ayrımcılığı" yapmamak başka bir şey kadın üye almamak başka. Hariçten gazel okununca böyle oluyor normal olarak. Facebook paylaşımlarına bakarsanız toplantılarımızda eşlerin de bulunduğunu hatta "çingene salıncağı"nda bebek uyuttuğumuzu da görürsünüz. "Kadın üye" kabul etmemeyi tüm kulüp üyelerinin katıldığı bir toplantıda, özellikle evli üyelerimizin eşlerinin tedirgin olmaması adına kararlaştırdık. Bu, aramızda kadın yok demek değil. Var, hem de aslanlar gibi motorunu alıp bizimle geziye, etkinliğe gelen de var. Ama resmi üye değil, misafir statüsündeler. "Niye böyle?" sorusu soracak olan varsa da şimdiden yanıtını yazayım : "Biz öyle istiyoruz."

  12. #32
    MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Alıntı Eski_kasa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Heil Mudler !

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:38 ----------



    Derin saplıyosun reis yapma bunu hep yapıyosun
    Ya adamsın, bu espriyi bekliyodum.
    Seni özel kalemim yapicam.
    +299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
    Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
    -MrMud

  13. #33
    Eski_kasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ocak 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT-03 660 / tvs apache 150
    Alıntı MrMud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya adamsın, bu espriyi bekliyodum.
    Seni özel kalemim yapicam.
    yol+yemek+ssk my führer !
    MrMud bunu beğendi.

  14. #34
    brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2011
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    @shadowmaster

    Yazdiklarinda problem yok. Benim dikkatimi çeken kısmi kopyala yapıştır yapacağım.

    HANGAROUND : Haftalık kulüp toplantılarına en az 4 kere art arda katılan aday üyelerin, üye olma isteklerini belirtmesini takiben, kurucular konseyi başvuruyu değerlendirerek, olumlu karar alınması durumunda aday üyeyi “hangaround” rütbesi ile kulübe kabul eder.

    Ya da

    PROSPECT : Hangaround 3 yıldız rütbesine sahip aday üyeler, kulüp içindeki davranışları ve kıdemleri doğrultusunda değerlendirilerek, konsey kararı ile “prospect” rütbesine yükseltilirler. Rütbe yükseltilmesini takiben, sırt bölümüne “CHAOS” yazısını ve ön tarafa da “prospect” çıkartmasını dikebilirler.

    Beni su rütbeler, haftada su kadar katılması gereKiyor falancadan önce filanca dikemez vb kurallar germekte.

    Bana uygun olmadığı açık net.

    Dediğim gibi alan razi veren razi. Mutluysaniz problem yok. Yardim vs konularda diyecek bir şey yok zaten. Tebrikler.

    Mobilden yazdım hatalar olabilir.

  15. #35
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    Alıntı brooklynnn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @shadowmaster

    Yazdiklarinda problem yok. Benim dikkatimi çeken kısmi kopyala yapıştır yapacağım.

    HANGAROUND : Haftalık kulüp toplantılarına en az 4 kere art arda katılan aday üyelerin, üye olma isteklerini belirtmesini takiben, kurucular konseyi başvuruyu değerlendirerek, olumlu karar alınması durumunda aday üyeyi “hangaround” rütbesi ile kulübe kabul eder.

    Ya da

    PROSPECT : Hangaround 3 yıldız rütbesine sahip aday üyeler, kulüp içindeki davranışları ve kıdemleri doğrultusunda değerlendirilerek, konsey kararı ile “prospect” rütbesine yükseltilirler. Rütbe yükseltilmesini takiben, sırt bölümüne “CHAOS” yazısını ve ön tarafa da “prospect” çıkartmasını dikebilirler.

    Beni su rütbeler, haftada su kadar katılması gereKiyor falancadan önce filanca dikemez vb kurallar germekte.

    Bana uygun olmadığı açık net.

    Dediğim gibi alan razi veren razi. Mutluysaniz problem yok. Yardim vs konularda diyecek bir şey yok zaten. Tebrikler.

    Mobilden yazdım hatalar olabilir.
    Eyvallah, daha önce de yazdığım gibi bireysel tercihlere karşı saygı duymaktan gayrısı abes olur

  16. #36
    ccc67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ağustos 2013
    Motosikleti
    Cbr 125 (2014 kirmizi) /Artik Cbr 250 (2016 siyah)
    Alıntı shadowmaster adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Polemik yaratacak bir yorum yapmadan kendi kulübümüzün web sayfasını paylaşayım. Oradan kurallarımızı okuyabilirsiniz. Ayrıca cruser / chopper kulüpleri "Türkiye'nin Renkleri" platformu çatısında yıl içinde düzenli toplantılar yapan bir oluşumdur. Chaos Turkey CC için de facebook sayfamızdan sürüş dışı etkinliklerimizi de inceleyebilirsiniz. Son bir yıl içinde Van'da bir ilkokuldaki kardeşlerimize malzeme ve kışlık bot yardımı, sokak hayvanları için etkinlikler, otistik çocuklarla gün boyu eğlence, kansersiz yaşam derneği ile ortaklaşa cocuklara hastane ziyareti, kulüp için kapalı alan ve yol eğitimleri gibi faaliyetlerimiz var ve hepsi planlı olarak sürmekte. Bu başlığın amacına uygun olarak bir cruser/chopper kulübünü ve üyelerini, kel, sakallı, göbekli olarak tarifleyen arkadaşlarla da herhangi bir şekilde cevap vs içinde olmayacağımı da belirteyim. Hepinize güvenli ve keyifli sürüşler...
    www.chaosturkey.com
    Anayasa:örgütlenmiş bir toplumda devletin yönetim biçimini belirten, yasama, yürütme, yargılama erklerinin nasıl kullanılacağını gösteren, yurttaşların hak ve ödevlerini, özgürlüklerini saptayan ve düzenleyen, yasa sıralamasında en önde gelen yasa.

    Ben bu anayasa sözünün kullanımından bir vatandaş olarak rahatsızlık duydum.Kurallar vb gibi bir şey kullanılmalı.

  17. #37
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı ccc67 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anayasa:örgütlenmiş bir toplumda devletin yönetim biçimini belirten, yasama, yürütme, yargılama erklerinin nasıl kullanılacağını gösteren, yurttaşların hak ve ödevlerini, özgürlüklerini saptayan ve düzenleyen, yasa sıralamasında en önde gelen yasa.

    Ben bu anayasa sözünün kullanımından bir vatandaş olarak rahatsızlık duydum.Kurallar vb gibi bir şey kullanılmalı.
    İngilizcesi "bylaws". "Anayasa" yanlış olsa da en yakın Türkçe kelime.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 05:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:56 ----------

    Alıntı shadowmaster adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eyvallah, daha önce de yazdığım gibi bireysel tercihlere karşı saygı duymaktan gayrısı abes olur
    Olmas. Doğru bi tanedir. Herkes ona göre davranmak zorunda. Şahsi tercihler falan bozar bizi. Farklıysa kesin kötüdür. Şimdi kötü olmasa bile ileride olabilir. Olmamasının garantisi yok. N'olur nolmaz deyip çok yayılmadan ezip yok etmek lazım. Öyle değil mi arkadaşlar? Haydi o zaman hep birlikte: Hav. Hav. Hahav. Hav. Hav.

  18. #38
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Motorcu bireysel adamdir, ruhu ozgurdur. Bir gruba aitmis gibi gorunebilir ama ruzgarin pesindedir.
    Bir grubun icinde var olarak "aidiyet" kavrami ancak "bireylik"olgusunu kazanincaya dek olan bir surecin parcasi ve elzem olarak goruyorum.
    @Zaferce, bunu cok guzel ozetlemis.
    Bir vakit bir cruiser gruptan teklif gelmisti. Su kadar tpplanti? Su kadar yol yapacan falan filan... sordum baskanlarina, tecrubeniz nedir? Ceyregim degil.
    Ukalalik olarak algilamayin. Ne km, ne güzergâh ne usta ve malzeme bilgisi... hic biri yok. Buradaki bir forumdasim bile cogundan tecrubeli ve arastirmaci.
    Konuyu soyle bagladim, bana liderlik edecek kisi bana bir seyler katmali diyerek nazikce reddettim.
    Ve ciktim mekandan.
    Yagmurda surmemis, islak yolu gorunce geri donmus, sinek yutmamis, asfalt disina cikmamis motorcu sanki tuzsuz yemek gibi geliyor bana...
    Saygi duyarim ama duyuldugum kadar!

    Kesinlikle motosiklet tipleri vs ayrimciligi degil bu dediklerim.
    Motosikletciligi kategorize etmek safsatasi bos. Hepimizin sevdasi ayni ama motosiklet surmek haddini bilmek demektir.
    Ne eksik ne fazla..
    Tadinda, kivaminda ve hazzinda!
    Yolunda!!!...

  19. #39

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Maçın galibi @shadowmaster abemiz , sağ/sol direk , aparkat kroşe yağdı adama , tamamını tecrübe/nezaket ve olgunlukla ekarte etti , olgun ve kültürlü döğüşme ile tüm rakiblerini knockout etti tebrikler.
    shadowmaster bunu beğendi.

  20. #40
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Alıntı Carbondioxid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Maçın galibi @shadowmaster abemiz , sağ/sol direk , aparkat kroşe yağdı adama , tamamını tecrübe/nezaket ve olgunlukla ekarte etti , olgun ve kültürlü döğüşme ile tüm rakiblerini knockout etti tebrikler.
    Bu bir rekabet vs degil ki galibi olsun.
    Kisinin tek rakibi kendi nefsidir.
    Kazanan insanlik olsun...


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)