Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Bu sefer doğru kararı verdim sanırım?!. Piaggio X9 Evolution...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Merhaba arkadaşlar.

    Uzuuuuuu...uun bir araştırma, soruşturma ve motor alışverişinden yaklaşık 1 sene sonra sanırım doğru motosikleti buldum. Nasıl mı? Hikayeyi baştan alalım.


    İlk motosikletim 2011 model 19 binde Honda CBF 150. Teslim alır almaz sahibine dedim ki beni kadıköy hasanpaşaya bırak. Oradan kendime full ekipman düzeceğim. Ekipmanı tepeden tırnağa düzdüm, 45 dakikada vitesli motosiklet kullanmayı çözdüm ve sıfır tecrübe (deli cesareti) Hasanpaşadan çıkıp E5 yolundan Kartala kadar gittim. Sonrasında 250 km dayanabildim. Satma sebebim; ilk motorum olduğu için ve tecrübesiz olduğum için bu motor bence gitmiyordu, durmuyordu, güven vermiyordu. İstanbul trafiğinde beni az kalsın motordan soğutacaktı. Frenlerinden dolayı duramayıp kaza yapmaktan korktum, gaz açıp kurtulamıyordum, çantalar yüzünden beni kurye zannetmişlerdi çok saygı görmüyordum vs. Bu süreç zarfında başka motosiklet kullanmadım ama motosiklet bu kadar güvensiz bir alet olmamalı dedim kendi kendime. Sağa sola sordum daha güvenlileri var dediler. Forumdan (kulakları çınlasın) Oğuz ÖZTÜRK abimize denk geldim. Onun CB 500Fine aşık oldum. Sonuç olarak CBF 150yi sattım.

    İkinci motosikletim CB 500F... Yakışıklı, karizmatik, kalkışı iyi, frenleri nefis, tam istediğim gibi!? Ama bişi eksik. Ne eksik, çanta! Yazın o iğrenç sıcağında yola çıkıyorum inanılmaz keyif. Nereye gitsem hem az yakıyor hem de baya baya gidiyor. Ama serüven motordan inince cehenneme dönüşüveriyor. Çünkü adada kalıyordum ve motorumda topcase olmadığı için sırt çantasına sadece branda, kilit vs koyabiliyordum. Kask elde mont diğer elde hiçbirşey almadan git ve dön. Ha bir de yoğun trafikte debriyaj sertliğinden dolayı sol elime giren kramplar... Bir de üstüne mali fiyaskom eklenince motoru satmak farz oldu. Baya zarar ettim. Sattığıma bir süre pişman oldum ta ki bugüne kadar. (bu kısma birazdan geleceğim.)

    Üçüncü motosikletim Yamaha NMAX. CB 500F'ten borçlarımı yatırınca kalan parayla dedim bagajdan ağzım çok yandı, kaskı montu artık elime almak istemiyorum, alışveriş yapıp gelebileyim, yani bir de scooter deneyeyim dedim. Araştırdım ettim PCX ile NMAX arasında çok gittim geldim test ettim falan. Sonuç NMAX galip çıktı. Motorumu bi bankacıdan aldım ama sağolsun hiç bakmamış. Bi motor bu kadar mı hor kullanılır be hemşerim! Motor 1 yaşında bile değil ama karenaj kırık, bakımları zamanında yapılmamış vs. Alır almaz servise soktum. Yağı değişti, hava filtresini ve varyatörün oradaki bir filtreyi temizleyip yerine taktılar 120 tl para ödedim. İlk şokumu orada geçirdim. Alet çok içime sinmedi ama yine de adam olur bu dedim. Sonuçta çok uygun fiyata almıştım. Biraz adam ettim. Çanta demiri arka çanta derken motosiklet baya baya güzelleşti. Sütünü helal etmeyecek olan annem motosikletle ilk bu motor vesilesiyle tanıştı. Artçım olarak binince çok sevdi bıcırığı.. Bu esnada forumdan İlker (SAZMAN) abimle tanıştım. Ekime kadar kullandım motoru ama yine kaşıntılar bastı beni. Çünkü ilk aldığımda içime sinmemişti motor. Ne yaptıysam aşık olamadım motoruma. Heryere tapagaz gidiyordum çünkü performansı CB'den sonra yetmedi bana. Yakıtı da çok güldürmedi (şehir içi 3.4 litre). CB 500Fle aralarında sadece 0.4 litre oynuyordu. CB500Fle gazlasam maksimum 1 litre fark atıyordu NMAX'a. Sanırım rodajı iyi yapılmamıştı. Yamaha bayisinde çok sevdiğim bir abime sordum. Şu an rekor sende dedi. Bu kadar yaktırabilen olmamış çünkü. Tapagaz gezen 2.8lt dedi, onun yalancısıyım. Derken doğum günümde biraz gezmeye karar verdim. O gün hava günlük güneşlikti çıktım yola. Kadıköye doğru giderken bağdat caddesinde önümdeki aracı sağlamak isterken tekerim yağmur oluğuna girdi. Motor haliyle beni üstünden attı sürüklendim. Yaklaşık 20km kadar hızım vardı ama motor arnavut kaldırımda sürüklendiği için baya hasar aldı. Servise götürdüm gidon hariç karenajlar 1000 tl tuttu. Dedim buna 1000 tl harcasam 1000tl üstüne satabilirmiyim, tabiki de hayır. Kazalı haldeyken yamahada ekspertize sokturup alıcının da rızasıyla sattım gitti.

    Param hızla eriyordu. Ne alayım ne alayım diye arkadaşlarımı (özellikle İlker abimi ) bunaltmaya başlamış ve kendimi de iyice bunaltmıştım. Dedim param eridikçe eriyor. Bari sıfır km bi motosiklet alayım. Önce bi Pulsar 200NS'e hallendim. Gittim test ettim vahşeti gördüm. Bu çok iyi gidiyordu ama durmuyordu. Test motorundanmıdır nedir bilmiyorum ama fren hep 1 saniye gecikmeli geliyordu. Dedim bunu alırsam iyi gazlarım ama çok yaşamayabilirim.

    Dördüncü motosikletim yeniden CBF 150... Gitmiyordu durmuyordu ama sıfır km bu paraya alınabilecek daha iyi bir motosiklet yoktu. Dedim alayım buna paşa paşa binerim. Sağa sola işe güce giderim. Biraz tecrübe kazandığım içindir ki motor bana o kadar da kötü gelmedi. Çok dengeli bir makina olduğunu fark ettim. Ama hala gitmiyordu ve durmuyordu. Birzaman sonra fark ettim ki motor gitsin diye paso tapagaz yapıp motorun canını almaya başladım. O an dedim ki malesef bunu da satmanın zamanı geldi. Bu sefer motoruma acıdım yalan değil. Ama kafamda tarzımı belirlemiştim. Minimum 250cc bagajı bir kask ve mümkünse mont alabilen bir motosiklet. Derken hoop bir satılık ilanı koydum, ölücüler üşüştü, millete bir iki takas teklif ettim derkeeeennnnn...

    Oturduğum yerde bir tane Piaggio vardı. Kırmızı seleli, kırmızı göğüslüklü, minik ama kalın tekerlekli, enteresan duruşlu, acayip tipli, ne idüü belirsiz daha önce hiç rastlamadığım tipsiz kılıksız bişi. Önce adını sanını bilmediğim için bu ne biçim motosiklet yaaa demiştim. Her gün yanından geçerken kırmızı selesiyle sürekli gözüme çarpıyordu. Bir gün yanından geçerken bu neymiş yahu şöyle bi inceleyeyim dedim. Aman Allah'ım üzerinde birsürü tuş. Bu nedir yahu? Hiçbir anlam veremedim. Yanındaki yazıyı 300ie diye okurdum meğersem o 500müş dikkatli bakınca gördüm. Sonra hiç yapmadığım bişi yaptım ve kaçak göçek gittim üstüne oturdum. Ama ne yapayım sahipsiz duruyordu köşeye atılmıştı ve nerdeyse hurdacının teki, "hurdalarınız değerinde alınır" yazılı kartvizitini tur camına sıkıştıracaktı. Malum siteye girdim fiyat üst sınır 7500 alt sınır 5000, türü scooter yapıp arattım. Bir iki sayfa geçtim ve ne göreyim!!! Bizim kırmızı seleli satılık ilanında! Ahanda dedim fırladım gittim başına. Bu sefer alıcı gözle baktım. Önler çift disk Brembo frenler, çelik fren hortumları, 500 cc enjeksiyonlu motor, üzerinde feza teknoloji vs mest oldum. Motoru biraz hayal ettim ve dedim ki ben bunu adam ederim! Derken satıcıyı aradım. Adam tanıdık çıktı. Takas teklifime sıcak baktı ve takası gerçekleştirdik.

    Dördüncü motorum Piaggio X9 evolution... Sahibi bana satmayacak diye ödüm kopmuştu fakat nihayet satın aldım. Alır almaz arka diskini ve balatasını değiştirttim. Motor ve şanzuman yağını, yağ filtresini, hava filtresini değiştirdim. Hala ufak tefek eksikleri var ama zamanla tamamlanacak şeyler. Parçası sandığımdan da ucuz. Hatta bazı parçalarının ucuzluğuna baya güldüm, korktuğum gibi çıkmadı. Mesela küçük bir örnek vereyim orjinal Piaggio kayışı (kesinlikle yan sanayi ya da saçma sapan bir marka değil) 275 tl. Bence 500cc makinaya nazaran muadillerine göre parça fiyatı oldukça uygun. Birkaç çıkma parçacı da buldum ne olur ne olmaz diye. Orjinal parçalarını temin edebileceğim bir sitesi var. Arama motoruna yazın direk çıkıyor zaten. Ustası malesef çok az. Anlamayana gösterirseniz bu motorun ve sizin vay halinize diyorlar.

    Bugün İlker abiyle (Onun motoru Peugeot Satelis 500) İstanbuldan Kocaeline bi gidip dönelim dedik. Giderken genellikle tapagaz gittik, son hızda ben 171'i gördüm önüme araba geldi daha da asılsam gitme ihtimali yüksekti. İlker abi 190'ı gördü. Motor yüksek hızda bana güvensizlik yaratmadı. Yakıtı ölçtük 100kmde 4.5 litre yaktı. Dönüşte 120yi sollamalar haricinde geçmedik ve 100kmye tam 4 litre yaktı.

    Artıları

    Dengeli, atak, bagajına tek kask alıyor, uzun yolda (bence) ekonomik, idame maliyeti muadillerine nazaran oldukça düşük, konforlu, az rüzgar alıyor, virajları scooter olmasına rağmen bence oldukça iyi, Dün test ettim artçı konforu baya iyi. Kombine frenler muhteşem!

    Eksileri

    Bagajı keşke iki kask alsa, Aynalar bu kadar çabuk kırılmasa...

    Eski model olmasından dolayı materyal zayıflıkları var, mesela farların içi kararmış, yolu çok iyi aydınlatmıyor. Kronik olarak otomatik kalkan orta ayaklık ve uzaktan kumandalı koltuk açma fonksiyonu malesef bunda da arızalı. İyi bir elektrikçi bulabilirsem bunları halledebileceğini ve yeniden faal hale getirebileceğini düşünüyorum.

    Benim şu an debriyajımda problem var, ses geliyor baktıracağım. Sanırım ilk kalkışlarda tam kavrama yapamıyor, yüksek devirde kalkıyor, yani baya kaçırıyor bu yüzden şehir içi aşırı dur kalk trafikte 6 litre yaktı.

    Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Okuduğunuz için teşekkürler...
    vladimir, sheriff87, mombohunter ve 3 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    18 Mart 2017
    Hayır olsun. Yazının sonunda bi kaç fotoğraf vardır ümidiyle, sindire sindire okudum. Aracın model yılı, km.bilgisi ve bi kaç fotoğraf eklerseniz sevinirim.
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  3. #3
    SAZMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2015
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial cub 100. Modelsiz
    Ben sakin sakin Çinli motoruma binerken Bir gün Mustafa çıktı geldi. X9 u getirmiş abi bak sıkıntı var mı dedi. Hiç beğenmediğim acayip çirkin bir scooter hem de 500 cc, nu ne ya dedim içimden , ver bakalım anahtarı . Kardeşim 3 sokak sürdüm hemen geri geldim AL dedim. Hemen içeri geçtim ilanlara bakmaya başladım ve ilanımı yeniledim takas seçeneklerine göre Murat kardeşim Satelis 500 olur mu dedi , bakalım dedim. Uzun lafın kısası X9 a binince limuzini kullanır gibi hissettim . Benim için de mükemmmel bir seçim oldu teşekkürler Mustafa.
    Motorumdaki düzenlemeleri bitirince yaptığım iyileştirmeler ile ilgili bir konu açmayı düşünüyorum.

    Sevgiler

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:34 ----------



    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:37 ----------



    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:39 ----------

    Mustaphalanx ve Akhunturk bunu beğendiler.

  4. #4

    Üyelik
    02 Mart 2017
    Şehir
    istanbul ataşehir
    Kardesim hayirli olsun onemli olan icine sindirebilmen butun motorlar guzeldir.Insallah seni cok uzmez ustanida bulmussun sanirim.yakit olarak bence cok iyi hiz frenler birde scooter olmasi baya iyi zaten piaggio scooterlarin mercedesidir kiyaslama yapilmaz..
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  5. #5
    SAZMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2015
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial cub 100. Modelsiz
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Fotoğraf eklemeyi beceremiyorum. Çok pardon yazmayı unutmuşum
    Motorum 2006 model 48binde. Okuduğunuz için teşekkür ederim..

    Önümüzdeki günlerde şu şanzuman hallolsun detaylı bir inceleme yazısı daha yazacağım nasipse. Yeni motoruma dair aklıma gelmeyip de yazmadığım olumlu manada çok şey var aslında.

  7. #7

    Üyelik
    02 Mart 2017
    Şehir
    istanbul ataşehir
    Kardesim bunun model km bide sana ne kadara geldi bilgi verebilirmisin
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  8. #8

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Alıntı c3y adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardesim bunun model km bide sana ne kadara geldi bilgi verebilirmisin
    Takasta cbf ile kafa kafaya takas ettik. Üstüne para vermedim. Sadece alım satımı ödedim ve arka disklerin değişim ücretini karşıladım. Çok karlı bir alışveriş oldu. Allah Razı olsun yatmasına rağmen çok temiz bir makine çıktı. Sahibi her parçasını otjinal kullanmış. Elimde 400küsür sayfa bakım kitapçığı var, sahibi verdi sağolsun. İçeriğinde bakıma dair herşey yazıyor. O yüzden işim çok kolay şu an.
    SAZMAN bunu beğendi.

  9. #9

    Üyelik
    18 Mart 2017
    Temiz gözüküyor maaşallah.
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  10. #10

    Üyelik
    13 Mart 2017
    Hayırlı olsun, yalnız arada uzun yolda yapıyorsunuz sanırım, bu motorda bir süre sonra şiddetli kaşıntılara sebeb olacak haberiniz ola, nirvanaya hazırlayın kendinizi, kısaca enduro paklar sizi, başka şey değil, hele bu ufak tekerliler hiç değil
    Mustaphalanx ve bursalıali bunu beğendiler.

  11. #11

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Teşekkür ederim daha iyileri sizlerin olsun Şehir enduroları güzel motosikletler özellikle versys şahane ama ben hem şehiriçi hem de Şehirlerarası kullanıyorum. Onların hem fiyatı hem de bakım maliyetleri beni üzebilir. Fiyat performans olarak bu makine beni fazlasıyla tatmin ediyor. Tekerlekleri evet küçük ama skutere nazaran oldukça ideal. Çünkü 171de bile alet sapıtmadı. 660z tenere de kullandım ama yine de asfalt haricine çıkmayı hiç planlamadım.
    SAZMAN bunu beğendi.

  12. #12
    MeNGuC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2011
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    KYMCO SÜPER 8 Kara Şimşek :)
    stalist x9 aynı makyaj farkı var diye biliyorum 2 niz bir olup yedek parça bakımını halede bilirseniz sizden iyisi yok


    Hayırlı olsun kazasız belasız sazman tam senin kafa dengin maymun iştahlılar sizi
    Mustaphalanx ve SAZMAN bunu beğendiler.
    CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..

  13. #13

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Evet maymun iştahlıyız. Yedek parça hususunda dayanışma yapıyoruz.
    SAZMAN bunu beğendi.

  14. #14
    MeNGuC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2011
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    KYMCO SÜPER 8 Kara Şimşek :)
    Alıntı Mustaphalanx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet maymun iştahlıyız. Yedek parça hususunda dayanışma yapıyoruz.
    Ama içimden keşke sende stalist 500 alaydın diye geçirdim 2013 model 10 15 bin km bandında 10 13 bin tl bulmak mümkün sanki

    Tazeye binmek gibisi varmı
    Mustaphalanx ve SAZMAN bunu beğendiler.
    CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..

  15. #15
    SAZMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2015
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial cub 100. Modelsiz
    Alıntı MeNGuC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ama içimden keşke sende stalist 500 alaydın diye geçirdim 2013 model 10 15 bin km bandında 10 13 bin tl bulmak mümkün sanki

    Tazeye binmek gibisi varmı
    Yok zaten öyle yapacaktı ama şu an durumu müsait değildi. Ben de, o da bu alışverişte karlı çıktık. Benimki 2009 model 30 binde. Yedek parça konusu herkesin ağzında ben artık yazılanlara inanmayıp kendi araştırmamı kendim yapacağım. Başka bir konuda çok bilmiş arkadaşın biri resmen vazgeçmeme yol açacaktı. Parça yokmuş bilmem ne. Yahu parça var bir de ikinci eli de var. 200 liraya komple debriyaj aldım ben. Bu motor kötüleme huyu çok fazla kimsede var. Kardeşim basa bas gittik 4,5 lt yaktı ben 190 gördüm hatta ibre orada boşa düşüyor yazı yok orada adam halen bok atıyor motora. Zontes de iyiydi elli kişi bok attı. Hiç arıza vermedi. Neyse ağzımı bozacağım. Kahrolsun Troller diyorum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:43 ----------

    Bu arada benim telefondan resim yüklemiştim ters çıkmış telefondan bakınca düz görünüyor sayfa alla alla ne iştir ya ???
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  16. #16
    BigLion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2015
    Motosikleti
    Piaggio xevo 250 ve Yamaha Tracer 700
    Scooter/maxi scooter da İtalyan dan şaşmayacaksınız, çok doğru tercih
    SAZMAN ve Mustaphalanx bunu beğendiler.

  17. #17
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Bende geçen sene ağustos ayında fiyatını kelepir diye düşündüğüm x9 500e bakmaya gitmiştim ciddi çok tipsiz ya dedim...Oraya gittim bir tur döndüm... Satıcıya ilk dediğim söz.. Kardeş noter ne tarafta..

    Hayırlı olsun..
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

  18. #18
    SAZMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2015
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial cub 100. Modelsiz
    Alıntı hachiko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende geçen sene ağustos ayında fiyatını kelepir diye düşündüğüm x9 500e bakmaya gitmiştim ciddi çok tipsiz ya dedim...Oraya gittim bir tur döndüm... Satıcıya ilk dediğim söz.. Kardeş noter ne tarafta..

    Hayırlı olsun..
    Çok tutarsız mesajlar atıyorsun kardeş, benim konumda sıkıntı var diye beni negatif yönde etkilemiştin ama neyse.
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...in-onemli.html

  19. #19

    Üyelik
    20 Mart 2017
    Motorlar hakkında hiç bir fikrim yok hayırlı olsun diyeyim ..
    ama Mustaphalanx bu gencin yazılarını okumayı seviyorum çok güzel anlatımı var Yine yaz sonuna kadar okurum
    Mustaphalanx ve SAZMAN bunu beğendiler.

  20. #20
    Eagle7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT
    Hayırlı olsun. Sonunda mutlu olman demek gayet iyi bir tercih yaptığını gösterir
    SAZMAN ve Mustaphalanx bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)