Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123412 ... SonuncuSonuncu

MT-09 Kaza Videom Z1000 Üzerimden Geçti.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    4KORSAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2014
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Alıntı hyanax100 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence siz olayı öngörememişsiniz. Kazada bu yüzden olmuş ve hala ısrar ediyorsunuz. 0.14 üncü saniyede videoyu durdurursanız, Mavi motorsikletin önünde kabak gibi sollamakta olduğu beyaz arabayı görürsünüz. Mavi motorlu arkadaş önündeki beyaz arabanın dibine girince sollama yapmayacaktı herhalde. Elbetteki önceden şerit değiştirip sollamaya başlayacaktı ki bence doğru da yapmış. Hatası sinyal vermemesi ve aynayı kontrol etmemesi ve sizin çok süratli olmanız. Bakın hala önünüzdeki mavi motorun neden sol şerite geçtiğini anlayamamışsınız bile.!!! Daha ne diyeyim ben.

    kardeşim ya beni anlamakta zorlanıyorsunuz sanırım sollama yapacagını öngördüm zaten ama sollayip frene basacagını nerden bileyim 200 ile giden adam sola gecdigi an ben gaz kestim ama frene dokunacagı aklımın ucundan bile gecmedi.. oyle boyle fren degil


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    127 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2015
    Burada kim ne derse desin bu kaza kaçınılmaz. O kadar kısa sürede ve o kadar yüksek bir hız da gerçekleşiyor ki tepki için zaman hiç olmuyor. Burada yorum yapan arkadaşlar motoru 50-100 le kullandığını filan sanıyor ama 190 da giderken MT 9 gibi bir motoru anlık hareketle takla attırabilirsiniz. Burada da hiç bir şekilde kazadan kaçış imkanı yok. Biraz sola kırsa direksiyonu, motorun solundan kaçmaya kalksa arkadaşın dediği gibi o hızda giderken bariyerlere girerdi ve muhtemelen bugün burada olmazdı.

    Mavi motorcunun sol şeride girip MT 9 un ona arkadan çarpması 1 saniyeden daha kısa bir süre içinde gerçekleşiyor. Burada hata mavi motorcu da. Ama sizde de hata var. Alışmadığınız bilmediğiniz insanlarla otobanda gazlamaya çıkarsanız başka bir sonuç beklemek yanlış olur. Grup gazlamaları her zaman tehlikelidir bu yüzden. Ölümlü yüksek hız kazalarının bir çoğu hep grup gazlamaları yüzünden gerçekleşiyor internette izlediğimize göre.


    "29 Nis 2017 tarihinde yayınlandı
    Videoda araba ile takip mesafesini ayarlayamayan XJ6 en hizli şerit olan sol şeride frenleyerek girince bizim kazamız meydana gelmektedir mt 09 ve z1000 olarak ucuz atlattık.. kaza öncesi hizim 188 ve carpma anındaki hizimiz 141 dir.. her ne kadar hizli bir şekilde gelişede ucuz atlattık bariyerlere ramak kalmıştı.."


    Zaten youtube da gerekli açıklamayı yapmışsınız. Bu açıklama herşeye yeterlidir.

    Geçmiş olsun. Burada çıkarılacak ders;

    Grup gazlamaları her zaman tehlikelidir(sürenler ne kadar bilinçli olursa olsun sürülen hızlar ani tepkiler için aşırı yüksektir),

    Sol şeride kafanıza göre giremezsiniz(normal otoyol da bile),

    Ayna kullanımı da her zaman önemlidir.
    4KORSAN bunu beğendi.

  3. #23
    ayetlervaray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Superlight 200
    senin önündekinin hatası kardeşim (hatta onun önündeki arabanın) senlik bişey yok tabi 3 şeritli yolda toplu gazlamanız ...

  4. #24
    redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Kasım 2010
    Şehir
    Turkiye degil
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Hadi yine bir kaza incelemesi yapayım



    Burada herşey güzel gidiyor. İki tarafta gazı açmış, hızlar aynı.(aradaki mesafe değişmiyor). Seyir hızı iki tarafında fazla.



    Sağ taraf frene bastı. Önde birşey olduğunu fark etti. Sol taraf tam gaz



    Sağd taraf artık motoru dikleştirmeye başladı. Fren ve manevra hazırlığında. Sol taraf tam gaz



    Sağ taraf hem dik hemde frenliyor.Sol taraf tam gaz. Frenlemeden dolayı aradaki mesafe azaldı



    Sol tarafta birşeylerin ters gittiğini fark etti. Burada gözüken iki seçenek var. Ya frene basılacak yada sol tarafa geçilecek. Frenleme seçiliyor.Sağ taraf hızını iyice düşürmüş durumda.



    Bu noktadan sonra geri dönüş yok. Sol tarafa yapılacak en ufak hamle bariyerlere gitmek demektir. Sol taraf elinden geldiğince hızını yavaşlatıp sıyırıp geçmeyi düşünüyor.Sağ taraf orta şeritte durmuş haldeki araçtan uzaklaşmaya çalışıyor.Yolda parçalar ve insanlar var. Durma ihtimali yok, sol şeride geçmek tek seçenek.



    Kaçınılmaz son. En sağ şeritte insan, orta şeritte durmuş bir araç, etrafa yayılmış parçalar.

    Buradaki en büyük sorun hız. Kimsenin yedek planı yok. Otoyolda bir sorun çıkabileceği kimsenin aklına gelmeden yol alınıyor.
    2. en büyük sorun etrafa yeteri kadar dikkat edilmemesi. Sağ taraf frene bastığı anda sol taraf tepki verse kazanın olmama ihtimali var. Olay yaklaşık 5 sn içinde gerçekleşiyor. Bunun 3 değerli saniyesi sol tarafın tepki vermemesi sonucu harcanıyor. Sağ taraf o tepkiyi zamanında verdiği için hem motorunu yavaşlatmış, hem dikleştirmiş, hem sağ taraftaki tehlikeden kendini uzaklaştırmış hemde öndeki motosiklet ile arasına güvenlik mesafesi koyabilmiş. Tek sorun kaçabileceği tek yer sol şerit. Etrafta parça ve insanlar olmasaydı kendini emniyet şeridine bile atabilirdi..

    Sonuç olarak, 1- grup sürüşü saçma birşeydir, grup gazlaması daha da saçma. 2- grup sürüşü yapılacaksa belirli hız sınırları, belirli mesafeler olmalı.3- Hem grup gazlaması hem az mesafe ile gidilecek ise en azından refleksleri iyi insanlar ile yola çıkılmalı.
    KYorulmaz, EsHero, loremipsum ve 21 diğerleri bunu beğendiler..

  5. #25
    Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2012
    Motosikleti
    Var
    Tüm suç arabada

  6. #26
    127 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2015
    Alıntı redlion999 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hadi yine bir kaza incelemesi yapayım


    Olay yaklaşık 5 sn içinde gerçekleşiyor.


    Burada ki yanlışın bu. Kaza 5 değil 2 saniye de gerçekleşiyor. Mavi motorcunun dikleşmesinin ve çarpma arasında 2 saniye gibi ufak bir zaman var. 2 saniye de hiç kimse yeterli tepki veremez. Hiç kimse.
    Duke 200 ABS
    Steam ID : DaniCalifornia * Origin : DaniCaiifornia * PSN ID : DaniCaliforniaTR

  7. #27
    4KORSAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2014
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    senin son 2 resiminde olay başliyor ve saniye aralıgı 12 ve 13. saniyeler yani 1 saniyelik olay carpma hizim 141 dikkatini cekerim ben dursam bile z1000 bana saplicaktı.

  8. #28
    EsHero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ağustos 2013
    Şehir
    Lefkoşa
    Motosikleti
    GSR 600 K6
    Oncelikle geçmiş olsun size ve arkadaşınıza da Allahtan rahmet diliyorum mekanı cennet olsun.
    Bir kaç eleştirim olacak kabul edersiniz etmezsiniz o sizin bileceginiz iş.
    Mavili motorun kameradan daha iyi yorumlanabiliyor. Mavili motor ileriyerek bakarak sürüş yapıyor ve doğrusu da budur. Fakat ileride kaza olduğu bariz belli yerdeki metrelerce önce ki plastik parçalardan da. Fakat mavili arkadaş burada hata yapıyor bence. Sol seride geçiyor duramayacagini düşünüp arabaya vurmaktan korkarak. Ve aslına bakılırsa sakin bir şekilde şerit değiştiriyor öyle harst diye de kirmiyor. Ve sol şeridi geçse bile siz vurduğunuz anda bile sol şeridin orta şeride yakın kısmında konumlanmış. Onunda solundan çok rahat bir şekilde bi Harley bile geçer. Fakat siz boş yere odaklanmak yerine direk motora kitlemissiniz bakisinizi ki kameranın kask da olmasından dolayı bariz belli nereye baktığınız.
    Mavi motorunda solundan giderken frenleme yapmanız yapabilirseniz zikzak ile sağ seride atmanız en iyi çözüm olurdu.
    Ki solundan geçerek frene bile abansaniz önünüzde fazlasıyla mesafe var gibi gözüküyor durabilmeniz için. Ki kendiniz de yazmışsınız 1 sn de 180 den 140 a indim diye çok rahat şekilde durabilirdiniz sola geçip.
    Ha tabi bunlar pratikte yapılması gerekenler uygulamada kaç kişi yapabilir orası ayrı konu. Tekrardan geçmiş olsun.
    hyanax100 bunu beğendi.
    Kuzey Kıbrıs'da Bir Motovlog Kanalı. Tek teker - Servis - Top Speed - Viraj - Yarışlar ve çok daha fazlası...

    www.youtube.com/channel/UC_LM3TAaRp-ExXrzgUOrNGA

  9. #29

    Üyelik
    15 Temmuz 2016
    Motosikleti
    Tmax 530
    Oncelikle gecmis olsun cok.
    188 km gibi bir hizla gidiyorsunuz, haliyle aksiyon alacak cok fazla sureye sahip degildiniz.
    188 km hiz yapiyor olmak en buyuk hataniz zaten.
    Mavi motor kaza oldugunun farkina vardigi icin sola atiyor kendini cunku onundeki arac da frene asilmis haliyle.
    Viraja sol seridin en solundan girmeniz gerekmekteydi ancak ortaladiginiz iicin viraj cikisini tam goremediniz, gordugunuz sadece orta seritte seyir eden motosikletli. O yuzden ileride duraksayan trafigi de farketmediniz. Viraja dogru aciyla girseydiniz zaten mavi motosiklete carpmadan solundan gecebilecektiniz..ayrica dogru aciyla girseydiniz frenlemeyi, onunuze mavi motorlu atladigi icin degil, ileride kazayi farkettiginiz icin yapacaktiniz.

    Bunlar kisisel yorumum tabii ki, video da gorunen kadari ile yaptim.

    Tekrardan cok gecmis olsun.

  10. #30
    xterkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2008
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    yamaha fz8 +bajaj pulsar 200+ discover 125 st +
    adı üstünde kaza olmuş artık, ALLAH rahmet etsin ölen şahsa, bu kaza da haklı haksız aramaya gerek yok, bana göre hepiniz haksızsınız, hayatımda 1 kere grup sürüşe katıldım, onda da bacağıma platin takıldı, grup sürüşleri düşük hız düşük beygirler ile olmadıkça bu kazalar kaçınılmaz ,heleki ülkemizde altına güçlü bir araç alan yolların hakimiyim len dedikçe bu kazalar bitmez ,
    genede kaza hakkında yorum yaparsak ,grup sürüşü olacak, hızda olacak, uyarıda olmuş ,burada orta şeritten, sol şeride geçen arkadaş daha fazla hatalı, bir motorcunun asla yapmaması gereken şeylerden, hem şerit değiştirip, hemde frene basması ,acemi araç sürücüleri gibi, motor da bu ölümdür şerit değiştirirken ,gaz açılır ki ,arkadan yüksek süratte gelen bir araç çarpmasın, bu hatayı çoğu insan yapıyor ,diğer mt09 lu arkadaş belki önceden kestirseydi, yavaşlayabilirdi oda tahmin etmemiş, soldan geçecek yer pek yok ,düşük hızlarda tamamda, bulunduğu hızda geçemezdi ,zaten sağa dönen bir yer ,birde sol yapmak bariyerde biterdi, neyse geçmiş olsun, tanıdık grup olmadıktan sonra arkadaş zaten yazmış grup işi yaş iş, bana göre en fazla 2.3 arkadaş ile sürüş yapılır
    4KORSAN bunu beğendi.

  11. #31
    KYorulmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2014
    Şehir
    Essen
    Motosikleti
    CBR 250r 2014(satıldı)
    Alıntı redlion999 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hadi yine bir kaza incelemesi yapayım

    http://i.hizliresim.com/gqg7pb.jpg

    Burada herşey güzel gidiyor. İki tarafta gazı açmış, hızlar aynı.(aradaki mesafe değişmiyor). Seyir hızı iki tarafında fazla.

    http://i.hizliresim.com/ZZ68pz.jpg

    Sağ taraf frene bastı. Önde birşey olduğunu fark etti. Sol taraf tam gaz

    http://i.hizliresim.com/oj5bpq.jpg

    Sağd taraf artık motoru dikleştirmeye başladı. Fren ve manevra hazırlığında. Sol taraf tam gaz

    http://i.hizliresim.com/ldXMpp.jpg

    Sağ taraf hem dik hemde frenliyor.Sol taraf tam gaz. Frenlemeden dolayı aradaki mesafe azaldı

    http://i.hizliresim.com/V0OkNR.jpg

    Sol tarafta birşeylerin ters gittiğini fark etti. Burada gözüken iki seçenek var. Ya frene basılacak yada sol tarafa geçilecek. Frenleme seçiliyor.Sağ taraf hızını iyice düşürmüş durumda.

    http://i.hizliresim.com/nRdXpa.jpg

    Bu noktadan sonra geri dönüş yok. Sol tarafa yapılacak en ufak hamle bariyerlere gitmek demektir. Sol taraf elinden geldiğince hızını yavaşlatıp sıyırıp geçmeyi düşünüyor.Sağ taraf orta şeritte durmuş haldeki araçtan uzaklaşmaya çalışıyor.Yolda parçalar ve insanlar var. Durma ihtimali yok, sol şeride geçmek tek seçenek.

    http://i.hizliresim.com/vbGOVD.jpg

    Kaçınılmaz son. En sağ şeritte insan, orta şeritte durmuş bir araç, etrafa yayılmış parçalar.

    Buradaki en büyük sorun hız. Kimsenin yedek planı yok. Otoyolda bir sorun çıkabileceği kimsenin aklına gelmeden yol alınıyor.
    2. en büyük sorun etrafa yeteri kadar dikkat edilmemesi. Sağ taraf frene bastığı anda sol taraf tepki verse kazanın olmama ihtimali var. Olay yaklaşık 5 sn içinde gerçekleşiyor. Bunun 3 değerli saniyesi sol tarafın tepki vermemesi sonucu harcanıyor. Sağ taraf o tepkiyi zamanında verdiği için hem motorunu yavaşlatmış, hem dikleştirmiş, hem sağ taraftaki tehlikeden kendini uzaklaştırmış hemde öndeki motosiklet ile arasına güvenlik mesafesi koyabilmiş. Tek sorun kaçabileceği tek yer sol şerit. Etrafta parça ve insanlar olmasaydı kendini emniyet şeridine bile atabilirdi..

    Sonuç olarak, 1- grup sürüşü saçma birşeydir, grup gazlaması daha da saçma. 2- grup sürüşü yapılacaksa belirli hız sınırları, belirli mesafeler olmalı.3- Hem grup gazlaması hem az mesafe ile gidilecek ise en azından refleksleri iyi insanlar ile yola çıkılmalı.
    Katıldığım bir inceleme..

  12. #32
    EsHero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ağustos 2013
    Şehir
    Lefkoşa
    Motosikleti
    GSR 600 K6
    Alıntı redlion999 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hadi yine bir kaza incelemesi yapayım

    http://i.hizliresim.com/gqg7pb.jpg

    Burada herşey güzel gidiyor. İki tarafta gazı açmış, hızlar aynı.(aradaki mesafe değişmiyor). Seyir hızı iki tarafında fazla.

    http://i.hizliresim.com/ZZ68pz.jpg

    Sağ taraf frene bastı. Önde birşey olduğunu fark etti. Sol taraf tam gaz

    http://i.hizliresim.com/oj5bpq.jpg

    Sağd taraf artık motoru dikleştirmeye başladı. Fren ve manevra hazırlığında. Sol taraf tam gaz

    http://i.hizliresim.com/ldXMpp.jpg

    Sağ taraf hem dik hemde frenliyor.Sol taraf tam gaz. Frenlemeden dolayı aradaki mesafe azaldı

    http://i.hizliresim.com/V0OkNR.jpg

    Sol tarafta birşeylerin ters gittiğini fark etti. Burada gözüken iki seçenek var. Ya frene basılacak yada sol tarafa geçilecek. Frenleme seçiliyor.Sağ taraf hızını iyice düşürmüş durumda.

    http://i.hizliresim.com/nRdXpa.jpg

    Bu noktadan sonra geri dönüş yok. Sol tarafa yapılacak en ufak hamle bariyerlere gitmek demektir. Sol taraf elinden geldiğince hızını yavaşlatıp sıyırıp geçmeyi düşünüyor.Sağ taraf orta şeritte durmuş haldeki araçtan uzaklaşmaya çalışıyor.Yolda parçalar ve insanlar var. Durma ihtimali yok, sol şeride geçmek tek seçenek.

    http://i.hizliresim.com/vbGOVD.jpg

    Kaçınılmaz son. En sağ şeritte insan, orta şeritte durmuş bir araç, etrafa yayılmış parçalar.

    Buradaki en büyük sorun hız. Kimsenin yedek planı yok. Otoyolda bir sorun çıkabileceği kimsenin aklına gelmeden yol alınıyor.
    2. en büyük sorun etrafa yeteri kadar dikkat edilmemesi. Sağ taraf frene bastığı anda sol taraf tepki verse kazanın olmama ihtimali var. Olay yaklaşık 5 sn içinde gerçekleşiyor. Bunun 3 değerli saniyesi sol tarafın tepki vermemesi sonucu harcanıyor. Sağ taraf o tepkiyi zamanında verdiği için hem motorunu yavaşlatmış, hem dikleştirmiş, hem sağ taraftaki tehlikeden kendini uzaklaştırmış hemde öndeki motosiklet ile arasına güvenlik mesafesi koyabilmiş. Tek sorun kaçabileceği tek yer sol şerit. Etrafta parça ve insanlar olmasaydı kendini emniyet şeridine bile atabilirdi..

    Sonuç olarak, 1- grup sürüşü saçma birşeydir, grup gazlaması daha da saçma. 2- grup sürüşü yapılacaksa belirli hız sınırları, belirli mesafeler olmalı.3- Hem grup gazlaması hem az mesafe ile gidilecek ise en azından refleksleri iyi insanlar ile yola çıkılmalı.
    Ben mobilde değil de bilgisayarda olsam benzerlerini yazardım. Son dediğiniz kısımları hariç kaza tahlili kısmına tamamen katılıyorum.
    Kuzey Kıbrıs'da Bir Motovlog Kanalı. Tek teker - Servis - Top Speed - Viraj - Yarışlar ve çok daha fazlası...

    www.youtube.com/channel/UC_LM3TAaRp-ExXrzgUOrNGA

  13. #33
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    Çok geçmiş olsun Nebi bey.
    Olmuş bitmiş bir olayın üstünde kafa patlatmanin, uzun uzun tartismanin olması yancisi değilim.
    Adı üstünde kaza.
    Burada ki birçok kişi yıllarca motosiklete binerek, binlerce km tecrübe kazanarak sizin kullandığınız türden güçlü motosikletlere biniyor ve eminim sizde aynı yolu izleyerek o tür güçlü bir motosiklete bindiniz.
    yani belirli bir tecrübeye sahip olduğunuzu kesin olarak görüyorum.

    Kaza ister öngörülerinizin düşük olduğundan, ister kurtaramayacağiniz bir durumdan dolayı olsun üstte yazdığım gibi kaza.
    Hiçbirimiz kaza yapmak istemeyiz ama hayatta öyle anlar kivilcimlaniyor ki bu tür olaylar başımıza gelebiliyor işte.
    Benim görüşümce daha fazla uzatmanın anlamı yoktur.
    Videodan anladığım kadarıyla kaza kaçınılmaz durumda sizin yapabileceğiniz birşey yok gibi gözüküyor.
    Saygılarımla..

  14. #34
    Sabırsız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mart 2014
    Motosikleti
    ZXr
    Çok geçmiş olsun hocam.Umarımson kazanız olur. Siz bakmayın ilk yorumda kaçarım diyen arkadaşlara onlar virajda diz değdiriyor boşverin

  15. #35

    Üyelik
    12 Ağustos 2014
    maç 90 dakika oynanır, sahada 22 kişi vardır, tribünlerde binlerce kişi; maçtan önce kamuoyu tarafından yapılan onlarca yayın, yöneticiler tarafından saçma sapan açıklamalar... bu kadar etken varken sadece tek hakem karar vermeye çalışır.

    90 dakika biter,spor porgramları yayına girer. ağır çekim görüntüler eşliğinde 4 saat boyunca, toplam 2-3 saniye süren bir pozisyonun kritiği yapılır,yorumlanır. çoğu zaman ise stüdyodaki 5-6 kişinin hepsi farklı fikirlere sahiptir. ofsayttı değildi, fauldü kırmızı karttı vs kavga gürültü devam eder ama kimse sonuca varamaz. toplam 2-3 saniye süren bir pozisyon için 4 saatte kimse karar veremez.

    burada da aynısı olacak. 2 saniyede gerçekleşen bir kaza için neler yazılacak. çünkü herkes rossi, herkes motosiklet üzerinde 100 binlerce km yapmış, herkes bilirkişi, herkes en iyi kullanıcı, çokbilmiş.

    tek gerçek var ; giden geri gelmeyecek. o yüzden şöyle yapsaydın böyle yapsaydın diyenlere çok kulak asmamak lazım.

    bana göre ise söylenecek tek söz var ; hız tüm kazaların anasıdır.

    4korsan kardeş; senin bundan sonra yapacağın ; bu kazadan ders çıkarıp bundan sonraki hayatına buna göre yön vermek.
    diğer arkadaşlar ; siz de olup bitmiş bir olay için yorum yapmayı bırakın, çünkü zırvadan öte geçmeyecek. ders çıkarmaya bakın ki aynısı başınıza gelmesin.
    4KORSAN ve TATLIHIZ bunu beğendiler.

  16. #36

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25
    Alıntı redlion999 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hadi yine bir kaza incelemesi yapayım

    http://i.hizliresim.com/gqg7pb.jpg

    Burada herşey güzel gidiyor. İki tarafta gazı açmış, hızlar aynı.(aradaki mesafe değişmiyor). Seyir hızı iki tarafında fazla.

    http://i.hizliresim.com/ZZ68pz.jpg

    Sağ taraf frene bastı. Önde birşey olduğunu fark etti. Sol taraf tam gaz

    http://i.hizliresim.com/oj5bpq.jpg

    Sağd taraf artık motoru dikleştirmeye başladı. Fren ve manevra hazırlığında. Sol taraf tam gaz

    http://i.hizliresim.com/ldXMpp.jpg

    Sağ taraf hem dik hemde frenliyor.Sol taraf tam gaz. Frenlemeden dolayı aradaki mesafe azaldı

    http://i.hizliresim.com/V0OkNR.jpg

    Sol tarafta birşeylerin ters gittiğini fark etti. Burada gözüken iki seçenek var. Ya frene basılacak yada sol tarafa geçilecek. Frenleme seçiliyor.Sağ taraf hızını iyice düşürmüş durumda.

    http://i.hizliresim.com/nRdXpa.jpg

    Bu noktadan sonra geri dönüş yok. Sol tarafa yapılacak en ufak hamle bariyerlere gitmek demektir. Sol taraf elinden geldiğince hızını yavaşlatıp sıyırıp geçmeyi düşünüyor.Sağ taraf orta şeritte durmuş haldeki araçtan uzaklaşmaya çalışıyor.Yolda parçalar ve insanlar var. Durma ihtimali yok, sol şeride geçmek tek seçenek.

    http://i.hizliresim.com/vbGOVD.jpg

    Kaçınılmaz son. En sağ şeritte insan, orta şeritte durmuş bir araç, etrafa yayılmış parçalar.

    Buradaki en büyük sorun hız. Kimsenin yedek planı yok. Otoyolda bir sorun çıkabileceği kimsenin aklına gelmeden yol alınıyor.
    2. en büyük sorun etrafa yeteri kadar dikkat edilmemesi. Sağ taraf frene bastığı anda sol taraf tepki verse kazanın olmama ihtimali var. Olay yaklaşık 5 sn içinde gerçekleşiyor. Bunun 3 değerli saniyesi sol tarafın tepki vermemesi sonucu harcanıyor. Sağ taraf o tepkiyi zamanında verdiği için hem motorunu yavaşlatmış, hem dikleştirmiş, hem sağ taraftaki tehlikeden kendini uzaklaştırmış hemde öndeki motosiklet ile arasına güvenlik mesafesi koyabilmiş. Tek sorun kaçabileceği tek yer sol şerit. Etrafta parça ve insanlar olmasaydı kendini emniyet şeridine bile atabilirdi..

    Sonuç olarak, 1- grup sürüşü saçma birşeydir, grup gazlaması daha da saçma. 2- grup sürüşü yapılacaksa belirli hız sınırları, belirli mesafeler olmalı.3- Hem grup gazlaması hem az mesafe ile gidilecek ise en azından refleksleri iyi insanlar ile yola çıkılmalı.
    Alıntı redlion999 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hadi yine bir kaza incelemesi yapayım

    http://i.hizliresim.com/gqg7pb.jpg

    Burada herşey güzel gidiyor. İki tarafta gazı açmış, hızlar aynı.(aradaki mesafe değişmiyor). Seyir hızı iki tarafında fazla.

    http://i.hizliresim.com/ZZ68pz.jpg

    Sağ taraf frene bastı. Önde birşey olduğunu fark etti. Sol taraf tam gaz

    http://i.hizliresim.com/oj5bpq.jpg

    Sağd taraf artık motoru dikleştirmeye başladı. Fren ve manevra hazırlığında. Sol taraf tam gaz

    http://i.hizliresim.com/ldXMpp.jpg

    Sağ taraf hem dik hemde frenliyor.Sol taraf tam gaz. Frenlemeden dolayı aradaki mesafe azaldı

    http://i.hizliresim.com/V0OkNR.jpg

    Sol tarafta birşeylerin ters gittiğini fark etti. Burada gözüken iki seçenek var. Ya frene basılacak yada sol tarafa geçilecek. Frenleme seçiliyor.Sağ taraf hızını iyice düşürmüş durumda.

    http://i.hizliresim.com/nRdXpa.jpg

    Bu noktadan sonra geri dönüş yok. Sol tarafa yapılacak en ufak hamle bariyerlere gitmek demektir. Sol taraf elinden geldiğince hızını yavaşlatıp sıyırıp geçmeyi düşünüyor.Sağ taraf orta şeritte durmuş haldeki araçtan uzaklaşmaya çalışıyor.Yolda parçalar ve insanlar var. Durma ihtimali yok, sol şeride geçmek tek seçenek.

    http://i.hizliresim.com/vbGOVD.jpg

    Kaçınılmaz son. En sağ şeritte insan, orta şeritte durmuş bir araç, etrafa yayılmış parçalar.

    Buradaki en büyük sorun hız. Kimsenin yedek planı yok. Otoyolda bir sorun çıkabileceği kimsenin aklına gelmeden yol alınıyor.
    2. en büyük sorun etrafa yeteri kadar dikkat edilmemesi. Sağ taraf frene bastığı anda sol taraf tepki verse kazanın olmama ihtimali var. Olay yaklaşık 5 sn içinde gerçekleşiyor. Bunun 3 değerli saniyesi sol tarafın tepki vermemesi sonucu harcanıyor. Sağ taraf o tepkiyi zamanında verdiği için hem motorunu yavaşlatmış, hem dikleştirmiş, hem sağ taraftaki tehlikeden kendini uzaklaştırmış hemde öndeki motosiklet ile arasına güvenlik mesafesi koyabilmiş. Tek sorun kaçabileceği tek yer sol şerit. Etrafta parça ve insanlar olmasaydı kendini emniyet şeridine bile atabilirdi..

    Sonuç olarak, 1- grup sürüşü saçma birşeydir, grup gazlaması daha da saçma. 2- grup sürüşü yapılacaksa belirli hız sınırları, belirli mesafeler olmalı.3- Hem grup gazlaması hem az mesafe ile gidilecek ise en azından refleksleri iyi insanlar ile yola çıkılmalı.
    Katılıyorum.
    Son paragrafta
    3 Maddeyi grup sürüşü yapılacaksa en azından reflekslerini iyi motoruna hakim insanlar olarak düşünerek katılıyorum.

    Grup gazlamasi kadar saçmalık bişey yok bana gore. Hızdan hoslanabilirsiniz tamam , ancak "gazlama" otobanda olmamalı.

    Geçmiş olsun.
    Kızıl pars bunu beğendi.

  17. #37
    Coach_k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Xciting R
    @4korsan

    Senin anlamamak için ayak dirediğin ve bu forumdaki kullanıcıların sana anlatamadığı bir konu var.
    paylaşımların ve üslubun haklı çıkma isteğini gösteriyor ve üstüne de savunma yapıyorsun

    gurup şürüşünde gazlayan - yada gazladığını düşünen tek insan sen değilsin. Bir şekilde o 2 tekerin üstüne oturmuşsun ve gördüğümüz kadarıylada motosikleti sürdüğünü falan zannediyorsun.
    Paylaştığın videoda açıkça gözüktüğü gibi ortada bir kaza var. Senin tabirinle "anlık" bizlere göre tecrübeyle sabit olan bir olayı Erman toroğlu gibi - al uğurcum - yapıp yorum yapmak doğru değil.
    Burada doğru olan tek şey var. Tecrübesizliğinin dolayısıyla da beceriksizliğinin kurbanı olmuşsun.

    İster 100cc kullan istersen 1300cc kendi eğitimini tamamlamadan, kendini yeterli hale getirmeden boyundan büyük işlere kalkışırsan sonun bu olur.
    Merak etme kimse aptal değil. Kazadan kurtarırım diyenler, bunun mümkün olduğu idda edenler başlarına geldiği için değil, sağ bileklerine ve egolarına hakim olabildikleri için bunları yazıyor. İnsanların çoğu neleri yapabildiğini ve neleri yapamadığını biliyor.

    makale yazmaya gerek yok, yeterince tecrüben yoksa bir gurup sürüşüne katılma, madem katıldın millet 180 ve üstü giderken sen 160 ile git 150 ile git nasıl duracağını düşün. Akıllı olmak demek, başına gelecekleri önceden hesaplayabilmek demektir.
    KYorulmaz, Kızıl pars ve luciphere bunu beğendiler.
    Straights are for Fast Bikes, CORNERS are for FAST RIDERS !

  18. #38
    EsHero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ağustos 2013
    Şehir
    Lefkoşa
    Motosikleti
    GSR 600 K6
    Alıntı uzay gemisi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok geçmiş olsun Nebi bey.
    Olmuş bitmiş bir olayın üstünde kafa patlatmanin, uzun uzun tartismanin olması yancisi değilim.
    Adı üstünde kaza.
    Burada ki birçok kişi yıllarca motosiklete binerek, binlerce km tecrübe kazanarak sizin kullandığınız türden güçlü motosikletlere biniyor ve eminim sizde aynı yolu izleyerek o tür güçlü bir motosiklete bindiniz.
    yani belirli bir tecrübeye sahip olduğunuzu kesin olarak görüyorum.

    Kaza ister öngörülerinizin düşük olduğundan, ister kurtaramayacağiniz bir durumdan dolayı olsun üstte yazdığım gibi kaza.
    Hiçbirimiz kaza yapmak istemeyiz ama hayatta öyle anlar kivilcimlaniyor ki bu tür olaylar başımıza gelebiliyor işte.
    Benim görüşümce daha fazla uzatmanın anlamı yoktur.
    Videodan anladığım kadarıyla kaza kaçınılmaz durumda sizin yapabileceğiniz birşey yok gibi gözüküyor.
    Saygılarımla..
    Çok güzel demişsiniz. Fakat şuna ben katılmıyorum. Bu arkadaş bu kazanın videosunu buraya attığına göre insanların yorumlamasina açık zaten kendisi de söylüyor bunu. Evet kazadir olmuş bitmiş fakat kaza yapan kişi kazanın nasıl olduğunu anlamaz ise ve yok suç onda yok suç bunda derse bu hatasından ders almamış demek, yani aynı duruma yine düştüğünde yine kaza olması çok yüksek ihtimal. Hatasından ders almalı ve nedenini anlamlı ki o hataya bir daha düşmesin.
    Yoksa bu durumdan kurtarilamaz diye bir şey söz konusu bile değil. Öyle olsa hergün 10larca bu tarz kaza haberleri alirdik. Memlekette tek 1000 lik motor bu arkadaşlar da değil ya?
    Gözlerini kapatıp Eyvah gene mi demesi daha iyi? yoksa bu hataya zaten önceden düşüp tecrübe ettiği için daha o ilerde ki kazayı gördugu an ( illa bi kaza olmasına gerek de yok kedi köpek atlar illa birşey çıkar ) tapagaz kazaya doğru gitmek yerine çok önceden yavaslamasi ve videodaki yan şeride çekenler gibi sağa mı geçmesi?
    Öndeki mavili motor ileri bakış sayesinde önceden fark ediyor bi kelek olduğunu ve yavaşlıyor erkenden. Fakat bu arkadaş maşallah tapagaz devam ediyor.
    Problemin başı da zaten burada. İnşallah farkına varabilir de hatasinin başka bir acı daha yasatmaz bize.
    Kuzey Kıbrıs'da Bir Motovlog Kanalı. Tek teker - Servis - Top Speed - Viraj - Yarışlar ve çok daha fazlası...

    www.youtube.com/channel/UC_LM3TAaRp-ExXrzgUOrNGA

  19. #39
    redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Kasım 2010
    Şehir
    Turkiye degil
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Alıntı 127 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burada ki yanlışın bu. Kaza 5 değil 2 saniye de gerçekleşiyor. Mavi motorcunun dikleşmesinin ve çarpma arasında 2 saniye gibi ufak bir zaman var. 2 saniye de hiç kimse yeterli tepki veremez. Hiç kimse.
    Ben olayın başlangıcını sağdaki motosikletin olayı fark etmesinden başlatıyorum. Ayrıca youtube saliseleri göstermiyor. Yine de temizinden 2 saniye net tepki süresi kaldı diyelim.



    Tamda şansınıza 2 sn nin önemini anlatan video 2 saniye aslında uzun bir süre. Bir insanın ortalama tepki süresi 0.25 sn civarı görsel uyarımlarda. En kötüsü 0.6 sn sanıyorum. 2 sn de ne tepkiler verilir..

    Alıntı 4KORSAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    senin son 2 resiminde olay başliyor ve saniye aralıgı 12 ve 13. saniyeler yani 1 saniyelik olay carpma hizim 141 dikkatini cekerim ben dursam bile z1000 bana saplicaktı.
    Olayın son iki resimde yaşandığını düşünüyorsanız bir yerlerde bir sıkıntı var sanki. Bir olay olduğunu farkedebilmeniz için sizin şeridinizde 40 km/h daha yavaş bir motosiklet olması gerekiyorsa zaten yapabilecek birşey yok. Aynı virajda aynı hızda giderken neden sağımdaki fren yapıp motosikleti dikleştirir diye sorulmaz ise sonuç kötü biter. O gruptaki herkes virajda gereksiz frenleme yapılmayacağını bilir sanıyorum.

    Bu arada freninizi eleştirmiyorum gayet iyi frenlemişsiniz.

    Bazı insanlar vardır hiç kaza yapmaz. Adına ister trafiği okumak, ister havayı koklamak deyin. Onların beyni otomatik yapar genelde bunları. Öndeki aracın egzoz sesindeki azalmayı, ilerideki hafif hareketlenmeyi, öndeki arabanın içindekinin kafasını dikleştirmesini fark ederler mesela. Bilerek yapmazlar bunları, sadece 'bir sıkıntı olabilir' der içindeki ses ve ona göre pozisyon alırlar. 100 sefer bu olur 1 tanesi kazadan kurtulmasını sağlar.
    MeLaNq0Liq, halilom ve luciphere bunu beğendiler.

  20. #40
    4KORSAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2014
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Alıntı redlion999 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben olayın başlangıcını sağdaki motosikletin olayı fark etmesinden başlatıyorum. Ayrıca youtube saliseleri göstermiyor. Yine de temizinden 2 saniye net tepki süresi kaldı diyelim.

    https://www.youtube.com/watch?v=sOMhFByX7jQ

    Tamda şansınıza 2 sn nin önemini anlatan video 2 saniye aslında uzun bir süre. Bir insanın ortalama tepki süresi 0.25 sn civarı görsel uyarımlarda. En kötüsü 0.6 sn sanıyorum. 2 sn de ne tepkiler verilir..



    Olayın son iki resimde yaşandığını düşünüyorsanız bir yerlerde bir sıkıntı var sanki. Bir olay olduğunu farkedebilmeniz için sizin şeridinizde 40 km/h daha yavaş bir motosiklet olması gerekiyorsa zaten yapabilecek birşey yok. Aynı virajda aynı hızda giderken neden sağımdaki fren yapıp motosikleti dikleştirir diye sorulmaz ise sonuç kötü biter. O gruptaki herkes virajda gereksiz frenleme yapılmayacağını bilir sanıyorum.

    Bu arada freninizi eleştirmiyorum gayet iyi frenlemişsiniz.

    Bazı insanlar vardır hiç kaza yapmaz. Adına ister trafiği okumak, ister havayı koklamak deyin. Onların beyni otomatik yapar genelde bunları. Öndeki aracın egzoz sesindeki azalmayı, ilerideki hafif hareketlenmeyi, öndeki arabanın içindekinin kafasını dikleştirmesini fark ederler mesela. Bilerek yapmazlar bunları, sadece 'bir sıkıntı olabilir' der içindeki ses ve ona göre pozisyon alırlar. 100 sefer bu olur 1 tanesi kazadan kurtulmasını sağlar.
    onundeki araba yavaşladigi için yavaşliyor oda ve aynasına bakmamasi sol şerit e frenleyip atlamasi hatalar ben olayi gec fark ettigimin farkındayım 1 veya 2 saniye tecrübe ile alakasi yok milim ile kacırdıgım kazalarda oldu sadece bu el alışkanlıgıdır buda yaptıgın km ve tecrübe ile alakalı grup halinde amatorce gazlamak zaten cahilce bir şey yeni edindigin tecrübe buda


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123412 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)