Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

2004 model CBX 250 Twister mi, sıfır Çinli mi almalıyım

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    bican33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2015
    Merhaba arkadaşlar. 2004 model, 80.000 km. CBX Twister için satıcısıyla telefonda pazarlık halindeyim. Belli bir noktaya geldik. Fotoğraflarından gördüğüm kadarıyla motorun kozmetik durumu "eh" işte. Çok fazla orijinal değil ancak diri bir motora benziyor fotoğraflarında. Şasi durumu, motor durumu hakkında henüz motoru görmediğim ve bir ustaya da göstermediğim için nasıldır bilemiyorum. Şimdi hemen hemen aynı fiyata ya bu motoru alacağım, ya da 150-170 cc arası sıfır bir çinli, Asya Swift 150, Mondial MCX 150 roadracer, Drift 150, Yuki Goldfox ve benzeri gibi birşey alacağım. Sizlerden bu konuda görüşlerinizi rica ediyorum. aynı paraya 2004 model 80.000 km.de CBX twister mi, yoksa yukarıda marka ve model belirttiğim sıfır bir çinli mi almalıyım? Hangisini hangi nedenlerle tercih etmeliyim.

    Bir de diyelim ki CBX Twisteri aldım. Şasi ve kaportada sorun yok ama motor aksamında sorun çıktı diyelim. Orijinal parçalar malum pahalı, internette araştırdığıma göre muadil parçalar var (piston, silindir, egzantrik dişlisi ve benzeri gibi) ve normal fiyatlarda. Motor aksamında bu muadil parçalar kullanılarak yapılacak tamiratlar veya motor yenilemeler ne kadar sağlıklı olmaktadır. Uzun süre dayanır mı? bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    diablof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    1998 Honda CMX 250 Rebel | X max 250
    açılın konu hakkında uzman geldi

    şaka bir yana parçası olmayan motor biraz sıkıntılı. 3 aşağı 5 yukarı muadil bulunabilir ama eğer orjinal parça istersen sıkıntı büyük.

    benim cmx 250 ye orjinal konjektör sordum hondadan 800 tl fiyat verdi. mondialden 30 liraya aldığım konjektör ile hallettim.

    ön arka dişli takımına 500 tl istediler, yine muadilleri ile 80 tl ye işi çözdüm. ama araması bulması uzun iş. parçayı çıkar götür aynısından bul.

    şöyle bir olay da var. gidiyorsun parçacıya atıyorum 5 fişli konjektör lazım diyorsun. adam soruyor. motor ne? söylüyorsun cbx 250. daha gerisini dinlemeden yok bizde parçası diyor gönderiyor çok yaşadım bunu. ancak çıkarıcaksın parçayı alıp götüreceksin aynısından bulacaksın.

    benim motorun parçalarını genelde mct ve regal raptor parçalarıyla uydurabiliyorum. ama cbx in muadili nedir açıkçası pek bilemiyorum iyi bi araştırmak lazım.

    15 yaşında honda, 0 çinliden iyidir desem çinli kullanan arkadaşlara haksızlık etmiş olurum. illaki sıkıntı çıkarır makina. "eskiye rağbet olsa, bit pazarına nur yağar" diye bir laf var ya o hesap

    yine de tercih meselesi. eğer benim elimden gelir anahtar tutabiliyorum diyorsan, bence çok keyifli olur. sürekli bir şeyleriyle uğraşır durursun

  3. #3
    boora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ekim 2012
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    Sıfır çinlinin fiyatı 4.500 lira. O paraya gider ikinci el 10 bin km civarlarında cbf-ybr alır keyfime bakarım. Cbx başını ağrıtır bence
    cenkyenmez ve efendy06 bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)