Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Evliyiz çocuğumuz var memuruz ama motora binmeyek mi ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Bende evliyim eşim 6 aylık hamile bebek yolda korkutmayın yav işim gereği motosiklete binerim gerçi ama şu motor tehlikeli vs muhabbetleri için daha öncede başka konularda başımdan geçen bir olayı örnek vermiştim vade dolunca ölüm birşekilde bizi buluyor motor olmasa başka şeyden olacak.
    Karşı binamızda komşumuz bir abimiz vardı 10 yaş falan büyüktü benden ve çok severdim efendi bir adamdı kendisi beni hep görünce konuyu motordan açar yıllarca ailem izin vermedi şimdi hanım vermiyor derdi adamın içinde ukde olarak kalmış ama eşi bir türlü ikna olmamıştı yengemiz doğum yaptı bebek 1 ay kadar hastanede gözetim altında kaldı sürekli gidip emzirmesi gerekiyordu bir çok kez motorla götürmüşlüğüm oldu herzaman taksiye para dayanmıyor neyse getir götür derken yenge bak ne otobüs nede taksi derdin var eniştede motor isteyip duruyor şimdi bir motorunuz olsa kimseye rica minnet etmeden gidip gelirdiniz bak sakin ve dikkatli kullanınca pekde sorun olmuyor dedim ama tehlikeli bak yeni bebeğimiz oldu korkuyorum falan dedi.Dedim yenge kim ölümden kaçabilmiş vade dolunca çatıdan tuğla düşer yine götürür adamı dedim neyse o akşam eşiyle görüşüp istediğin motoru al demiş izni koparmış neyse geldi ehliyet eğitim fasılları en son gidip motoru aldık o akşamda bir sarıyer yapıp geldik boğazdan çok mutlu olmuş ve keyif almıştı eve geldik bi güzel kitledik işte şurdan şöyle bağlıyoruz falan derken evlere dağılıp yattık ertesi gün uyandım işe gittim eve döndüğümde ölüm haberini duydum ve o gece uykusunda kalp krizi geçirip hakkın rahmetine kavuşmuz abimiz allah rahmet eylesin toprağı bol olsun kullanmak neredeyse nasip olmadı adama hayatım boyunca unutamayacağım bir anımdır..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    ya ne çokmuşuz

    başlığı açan arkadaşa tavsiyem, kendine zaman ayir ve gezmek için fırsat yarat kendine.

    ben hanımı çocukları motora bindirip gezdiriyorum. çok keyif aliyorlar. motor üzerinde aile saadeti yaşıyoruz resmen. birkaç sene once motordan nefret eden eşim, artık haftasonu gelse de motorla gezsek diyor

    sadece eşimi değil, bacanak, baldiz, yeğen, arkadaşlar, hepsini motora alıştırdım. her hafta başında, "bu hafta sonu nereye gidelim abi" diye mesajlar aliyorum.

    bazen haftasonlari sabah erkenden tek başıma kaçıp yardiriyorum. fakat aksam eve gelince cok pis fırça ve trip yiyorum. o kadar da olsun canım
    mombohunter ve bursalıali bunu beğendiler.

  3. #43

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250 sl gitti MT 25 geldi
    Alıntı BarisBurak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam ben 22 yaşındayım bu yaşta bu yüzden ileriyi düşünerek evlenmemeyi düşünüyorum nereye kadar derseniz gittiği yere kadar.. sebep:hayatımı davaya adamaya çalışacağım motorsiklet sevdalısı olduğum için.. sizin için geç artık.. ama tavsiye verebilirim bence yeni model sport touring büyük cc lerde bir makina alabilrsiniz çocuk problem olmuyor çevremden gördüğüm akdarıyla aile için birebir motorsiklet bence büyük cc sport touring ler.. BAŞARILAR
    Kardeşim hayatımızın her döneminde farklı düşünüyoruz. Önem verdiğimiz şeyler de değişebiliyor. Senin için hayırlısı olur umarım evlilik konusunda. Toring tavsiyesi için de bunu zor aldık :D ona güç yetmez. 10 yıl sonra belki.

    Alıntı Evrenalpar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evli ve hanıma çok sözü geçemeyenler için durum maalesef hep böyle. Eşim her ne kadar beni kısıtlamasa da, adım gibi eminim ki 3-5 kere tek başıma bir yerlere gidip gelsem haftasonları, surat asmaya başlar. O kadar stres atıp, keyif aldıktan sonra da, insanın evde trip yemesi, bütün keyfi kaçırır, gittiğine pişman olursun. Kadınlar maalesef böyle.

    Yaklaşık 3 yıldır motorla işe gidip geliyorum, günde 50-100km arası haftaiçi yol yaptığım için haftasonları hiç çıkmadım. Çok istiyorum aslında. Çocuk ta 3,5 - 4 yaşından sonra okula başlayacağı için, 2-2,5 yıl daha sabredin. Mümkünse eşinizle cumhuriyet konvoylarına falan katılın, çok keyifli oluyor. Bayağı etkileniyorlar.
    Hocam hanıma söz geçme meselesi olduğunu düşünmüyorum. Bu biraz ben keyfime bakayım sen de çocuğa bak demek kadına ki bu da oldukça bencilce bir düşünce bence. Eşimin artçı olması onun için de ne hissettiğimi öğrenmesi açısından önemli motosiklet üstündeyken. Ancak hem ekipmanı yok hem de ben onu artçı olarak alabilecek bilgiye ve deneyime sahip değilim. Tavsiye için teşekkürler.

    Alıntı Akhunturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu modern hayatın bize şaplağı Şimdilerde yalnızız aga. Eşlerimiz yalnız. Çocuklarımız yalnız.

    Onlarla olmadım mı hem biz suçlu hissediyoruz, hem onlar isyanda.

    Eskiden aileler iç içe yaşardı. Kuzen çocukları, yiğenler, halalar, teyzeler, kaynanalar eltiler..

    Hanımlar çocuklar hiç boş kalmaz oyalanır. Hem güvende hissedilirdi. Ben küçükken benden fazla bizim evimizde olan, çat kap gelen komşu teyzelerimiz, ablalarımız vardı.

    Sokaklarda her yer çocuk, her esnaf akraba kadar yakın..

    Babalar sosyalleşirken suçluluk hissetmezlerdi. Hanım keyfinde, çocuk sıkılmıyor. Şimdi tek şansları bizleriz. Yalnızlar..

    Şimdi eşler nefes alabilmek, kendilerine zaman ayırabilmek için kocalarını bekliyorlar. Eskiden öyle miydi? Anne yoksa kaynana var, kaynana asık suratlıysa teyze var hala var hiç biri yoksa anne kadar yakın komşu Ayşe teyze var vs..

    Günümüzde çocuğunu neredeyse 18 yaşından erken sokağa bırakmayıp ev hapsi yaşatan aileler var.

    İşte tam da bu yüzden her köşe başı anaokulu, kreş...

    Hiç heveslenme kardeşim çocuk 3-4-5 yaşına gelecek anaokuluna, ilkokula gidecek rahatlayacam diye . Akşam evde buluşma telaşı yine olacak. Hayat hızlı zaman kısa birbirinize zaman ayırmak için fırsat kollayacaksınız hep..

    Sen şimdi yine rahatsın. Allah uzun ömür versin bebiş daha hayatın farkında değil ver mamayı uyusun Hele 3-4-5 yaşlar var ya tam oyun ve ilgi bekleme yaşları, o zaman hiç fırsatın olmayacak )

    Bu arada bursalıali abime selamlar ... Uzun sağlıklı ömürler...
    Hocam mükemmel açıklamışsınız durumu teşekkür ederim.

    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çocuklar küçükken yaz mevsiminde pazar sabahı saat 05:30 gibi yola çıkardım . Güzel bir turlayıp, salaş bir kahvaltıcıda sucuklu yumurta yedikten sonra saat *9:30 gibi kimse uyanmadan dönerdim. Deneyebilirsin.
    Tavsiye için teşekkürler. Öğle arası çıkmayı tercih ederim bunun yerine

    Alıntı 2wsx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Neyse ki evlenmeyi düşünmüyorum.Sorumluluk almayı seven biri değilim, hele hele çocuk asla.O yüzden kendi kazandığımı kendim yiyip hiç kimsedende sorumlu olmak kimseye bağlı olmak istemiyorum.Motor işi sakat iş Allah korusun bişi olsa arkamda çok kişi bırakmak istemem.Tek tabanca takılırken hayatım tercihlerim seçimlerim sadece beni bağlar ama hayatıma birini sokarsam seçimlerim tercihlerim onuda etkiler.Bu arada yaş 24.
    Fikirler yaş ilerledikçe değişiyor hocam ben de senin yaşlarında evlenmeye sıcak bakmıyordum. Sonra bi baktık evlenmişiz hatta çocuk olmuş. Çocuk olayı bence delilik akıllı adam işi değil. Ama sevgisi de bir başka tabi umarım senin için en iyisi olur.

    Alıntı efendy06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hemen bir mutabakat imzala yengeyle, haftasonu bir gün sen bak çocuğa, o dinlensin, dışarı çıksın, ne yapıyorduysa çocuk olmadan önce, onu yapsın. Diğer gün de o çocuğa baksın, sen motorla gez dolaş.

    Bir diğer mutabakat biçimi de, mesela hafta bir gün için, yarım gün sen yarım gün ben uygulamasıdır.

    Birader avukat, yardımcı olsun diyeceğim, ama çocuk varsa artık çok geç Bak ben sırf kişisel zevklerimden feragat etmemek adına evlenmiyorum. Yaş 32 oldu, 2 bilemedin 3 sene daha direnirsem mahalle baskısına, daha da kimse benlen evlenmez zaten.
    Harika tavsiye teşekkür ederim. Ama hanımın arkadaşı pek yok ne yazık ki ben arkadaşlarla takılacağım zaman o yalnız kalıyor.

    Alıntı sport-turing adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar konuyu baştan sona kadar okudum
    Kiminiz Yeni evlenmiş kiminiz evlenmem diyor
    Size benden bir tavsiye hanımdanda çoçuktanda vaz geçmeyin motordanda
    Daha anladığım kadarıyla tecrübesizsiniz ama öğrenirsiniz
    İnanın herzaman yolunu bulursunuz dert etmeyin
    Teşekkürler hocam.

    Alıntı cbr1907 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konu ve yorumlar harika, Hemen kucuk oglani satıp bir motosiklet aldım.
    Saka biyana İşin gerçeği yas 24, evlilik cok uzak gorunuyor. Polonya'dan selamlar.
    Bu işler (Evlilik vs...) bi anda olur anlamazsın

    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evliyim coçuğum var bunlar motosiklete binmeme engel değil
    insan gibi biniyorum hız yapmıyorum korumalar tam kaza olur da ölürsem allaha şükür çoluk coçuk sokak ta kalmaz

    ha bu arada hatun u ikna etmek için ilk önce tarz önemli gidip ss binerseniz evlendikten sonra erkek erkeğe takılma biter benden demesi
    en güzeli enduro çıkıyorum yayla ya karı kız yok erkek erkeğe kamp vs hiç sıkıntı olmuyor kıskançlık yok sıkma yok
    tavsiye ederim
    Orası öyle tabi.

    Alıntı ayzek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende evliyim eşim 6 aylık hamile bebek yolda korkutmayın yav işim gereği motosiklete binerim gerçi ama şu motor tehlikeli vs muhabbetleri için daha öncede başka konularda başımdan geçen bir olayı örnek vermiştim vade dolunca ölüm birşekilde bizi buluyor motor olmasa başka şeyden olacak.
    Karşı binamızda komşumuz bir abimiz vardı 10 yaş falan büyüktü benden ve çok severdim efendi bir adamdı kendisi beni hep görünce konuyu motordan açar yıllarca ailem izin vermedi şimdi hanım vermiyor derdi adamın içinde ukde olarak kalmış ama eşi bir türlü ikna olmamıştı yengemiz doğum yaptı bebek 1 ay kadar hastanede gözetim altında kaldı sürekli gidip emzirmesi gerekiyordu bir çok kez motorla götürmüşlüğüm oldu herzaman taksiye para dayanmıyor neyse getir götür derken yenge bak ne otobüs nede taksi derdin var eniştede motor isteyip duruyor şimdi bir motorunuz olsa kimseye rica minnet etmeden gidip gelirdiniz bak sakin ve dikkatli kullanınca pekde sorun olmuyor dedim ama tehlikeli bak yeni bebeğimiz oldu korkuyorum falan dedi.Dedim yenge kim ölümden kaçabilmiş vade dolunca çatıdan tuğla düşer yine götürür adamı dedim neyse o akşam eşiyle görüşüp istediğin motoru al demiş izni koparmış neyse geldi ehliyet eğitim fasılları en son gidip motoru aldık o akşamda bir sarıyer yapıp geldik boğazdan çok mutlu olmuş ve keyif almıştı eve geldik bi güzel kitledik işte şurdan şöyle bağlıyoruz falan derken evlere dağılıp yattık ertesi gün uyandım işe gittim eve döndüğümde ölüm haberini duydum ve o gece uykusunda kalp krizi geçirip hakkın rahmetine kavuşmuz abimiz allah rahmet eylesin toprağı bol olsun kullanmak neredeyse nasip olmadı adama hayatım boyunca unutamayacağım bir anımdır..
    Öncelikle tebrik ederim kardeşim umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi. Çok üzücü bir hikaye olmuş. Hayatımızı istediğimiz gibi yaşamazsak ne anlamı var işte. Sürüş konusunda biz elimizden gelenin en iyisini yapalım gerisi allah kerim.

    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya ne çokmuşuz

    başlığı açan arkadaşa tavsiyem, kendine zaman ayir ve gezmek için fırsat yarat kendine.

    ben hanımı çocukları motora bindirip gezdiriyorum. çok keyif aliyorlar. motor üzerinde aile saadeti yaşıyoruz resmen. birkaç sene once motordan nefret eden eşim, artık haftasonu gelse de motorla gezsek diyor

    sadece eşimi değil, bacanak, baldiz, yeğen, arkadaşlar, hepsini motora alıştırdım. her hafta başında, "bu hafta sonu nereye gidelim abi" diye mesajlar aliyorum.

    bazen haftasonlari sabah erkenden tek başıma kaçıp yardiriyorum. fakat aksam eve gelince cok pis fırça ve trip yiyorum. o kadar da olsun canım
    Umarım bigün ben de söylediğiniz şeyleri söyleyebilirim. Çok güzelmiş.

  4. #44
    EldekiDebryj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2014
    Şehir
    -
    Motosikleti
    DUKE 200
    Gençleri evlilikten soğuttunuz iki dakikada. :D Evli olmak demek sorumluluklar altında ezilmek, çocuk yapmak zorunda olduğunuz, kendinize 2 saat vakit bulamadığınız, istedıgınız hiçbişeyı yapamadığınız birşey değil aslında.
    Burada açılan bu tarz konular olsun, çevremdeki insanların evlilik yorumları olsun " böyle evliliğim olacaksa kedili kadın olurum." dedirtir insana. Kendine 1 gün ayıramamak nedir arkadaş, can mı dayanır boğulur insan. Ama böyle yasamayı sevenlerde var demekki.

    Bende evliyim. Eşimde 600RR var. Hatta geçen konu açmıştım motor değiştircektik. Adama 1000RR aldırmaya uğraşıyordum ama kendisi yine 600cc
    tercih edecegını söyledi bunada saygı duyduk tabı. İşler istediğimiz gibi giderse insallah bakalım.

    Neyse demem o ki evlilik demek sorumluluklar içinde sıkışıp kalmak değil. Biz birbirimizden hiç sıkılmadık, birbirimizi darlamadık, boğmadık. Aksine zevkle bırseylerı bırlıkte yaptık hep. Bırbırımıze saygı duyduk baskı kurnadık.( ben bir tık baskın karakterli olsam da çok sorun olmadı:D ) Tabıkı fıkırlerımızı aldık, sorduk, dınledık yerı geldı ama evlilik bize yük olmadı. Evlilik güzeldir ama ruhunuza göre bırıyle olunca güzeldir. Benım eşim eglenceli, hareketlı, özgur ruhlu, rahat bır ınsandır mesela ve haftanın 1 gununu bıle kendıne ayıramadığı veya zevklerını, hobısını eşiyle paylasamadığı, kucagında cıyak cıyak bır çocukla bulsa kendını gıder camdan atlar herhalde.
    mombohunter, mgokhan57 ve bursalıali bunu beğendiler.

  5. #45

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250 sl gitti MT 25 geldi
    Evlilik konusu uzun tartışma konusu bence Ona hiç girmeyelim gençler iyice soğumasınlar. Sizin durumunuz Türkiye şartlarında uç bir örnek bence. Keşke eşimin de motosiklet olayına bakışı sizin ki gibi olsaydı. Bence siz sorumluluk altında sıkışmamışsınız ondan bu kadar kolay yorum yapabiliyorsunuz. Çocuk sahibi olunca yukarıdaki yorumunuza katılır mısınız bilemem

  6. #46

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosiklet sürmeyi engelleyen şey evlilik değil, çocuk. Eğer çocuk olmadan önce eşinizle, artçılı veya iki motosiklet şeklinde, bir motosiklet hayatı yaşamış olursanız ve çocuğu bırakabilecek bir anneanne babaanne filan olursa o zaman çocuğa rağmen eşler bir arada veya tek tek motosiklete zaman ayırırlar. Çünkü özlerler.

    Ama çocuk olduktan, sorumluluklar, sınırlılıklar, yorulmalar, stresler, işlere yetişememeler arttıktan sonra peydah olan, tek kişiye hitap eden bir motosiklet sevdası; filizlenmekte, kendine zaman bulmakta zorlanacaktır.

    Aile içinde huzur, her şeyden önemli. Yapacak bir şey yok.

    Eşlerden birinin diğerine belirli bir sebeple (mesela motosiklet sürmek için zaman alamamak) kızıp, kendini engellenmiş hissetmesi sebebiyle oluşacak gerilimin daha sonra yaratacağı sıkıntılar, diğer eşin kendini sorumluluklarla baş başa yalnız bırakılmış hissetmesinin yaratacağı uzaklaşmanın doğuracağı dertler başka bir derin konu.
    mombohunter bunu beğendi.

  7. #47

    Üyelik
    08 Kasım 2016
    Şehir
    Trabzon-Norveç
    Aynı durumdayım arabamı sattım otomatik araba aldim hanıma kafam rahat etti
    mombohunter ve bursalıali bunu beğendiler.

  8. #48

    Üyelik
    20 Ekim 2015
    Şehir
    Adana
    Alıntı Akhunturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu modern hayatın bize şaplağı Şimdilerde yalnızız aga. Eşlerimiz yalnız. Çocuklarımız yalnız.

    Onlarla olmadım mı hem biz suçlu hissediyoruz, hem onlar isyanda.

    Eskiden aileler iç içe yaşardı. Kuzen çocukları, yiğenler, halalar, teyzeler, kaynanalar eltiler..

    Hanımlar çocuklar hiç boş kalmaz oyalanır. Hem güvende hissedilirdi. Ben küçükken benden fazla bizim evimizde olan, çat kap gelen komşu teyzelerimiz, ablalarımız vardı.

    Sokaklarda her yer çocuk, her esnaf akraba kadar yakın..

    Babalar sosyalleşirken suçluluk hissetmezlerdi. Hanım keyfinde, çocuk sıkılmıyor. Şimdi tek şansları bizleriz. Yalnızlar..

    Şimdi eşler nefes alabilmek, kendilerine zaman ayırabilmek için kocalarını bekliyorlar. Eskiden öyle miydi? Anne yoksa kaynana var, kaynana asık suratlıysa teyze var hala var hiç biri yoksa anne kadar yakın komşu Ayşe teyze var vs..

    Günümüzde çocuğunu neredeyse 18 yaşından erken sokağa bırakmayıp ev hapsi yaşatan aileler var.

    İşte tam da bu yüzden her köşe başı anaokulu, kreş...

    Hiç heveslenme kardeşim çocuk 3-4-5 yaşına gelecek anaokuluna, ilkokula gidecek rahatlayacam diye . Akşam evde buluşma telaşı yine olacak. Hayat hızlı zaman kısa birbirinize zaman ayırmak için fırsat kollayacaksınız hep..

    Sen şimdi yine rahatsın. Allah uzun ömür versin bebiş daha hayatın farkında değil ver mamayı uyusun Hele 3-4-5 yaşlar var ya tam oyun ve ilgi bekleme yaşları, o zaman hiç fırsatın olmayacak )

    Bu arada bursalıali abime selamlar ... Uzun sağlıklı ömürler...

    Tum hayatim boyunca gordugum en dogru, yerinde ve guzel tespitlerden biriydi. Yasinizi bilmiyorum ama 2 cocuklu bir baba olarak sizi saygilarimla selamliyorum.

    Ufak bir ekleme yapmadan gecemeyecegim; cok da sey etmemek lazim. Hayat guzelliklerle dolu. Cocuk pesinde kosmaktan perisan olmak da cok degerli. Kiymetini bilmek gerek... Tadini cikarmak gerek..
    mombohunter, bursalıali ve Evrenalpar bunu beğendiler.

  9. #49
    mehmet tufan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ekim 2010
    Şehir
    BEŞİKTAŞ / istanbul
    Motosikleti
    BURGMAN
    açmayın böyle başlıklar ya.
    zaten evlilik konusuna pek de sıcak bakamıyorum, nişanlıyım. allahtan benim hatun motoru seviyor biniyor arkama geziyoruz ama evlenince nasıl olur kestiremiyorum.
    mombohunter ve bursalıali bunu beğendiler.

  10. #50
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Çocuğu babaneye bırakmakta çözüm değil.Benim ufaklık 8 yaşında.Sabah okula gidiyor akşam geliyor.Anne babayı saat akşam 7 de görüyor.Yemek toplaması falan derslerinin kontrolü çocukla ilgilenecek zaman kalmıyor .O da hafta sonu ailesinle vakit geçirmek istiyor.Babaneye bırakıp gitsen vicdanın el vermiyor.Motosiklet özgürlük.Dört teker bedeni 2 teker ruhu taşırmış.Ben arkadaşa diyorum ulan bizim gibi kılıbıktan motorcumu olur diye .Bizim hafta sonu diyalogları aktarayım.Ben arıyorum arkadaşı hafta sonu çıkalım dolaşalım diye.Abi şimdi çocuğun kreşine gidiyorum toplantı varmış.O beni arıyor abi müsaitmisin turlayalım.Ben çocuğu baskete götüreceğim çıkınca turlayalım.Abi ozamanda benim hanımın arkadaşının düğünü var oraya gidecem.Ben arıyorum.Hadi çıkalım.abi hanım alış verişte çocuk bende.O arıyor hadi çıkalım bu sefer ben hanım kuaföre gitti akşama gelmez. ))))

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:33 ----------

    Ekleme yapayım 34 yaşında evlendim.45 yaşımdayım.Bu gün sorsan yine evlenirdim hatta belki bir kaç sene daha erken evlenirdim.Evlenecek arkadaşlar korkmasınlar yani.
    mombohunter ve bursalıali bunu beğendiler.

  11. #51
    banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2003
    Şehir
    MUGLA
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    Bugün hava güzel,izinliyim , hanım nöbette, lakin evde çocuk bakıyorum. 😳
    okanbagiscan, mombohunter ve bursalıali bunu beğendiler.

  12. #52

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250 sl gitti MT 25 geldi
    Alıntı zaferce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosiklet sürmeyi engelleyen şey evlilik değil, çocuk. Eğer çocuk olmadan önce eşinizle, artçılı veya iki motosiklet şeklinde, bir motosiklet hayatı yaşamış olursanız ve çocuğu bırakabilecek bir anneanne babaanne filan olursa o zaman çocuğa rağmen eşler bir arada veya tek tek motosiklete zaman ayırırlar. Çünkü özlerler.

    Ama çocuk olduktan, sorumluluklar, sınırlılıklar, yorulmalar, stresler, işlere yetişememeler arttıktan sonra peydah olan, tek kişiye hitap eden bir motosiklet sevdası; filizlenmekte, kendine zaman bulmakta zorlanacaktır.

    Aile içinde huzur, her şeyden önemli. Yapacak bir şey yok.

    Eşlerden birinin diğerine belirli bir sebeple (mesela motosiklet sürmek için zaman alamamak) kızıp, kendini engellenmiş hissetmesi sebebiyle oluşacak gerilimin daha sonra yaratacağı sıkıntılar, diğer eşin kendini sorumluluklarla baş başa yalnız bırakılmış hissetmesinin yaratacağı uzaklaşmanın doğuracağı dertler başka bir derin konu.
    Hocam ne yazık ki çocuktan önce motosiklet yaşantımız olmadı zaten Türkiye şatlarında kadınların motosiklete bakışını hepimiz biliyoruz. Bu iş tahmin ettiğimden de karmaşıkmış

    Alıntı bass_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynı durumdayım arabamı sattım otomatik araba aldim hanıma kafam rahat etti
    Hocam otomatik manual meselesi değil bizim hanıma düz vitesi ogrettim ondan sıkıntı yok

    Alıntı PiedPiper adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tum hayatim boyunca gordugum en dogru, yerinde ve guzel tespitlerden biriydi. Yasinizi bilmiyorum ama 2 cocuklu bir baba olarak sizi saygilarimla selamliyorum.

    Ufak bir ekleme yapmadan gecemeyecegim; cok da sey etmemek lazim. Hayat guzelliklerle dolu. Cocuk pesinde kosmaktan perisan olmak da cok degerli. Kiymetini bilmek gerek... Tadini cikarmak gerek..
    Çok haklısınız hocam çocuğun azımıza zıcması bizi canımızdan bezdirmesi bir gülüşüyle bakışıyla unutuluyor

    Alıntı mehmet tufan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    açmayın böyle başlıklar ya.
    zaten evlilik konusuna pek de sıcak bakamıyorum, nişanlıyım. allahtan benim hatun motoru seviyor biniyor arkama geziyoruz ama evlenince nasıl olur kestiremiyorum.
    Nıhahaha size gülüyorum sadece aramıza hoş gelicen kardeşim

    Alıntı okanbagiscan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çocuğu babaneye bırakmakta çözüm değil.Benim ufaklık 8 yaşında.Sabah okula gidiyor akşam geliyor.Anne babayı saat akşam 7 de görüyor.Yemek toplaması falan derslerinin kontrolü çocukla ilgilenecek zaman kalmıyor .O da hafta sonu ailesinle vakit geçirmek istiyor.Babaneye bırakıp gitsen vicdanın el vermiyor.Motosiklet özgürlük.Dört teker bedeni 2 teker ruhu taşırmış.Ben arkadaşa diyorum ulan bizim gibi kılıbıktan motorcumu olur diye .Bizim hafta sonu diyalogları aktarayım.Ben arıyorum arkadaşı hafta sonu çıkalım dolaşalım diye.Abi şimdi çocuğun kreşine gidiyorum toplantı varmış.O beni arıyor abi müsaitmisin turlayalım.Ben çocuğu baskete götüreceğim çıkınca turlayalım.Abi ozamanda benim hanımın arkadaşının düğünü var oraya gidecem.Ben arıyorum.Hadi çıkalım.abi hanım alış verişte çocuk bende.O arıyor hadi çıkalım bu sefer ben hanım kuaföre gitti akşama gelmez. ))))

    Hocam harika anlatmışsınız teşekkürler.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:33 ----------

    Ekleme yapayım 34 yaşında evlendim.45 yaşımdayım.Bu gün sorsan yine evlenirdim hatta belki bir kaç sene daha erken evlenirdim.Evlenecek arkadaşlar korkmasınlar yani.
    Korkunun ecele faydası yok

    Alıntı banro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün hava güzel,izinliyim , hanım nöbette, lakin evde çocuk bakıyorum. ��
    Kolay gelsin kardeşim allah yardımcın olsun

  13. #53

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Alıntı mombohunter adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Türkiye şatlarında kadınların motosiklete bakışını hepimiz biliyoruz.
    İstisnalar var.

    Dediğiniz gibi önceden başlasaymış bu işler şimdi sıkıntı olmazdı. Sizin için de bir artçılık hayatı zaman içinde başlayabilir. Zamanı var daha. Çoluk çocuk işleri biraz rahatlasın, düzene girsin. Sizin sürüş gelişsin. Belki bir iki sürüşe eşiniz arabayla iştirak etsin. Sonra ekipman filan alınır, belki motor artçı için daha konforlu bir model ile değişir. Hem doğru sürüş mentalitesiyle, düzgün sürüşlerin yapıldığı bir grup içinde aslında korkulan kadar tehlikeli olmadığı idrak edilir. Hem arkadaş grupları oluştukça, belki sürüşsüz toplantılara ailece katılıp atmosferin nasıl olduğunun tadına bakılır. Artçılık martçılık derken kendi motorunu almak bile isteyebilir zaman içinde. Nasıl tanıştırıldığına bağlı. Yavaş yavaş, aceleye gerek yok.
    mombohunter ve bursalıali bunu beğendiler.

  14. #54

    Üyelik
    06 Nisan 2009
    Bence gereksiz uzadı konu arkadaşın her çözüme vereceği bir cevabı da var bence...

    Konunun özeti aynı ufka bakamadığınız biriyle evlenebilirsiniz fakat motosiklete binemezsiniz. Çocuktan önce bir kadının motosikletle herhangi bir ilişkisi yoksa çocuktan sonra motosikletle ilişki kurması imkansız olmasa da çok zordur , çocuğu olan kadının motosiklet sürüşüne odaklanması gerçekten zordur , kaygılar ile başedebilmesi de zordur. Çözümü sen bulacaksın dostum ve bu kadar insana ışık tutabilmek için buraya yazacaksın yine nasıl çözdüğünü anlatarak...
    mombohunter ve bursalıali bunu beğendiler.

  15. #55

    Üyelik
    06 Temmuz 2016
    Şehir
    İstanbul Fatih
    Motosikleti
    Pulsar 150NS>CBR125R>PULSAR RS200>CBF150>CB125F
    işte bu yüzden çocuk yapmıyorum
    mombohunter bunu beğendi.

  16. #56

    Üyelik
    04 Mayıs 2016
    Biraderin işyerinden arkadaşı geldi bize. Çocuğunu da getirmiş. Anne baba tabi çocuk hasretiyle yanıyor. Aldılar çocuğu sevmeye başladılar. Derken oyuncaklar çıktı, kedi köpek geldi. İlgi çocuğun hoşuna gitti, ayrılmak istemiyor. Babası da "Neyse çocuk hevesini alana kadar oturayım." dedi.
    5 dakika sonra baktık adam yatmış uyuyor. 2 saat uyudu biz çocuğa baktık. Uyanınca "Allah razı olsun, uyku çok iyi geldi." dedi, gitti.

    Yani motor sürmek de neymiş. Çocuk olunca uyku lüks olacak.
    mombohunter ve bursalıali bunu beğendiler.

  17. #57
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Yanlış yapıyorsun Anlatılmaz yaşanır.
    mombohunter ve bursalıali bunu beğendiler.

  18. #58

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Dilimin ucuna kadar geldi geldi döndüydü ama yazmadan edemedim.

    Yok öyle hem karnım doysun, hem pastam dursun. Ya çocuk yapacan, ya motora binecen!
    efendy06, mombohunter ve bursalıali bunu beğendiler.

  19. #59
    Pisman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2008
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    az daha büyüsün delikanlı, al bi scooter, onu da al gezin hep birlikte fıtı fıtı, ben öyle yaptım, oğlum şimdi 7 yaşını doldurdu bir yere giderken arabayla mı motorla mı diyorum hiç arabayla gitmek istemiyor.
    mombohunter ve bursalıali bunu beğendiler.

  20. #60
    demirarch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    NC 750 İntegra
    aynı durumdayız bizdeki sistem şöyle ;
    - evde 2 araç vardı ben benimkini sattım , çocukla eşim ilgileniyor (şirket aracı var)
    - ben de işe motorla gidiyorum , haftasonları da deli gibi birlikte vakit geçiriyoruz , ara sıra 3-4 saat gezdiğimde oluyor saolsun

    sana tavsiyem ; araç işini tamamen yengeye devret .Artık otomatik mi alırsın manuele alışır mı o sana kalmış ...
    sonra şöyle oluyor yaz-kış motora binmek zorunda kaldığın için maxiscooter alman gerekiyor ,

    şunu da belirteyim bizim özel bir anlaşmamız var : 250cc den büyük hacim motorsiklet yasak... bye bye nc750x dct
    BattalGazi bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)