Cezam yok , 5 defa çevrildim. Fakat bu ilerde ceza yemeyecegim anlamına gelmiyor. Kurallar harfiyen uygulanıyor olsaydı ben de "hızdan" ceza yerdim. 60 km ile gidilicek yerde 90-100 yapiyorumdur ama 160 - 180 le yemezdim o cezayı
Cezam yok , 5 defa çevrildim. Fakat bu ilerde ceza yemeyecegim anlamına gelmiyor. Kurallar harfiyen uygulanıyor olsaydı ben de "hızdan" ceza yerdim. 60 km ile gidilicek yerde 90-100 yapiyorumdur ama 160 - 180 le yemezdim o cezayı
Mevzu duke değil Onu sürerken dikkatli sürerim zaten çokta bir hız yapmıyor onunla hızlı gıtme derdinde değilim. Eşimde 600RR var. Ona binince sıkıntı başlıyor. :D Katlanır plaka yapan var 600RR ama yakalanıncada sıkıntı. Ama böylede olursa başımız cezadan kalkmaz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:25 ----------
Bizde öyle sanıp seviniyorduk :D ki böyle cezalarda yemıyorduk öncelerden hakıkaten.
ceza yemek can sıkıcı ama biraz daha canınızı sıkacağım.Keşke radar uygulamasını önceden bildirme zorunluluğu olmasa, keşke ara sokaklar dahil her yerde gizli radarlar kameralar olsa kural ihlali yapan kim olsa gözünün yaşına bakmasa.Daha özele girersek ekipman konusunu dahi tam kavrayamamış yada yeni yeni kavrayan bir topluluk bu motosiklet kullanıcıları. Bizim gibi az eğitimli toplumları kurallara uymasını sağlamanın tek yolu cezadır.Alınma hemen küçümsedigim yok. Ehliyetini alırken ne öğrettiler sana, onu diyorum.Bir de şöyle bir gerçek var;nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tektir ile uslanmayanın hakkı kötektir.Köteği bundan böyle bol bol yediğiniz trafik cezaları sonrası sigortanızı yenilerken göreceksiniz.
Arkadan dürtülen arkadaş küçük cc napsin? Sen yavaş gitti canından oldu diye bir haber gördün mü? Sıkıştığın vakit gazı açarsın madem yada kenara kaçarsın. Burda bahsedilen 600rr'a yazılan ceza.
Böyle kimseye faydası olmayan şeylerden şikayet etmek yerine AB deki gibi geçiş üstünlüğü yada filtrelemenin yasallaşmasıyla ilgili bir kaç kelam edilse hepimize faydası olacak oysaki.
Hanımefendi özelinde şunu diyebilirim.Bu güne kadar yaşadıklarınız yanınıza kar kalsın. Kar kalsın ki yola yalnız devam etmeyin.
Geçmiş olsun. Kestel cola fabrikasının oradaki malum radar dikkat edin.Bu aralar herkes dikkat etsin kaskkına kamera takan kendini bilmez yaptığı terbiyesizlikleri paylaşıp dikkatleri üzerimize çekiyorlar 160 km hz tek teker sollama yapıyor dallama ana haberlerde konu oluyor denetimler olacak bu yüzden ve affetmiyecekler
3 sene önce kask giymedim diye ceza yemiştim bir yine 3 sene önce sigortanın günü 6 gün gecikmiş unutmuştum ondan ceza yedim..
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
Geçen yaz Ağustos'ta birer hafta arayla 3 ceza yedim. İkisi kask takmamaktan (denizden geliyordum saç ıslak diye bagajdaydı kask) , biri de olmadık bir sokak arasında pusuya yatan polisin "hop kardeşim burası ters yön" diyip yapıştırmasından :D
bu hız cezalarını şoför olup bir günde defalarca yiyen maaşını oraya yatıran var.
hız limitleri o kadar düşük ve öyle düz yerlere radar koyuyorlar ki illa birine yakalanıyor insan. 70 -80 ile de işler yetişmiyor yol bitmiyor. 68km hıza sabitlediğim yerde minibüs ile 400 tl ceza ödedim. bir başka yerde de yemişim hesabı toplu kestiler şoförlüğü bıraktım paranoya oldu :D
trafik güvenliği kisvesi altınca halkı soyan bu işten para kazanan kim varsa ilaç paraları olsun.Allah tepelerinden baksın.
plakamın üstüne kilit koyup gizlediğim için 100tl ceza ödedim. kilidi acele ile düzelttim stop lambasını kapatacak şekilde doladım. hiç umursamadı.
benim plakamın görünüp ceza yazılabilir olmam, can güvenliğimden daha önemli.
Bunları ben değil bakanlar söylüyor!
Birinin dediğine bakın diğerinin dediğine...
""Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şehiriçi ve şehirlerarası yollarda hız limitinin vatandaşa kurulan tuzakla bir anda 40’a 50’ye düşürülüp ceza yazıldığını açıkladı. Bu yöntemi uygulayanların belediyelere trafik sistemi kuran “avcı şirketler” olduğunu belirten Bakan Özhaseki, bu şirketlerin vatandaşa kesilen trafik cezalarından daha çok pay alabilmek için sürücülere adeta tuzak kurduğunu bildirdi.""
Belediyelerin yollara kurduğu elektronik sistemlerin Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından trafik ihlallerinin tespiti amacıyla kullanıldığını belirten Bakan Özhaseki, bu kullanımın karşılığında da sürücülere kesilen trafik cezalarından elde edilen hasılatın yüzde 30'unun belediyelere, “sistem kullanım bedeli” olarak Emniyet tarafından ödendiğini anlattı. Sistemi kurmak için yeterli kaynağı olmayan belediyelerin ise gelir elde etmek için bu işi şirketlere havale edip “hasılat paylaşımı” yoluyla sistem kurdurduğunu ifade eden Özhaseki, şu çarpıcı açıklamayı yaptı:
AVCI FİRMA GELİYOR, TEZGAHI KURUYOR
“Belediyeler kendi ellerindeki bu imkanı, daha çok kamunun yapması gereken bu imkanı hasılat paylaşımı şekliyle özel şirketlerle paylaştıklarında ortaya büyük sakınca çıkıyor. Avcı firmalar geliyor sistemi kuruyor. Avcı firma, kör noktalarda veya başka yerlerde, örneğin rampa aşağı yolda hız sınırını 40 yazıyor, 50 yazıyor. Hakikaten orada 40'la 50'yle gitmek mümkün değil. Öyle yerler var ki Türkiye'de, bulunması imkânsız yerler var. Oralarda, kör noktalarda veyahut da avcılık yapacağı yerlerde tezgâhı kuruyor, herkese hile kurmuş gibi oluyor.”
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu kapsamda, bazı illerde belediyeler tarafından verilen elektronik trafik denetimi işinin, ülke genelinde ya da bölgesel olarak özel sektör tarafından yapılabileceğini söyledi"
Özelleştirilecek pek çok kuruluşun Varlık Fonu’na devrinin ardından, özelleştirme konusunda yeni proje geliştirilip satış yapılacak. Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu kapsamda, bazı illerde belediyeler tarafından verilen elektronik trafik denetimi işinin, ülke genelinde ya da bölgesel olarak özel sektör tarafından yapılabileceğini söyledi. Ağbal, böylece bu işin bir standarda dayalı olarak ülke genelinde eşit şartlarda verilebileceğini kaydetti. Ağbal, Varlık Fonu’nun ardından Özelleştirme İdaresi’nin fonksiyonsuz kaldığı eleştirilerini değerlendirerek Varlık Fonu’nun amacının özelleştirme yapmak olmadığını söyledi.
Dostum otobanda 125 Km hızla gittiğim için 500 TL ceza ödedim 2 sene önce,böyle kuralmış cezaymış ahkam kesmeden önce kanunların vatandaş lehine düzeltilmesi lazım, kavşağa , yol ayrımına birleşimine istediğin yere radar koy ama kalkıp otobana radar koyarsan bende bir sonraki sefere plakamı kapatırım. Motorunu büyüttüğün zaman tekrar konuşalım bence. Sevgiler
Ben,keyfim ve kahya, her gün birimiz kullanıyoruz.
Motosiklet ile 21 yıldır hiç ceza yemedim.
kuyruk altında saklı mühürlü app plaka için önce 700TL ceza yazacağım diyen memura, orjinal plaka bagajda göstereyim dediğimde uuu beybi ohal zamanında dolandırıcıkıktan 1700TL çakarım diyip ödümü kopardı
95TL ceza ile bir badireyi daha atlattım.
Hayırlısı ile bi sonraki badire 6 ay sonra.
Tüm mesajlar içkili olarak yazılmaktadır. Hoşunuza gitmediyse göz ardı edin.
ben trafik kurallarına uymayı bıraktığımdan beri yemiyorum. plaka koltuk altı yaptım, çevirmelerde durmuyorum. yakalayabilen yakalasın alsın motoru.
Daha önce çok naif tüm evraklar tam, tüm kurallara riayet ederken motorcu düşmanı beyaz şapkalılar her gün bişey uydurup ceza kesiyodu.
o ne demek ya app plakaya 700TL ceza mı var? motosikletlerin yarısında standart dışı küçük ebatlı plaka var. orjinal plakayı sele altında taşımak ve yerine bunlardan takmanın cezası 1700TL mi şimdi?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)