Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Konuşan eşşek tamam ama...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    demonicdreams - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Kasım 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    DADYW
    Bir gün gazetenin birini açar da atıyorum "Hebelübe Köyünde Konuşan Eşek" diye bir haber görsem şaşırım tabi ama kısa bir sürede durumu kabullenebilirim. Lakin asıl sorun bu eşşeğin konuşmanın dışında bilgisayar mühendisliği lisans ve işletme yüksek lisans eğitimini tamamlaması, yetkili kişiler tarafından kendisine 'trafikte anırabilirsin belgesi' verilmesi.
    Bir e**ek bilgisayar mühendisliği bölümünü nasıl kazanır, nasıl bitirir değil bilinmesi gereken. Konu, bunu neden yaptığıdır. Aslında cevap çok belli. Bir alanda uzmanlaşıp bilgiye ulaşmak, beyninin bir bölümünü insanlar için önemli olan bir şeylerde kullanmak değil kesinlikle. Buradaki tek amaç boynundaki tasmanın asıl sahibi olan patronun emirlerini yerine getirirken diğerlerinden biraz daha fazla para kazanmak. Zaten amaç bilgi olsaydı, kültür olsaydı ona gülümseyerek 'biraz daha dikkatli olabilirdiniz' diyen kesik parmaklı eldivenli, kot pantolonlu, motosikletli birini bir serseri olarak değil, onun gibi soluyan ve muhtemelen soluduğu havanın hakkını ondan daha iyi veren bir insan olarak görürdü. Ve ona 'senin eğitimin nedir?' gibi gülünç bir soru sormazdı. Bildiğim kadarıyla ehli-yet sahibi olmak için orta okul bitirmek yeterli. Onun da, benim de okuduğum onca yılın trafik de hiçbir anlamı yok.

    Sabah işe giderken kahvaltı için börek almak üzere pastaneye girdim ve motorumu yola çaprazlamasına giren 34 Z 5154 plakalı arabanın yanına bıraktım. 2 dakikalık işimi halledip geri döndüğümde araba geri geri yola girmeye çalışıyordu. Sürücüsü ise bir e**ekti. Gerçi ben o an o canlının e**ek olduğunu anlamamıştım. Her neyse, bu e**ek geri geri gelirken karısı makyajını yaparken baksın diye taktığı sağ aynaya hiç bakmamış olacak ki beni motoruma hafifçe çarptı. Yan çantam birazcık (çok azcık) çizildi. Ben de hafifçe camına vurdum ve gülümseyerek el hareketleriyle motorumu işaret ettim. Vurduğunu anlayınca arabadan indi yanıma geldi. Özür dileyeceğini sandığım için önce ben davrandım ve e**eğe (hala e**ek olduğunu farketmemiştim) "canın sağolsun, hiç önemi yok ama lütfen aynalara bakmayı ihmal etme, trafikte çok daha kötü şeyler olabilir" dedim. Canlı ne dese beğenirsiniz... "İyi de, ben parkettiğim de senin motorun burda mıydı? Ben nerden bileyim senin oraya motor çektiğini" dedi. Bunu söylerken haklı olduğuna inanıyordu hem de. Tabi o an itibarıyla e**ek olduğunu anladığım şeye araçların bir yerlere parkedebileceğini, girip çıkarken yine de dikkatli olmak gerektiğini anlatmaya başladım ama bir sonuca ulaşamadım. Sonra bir örnekle durumu izah etmeyi denedim. "Sen arabanı parkettiğinde burada olmayan küçük bir çocuk arabanın arkasına geçseydi ve sen geri geri çıkarken onu ezseydin yine aynı savunmayı mı yapardın?". Utanması beklerken ben yılların bilgi ve birikimini yansıtan, içinde derin anlamlar barındıran dahiyane bir cevap aldım!.. "Burada çocuğun ne işi var!"
    Sonra benim park yerimin hatalı olduğunu savunmaya başladı. Yola çapraz parketmiş bir arabanın sağında (kaldırım tarafında), aynadan görülebilen ve hiç bir yeri arbanın arkasında kalmayan bir park şekli. Arabayla motosikletim arasındaki mesafe yaklaşık 3 karış. Sorun park için çok dar bir yer seçmemmiş. Bu e**ek, motosikletlerin de park etmeleri için en az arabaların sığacağı kadar bir yere ihtiyacı olduğunu sanıyormuş. e**ekle tartışmanın anlamsız olacağını düşündüm. Yalnız neden bilmem herife +normal bir zekaya sahip herkesin bir motosikletin buraya parketmesinde bir yanlışlık olmadığını bileceğini söyledim. e**ekten başka bir bomba daha geldi... "Eğitim düzeyin ne?". 34 Z 5154 plakalı aracın sahibi olan e**eğe zekanın eğitim düzeyiyle alakalı olmadığını, ama ille de merak ediyorsa şu şu lisans, falanca y.lisans eğitimi aldığımı söyledim. Adama sormadığım halde, zerre umursamadığım halde bana kendi eğitiminden bahsetti. Bu arada seslerimiz biraz yükseldi (bağırma boyutunda değil) ama herhangi hakaret edilmedi hiç. Demek ki e**ek gerçekten saygın bir yerden almış eğitimini. Bize bakan insanlardan rahatsız olup e**eğe "burdaki insanların şu küçücük çizik yüzünden olay çıkardığımı sanacaklarında korkuyorum, sesimizi yükseltmeyelim" dedim. Sonra herif noktayı koydu... "seninle tartışacak vaktim yok" dedi ve gitti.
    Adamın biri -küçük büyük her neyse- motosikletime çarpıyor, ben buraya parkettiğimde sen yoktun diyor, anlamsız bir şekilde park yerimin hatalı olduğunu iddia ediyor, eğitimimi sorguluyor ve bütün bunların sonunda seninle tartışacak vaktim yok deyip çekip gidiyor.
    Şimdi kendimi kesinlikle suçlu hissediyorum. Eğer 34 Z 5154 plakalı aracın sürücüsü o e**eğe iddia ettiği saçmalıkları bir kenara bırakıp, en sonunda "seninle tartışacak vaktim yok" diyerek yaptığı saygısızlığın bedelini ödetseydim, nasılsa kullanmıyorsun diyerek sağ aynasını kırıp kafasına fırlatsaydım, sana müstehaktır diyerek anahtarını kontağın içinde kırıp "üzgünüm, bu işe geç gideceksin" deseydim, o e**ek bir dahakine çok daha dikkatli olur, her hangi motosikletlinin canını sıkmazdı.
    34 Z 5154 plakalı aracın sürücüsü bu e**eğe haddini bildirmeyerek yarın bir gün sizin de canınızı sıkma ihtimalini zayıflatmadığım için hepinizden özür diliyorum.

    (Uzun yazdım. Abarttığımı düşünebilirsiniz ama söylediklerinizi inatla anlamak istemeyen birinin ne kadar can sıkıcı olabileceğini biliyor olmalısınız. Affola!..)


    *************************************************
    »»»»»» Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.»»»»»»
    Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
    Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
    Şikâyetler için... info@motosiklet.net
    ************** Site Yöneticisi: crato **************


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    HAYALBUYSA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2005
    Motosikleti
    YZF - R6
    kırk e**ek bi araya gelse böyle bir e**oğlusu çıkartamaz...
    FAZER FZ-1 OLACAK YAKINDA......

  3. #3
    heLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2003
    Şehir
    istanbuL
    Motosikleti
    07' GSX-R 600
    dostum sende inat yapip polis cagirsaydin ya, o zaman ister istemez vakit harciycakti orda
    Suzuki [B]GSX-R 600[/B] '07
    [B]2[/B] Fast [B]4[/B] You

  4. #4

    Üyelik
    03 Nisan 2006
    Yok yok kırk eşşeğe gerek yok bir çift kafi walla. Yıllar önce benim honda titanıma park halindeyken bir bayan merkep (kadın olduğu için eşek demiyorum) volvo s60 gibi bir arabayla çarpıp düşürmüştü ayna sinyal vs. iyi de masraf çıkmıştı. O kadında doktormuş tahsilli adem oğullarından. Çata çat kavga ettik neredeyse bir çirkeflik yaptı sormayın gitsin. Benim zararımı ödeyecek kadar paraya tenezzül ettiği için biraz aşağılayınca insanlığı ve gururu aklına gelerek polis çağırmamamı istedi ve masrafı karşıladı.

    Bir kez daha eski bir atasözünü anımsayarak ne diyoruz ??

    Eğitim Cahilliği Alır, Eşşeklik Baki Kalır...

    İyi Seyirler...

  5. #5
    İskenderunluKILIC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    İskenderun/HATAY ama Şimdilik AĞVA/İstanbul
    Motosikleti
    Yok Yok İşte Beah ama Olacak merak etmeyin
    EĞİTİM ŞART



    ___KILIÇ___
    [B] ยภยtยlคภlคг ยภยtคภlคгı ครlค ยภยt๓คzlคг ¤ۣۜ __ к ı ℓ ı ç __ [/B]

  6. #6
    gazman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2006
    Şehir
    moskova
    Motosikleti
    HONDA XR600R
    iyi sabirliymissin ustad ben olsam o e*ege
    once AKIRA sonrada NECDET abi... yuregimi yaktiniz..bu ekran karanlik kalacak ve yuregimi yansitacak..mekaniniz cennet olsun..:pale:

  7. #7
    salihgureli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2004
    Şehir
    İSTANBUL
    !!!!!!!!!!!!!
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
    www.ataturk.com

  8. #8
    Hayalperest1975 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2006
    arkadaşlar böyle ne idiğü belirsiz, seviyesiz tiplere e*ek diyerek eşeklere hakaret etmeyin lütfen. demonicdreams arkadaş sen gene en iyisini yapmışsın, vursan, kırsan, dövsen belki rahatlardın ama değmez bence, böyleleriyle muhatap bile olmamak lazım.
    Hayal ettiğin kadarsın.

  9. #9
    demonicdreams - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Kasım 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    DADYW
    Alıntı heLL adlı üyeden alıntı
    dostum sende inat yapip polis cagirsaydin ya, o zaman ister istemez vakit harciycakti orda
    Düşünmedim değil. Yalnız polisin durumu anlamayıp onu oralara kadar küçücük bir çizik için yorduğumu sanacağını düşündüm. Hepsini en baştan polise anlatamayacağımı, beni dinlemeyeceğini düşündüm. Biliyorum, kavga çözüm değil... ama biliyorum ki e**ekler bazen dövülmelidir. Beni bile çileden çıkartıyorlar ya!..

    Alıntı Hayalperest1975 adlı üyeden alıntı
    demonicdreams arkadaş sen gene en iyisini yapmışsın, vursan, kırsan, dövsen belki rahatlardın ama değmez bence, böyleleriyle muhatap bile olmamak lazım.
    Kendimi bir şekilde yine rahatlatırım da benim asıl istediğim o herifin benzeri bir şeyi tekrar yapmaması. Bunu biraz acı çektirerek yapmak gerekiyor. Aklının bir köşesinde yer etmeli. Kanun bunu sağladığı sürece kavgaya tabii ki gerek yok.

  10. #10
    watergun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2005
    Şehir
    Kırıkkale
    Motosikleti
    yamaha ybr 125
    İç anadoluda e...lere çok iyi muammele yaparlar gönder sen onu bu taraflara.

  11. #11
    mindtrap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Temmuz 2006
    Şehir
    Ankara&Istanbul
    Motosikleti
    Freelander,Mulhacen
    Arkadas bence o adami evire cevire dovmen gerekirdi. Mutluluk latincede eudaimon sozcugunden gelir bunun icinde daimon yani seytanin sakli olmasi rastlanti eseri degildir bazen seytanida dinlemek gerekir. Muhammet askiyla bir iki uc diyip dalicaktin elemana Seytani dinledigim icinde ben hicbir zaman pisman olmadim muhakkak vardir pisman olanda ama. Hem bak nedemis atalarimiz 72.5 milletin anladigi ortak lisan dayaktir.
    Buarada dikkatimi ceken baska bir nokta bende ikinci universiteyi okuyorum bilgisayar muhendizligi arkadas gibi isletme masteri, mba yapmayi dusunuyorum. Eskiden de tam bu eleman gibiydim, egitimin ne gibi sacma sorular sorup ezdigimi sanardim, calistigim firmalar is deneyimim bilemiyorum aynen bu sekil sacmaliyordum. Fakat inan bana hayati okadar mutsuz ve acinacak haldeki dovmesen kendi haline biraksan o kendi kendini yer bitirir. Kendine iyi davran mutlu kal Kardesim.

  12. #12
    bud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul, Suadiye
    Motosikleti
    Keeway SL150 34 EH 2231 Kara Ejderha
    dark rider arkadaşım, bariz bi şekilde eşşek olan bu herifle tartışmanı bu kadar sakin, bu kadar seviyeli götürdüğün için seni çok tebrik ediyorum. efendiliğinle çok örnek bir davranış sergilemişsin bence. haklı bile olsak dayak ve hakaret hiç bir şeyi çözmez bence.
    ama denyonun hem motorunu çizip hem de bir özür bile dilemeden gitmesi yazık olmuş :(
    [url=http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?p=334281#post334281]Melabaa![/url]

  13. #13
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Yollarda...
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Dayak bile eşekliğe çözüm değil ki


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler