Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Siz de ceza yiyor musunuz?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2016
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Cezam yok , 5 defa çevrildim. Fakat bu ilerde ceza yemeyecegim anlamına gelmiyor. Kurallar harfiyen uygulanıyor olsaydı ben de "hızdan" ceza yerdim. 60 km ile gidilicek yerde 90-100 yapiyorumdur ama 160 - 180 le yemezdim o cezayı


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    EldekiDebryj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2014
    Şehir
    -
    Motosikleti
    DUKE 200
    Alıntı 127 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Plakayı ayakla itilebilen şekilde yapacaksınız kuyruk altına. Baktın ilerde polis var ayağınla o plakayı rahatlıkla düzgün hale getirebileceksin. Bunu uygulamak aşırı basit ama bizim Duke lerde plakayı kuyruk altına alamıyorsun o yüzden biraz zor bizde. Böyle bir durumda ben şahsen plakasız gezerdim.
    Mevzu duke değil Onu sürerken dikkatli sürerim zaten çokta bir hız yapmıyor onunla hızlı gıtme derdinde değilim. Eşimde 600RR var. Ona binince sıkıntı başlıyor. :D Katlanır plaka yapan var 600RR ama yakalanıncada sıkıntı. Ama böylede olursa başımız cezadan kalkmaz.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 18:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:25 ----------

    Alıntı Capitao_3 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motoru nasıl alıyor ki radar önden çekmiyor mu?
    Bizde öyle sanıp seviniyorduk :D ki böyle cezalarda yemıyorduk öncelerden hakıkaten.

  3. #43

    Üyelik
    03 Mayıs 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    İNTEGRA gitti şuan 50cc (150cc)arora vesta scooter
    Alıntı shruikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya bende mi tuhaflık var? şikayet etmektense, hız sınırlarına uyarak gitmeyi deneseniz bi de? belki ceza gelmez o zaman?
    iyide her yerde hız sınırına uyamıyorsunki,,uymaya kalksan arkadan dürten korna çalanlarla kavga edersin,,ne gitmiyosun yürüsene lan sığır diye fırçada yersin

  4. #44

    Üyelik
    14 Şubat 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yamaha Ybr esd 125
    ceza yemek can sıkıcı ama biraz daha canınızı sıkacağım.Keşke radar uygulamasını önceden bildirme zorunluluğu olmasa, keşke ara sokaklar dahil her yerde gizli radarlar kameralar olsa kural ihlali yapan kim olsa gözünün yaşına bakmasa.Daha özele girersek ekipman konusunu dahi tam kavrayamamış yada yeni yeni kavrayan bir topluluk bu motosiklet kullanıcıları. Bizim gibi az eğitimli toplumları kurallara uymasını sağlamanın tek yolu cezadır.Alınma hemen küçümsedigim yok. Ehliyetini alırken ne öğrettiler sana, onu diyorum.Bir de şöyle bir gerçek var;nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tektir ile uslanmayanın hakkı kötektir.Köteği bundan böyle bol bol yediğiniz trafik cezaları sonrası sigortanızı yenilerken göreceksiniz.
    Arkadan dürtülen arkadaş küçük cc napsin? Sen yavaş gitti canından oldu diye bir haber gördün mü? Sıkıştığın vakit gazı açarsın madem yada kenara kaçarsın. Burda bahsedilen 600rr'a yazılan ceza.
    Böyle kimseye faydası olmayan şeylerden şikayet etmek yerine AB deki gibi geçiş üstünlüğü yada filtrelemenin yasallaşmasıyla ilgili bir kaç kelam edilse hepimize faydası olacak oysaki.
    Hanımefendi özelinde şunu diyebilirim.Bu güne kadar yaşadıklarınız yanınıza kar kalsın. Kar kalsın ki yola yalnız devam etmeyin.

  5. #45
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    Alıntı YERUÇAĞI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iyide her yerde hız sınırına uyamıyorsunki,,uymaya kalksan arkadan dürten korna çalanlarla kavga edersin,,ne gitmiyosun yürüsene lan sığır diye fırçada yersin
    kurala uyduğun için yavaş kalıyorsan akan trafikten, yanaşırsın sağa, gidersin tırım tırım, hiçbir şey olmaz. uyuz uyuz sol şeridi kapatıp da "ne var lan hız sınırı işte" tripleri yaparsan, kusura bakma; ama ezilmek reva.

  6. #46
    ARçİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2012
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    yamaha crypton/Honda cbf150
    Geçmiş olsun. Kestel cola fabrikasının oradaki malum radar dikkat edin.Bu aralar herkes dikkat etsin kaskkına kamera takan kendini bilmez yaptığı terbiyesizlikleri paylaşıp dikkatleri üzerimize çekiyorlar 160 km hz tek teker sollama yapıyor dallama ana haberlerde konu oluyor denetimler olacak bu yüzden ve affetmiyecekler

  7. #47
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    3 sene önce kask giymedim diye ceza yemiştim bir yine 3 sene önce sigortanın günü 6 gün gecikmiş unutmuştum ondan ceza yedim..
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

  8. #48
    linguist48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2017
    Şehir
    Bodrum
    Motosikleti
    Honda Pcx 125
    Geçen yaz Ağustos'ta birer hafta arayla 3 ceza yedim. İkisi kask takmamaktan (denizden geliyordum saç ıslak diye bagajdaydı kask) , biri de olmadık bir sokak arasında pusuya yatan polisin "hop kardeşim burası ters yön" diyip yapıştırmasından :D

  9. #49
    crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul/bahçelievler
    Motosikleti
    ybr125 2008
    bu hız cezalarını şoför olup bir günde defalarca yiyen maaşını oraya yatıran var.
    hız limitleri o kadar düşük ve öyle düz yerlere radar koyuyorlar ki illa birine yakalanıyor insan. 70 -80 ile de işler yetişmiyor yol bitmiyor. 68km hıza sabitlediğim yerde minibüs ile 400 tl ceza ödedim. bir başka yerde de yemişim hesabı toplu kestiler şoförlüğü bıraktım paranoya oldu :D

    trafik güvenliği kisvesi altınca halkı soyan bu işten para kazanan kim varsa ilaç paraları olsun.Allah tepelerinden baksın.

    plakamın üstüne kilit koyup gizlediğim için 100tl ceza ödedim. kilidi acele ile düzelttim stop lambasını kapatacak şekilde doladım. hiç umursamadı.
    benim plakamın görünüp ceza yazılabilir olmam, can güvenliğimden daha önemli.

  10. #50

    Üyelik
    10 Ocak 2016
    Şehir
    Adana
    Alıntı 000000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Polarize gözlük takmış polis, boyalı plakayı yazısız görünce, nasıl bi açıklama yaparsınız? baştan düşünün.
    İyi fikirmiş diyenlere uyarı olarak kalsın ((:
    Tamam yaa çok üstüme gelmeyin sadece bir fikir 😂😂

  11. #51
    crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul/bahçelievler
    Motosikleti
    ybr125 2008
    Alıntı 000000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Polarize gözlük takmış polis, boyalı plakayı yazısız görünce, nasıl bi açıklama yaparsınız? baştan düşünün.

    İyi fikirmiş diyenlere uyarı olarak kalsın ((:
    açıklama olarak gözlüğünün bozuk olduğunu çıkarırsa plakayı rahat okuyacağını belirtirim :D

  12. #52
    Akhunturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Bunları ben değil bakanlar söylüyor!

    Birinin dediğine bakın diğerinin dediğine...


    ""Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şehiriçi ve şehirlerarası yollarda hız limitinin vatandaşa kurulan tuzakla bir anda 40’a 50’ye düşürülüp ceza yazıldığını açıkladı. Bu yöntemi uygulayanların belediyelere trafik sistemi kuran “avcı şirketler” olduğunu belirten Bakan Özhaseki, bu şirketlerin vatandaşa kesilen trafik cezalarından daha çok pay alabilmek için sürücülere adeta tuzak kurduğunu bildirdi.""

    Belediyelerin yollara kurduğu elektronik sistemlerin Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından trafik ihlallerinin tespiti amacıyla kullanıldığını belirten Bakan Özhaseki, bu kullanımın karşılığında da sürücülere kesilen trafik cezalarından elde edilen hasılatın yüzde 30'unun belediyelere, “sistem kullanım bedeli” olarak Emniyet tarafından ödendiğini anlattı. Sistemi kurmak için yeterli kaynağı olmayan belediyelerin ise gelir elde etmek için bu işi şirketlere havale edip “hasılat paylaşımı” yoluyla sistem kurdurduğunu ifade eden Özhaseki, şu çarpıcı açıklamayı yaptı:
    AVCI FİRMA GELİYOR, TEZGAHI KURUYOR

    “Belediyeler kendi ellerindeki bu imkanı, daha çok kamunun yapması gereken bu imkanı hasılat paylaşımı şekliyle özel şirketlerle paylaştıklarında ortaya büyük sakınca çıkıyor. Avcı firmalar geliyor sistemi kuruyor. Avcı firma, kör noktalarda veya başka yerlerde, örneğin rampa aşağı yolda hız sınırını 40 yazıyor, 50 yazıyor. Hakikaten orada 40'la 50'yle gitmek mümkün değil. Öyle yerler var ki Türkiye'de, bulunması imkânsız yerler var. Oralarda, kör noktalarda veyahut da avcılık yapacağı yerlerde tezgâhı kuruyor, herkese hile kurmuş gibi oluyor.”

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    "Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu kapsamda, bazı illerde belediyeler tarafından verilen elektronik trafik denetimi işinin, ülke genelinde ya da bölgesel olarak özel sektör tarafından yapılabileceğini söyledi"

    Özelleştirilecek pek çok kuruluşun Varlık Fonu’na devrinin ardından, özelleştirme konusunda yeni proje geliştirilip satış yapılacak. Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu kapsamda, bazı illerde belediyeler tarafından verilen elektronik trafik denetimi işinin, ülke genelinde ya da bölgesel olarak özel sektör tarafından yapılabileceğini söyledi. Ağbal, böylece bu işin bir standarda dayalı olarak ülke genelinde eşit şartlarda verilebileceğini kaydetti. Ağbal, Varlık Fonu’nun ardından Özelleştirme İdaresi’nin fonksiyonsuz kaldığı eleştirilerini değerlendirerek Varlık Fonu’nun amacının özelleştirme yapmak olmadığını söyledi.

  13. #53
    Pekbipicadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CB 600 Hornet ( Geçmiş : Piaggio X9 250 ,)
    Alıntı ruthsims adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ceza yemek can sıkıcı ama biraz daha canınızı sıkacağım.Keşke radar uygulamasını önceden bildirme zorunluluğu olmasa, keşke ara sokaklar dahil her yerde gizli radarlar kameralar olsa kural ihlali yapan kim olsa gözünün yaşına bakmasa.Daha özele girersek ekipman konusunu dahi tam kavrayamamış yada yeni yeni kavrayan bir topluluk bu motosiklet kullanıcıları. Bizim gibi az eğitimli toplumları kurallara uymasını sağlamanın tek yolu cezadır.Alınma hemen küçümsedigim yok. Ehliyetini alırken ne öğrettiler sana, onu diyorum.Bir de şöyle bir gerçek var;nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tektir ile uslanmayanın hakkı kötektir.Köteği bundan böyle bol bol yediğiniz trafik cezaları sonrası sigortanızı yenilerken göreceksiniz.
    Arkadan dürtülen arkadaş küçük cc napsin? Sen yavaş gitti canından oldu diye bir haber gördün mü? Sıkıştığın vakit gazı açarsın madem yada kenara kaçarsın. Burda bahsedilen 600rr'a yazılan ceza.
    Böyle kimseye faydası olmayan şeylerden şikayet etmek yerine AB deki gibi geçiş üstünlüğü yada filtrelemenin yasallaşmasıyla ilgili bir kaç kelam edilse hepimize faydası olacak oysaki.
    Hanımefendi özelinde şunu diyebilirim.Bu güne kadar yaşadıklarınız yanınıza kar kalsın. Kar kalsın ki yola yalnız devam etmeyin.
    Dostum otobanda 125 Km hızla gittiğim için 500 TL ceza ödedim 2 sene önce,böyle kuralmış cezaymış ahkam kesmeden önce kanunların vatandaş lehine düzeltilmesi lazım, kavşağa , yol ayrımına birleşimine istediğin yere radar koy ama kalkıp otobana radar koyarsan bende bir sonraki sefere plakamı kapatırım. Motorunu büyüttüğün zaman tekrar konuşalım bence. Sevgiler
    crxforever bunu beğendi.
    Ben,keyfim ve kahya, her gün birimiz kullanıyoruz.

  14. #54
    SAZMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2015
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial cub 100. Modelsiz
    Motosiklet ile 21 yıldır hiç ceza yemedim.

  15. #55

    Üyelik
    20 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Alıntı MrMud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bizimkiler beni nufustan çıkarma peşinde, seni kapıya yaklastirmazlar :D

    Nispet gibi olması ama dışarda mis gibi çamurlu hava var suan, akşam üzeri eküri bulursam dogru osmangazi korusuna
    Küçük bir ekleme konu sapabilir.

    Abime kefil olmuştum, 6500 tlde ordan borç. Maaşa haciz koymuşlar. Son dakika işte.

    Sahibinden kurumsal=7500
    Biradere kefil=6500
    Trafik cezam=2000
    Vergi borcu,vergi kapanışı=5000


  16. #56
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    05 Ağustos 2007
    Şehir
    lubnatsi
    Motosikleti
    z1000e kesik.
    Alıntı 000000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    polis durdurduğunda yeniden takablieceğin şekilde plaka saklı gezme 700TL (ohal yüzünden,eskiden 92TL idi )
    radar açılış 400TL

    2 radar cezası bir plakasız gezmeyi amorti ediyor.

    Ben şansımı plakanın kuyruk altında olmasından yana kullanıyorum 92kmh ile 400TL yiyen arkadaşlara selam ederim

    Bide bu son sigorta düzenlemesinden sonra trafik ve sigorta şirketleri işbirliği yapmalarından, yediğin cezalar ile yeni oluşturulan, riskli sürücü profili dedikleri naneye girmeni sağlıyor. sonrası bambaşka bi eğlence ))
    kuyruk altında saklı mühürlü app plaka için önce 700TL ceza yazacağım diyen memura, orjinal plaka bagajda göstereyim dediğimde uuu beybi ohal zamanında dolandırıcıkıktan 1700TL çakarım diyip ödümü kopardı

    95TL ceza ile bir badireyi daha atlattım.

    Hayırlısı ile bi sonraki badire 6 ay sonra.
    Tüm mesajlar içkili olarak yazılmaktadır. Hoşunuza gitmediyse göz ardı edin.

  17. #57
    matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2016
    Şehir
    Kütahya
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    ben trafik kurallarına uymayı bıraktığımdan beri yemiyorum. plaka koltuk altı yaptım, çevirmelerde durmuyorum. yakalayabilen yakalasın alsın motoru.

    Daha önce çok naif tüm evraklar tam, tüm kurallara riayet ederken motorcu düşmanı beyaz şapkalılar her gün bişey uydurup ceza kesiyodu.

  18. #58

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    o ne demek ya app plakaya 700TL ceza mı var? motosikletlerin yarısında standart dışı küçük ebatlı plaka var. orjinal plakayı sele altında taşımak ve yerine bunlardan takmanın cezası 1700TL mi şimdi?

  19. #59
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    05 Ağustos 2007
    Şehir
    lubnatsi
    Motosikleti
    z1000e kesik.
    Alıntı artemis99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o ne demek ya app plakaya 700TL ceza mı var? motosikletlerin yarısında standart dışı küçük ebatlı plaka var. orjinal plakayı sele altında taşımak ve yerine bunlardan takmanın cezası 1700TL mi şimdi?
    Memur plakanın uygun olmamasına 700lira, mühürlü app plakanın dolandırıcılığa girmesi sebebiylede 1000TL ceza yazacağını söyledi.
    Tüm mesajlar içkili olarak yazılmaktadır. Hoşunuza gitmediyse göz ardı edin.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)