Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Choppera Başlangıç ; Küba SL 200 mü , Falcon Freedom 250 mi ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    11 Ağustos 2016
    Şehir
    IZMIR
    Motosikleti
    Lifan Lf250-b
    2016 LF250-b sahibiyim. v-twin, karburatorlu, tel jant, agirlik merkezinin daha da asagida, hafif ve rakipleri ile benzer fiyat bandinda olmasi "bana gore" artilarindan
    Acik eksoz ile V sekmesini cok rahat duyabiliyorsunuz ancak bu makinanin piyasasi, rakiplerine gore daha azdir. Bunu goz onun de bulundurarak seciminizi yapmanizi oneririm ve en onemlisi mutlaka alacaginiz motorun uzerine oturun mumkunse test surusu yapin. Seçiminiz de cok etkili olacaktir.
    saglicakla...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    24 Şubat 2016
    Şehir
    Denizli-Eskişehir
    Motosikleti
    Bisan Falcon - Kuba Superlight 200
    Merhabalar. Yaklaşık 10.000 kilometredir sl200 sahibiyim. 300/500 kilometrelik bir sürü gezi yaptım ve henüz bir kere lastiğimin patlaması dışında yolda bir problem yaşamadım. Bunun yanında çevrenin tepkileri beni hep mutlu etti ki motor kullanırken bu gerçekten insanı keyiflendiriyor. Sl200 almadan önce 2 sene kadar motor araştırdım. Freedom benimde almayı düşündüğüm bir modeldi fakat bir gün yolda gördüğüm bir Freedom bu motordan vazgeçmeme neden oldu. Parçalarının görüntüsü sanki biraz kalitesiz gibi geldi. Sonra etrafta kimsenin olmamasını fırsat bilerek motorun deposuna dokundum ve yine bir kalitesizlik hissiyatı aldım. Bu yüzden tercihim sl200 oldu. O çok mu kaliteli bir motor diyenler olacaktır ve haklılarda. Tabiki bir çinli olduğunu unutmamak gerek. Ama iki motor arasında dediğim gibi sl200 parçaları bana daha kaliteli gibi gelmişti.İki motorunda forumdaki konularında araştırma yapmanız faydalı olacaktır. Freedom sahipleri savunmaya geçmesin lütfen bunlar benim kişisel yorumlarım tamamen. Ayrıca sürmediğm için kesin şeylerde yazmadım zaten. Daha detaylı olarak bilgi almak isterseniz elimden geldiğince cevaplarım.

  3. #23

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    yahu bu küba falcon falan filan eski keewayler değilmi aynı motor bu motor 2005 -2006 dan beri türkiyeye farklı isimlerle yollanıyor aynı motorlar..

    bunlar içinde en iyisi tabiki v motor olan lifandır oda aslen virago 250 dir zaten dengesi gidişi iyidir.. lifanda farklı markalarla getirtildi zamanında borelli falan adıyla..

    bir diğer kewaay landcruiser modeli vardı v motor oda güzeldi .. kesin onuda birisi başka bir isimle ithal ediyordur.. bunlar yıllardır türkiyeye getirtilen motorlar markayı söküp atın genel olarak bir sürü hepsinin kullanıcı kesmi var..

  4. #24

    Üyelik
    24 Ekim 2016
    şimdi de freedom'u eledim lifanı düşünüyorum.. hep bir kafa karışıklığı

  5. #25
    DegasTrol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2015
    Şehir
    Ankara-Sakarya
    Motosikleti
    Sevmeyen Bizden Değildir
    Freedom 250 ve Superlight 200 bire bir aynıdır diyebilirim.gerek parça kaliteleri gerek sürüş vs. freedom 250 sadece biraz daha güçlü ve kalıplı duruyor. Öte yandan sl200 daha uzun süredir satışta olmasından dolayı, daha fazla kullanıcısı vardır.

    Bu 2 motorlada bakımlarını yaptıgın sürece fizana kadar gidersin,motorlar cok rahat sıkıntısız gidiyor. sende gidebilirsen bu iş olur

    Freedom 250 kullanıcısı olarak 70 küsür kişiyiz kendi whatsapp grubumuzda,türkiye turu yapanda var italyaya gidende var hiç sıkıntısız.
    SL200de yıllardır kullanılıyor cok fazla kullanıcısı var onunda büyük bir sorun cıkarcagını sanmıyorum, taş gibi gider gelirsin her yere

    Diğer çin malı crusier'lar için tek diyeceğim gereksiz pahalı ve piyasası bu 2 sininki kadar aktif degıl. 'Ben' hiç tavsiye etmem V motorda şimdilik ilk motosikletinde olmayı versin. Daha sonra büyütünce alırsın güzel bir V motor bloğu olan makina bakarsın keyfine.


    Yani dostm tercih senin freedom250 ve sl200 hangisi daha cok hosuna giderse hangisinde kafana ve cebine göre satıcı bulursan onu al,emin ol bakımlarını aksatmadıgın surece üzülmessin ikisindede.

    Kolay Gelsin...

  6. #26

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    RKS'nin motorları ile Falcon arasında kalite farkı var. RKS'ninkiler daha iyi motorlar, V motorluların enjeksiyonları bile yeter ama Blackster başlığında ciddi sorun yaşayan bir arkadaş da var ve çok satılmıyorlar. Falcon'u bunlardan bir tık geride görüyorum. Hem motoru hem de firmasını... Tabi bu sorun yaşayacağın anlamına gelmiyor ama bence kalite olarak diğerlerinden biraz geride. Lifan'ın motoru da güzel, zaten onların motorları genel olarak iyidir, fakat bu da pek satılmıyor. Bence almadan önce asıl bakılması gereken nokta motorların ebatları olmalı. Superlight ufak bir motor aslında ve üzerinde iri yarı sürücü varsa bence komik duruyor. Lifan bundan daha büyük ama onun da pedal mesafesi çok kısa. Benim boyum 180 ve durum bu. O yüzden bayide görüp üzerine oturmadan, ayaklarını peglere basmadan karar verme. Superlight çok tutulan iyi bir model, Falcon'dan daha kaliteli, alırsan pişman olmazsın.

    Eğer bütçen yetiyorsa bunları boşver Daelim Daystar 250 al.

  7. #27
    OZARSLAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mart 2016
    Şehir
    Büyükçekmece
    Motosikleti
    Honda Forza 300 ABS - Bekleniyor
    Eğer bütçe müsaitse ; Daelim Daystar 250

    Değilse ; Kullanıcısı ve piyasa da tecrübesi biraz daha fazla olan Kuba Superlight 200 tercih ederdim...

    Hangi motoru olursa olsun , hayaller gerçek oluyor ya önemli olan da bu bence...

    Şimdiden Hayırlı olsun ...

  8. #28

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    çinden çıkılıcaksa zaten ufak hacimde türkiyede alınabilicek iki motor var biri hyo biri daelim.. birde yıldızı yükselen bajajın hero su var.. onu bilmiyorum ama bajajda kötü motor üreticiğini düşünmüyorum..

    çinden çıkıcak olsam bu üçüne bakardım ama şahsen önceliğim sürdüğüm içinde bildiğim gv250 olurdu..


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)