Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Yeni çikacak Yasa

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    fromalanya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Haziran 2005
    Şehir
    Alanya
    Motosikleti
    RKS 150
    bu arada ben bu muhabbeti farklı biliyordum 125 cc değilde 100cc ye kadar??neyse yaw en iyisi sabretmek sanırım iyice çorba oldu bu konu
    ''Çekemedim Akça Kızın Göçünü , Yol Ver Bana Çubuk Beli Geçeyim''
    AB RH (+)


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    okan4037 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2005
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    2013 Yamaha WR 125 R
    ayrıca 50cc ler ehlıyetsız kullanılacak
    bilginize
    Yeni yine yeniden

  3. #23
    xmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul/üsküdar
    Motosikleti
    cbf 150
    Alıntı mindtrap adlı üyeden alıntı
    Sinif ayrimi yapmak asla istemem ama ilk okul mezununa ehliyet verilmesine karsiyim, tek gozu gorenede verilmesine karsiyim arkadas ben iki gozumle yeterince genis aci yakalayamiyorum adam nasil tek gozuyle yakalasin.
    Ama 125'lik 4 zamanli motoruB grubu ehliyete versinler yaptigi 100km hiz ondan zarar gelmes
    arkadaşım senin iki gözünle göremediğin acıları ben tek gözümle daha iyi görüyorum sen en iyisi bir gözlük al kendine dört gözle daha iyi acı yakalarsın

  4. #24
    kimi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Kasım 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    iyi de adam race tipi bi 125 lik alırsa ne olcak.. oda 100 km de kalcak diil herhalde..

  5. #25
    hayati - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2006
    Şehir
    Qtahya
    Motosikleti
    roadracer
    arkadaşlar bu söylentiyi ufak silindirli çin malı motor satıcılarının çıkar amaçlı çıkardığı gün gibi aşikar.Hangisine giderseniz gidin sanki yasayı kendileri hazırlamışçasına klişeleşmiş laflarla karşılaşırsınız.

  6. #26

    Üyelik
    13 Temmuz 2006
    Motosikleti
    kymco jokey 125e
    bende duydum ama kesin bişey yok sanırım ama inşallah olur!

  7. #27

    Üyelik
    10 Haziran 2006
    Şehir
    milas-güllük
    Motosikleti
    mondial 125kt
    bence 125 lik b sınıfı hikaye motosiklet satışlarını artırmak içi uydurulmuş.
    gıcık

  8. #28
    PcKopatGhostRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2005
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    Alıntı hasan soner açıkgöz adlı üyeden alıntı
    bence 125 lik b sınıfı hikaye motosiklet satışlarını artırmak içi uydurulmuş.
    kesinlikle..

    Alıntı kimi adlı üyeden alıntı
    iyi de adam race tipi bi 125 lik alırsa ne olcak.. oda 100 km de kalcak diil herhalde..
    evt adamn aprilia yada benzeri bi iki zmnlı 30-40 hp'lik racng aldığını düşünürsek 180 km/h gibi bir hızdada ehliyet gerekmicekmi yani?_
    CBR 600F Honda,

  9. #29
    mindtrap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Temmuz 2006
    Şehir
    Ankara&Istanbul
    Motosikleti
    Freelander,Mulhacen
    universitedeki fiber calismasi dolayisiyla gec cevap verecegim kusura bakmayin
    desparadost :
    ilkokul mezunu arkadaslara ehliyet verilmesine karsiyim trafikteki seviye dusmesin diye, sonucda universite mezunu olmakta pek bisi sayilmaz ama bisuru farkli ders goruyorsun vizyonun genisliyor. En azindan okadar sene okumussun bi tahamulun var, ilkokul mezunu olupta hayat okulunda pismis iyi noktalara gelmis bir suru insanda var eminim, iyi insanlar da var fakat ben af cikmasina da karsiydim eminim dersini almis cok iyi suclular da vardi hapisanede ama bak halen dersini almamis insanlar da varmis ki cikar cikmaz gene suc islediler. Genede seni kirdiysam ozur dilerim, cok keskinim genclikten geliyor.
    Xman :
    senin tek gozdeki gorus kaybiyla ilgili yazdigin yorumu da okudum, dort goz benzetmesi kullanmissin hosuma gitti senin hassasiyetini anliyorum, fakat sen tek gozu goren bu insanlara verilen ehliyetle saglarindan ya da sollarindan gelen motorsiklet surucusu genc cocugu ezdikleri zaman o cocugun annesinin ne hissedecegini anlayabiliyor musun? ikincisi tek gozunu kaparsan eminim o benim goremedigim acilari daha iyi goreceksin ama bi kapa bak bakalim ayni miktarda alani gorebiliyor musun. Ben tek kolu olmayan adamin araba kullanmasina bile karsi degilim otomatik vitesli kullanir ya da manuel kullanir biraz zor shift eder vitesi belki ama eder, ama tek gozu gormuyor diyorsun bu durumda ehliyet almak isteyen kisiler ancak bilgisayar destekli gorus sistemiyle yapabilirler bu isi ya da belki tam hakimiyet kurmasini sagliyacak ozel bir ayna sistemi.

  10. #30
    Sanlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul/Göztepe
    Motosikleti
    Kawasaki EN500A
    Zeda3000 Benim bilgim kadarıyla motosiklet fedarasyonu B sınıfı ehliyeti olan sürücüler
    in 125cc altı motosikleti kullanabilmeleri şeklinde bi kanun taslagı vermişler millet vekillerine Avrupada böle değil demek yanlış biraz araştırın ben bi yazıda okudum B sınıfı alırken motosiklet motorundan da bir kaç soru koyuyorlarmış ve aldıgın ehliyetle kullanabiliyormussun ama büyük cc deki motorlar için daha zor bir sınav yapıyorlarmış ona ayrı ehliyet alıyorsun bencede bu mantıklı benim B sınıfı ehliyetim var ve gecen cumartesi A2 fark için sınava girdim ve saçma sapan 20 soru cevapladım(Trafik ve ilk yardımdan muhafmışım saçmalıpa bakın) 5 dk da ve 40 dk sırada oturmaktan canım sıkıldı çok aptalca sorular vardı bu kadar kolay verilmemesi gerekir bence ehliyetin ben 8 sene önce aldım ehliyetimi ve benim gibi bir çok insan çok seneler önce aldı B sınıfı ehliyeti yani bilgiler ucup gidiyor bana kalırsa 5 senede bir tekrarlanması lazım sınavın ve dahada zorlaştırılması lazım tek motor için değil tüm sınıflar için ben babamı motosiklet kazasında kaybettim motoru vardı ve bi kaöyon çarptı ve bulunamadı bile demem o ki bu iş oyun değil şaka hiç değil hata affetmiyor bana kalırsa eğitim şart ilk okul mezunlarına verilmesin ve tek gözü görmeyenlerede neyse başınızı şişirdim sevgiler saygılar...
    Yollarda Motorcunun Motorcudan başka Dostu Yok!

  11. #31
    bud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul, Suadiye
    Motosikleti
    Keeway SL150 34 EH 2231 Kara Ejderha
    arkadaşlar, daha önce de ehliyet threadlerinde yazdığım gibi, bu ehliyet işinin adam edilmesi çok önemli. ama ne yazık ki, mevcut düzen uzun bir süre değişmeyecekmiş gibi gözüküyor. insanlarımız çok sorumsuz, çok egoist, çok tembel. bir an önce sınavların tekrarlandığı, stajyer ehliyetlerin verildiği çok daha sıkı bir ehliyet sistemine geçilmesi gerekiyor. insanlar, trafiğe çıkmanın (gerek motor olsun gerek araba) ciddiyetini hiç anlayamamış halde ehliyet alıyorlar.

    ayrıca birçok insan bile bile bu işi yanlış anlıyor. ehliyet almanın, trafiğe çıkmanın şartı, araba ya da motor sürebilmek değildir. bir arabayı sürmek, şuradan şuraya kadar istop ettirmeden götürmek maharet değildir. bunu yapabiliyorum diye, bana ehliyet versin diyemez kimse. ehliyet sahibi olmak için bir insanın, trafiğe çıktığında altına girdiği sorumluluğu anlayabilecek ve trafikte oluşacak durumların altından kalkabilecek bilgi ve beceri donanımına sahip olmak gerekir. ne yazık ki mevcut ehliyet süreci bu gerçekle alay eden bir oyun vaziyetinde. ay neyse lafı çok uzatıyorum sanırım. ama işte bunun için ilk okul mezunu olmayanlara, yaşı tutmayanlara, tek gözü görmeyenlere, vs ehliyet verilmiyor.

    ama ne yazık ki işte afları çıkaran hatalı mantık, 5 sene daha (o 5 senenin ne özelliği varsa) ilk okul mezunu olmayanlar ehliyet alabilsin diyor mesela. yani bu beş seneki insanlar ilk okul mezunu olmasa da trafiğe çıkabilecek kapasite de, ama gelecek 5 senenin ilk okul mezunu olmayanları daha mı eksik olacak??


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler