Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Intercom+telefon ile kayıt alma hakkinda

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    03 Nisan 2014
    Şehir
    Ğ*stanbul
    Motosikleti
    JuliusneefsJD
    Kayıt alırken ses alıcısı her zaman telefon oluyor. Sesi intercomdan almanın yolu var mıdır? Snap camera ise yaramadı malesef


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    14 Temmuz 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Rks cruiser 250
    bende merak ediyorum. vloggerlar kameraya mikrofon baglıyolar.

  3. #3

    Üyelik
    14 Nisan 2016
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    HD Sportster 883R
    Harici mikrofon girişi olan bir aksiyon kamerasının harici mikrofon girişine, harici bir yaka mikrofonu bağlanır ve bu mikrofon intercom mikrofonunun yanına konumlandırılır. Kayıt esnasında ses bu mikrofondan alınır.

    İntercomun mikrofonunundan almak için, interkoma giden kabloyu kesip mikrofonun ucundan kameraya kablo çekmek vs. bir tadilat gerekir. Çok önermem. Yukarıda yazdığım sistemi öneririm.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:46 ----------

    Biraz daha açayım. Sana bahsettiğim iki mikrofon'lu sistemdi. Tek mikrofonu paylaştırmak için mixer cihazı gibi bir cihaz gerekli. (ben o şekilde kullanıyorum)

    Aşağıdaki resimde ilk açıkladığım iki mikrofonlu sistem ve mixer cihazı ile ayırarak (senin başta sorduğun şekilde) kullanımını görebilirsin.


    Mixer olarak ben bunu kullanıyorum. (Motosiklette olmaz, çok büyük gelir. Elimde bu vardı, denemek için bu şekilde çalıştırdım ve oldu. Daha küçük, powerbank boyunda aynı işi yapan ürünler vardı ancak internette bulamadım şimdi, kararın bu yönde olursa araştırabilirsin.)



    Ek olarak:

    Muhtemelen çizimlerdekine uygun bir şekilde intercomunun girişi ve çıkışı ayrılmıyor, tek noktadan bağlanıyordur. Bu durumda aşağıdaki ayırıcı ile ayırabilirsin.



    Muhtemelen de kameranın harici mikrofon girişi 3.5mm stereo (kulaklık jakı) şeklinde değil de go-pro gibi usb şeklindedir. Buraya bağlantı sağlayabilmek için de aşağıdaki gibi bir dönüştürücü kullanabilirsin.




    Hobi olarak müzikle uğraşıyorum. Evde konser gibi provaları kaydederken bütün mikrofonlar ve enstrümanlar mikserin girişlerine giriyor, çıkışlardan biri kameranın ses girişine, birisi ses kartına (kayıt için), kulaklık çıkışı da başka bir mixere gidip çoğalarak müzisyenlerin kulaklıklarına dağılıyor.

    Yapı birebir aynı. İntercom mikrofonunun mixere girdiği gibi (birden çok) giriş oluyor. İntercomunun girişine ve kameranın girişine olduğu gibi ses kartına (ayrı bir kayıt için) ve kameranın ses girişine gidiyor. Böylelikle kamerada mixerden geçip, düzene sokulmuş dengeli bir sesi kaydediyor.

    Senin yapıda da ya çift mikrofon yada daha küçük bir mixer kullanılacak. Başka türlü sesi (intercom mikrofonu ile) hem intercom'a hem de kameraya gönderemezsin diye düşünüyorum. Bu yüzden (pratik olduğu için) iki mikrofonlu sistemi öneriyorum. Aksini bilen arkadaşlar bilgilerini aktarsın lütfen.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)