Merhaba arkadaşlar. Başlıkta belirttiğim gibi sorum açık.

Bu zamana kadar hep dik oturuş pozisyonuna sahip scooterler(Honda PS,hero düet,hero pleasure gibi) kullandım. Aslında olayın başlangıcı, çok rahat olmasına rağmen hero pleasure motorumu satıp,biraz daha güçlü olsun diye hero düet modelini almamla başladı. Hero düet'te(titreşim,30-50 km arası hızlanmasının kötü olması gibi sebeplerle) aradığımı bulamayınca,hadi bu seferde duyguyla değil,mantıkla hareket edelim deyip tipine uyuz olsam da (gidondan farlı, ön çamurluğu olan,dik oturuş pozisyonlu modeller hoşuma gidiyor) spacy alpha aldım.

Yalnız şu an oturuş pozisyonundan acayip rahatsızım. Tamam motor güzel, teknolojik, enjeksiyonlu, 100 km üstü hızları görebiliyor fakat tüm yük kalçada olduğundan ve sürüş esnasında bacaklardan hiç destek alamadığımdan dolayı çok rahatsızım. Yakın zamanda kıl dönmesi ameliyatı olmamında etkisi var mı bilmiyorum ama kuyruk sokumuma ağrı yapıyor arada.

Tvs Jüpiter ve wego arkadaşlarım vasıtasıyla kullandım. Herhalde bu sınıfta en konforlu scooterler desem abartmış olmam.

Şimdi ben ne yapmalıyım? Honda elite modeli var yurtdışında gelse hemen alırım. Ömürlük motor olur benim için. Ama yok.

Tvs Jüpiter:

Tipi ve oturuş pozisyonu tarzıma uygun.

Enjeksiyon yok,otomatik jikle bile yok. Manuel jikleli scooter kullandım benim için sıkıntı değil dezavantajını görmedim.

90 km/h son hızı var ama zaten spacy alpha ile de pek bu hızları görmüyorum.

Servis sıkıntısı sorun değil kronik bi hatası olmadıktan sonra servisle pek işim olmaz.

Spacy Alpha:

Bildiğimiz çirkin spacy alpha işte. Benimseyemedim motoru bi türlü.

Sonuç olarak fikirlerinize ihtiyacım var. Örnek olması açısından yeni delight 125'te tarzıma uygun ve konforlu olduğunu düşünüyorum ancak o parayı vermem.