Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Piaggio X9 500 adam etmeye çalışacağız...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Merhaba arkadaşlar. Bazılarınız okumuştur. Yeni motorum CBF 150'yi başabaş takasla aldığım bir Piaggio X9 500. Bu konuyu açtım çünkü sanırım bu motosiklet beni bayaaa uğraştıracak. Ben de aramızdan bazı arkadaşlarımızın bu tarz şeyleri (benim gibi) okumayı sevdiğini düşündüğüm için yaptıklarımı gün be gün bu başlığa yazmayı uygun gördüm. Yapabildiğim kadarıyla resim yüklemeye çalışacağım. Henüz elimde resim yok. Bundan sonra bolca çekmeye uğraşacağım.

    Yazı dizime başlarken hemen belirtmek isterim ki "CAHİLİM, MOTOSİKLETTEN ZERRE ANLAMIYORUM, YAZDIKLARIM YAPTIKLARIM TAMAMEN CEHALETTEN". Lütfen bu sözümü dikkate alarak okuyunuz ve değerlendiriniz. Yazdıklarımın bir kısmı doğru ya da yanlış olan tecrübelerimden çıkardıklarımdır. Katılıp katılmamak size kalmıştır. Katılmazsanız dünyanın sonu değildir.

    Yazıma başlarken şu soruyu sormak istiyorum.

    Eski araç günlük kullanım için alınır mı?
    -Bakımları tamsa, herşeyi zamanında yapılmışsa ve siz de süregelmiş düzeni koruyacaksanız bence tabiki alınır.

    Peki eski ve her parçası orjinal araç günlük kullanım için alınır mı?
    -Alınır ama bayaaa uğraştırır. Çünkü heryeri orjinal, yani eski, yani değişmesi gereken parçalar değişmemiş, yani uğraşacaksan, yolda kalmak dahil herşeyi göze almışsan bence alınır.

    Sanırım ikinci olanı yaptım, ama cidden emin değilim. Motora bakımsız diyemem çünkü gidişi şahane, çok absürt bişi yok, ama bakımlı da diyemem şu an muhtelif sıkıntıları var.

    Başıma gelenler hususunda en baştan başlayalım.

    Motoru aldım, alır almaz çok sevdiğim bir abimin tanıştırdığı bir motosiklet ustasına (kendisine artık asırlık motorcu diyorum) motosikletimi bıraktım. Baştan söyleyeyim "Asırlık usta"yı asla deşifre etmeyeceğim, boşuna sormayın. Zaten gidin yeri şurası desem o muhitte oturmuyorsanız muhtemelen bulamazsınız. Oranın esnafına sormuştum onlar bile orayı bilmiyor.. Beni tanıştıran abi ona yine de güvenmememi söylemişti. Kendisi babasıyla çalışmış ve cidden iyi bir ustaymış. Ama buna rağmen ben onun bu sözlerini çok iplemedim denilebilir. Tamirci ustamız (asırlık motorcu) genç sayılacak orta yaşlı, fırlama takılan, çocukluktan yetişme, poşette gelen chopperları racingleri (sözde) yeniden yola çıkaran bir zat. Motosikleti teslim ederken dedim ki:

    -Ustam bak ben motosikletten pek anlamam. Bu motor bundan sonra sende. Bu motoru da gösterecek ustam yoktu direk aldım.
    *İyi etmişsin kardeşim temiz motor.
    -Sen şunun bi sağına soluna bak bakalım bişi var mı? Yağını motul koy, yağ filtresini hava filtresini değiştir, varyatörüne kayışlarına bak bakalım ihtiyaç var mı? Elin değmişken al şu malzemeleri arka diski ve balatasını da değiştir. Son olarak şanzuman yağını değiştir. Tamam mı?
    *Tamam Mustafa kardeşim ben halletçem.


    Ertesi gün oldu motoru almaya gittim motor toplanmış güzel duruyor. Ustam naaptın? Herşeyini hallettim Mustafacım hiç kafanı yorma bas marşını koy benzinini git. Peki dedim sürmeye başladım. Teslim aldığım an fark ettim söylediği ekstra birkaç şey vardı yapmamış. Fren hidroliğini yeteri kadar koymadığı için arka fren ilk sıktığımda hiç yoktu, yağını bastıra bastıra söylediğim halde motul yerine, sözde motul fabrikasının arka penceresinden çıkan ionix diye bi yağla değiştirmiş, filtreleri asla ellememiş. Varyatöre bakmamış, hatta bence frenleri bile test etmemiş. (sonradan anlıyorum) Bu herife de çıkardım peşin 190 TL verdim. (siz yapmayın arkadaşlar, tanıdık da olsa bırakın eşek gibi çalışsın en son parayı verin. Ben ettim bi salaklık.) 190tlye disk değiştirdi, sözde antifiriz eklemiş, arka diski ve balatayı değiştirmiş (malzemeler benden o sadece işçilik yaptı), biraz da fren hidroliği koymuş ve sözde şanzuman yağımı değiştirmiş. Geri kalan hiçbirşeyi yapmamış. Geri gittim frenler tutmuyor diye. Adam ötmeye başladı şunu bunu yapmadım diye. Eee Mustafa 190 liraya bu kadar oluyor demesin mi. Sen servise gitsen bunlar için 500 lira alırdı diyip beni salak yerine koymaya çalışmasın mı? Sanki ben hayatımda hiç sıfır motosiklete binip servise gitmedim. Neyse yaptım dediği pekçok şeyin yalanını zaman içinde rahatlıkla ortaya çıkardım. Varyatörü sökmemiş, şanzuman yağını ve hatta bence motor yağını bile değiştirmemiş! Yahu anlamam dediysem o kadar da değil.

    Bu musibetten sonra dedim ki başlarım sizin gibi usta bozuntusuna ben yapıcam ulan! Öğrencem! Zaten öğrenmeye niyetli olduğum için bu motoru aldım. Uğraşçam dedim ve uğraşıyorum da.

    Motorun eski sahibi sağolsun bana bazı siteler önerdi oralardan orjinal parça kataloğundan birkaç eksiğini temin ettim. Yağlarını, yağ filtresini, hava filtresini yeniden değiştirdik. Bu esnada gördük ki zaten Asırlık motorcu hiç ellememiş.

    Bu motora dair ilk öğrendiğim şey aküsünü değiştirmek olmuştu. Motor çok yattığı için aküsü de ölmüş, lastikler çok iyi değil, göğüslük torpido falan biraz soluk vs.

    Sonra ben bu pazar günü gittim bu soluk lastiklere orjinal havasını bastım. Önler 32 arkalar 35. Arka lastikte yama vardı. O havayla İlker abimle güzel bir Kocaeli turu yaptık. Bu onların son yolculuğuymuş... Pazartesi sabah kalktım, işe gideceğim. Hazırlandım motorun başına gittim çalıştırdım, ısıttım, kaskımı giydim, ayaklıktan indirdim 5 metre gittim... Lağn, bu motor bi acayip gidiyor, lop lop lop lop enteresan bir ses derken durumu anlayıp küçük Emraha bağladım. Arka lastik bizlere ömür. Sanırım olması gereken hava basıncına dayanamadı. Allahtan yanımda tamir kiti vardı bastım köpüğü devam ettim.

    Akşamüstü işten çıktım, yoğun trafik vardı. Motor dur kalkta baya ısındı. Hararet artmadı hatta yarıyı geçmedi ama ön varyatörün oradan böğürmeler, motorda titremeler vs gırnata. Vardım lastikçiye. Dedim sanırım buradan çıkamaz bu alet. Al sen bu parayı biran önce değiştir lastiği ki kadıköye tamirciye yetişeyim. Arkayı söktüler değiştirdiler, ama nasıl yağmur yağıyor. Haliyle yetişmedi saat oldu 6 çeyrek. Öne geçtiler dediler ki:

    *Biz bunu sökemiyoruz.
    -Hö, nasıl yani?
    *Vida ağzı yalama olmuş. Bunu kaynakla açacaklar sonra gelin takarız.
    -Peki.

    Aldım motoru sahil yolu tenhadır diye oradan Pendiğe doğru gideyim dedim. Tam yolda gidiyorum kırmızı denk geldi, Bu arada yol açık olduğu için midir bilmem böğürmeler kesildi ama yine yoğun trafiğe girersem artıyordu. Neyse durdum kırmızı ışıkta, yine yağmur var hafiften. Fıtı fıtı aralardan geçtim durdum ışıklarda en önde, sağımda mavi bir imprezza. Damarlarım kabardı dedim ben bi kalkarım var ya.. Derken 3, 2, 1, yeşil yandı gazı hafiften kavrasın diye verdim, motor kalktı derken birden öksürmeye başladı. Baktım gaz yemiyor. Sonra baktım gaz kolu çalışmıyor. devir saati 10 binlerde falan geziyor sapıttı iyice yanlış gösteriyor. Sonra baktım alarm yazısı çıktı, çıkar çıkmaz motor şamandıra gibi yolun ortasında kaldı. Kendimi attım sağa bir şekilde Ya Bismillah kontağı çevirdim hiçbir ışık belirti vs yok. İki üç derken baktım elektrik geldi. Tam basçam marşa yine komple gitti. Bi daha son bir iman gücü açtım kontağı bastım marşa, Tuzlaya kadar sıkıntısız geldim.

    Bugün muhtelif işlerim vardı. Önce gittim o yalama vidayı söktürüp ona uygun vida bulup taktım. Diske çapak sıçradı, temizlemekle uğraştık çok bişi değişmedi. Neyse sonra tavsiye edilen bir tamirciye bakmaya darıcaya gittim, adam ameliyat olmuş elim boş döndüm. Tüm gün varyatörden ısınmaya paralel böğürme inilti vs muhtelif sesler gelmeye devam etti. Çıkışta dedim İlker abimi özledim bi gideyim yanına. Bugün de motor yağmurdan full çamur olmuştu, biraz sohbetle motoru yıkadık ettik. Sonra dedik ki varyatör kapağını sökelim. Vida o kadar sıkışmış ve o kadar paslanmış ki, çevirmemle yalama olması bir oldu. Dedim içimde bizim asırlık usta bunu da sökmemiş, bu da yalan. Haram zehir zıkkım olsun 190... Tüm vidalarla oynamam gerektiğini, yalama yapacaklarımın biran önce değişmesi gerektiğini anladım. Yoksa eninde sonunda ustanın elinde değişecek... Dedim abi ben kaçıyorum görüşürüz. Cuma günü şunu Maslak Fercoya bakıma sokayım dedim. Çıktım İlker abilerin evden, 1 km bile gitmedim sokağı kıvrıldım gazı bi açtım yine aynısını yaptı. Öksürdü etti alarm yazısı küt yine gitti motor. Yine iman gücü Besmele Fatiha falan yok bu sefer yemedi. Aradım İlker abiyi direk zaten nerde kaldın diye açtı telefonu İte ite güvenli biryere çektik ve en son hala motorda elektrik yoktu. Bagajım elektrikli açılıyor. Bagaj telim kopuk, aldım ama değiştiremedim o yüzden Karenajları söküp, tele ulaşıp akünün durumunu göremiyorum. Belki de bir yolu vardır, bakıcaz...

    Yarın immobiliserli yedek anahtarıyla gidip yeniden çalıştırmayı denicem. Çalışırsa ne mutlu bana, çalışmazsa artık bakıcaz çaresine.

    Değerli arkadaşlarım okuduğunuz için teşekkür ederim. Bişiler yaşadıkça buraya yazmaya devam edeceğim. Biriktiği için bu kadar uzun oldu. Umarım sıkılmamışsınızdır

    Esenlikle kalın...
    nalpergok, SAZMAN, YERUÇAĞI ve 7 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    .



    valla sana kaktırmış x9500 ü..adamın canına minnet..şimdi cbf 150 yi elini öpene satacaktır..sermayeyi kediye yükledin..ee ne demişler kazık yiye yiye öğreneceksin bu işleri...

    cbf 150 de ımmolıbızer yoktu marşa basınca çalışıyordu en azından..bakalım kaç para masraf edeceksin..e tamirciler ustalarda para kazansın dimi..


    senin canın yandımı benimde yanıyor nedense..üzülüyorum emeğini bu çöp makinalara veriyorsun..ki geçen sene cb 500 f vardı..beğenmediğin cb 500 kimlerin hayallerini süsledi ki bir bilebilsen..acaba Motosiklet Perisi sana bu gamsızlığının bedelini mi ödetiyor..


    .
    Mustaphalanx, nokiaxxx, bpak ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #3

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    .



    valla sana kaktırmış x9500 ü..adamın canına minnet..şimdi cbf 150 yi elini öpene satacaktır..sermayeyi kediye yükledin..ee ne demişler kazık yiye yiye öğreneceksin bu işleri...



    .
    Katılmıyorum Bunu yapan adam, bunları yaptıktan sonra ortadan kaybolup asla telefonlarıma cevap vermezdi. Kendisiyle meslektaşız ve aynı yerde çalışıyouruz. Tanıdığım kadarıyla o mantalitede bir adam değil.. Daha bugün birlikteydik kendisiyle ve elektrik ve varyatör sorunuma da çözüm aradık. Yarın vakti olursa elektrik sorununa öğle arasında birlikte bakacağız.

    Bu arada bu yazdıklarım hiçbir şekilde şikayet değil. Şu an bunlarla uğraşmaktan ciddi zevk alıyorum. Sıfır motor hiç keyif vermiyor çünkü uğraşacak hiçbirşey yok. Boş vaktim çok, bize de belayla karışık eğlence çıkıyor işte

  4. #4
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Dolapdere de viraj da Pıaggıonun ağababa servisi vardı..asırlık ustaya gitmeden önce sorsaydın keşke..
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dolapdere de viraj da Pıaggıonun ağababa servisi vardı..asırlık ustaya gitmeden önce sorsaydın keşke..
    Maslakta ve Kadıköyde çok köklü iki servis buldum önce onları bi deneyeyim. Memnun kalmazsam sizin dediğinize de bakarım

  6. #6
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı Mustaphalanx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Katılmıyorum Şu an bunlarla uğraşmaktan ciddi zevk alıyorum. Sıfır motor hiç keyif vermiyor çünkü uğraşacak hiçbirşey yok.
    bu durumlar sana zevk veriyorsa bu içinden daha da çıkılmaz bir durum...acıdan zevk alma durumu bildiğin üzre bir tanı koyulmuş..Mazoşistlik deniyor galiba...

    kızma bana sevdiğimden takılıyorum...

    köklü servisler kökler aman dikkat et..
    Mustaphalanx bunu beğendi.
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  7. #7

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu durumlar sana zevgk veriyorsa bu içinden daha da çıkılmaz bir durum...acıdan zevk alma durumu bildiğin üzre bir tanı koyulmuş..Mazoşistlik deniyor galiba...

    kızma bana sevdiğimden takılıyorum...

    köklü servisler kökler aman dikkat et..
    Yok be abi kızarmıyım hiç. Abi nedense bu makina bunca sorun yaşattı bana ama zerre kızamıyorum yahu, hayret bişi. Hala çok seviyorum keratayı. Yarın yine yolda kalsam aklım gider biri götürür mü acaba diye. Parasından pulundan değil yani anlatabildim mi abi, ilginç bir his bendeki. İlk defa bu motosiklette yaşadım. Şu an bu motosikletten çoktan soğumuş olmam lazımdı. Emek verdiğimden midir nedir bunda ters tepti..

    Abi bu makinaları malesef her usta anlamıyormuş. İtalyanı italyan ustasına götürmek lazımmış. Bakalım bi de onları deneyelim.

  8. #8
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı Mustaphalanx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yok be abi kızarmıyım hiç. Abi nedense bu makina bunca sorun yaşattı bana ama zerre kızamıyorum yahu, hayret bişi. Hala çok seviyorum keratayı. Yarın yine yolda kalsam aklım gider biri götürür mü acaba diye. Parasından pulundan değil yani anlatabildim mi abi, ilginç bir his bendeki. İlk defa bu motosiklette yaşadım. Şu an bu motosikletten çoktan soğumuş olmam lazımdı. Emek verdiğimden midir nedir bunda ters tepti..

    Abi bu makinaları malesef her usta anlamıyormuş. İtalyanı italyan ustasına götürmek lazımmış. Bakalım bi de onları deneyelim.
    sen mutluysan sorun yok..ben benim gibi zihniyetli tekdüze adamlar bunları anlamayabiliriz..hep aynı ritüeli yaşamk isteriz..ritüel dışı şeylerden korkarız..mesela yağan yağmurda ıslanmaktan korkarız..halbuki en büyük yağmur altında ıslanmaktır..motorculukta herşey olabilir..yolda kalırsın ittirirsin lastiğin patlar..biz bu hisleri yaşaamayalı yıllar olmuş..ben 40 yaşındayım..sendeki bu heyecanı 2005-2006-2007-2008 de yaşadım..ama zamanla hevesinde kalmıyor.s..sadece 2 teker diyorsun...
    Mustaphalanx bunu beğendi.
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  9. #9
    brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2011
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    Yorum yapsam mi mustafa ?
    Jemand, Mustaphalanx ve mete_han bunu beğendiler.

  10. #10
    Akhunturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    İlk konuyu da okumuştum, beğenmiştim yine okudum kötü şeyler olsa da anlatımı, sohbeti beğendim

    Farkında olduğun gibi hatan kardeşim, Türkiyedeki ustalara iş yaptırmadan para ödemek. Tesisatçısına da inşaatçısına da maalesef bu böyle... Bundan daha da büyük hata ustaya tüm iyi niyetinle ben hiç anlamam sen hallet demek ustam deyip samimi olmak..

    Konunun gerisi zaten hamama giren terler

    Kolay gelsin.. olayların devamını takipteyim
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  11. #11

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen mutluysan sorun yok..ben benim gibi zihniyetli tekdüze adamlar bunları anlamayabiliriz..hep aynı ritüeli yaşamk isteriz..ritüel dışı şeylerden korkarız..mesela yağan yağmurda ıslanmaktan korkarız..halbuki en büyük yağmur altında ıslanmaktır..motorculukta herşey olabilir..yolda kalırsın ittirirsin lastiğin patlar..biz bu hisleri yaşaamayalı yıllar olmuş..ben 40 yaşındayım..sendeki bu heyecanı 2005-2006-2007-2008 de yaşadım..ama zamanla hevesinde kalmıyor.s..sadece 2 teker diyorsun...
    Abi yaşım 27. Evli değiliz iş güç haricinde kalan zamanda uğraşmayı seviyorum. Deşarj oluyorum. Evleneyim zaman da geçsin, belki de motosiklet kullanmayı bırakırım.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 07:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:11 ----------

    Alıntı brooklynnn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yorum yapsam mi mustafa ?
    Boşver kardeşim sadece oku sen Diceklerini ben yazayım istersen? Öğrenmek benim için sancılı bir süreç. Zevk almaya bakıyorum. Makinayı çalışır hale getirip çayını içmeye gelicem.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 07:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:15 ----------

    Alıntı Akhunturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlk konuyu da okumuştum, beğenmiştim yine okudum kötü şeyler olsa da anlatımı, sohbeti beğendim

    Farkında olduğun gibi hatan kardeşim, Türkiyedeki ustalara iş yaptırmadan para ödemek. Tesisatçısına da inşaatçısına da maalesef bu böyle... Bundan daha da büyük hata ustaya tüm iyi niyetinle ben hiç anlamam sen hallet demek ustam deyip samimi olmak..

    Konunun gerisi zaten hamama giren terler

    Kolay gelsin.. olayların devamını takipteyim
    Evet haklısınız ama yaşayarak öğrendik. Anlatacak birşeylerim oldu. Aslında hata demeyelim de tecrübe diyelim. Çünkü burada tek hata yok ve yaptığımız hataların bileşkesine deniyor diyorlar

    Okuyup takipte kaldığınız için ayrıca teşekkür ederim. Bugün ve yarın yeni şeyler olabilir. Her akşam düzenli olarak yazmaya çalışacağım.
    mete_han bunu beğendi.

  12. #12

    Üyelik
    18 Aralık 2012
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dolapdere de viraj da Pıaggıonun ağababa servisi vardı..asırlık ustaya gitmeden önce sorsaydın keşke..
    Polat İnşaatın "Piyale Paşa" sitesi var şimdi yerinde...
    Mustaphalanx, SAZMAN ve mete_han bunu beğendiler.

  13. #13

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Yapman gereken şey uyduruk ustalara götürmek veya kahramanlık edip "kendim bakımlarımı kendim yapacağım" demek değil, doğrudan alır almaz yetkili servise vermek olmalıydı. Son noktada yapacağın da zaten o olacaktır. Ne kadar erken gidersen o kadar az zararla kurtulursun. Forumda "ben kendi bakımlarımı kendim yapıyorum" diyen arkadaşların çoğu yağ değiştirip iki vida sıkmayı bakım zannediyorlar. Arıza çıktığında motorunu tamir edemiyorsan bu işlere hiç girmeyeceksin.
    artemis99 bunu beğendi.

  14. #14
    erreguay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2007
    Takipteyim
    Bundan sonra hangi servise gidicen ve nasıl süprizler bizi bekliyo ilerki yazılarını merakla bekliyorum
    İnşallah iyi bi ustaya denk gelirsin ve bundan sonra sadece gezilerini okuruz ;)
    Mustaphalanx ve mete_han bunu beğendiler.

  15. #15

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yapman gereken şey uyduruk ustalara götürmek veya kahramanlık edip "kendim bakımlarımı kendim yapacağım" demek değil, doğrudan alır almaz yetkili servise vermek olmalıydı. Son noktada yapacağın da zaten o olacaktır. Ne kadar erken gidersen o kadar az zararla kurtulursun. Forumda "ben kendi bakımlarımı kendim yapıyorum" diyen arkadaşların çoğu yağ değiştirip iki vida sıkmayı bakım zannediyorlar. Arıza çıktığında motorunu tamir edemiyorsan bu işlere hiç girmeyeceksin.
    Motorumu alalı yaklaşık 2 hafta oldu. Çalışma saatlerim nedeniyle ve izin alamadığım için en yakın ustaya götürmek zorundaydım. Bugüne kadar da hiç büyük bir arızası olmadı. Yarın ilk defa vaktim olacak ya Kadıköydeki ya da maslaktaki yetkili servisine götürcem. Çünki biliyorum ki bu arıza herkesin yapabileceği bişi değil.

    Bu motoru tamir edemem fakat vidasını sıkarım, yağlarını ve filtrelerini değiştiririm, aküsünü değiştirebilirim, ön fren balatalarını değiştirebilirim vs. Neden yapabileceğim basit temel bakımlar için ustaya gideyim ki? Öğreniyorum ve uyguluyorum yavaş yavaş ve böylesi bana daha çok zevk veriyor.

  16. #16
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    şimdi cbf olsa tıkır tıkır çalışıyo olurdu (az parada değil) ancak bu da bir tecrübe işte.. ayrıca hiç kimsenin değil herkesin bildiği ustaya gidin
    Mustaphalanx ve mete_han bunu beğendiler.

  17. #17

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Alıntı erreguay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Takipteyim
    Bundan sonra hangi servise gidicen ve nasıl süprizler bizi bekliyo ilerki yazılarını merakla bekliyorum
    İnşallah iyi bi ustaya denk gelirsin ve bundan sonra sadece gezilerini okuruz ;)
    Bu sefer ya Kadıköydeki ya da maslaktaki servisine götürcem. Bu yaz iyi bir gezi planım var. Nasipse fotoğraf makinamı da alıp bir seyahate çıkmayı planlıyorum. bibu esnada fotoğraflarımı ve yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum.

  18. #18
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Hocam bu motora tutkunuzu iyi anlıyorum. Bazı modeller vardır sorun çıkarmadan durmaz ama insana ayrı bir keyif verir. Kimi sesinden etkilenir, kimi sürüş keyfine aşık olur, kimi görüntüsünü öyle beğenir ki kapımda dursa yeter der.

    Sizin ki de böyle birşey sanırsam

    Ama usta olayına üzüldüm. Maalesef acı bir tecrübe olmuş. Ben güvenimi öyle kaybettim ki yetkili servise standart bakıma sokarken bile artık önce ücreti soruyorum.
    Parayı peşin vermek mi? Yo dostum yo, asla...

    Bu arada varyatör bakımını gözünüzde büyütmeyin, varyatörü sökmek, temizlemek bakımını yapmak en kolay şey. Geçenlerde kendi xmaximin varyatörünü komple söküp temizleyip yerine taktım, oradan biliyorum kolay olduğunu

    Elektrik akşamı şakaya gelmez ancak, biraz vaktinizi alsa da komple tüm aksamı gözden geçirin, inşallah ciddi bir sıkıntı çıkarmaz.

    Motorunuz yeniden hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın inşallah.

  19. #19

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Alıntı DKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şimdi cbf olsa tıkır tıkır çalışıyo olurdu (az parada değil) ancak bu da bir tecrübe işte.. ayrıca hiç kimsenin değil herkesin bildiği ustaya gidin
    Şüphesiz o motosiklet beni en az 2 sene sorunsuz götürürdü ama bindiğimden zevk almazdım Ben işin birazcık zevk kısmındayım. Zevkten kastım uğraşmayı, yeni tecrübeler edinmeyi seviyorum. Bu esnada da sohbet edecek bişiler çıkıyor, ben de burada sizlerle paylaşıyorum.

    Çok bilindik 2 servisi var. Yarın nasipse birine gideceğim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:40 ----------

    Alıntı SuleymanE adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam bu motora tutkunuzu iyi anlıyorum. Bazı modeller vardır sorun çıkarmadan durmaz ama insana ayrı bir keyif verir. Kimi sesinden etkilenir, kimi sürüş keyfine aşık olur, kimi görüntüsünü öyle beğenir ki kapımda dursa yeter der.

    Sizin ki de böyle birşey sanırsam

    Ama usta olayına üzüldüm. Maalesef acı bir tecrübe olmuş. Ben güvenimi öyle kaybettim ki yetkili servise standart bakıma sokarken bile artık önce ücreti soruyorum.
    Parayı peşin vermek mi? Yo dostum yo, asla...

    Bu arada varyatör bakımını gözünüzde büyütmeyin, varyatörü sökmek, temizlemek bakımını yapmak en kolay şey. Geçenlerde kendi xmaximin varyatörünü komple söküp temizleyip yerine taktım, oradan biliyorum kolay olduğunu

    Elektrik akşamı şakaya gelmez ancak, biraz vaktinizi alsa da komple tüm aksamı gözden geçirin, inşallah ciddi bir sıkıntı çıkarmaz.

    Motorunuz yeniden hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın inşallah.
    Beni anladığınızı görüyorum. Bahsettiğiniz düşünce ve hislere sahibim. Bu motora nedense kızamıyorum ya. Yolda kaldım, bi ton rezillik çektim ama hala kahretmedim. Bu motorda beni mıknatıs gibi çeken bişi var demek ki..

    Ben de sizin gibi çok ağır bakımlar haricinde önce öğrenip sonra zamanla kendim yapmaya çalışmak niyetindeyim. Elimde 400 küsür sayfalık bakım kitabı var, bahçem var, az çok aletim var. Bu yüzden ağır bakımlar haricinde ustaya gitmeyi düşünmüyorum.
    SAZMAN ve SuleymanE bunu beğendiler.

  20. #20
    SAZMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2015
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial cub 100. Modelsiz
    Bak ben konu açıyor muyum ? 2 kere varyatör bagalarını dağıttım hahahahha. YOLDA KALMADIM !!!!! Dün akşam sana söylediğim gibi garaj motoru ve dışarıda bekleyen motor arasındaki farkı böylece test etmiş oluyoruz. İlk önce servise gidip sağlam bir ağır bakım, sonra lastikler yenilenecek, sonra civatacıya gidilip tüm civatalar kaliteli paslanmaz olanları ile değiştirilecek ve sonra vereceksin kırbacı ahhhhahahahahah........
    Mustaphalanx bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)