Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Hiçbir şey bedava değildir: Eğitim dahil

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Alıntı Gassal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    . . . Millete bedava kask yelek dağıtan Rahmi Barutçu ...
    Alıntının linkindeki başlıktaki tartışma aslında zevkli ama bu motosiklet eğitmenlerinin hayırseverliği ile ilgili de bir konuyu aklıma getirdi bu sözler. Onun için yeni bir konu ile ayırmak istedim. Gerçi Okan Hoca yine Rahmi Hoca'yı ve genel olarak eğitmenleri korumak isteyecektir ama yine de yazayım. Gassal'a hitaben değil genele yazıyorum. Onun yazdığı sadece aklıma gelmesine vesile oldu.

    Hiç bir şey bedava değildir. Parayı senin vermiyor olman onun bedava olduğu anlamına gelmez. O parayı birisi bir yerden bir yere veriyordur illa ki. AEA videolarının parası sponsorlardan geliyor mesela. Sana bedava video izleten Youtube'a para reklamlardan geliyor. 6 TL gibi komik bir paraya aldığımız devlet tiyatrolarının bilet ücretlerinin kalanı vergilerimizden geliyor. Bedava eğitim veren eğitmen adını duyuracak reklam gideri olarak bu eğitimi yapıyor. İleride bulacağı katılımcılar için bir yatırımdır. Eğitim de dahil hiç bir hizmet bedava değildir. Olmamalıdır da.

    Rahmi Barutçu'nun teorik eğitimleri ve kitap ücreti de aynı şekilde. Kimse kimseye bedava bir eğitim veya ekipman vermiyor. Bu eğitimlerin ve ekipmanların parası ödenen vergilerden geliyor.

    Aslına bakarsanız kuvvetler ayrılığı, şeffaf karar mekanizmaları, bağımsız yargı, demokrasi ve denetlenebilir, hesap verebilir bir hükümet anlayışı gibi medeniyetin temeli olgulardan yoksun bir devlette hiç bir "hizmet", hizmet olsun diye yapılmaz. Bu hizmetin satın alınması ile birilerinin para kazanması amaçlanır. Köprü yapılır, geçiş garantisi verilir. Vergilerle halkın cebinden giden para bu hizmete gider. Bir pist yapılır x TL'ye mal edilir, 20 x TL'ye devlete satılır. O para da tabii ki vergilerden gider işte. Aynı pist başka memlekette devlete 2x lira'ya satılır mesela. Hizmet aşkının olayı bundan ibarettir.

    Bir teorik eğitim millete hayır olsun diye yapılacaksa bunun için 50şer 50şer salonlara adam toplamak hiç mantıklı değil ki zaten. yaparsın bir eğitim videosu koyarsın youtube'a, olur biter. O videoyu izleyen bir kişinin yüz yüze teorik eğitime gelmesine gerek bırakmayacak kadar kapsamlı hazırlanabilir. Hazırlanmalıdır. (Rahmi Hoca ve diğer hocaların tam bir eğitimin fragmanı olabilecek kadar dar kapsamlı tanıtım videolarından bahsetmiyorum. Gerçek bir eğitim materyalinden bahsediyorum.) Şurada sormuştum neden yok diye. Ama böyle olunca 1 kere bütçe ayrılır. Ama salon salon yeniden yeniden yüz yüze yapılırsa ödenek ona göre ayarlanabilir. Bu arada Rahmi Hoca bu işten geçinen profesyonel bir eğitmen olduğuna göre elbette kendisinden teorik eğitim almayı gereksiz kılacak bir videoyu internette yayınlamaması gayet makul ve mantıklı. Hiç sıkıntı yok. Elbette eğitim hizmeti de ücretli olmalıdır. Ama bunu bir vakıf hayratı gibi sunmaya veya algılamaya gerek yok. Değil çünkü.

    Kitap da benzeri şekilde. Bedava mı? Elbette değil. Baskı parasını, yazarın telif hakkını vergilerimizle peşin peşin ödedik. Neden bu kitap pdf olarak internette yayınlanmadı? Çünkü yazar para alacak, baskıcı para alacak, kargocu para alacak. Norveç Motosiklet Birliğinin hazırladığı vakıf hayratı mesela şunun gibi bir kitap: http://nmcu.org/files/Full%20Control_2013.pdf Bak 108 dolu dolu sayfa, dünyanın öbür ucundan ben indirip okuyabiliyorum. Ama bizim federasyonun dergi makalesi kapsamındaki kitabı için Rahmi Hoca'ya SMS yazacağım, adres vereceğim, kargo ücreti ödeyeceğim. Neden internette bedava yayınlanmıyor? Çünkü amaç "bedava hizmet"ten biraz daha farklı. Rahmi Hoca bedava yazmalı mı? Elbette hayır. Kitap yazmanın da bir ücreti olmalı. Hiç kimse neden bunu hayrına yapmıyorlar diye kızamaz. OMM'ye bu şeyleri yapmıyor diye kızılır ama. Çünkü o vakıf iddiasında.

    Yani eğitim hizmetini satın alınan bir hizmet olarak görmek lazım. Eğitmenlerin de sizi hayatta tutmak için canla başla fedakarca çalışan melekler olarak algılamak veya öyle olmalarını beklemek çok saçma. Eğitmenlerin de bu imaja bürünmemeleri lazım. Değiller çünkü. Olmamalılar da.

    Eğitim fakültesi öğretim görevlisi olarak şunu da rahatlıkla söylerim öğretmenlik mesleğinin saygın bir meslek olmaktan uzak oluşunun, mühendislik, fen fakültesi ve benzeri zibilyon tane fakülte mezununa 15 günlük kurslarla öğretmenlik hakkı verilmesinin ardında hep bu "fedakar, kutsal öğretmen" anlayışı yatar. Hayır, öğretmenlik her önüne gelenin yapamayacağı profesyonel ve teknik yeterlik gerektiren bir meslektir. Motosiklet eğitmenleri de bu "cefakar öğretmen, kutsal öğretmen" havalarına bürünerek kendi ayaklarına sıkıyorlar, haberleri yok.
    bektanist, kdiner, sailor33 ve 18 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Gassal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    HONDA PS 150İ
    Yazınızın altına imza atıyorum. Yalnız Rahmi Barutçu ile AEA nın durumu farklı.Rahmi Barutçu verdiği hizmetten para alıyor.Yani eğitmen AEA ise sponsorlar vasıtasıyla döndürüyor kendisini.Aea sponsor parası alınca tü kaka oluyor Rahmi hoca bedava kask yelek dağıtan kişi görünüyor. Diğer konudaki yazımda bu çelişki ile alakalıydı.Saygılar...

  3. #3
    araltı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2006
    Şehir
    TAXİM
    öğretmenlik her önüne gelenin yapamayacağı profesyonel ve teknik yeterlik gerektiren bir meslektir
    ÖĞRETMEN - ASKER - DOKTOR Bu 3 meslek benim için bambaşka bir boyuttur. Herkes bu işleri yapamaz, doğru yapamaz...

  4. #4
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Zaferce hocam yazdıklarınıza katılıyorum.Küçük bir düzeltme yapayım.Rahmi hocanın kitabı sitesinde PDF olarak var.Bilginiz olsun.
    zaferce ve bektanist bunu beğendiler.

  5. #5
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alınan vergi keşke Rahmi Barutçuya gitse, keşke devlet tiyatrolarina gitse, keşke kaliteli eğitime gitse...

    Ama yalakalara gitmesin. Kendi yağıyla kavrulmadan aciz gazete ve televizyonlara milyon milyon akmasın. Yıllarca vatandaştan milyar dolarlar sökecek olan "geçiş garantili" köprülere gitmesin. Daha dün Flynn denen müslüman düşmanı Trump danışmanı, Gülen aleyhtarı yazı yazmak için Türkiye'den 530bin $ 'lobicilik faaliyeti' ücreti aldığını açıkladı. Zaten 8 iş günü sonunda atılarak tarihe geçti herif. Ayıp. Yazık. Günah.
    pea, tealcollar ve espresso bunu beğendiler.

  6. #6
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    Quad87 ve Okan Sinan Ocan bunu beğendiler.

  7. #7
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Bu arada kapitalizm diye diye eleştirilen Amerika'da motosiklet eğitimi bele$... Millet ölüyo diye yetmişli yıllarda MSF (Motorcycle Safety Foundation) diye bir vakıf kurmuşlar. Ehliyeti onlar veriyor. Öncesine 10 saat sınıfta, 10 motosiklet üzerinde eğitim veriyorlar. En son sürücü sınavı verip ehliyeti alıyorsunuz. Tek ödediğiniz para ehliyet ücreti, o da $5. Kullandığınız motosiklet ücretsiz, benzin ücretsiz, eğitim esnasında verilen kask, eldiven ücretsiz...
    espresso ve Olcay Avşar bunu beğendiler.

  8. #8

    Üyelik
    04 Mayıs 2016
    Arada bazı arkadaşlar çıkıyor. "Arkadaşlar motorcular olarak sesimizi ne zaman duyuracağız? Ne zaman örgütlenip bize lölö yapanlardan hesap soracağız?" diye soruyorlar ya. Aha da yanıtı bu. Biz daha kendi içimizde, kendimizle barışık değiliz.
    Yahu "AEA nah yapmış." E yapsın, daha yakınlarına daha kötüsünü yapıyor. Adamın mizacı o. Her şeyi dersin "üslubu nazik" diyemezsin. E ne yapalım. Dövelim mi?

    Bizim memleket böyledir arkadaş. Sağcı- solcu, İşçi-patron, Zengin-fakir. Sorun bu ayrılıklardan kaynaklanmıyor. Çünkü fakirin fakire, işçinin işçiye ettiğini patron yapmıyor.

  9. #9
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    "Eğer bir ürün ya da hizmeti bedava alıyorsanız bu ticari ortamda alım satıma konu olan mal kimdir nedir diye bir defa daha düşünün" diye bir söz vardı.

    Hiç bir şey bedava olamaz. Bakın mesela en yakın örnek bu forum. Burada bedavadan okuyoruz yazıyoruz, foruma girmek için para ödemiyoruz çünkü bu forumun sahibi bizi satarak para kazanıyor, mal biziz. Tabi ki forumun sahibi para kazanacak, kötü demiyorum. Biz olmasak forum bomboş olsa reklam geliri elde edemez, tabi ki bize bu ortamı parasız sunup forumu bizim için çekici bir hale getirecek, sonrasında da bakın şu kadar üyem var vb. istatistiklerle elini güçlendirip ona göre satıcı firmalardan reklam alacak. işin doğası bu.

  10. #10
    Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2009
    Şehir
    Hamburg
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Alıntı zaferce adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    Kitap da benzeri şekilde. Bedava mı? Elbette değil. Baskı parasını, yazarın telif hakkını vergilerimizle peşin peşin ödedik. Neden bu kitap pdf olarak internette yayınlanmadı? Çünkü yazar para alacak, baskıcı para alacak, kargocu para alacak. Norveç Motosiklet Birliğinin hazırladığı vakıf hayratı mesela şunun gibi bir kitap: http://nmcu.org/files/Full%20Control_2013.pdf Bak 108 dolu dolu sayfa, dünyanın öbür ucundan ben indirip okuyabiliyorum. Ama bizim federasyonun dergi makalesi kapsamındaki kitabı için Rahmi Hoca'ya SMS yazacağım, adres vereceğim, kargo ücreti ödeyeceğim. Neden internette bedava yayınlanmıyor? Çünkü amaç "bedava hizmet"ten biraz daha farklı. Rahmi Hoca bedava yazmalı mı? Elbette hayır. Kitap yazmanın da bir ücreti olmalı. Hiç kimse neden bunu hayrına yapmıyorlar diye kızamaz. OMM'ye bu şeyleri yapmıyor diye kızılır ama. Çünkü o vakıf iddiasında.
    Sevgilli Zafer,

    Örnek verdiğin kitabın Türkiyedeki tüm yayın ve telif hakları OMM derneğine aittir.İlgili LİNK için tıklayınız

    Yani dediğin gibi bedavaya hiçbirşey yok

    Sevgilerimle
    zaferce bunu beğendi.
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

  11. #11

    Üyelik
    20 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı zaferce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alıntının linkindeki başlıktaki tartışma aslında zevkli ama bu motosiklet eğitmenlerinin hayırseverliği ile ilgili de bir konuyu aklıma getirdi bu sözler. Onun için yeni bir konu ile ayırmak istedim. Gerçi Okan Hoca yine Rahmi Hoca'yı ve genel olarak eğitmenleri korumak isteyecektir ama yine de yazayım. Gassal'a hitaben değil genele yazıyorum. Onun yazdığı sadece aklıma gelmesine vesile oldu.

    Hiç bir şey bedava değildir. Parayı senin vermiyor olman onun bedava olduğu anlamına gelmez. O parayı birisi bir yerden bir yere veriyordur illa ki. AEA videolarının parası sponsorlardan geliyor mesela. Sana bedava video izleten Youtube'a para reklamlardan geliyor. 6 TL gibi komik bir paraya aldığımız devlet tiyatrolarının bilet ücretlerinin kalanı vergilerimizden geliyor. Bedava eğitim veren eğitmen adını duyuracak reklam gideri olarak bu eğitimi yapıyor. İleride bulacağı katılımcılar için bir yatırımdır. Eğitim de dahil hiç bir hizmet bedava değildir. Olmamalıdır da.

    Rahmi Barutçu'nun teorik eğitimleri ve kitap ücreti de aynı şekilde. Kimse kimseye bedava bir eğitim veya ekipman vermiyor. Bu eğitimlerin ve ekipmanların parası ödenen vergilerden geliyor.

    Aslına bakarsanız kuvvetler ayrılığı, şeffaf karar mekanizmaları, bağımsız yargı, demokrasi ve denetlenebilir, hesap verebilir bir hükümet anlayışı gibi medeniyetin temeli olgulardan yoksun bir devlette hiç bir "hizmet", hizmet olsun diye yapılmaz. Bu hizmetin satın alınması ile birilerinin para kazanması amaçlanır. Köprü yapılır, geçiş garantisi verilir. Vergilerle halkın cebinden giden para bu hizmete gider. Bir pist yapılır x TL'ye mal edilir, 20 x TL'ye devlete satılır. O para da tabii ki vergilerden gider işte. Aynı pist başka memlekette devlete 2x lira'ya satılır mesela. Hizmet aşkının olayı bundan ibarettir.

    Bir teorik eğitim millete hayır olsun diye yapılacaksa bunun için 50şer 50şer salonlara adam toplamak hiç mantıklı değil ki zaten. yaparsın bir eğitim videosu koyarsın youtube'a, olur biter. O videoyu izleyen bir kişinin yüz yüze teorik eğitime gelmesine gerek bırakmayacak kadar kapsamlı hazırlanabilir. Hazırlanmalıdır. (Rahmi Hoca ve diğer hocaların tam bir eğitimin fragmanı olabilecek kadar dar kapsamlı tanıtım videolarından bahsetmiyorum. Gerçek bir eğitim materyalinden bahsediyorum.) Şurada sormuştum neden yok diye. Ama böyle olunca 1 kere bütçe ayrılır. Ama salon salon yeniden yeniden yüz yüze yapılırsa ödenek ona göre ayarlanabilir. Bu arada Rahmi Hoca bu işten geçinen profesyonel bir eğitmen olduğuna göre elbette kendisinden teorik eğitim almayı gereksiz kılacak bir videoyu internette yayınlamaması gayet makul ve mantıklı. Hiç sıkıntı yok. Elbette eğitim hizmeti de ücretli olmalıdır. Ama bunu bir vakıf hayratı gibi sunmaya veya algılamaya gerek yok. Değil çünkü.

    Kitap da benzeri şekilde. Bedava mı? Elbette değil. Baskı parasını, yazarın telif hakkını vergilerimizle peşin peşin ödedik. Neden bu kitap pdf olarak internette yayınlanmadı? Çünkü yazar para alacak, baskıcı para alacak, kargocu para alacak. Norveç Motosiklet Birliğinin hazırladığı vakıf hayratı mesela şunun gibi bir kitap: http://nmcu.org/files/Full%20Control_2013.pdf Bak 108 dolu dolu sayfa, dünyanın öbür ucundan ben indirip okuyabiliyorum. Ama bizim federasyonun dergi makalesi kapsamındaki kitabı için Rahmi Hoca'ya SMS yazacağım, adres vereceğim, kargo ücreti ödeyeceğim. Neden internette bedava yayınlanmıyor? Çünkü amaç "bedava hizmet"ten biraz daha farklı. Rahmi Hoca bedava yazmalı mı? Elbette hayır. Kitap yazmanın da bir ücreti olmalı. Hiç kimse neden bunu hayrına yapmıyorlar diye kızamaz. OMM'ye bu şeyleri yapmıyor diye kızılır ama. Çünkü o vakıf iddiasında.

    Yani eğitim hizmetini satın alınan bir hizmet olarak görmek lazım. Eğitmenlerin de sizi hayatta tutmak için canla başla fedakarca çalışan melekler olarak algılamak veya öyle olmalarını beklemek çok saçma. Eğitmenlerin de bu imaja bürünmemeleri lazım. Değiller çünkü. Olmamalılar da.

    Eğitim fakültesi öğretim görevlisi olarak şunu da rahatlıkla söylerim öğretmenlik mesleğinin saygın bir meslek olmaktan uzak oluşunun, mühendislik, fen fakültesi ve benzeri zibilyon tane fakülte mezununa 15 günlük kurslarla öğretmenlik hakkı verilmesinin ardında hep bu "fedakar, kutsal öğretmen" anlayışı yatar. Hayır, öğretmenlik her önüne gelenin yapamayacağı profesyonel ve teknik yeterlik gerektiren bir meslektir. Motosiklet eğitmenleri de bu "cefakar öğretmen, kutsal öğretmen" havalarına bürünerek kendi ayaklarına sıkıyorlar, haberleri yok.
    Saygıdeğer abi, öncelikle fikirlerine aynen katılıyorum. Hayatta bedava hiçbir şey yoktur. İnsan ibadet etmesi için yaratılmıştır, dolayısı ile yaratılmamızın bile bir amacı vardır.

    Öğretmenlik konusuna gelince, boşver be abi, hakkıyla yapmaya çalışınca da birileri engel oluyor. Sürüye uyup salla başı al maaşı moduna geçmen için baskı yapılıyor. 3 maymunu oyna, görme, duyma, söyleme istiyorlar. Sonra benim gibi istifa ediyorsun

    Öğrencilerime (lise 3. sınıf) insanları sevmeyi, insanların birbirini sevmesinin "kanka" ya da "sevgili" ve "akraba" gibi sınıflandırmalarla kısıtlanmaması gerektiğini, mesela sokakta gördüğümüz herhangi bir çocuğa da sevgi duymamız gerektiğini anlattım diye, ve hatta (sadece haylaz erkeklerin olduğu bir sınıfta) "Kadınlar meta değildir, biz erkekler cinsel ihtiyaçlarımızı giderelim diye de yaratılmamıştır. Laf attığınız, sarkıntılık ettiğiniz kadınlar bizlere seks kölesi olmak için değil, kimimize anne, kimimize abla, kimimize eş kimimize evlat olması için gönderilmiştir. Tabiki seveceğiz, sevileceğiz, sevgilimiz olacak, ama unutmayın, rahatsız etmek ile sevmek arasında fark vardır." dediğim için müdürüm demediğini bırakmamıştı. Sınıfa (rehberlik dersinde) yanlış şeyler öğretiyormuşum. İşte kızlı erkekli oturulmasın diyen zihniyetin bir üst kademesi.
    jimi_hendrix ve ayzek bunu beğendiler.
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...

  12. #12
    sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2013
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    Şurda belli başlı üyeler parti kursun, oy vermezsem...
    ayzek ve gursus bunu beğendiler.

  13. #13
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Hocam siz varsınız ya.Sizde mi biryerden kazanıyorsunuz yoksaaa.😄

  14. #14
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu arada kapitalizm diye diye eleştirilen Amerika'da motosiklet eğitimi bele$... Millet ölüyo diye yetmişli yıllarda MSF (Motorcycle Safety Foundation) diye bir vakıf kurmuşlar. Ehliyeti onlar veriyor. Öncesine 10 saat sınıfta, 10 motosiklet üzerinde eğitim veriyorlar. En son sürücü sınavı verip ehliyeti alıyorsunuz. Tek ödediğiniz para ehliyet ücreti, o da $5. Kullandığınız motosiklet ücretsiz, benzin ücretsiz, eğitim esnasında verilen kask, eldiven ücretsiz...
    Ooo gomanizm, alırım bi dal.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

  15. #15
    altora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Kasım 2012
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alınan vergi keşke Rahmi Barutçuya gitse, keşke devlet tiyatrolarina gitse, keşke kaliteli eğitime gitse...

    Ama yalakalara gitmesin. Kendi yağıyla kavrulmadan aciz gazete ve televizyonlara milyon milyon akmasın. Yıllarca vatandaştan milyar dolarlar sökecek olan "geçiş garantili" köprülere gitmesin. Daha dün Flynn denen müslüman düşmanı Trump danışmanı, Gülen aleyhtarı yazı yazmak için Türkiye'den 530bin $ 'lobicilik faaliyeti' ücreti aldığını açıkladı. Zaten 8 iş günü sonunda atılarak tarihe geçti herif. Ayıp. Yazık. Günah.
    Pensilvanyadaki çakal karlos u mu savunuyorsun sen yazık tır yazık . Eğitimden başladık ufaktan ufaktan hükümete giydirmeye arada vatan haini vatikan hizmetçisini savunmaya geçtik ... Bakalım sırada ne var . Hadi hayırlısı.
    muhabbeti demleyelim...

  16. #16
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı altora adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pensilvanyadaki çakal karlos u mu savunuyorsun sen yazık tır yazık . Eğitimden başladık ufaktan ufaktan hükümete giydirmeye arada vatan haini vatikan hizmetçisini savunmaya geçtik ... Bakalım sırada ne var . Hadi hayırlısı.
    Ayıp denen bişey var.
    Biraz insaf yahu!
    Yazılanın neresinde herhangi biri savunuluyor?
    pea, efendy06, hasmet ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  17. #17
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Bendeki hayale bak.Bu 530bin$ Bu herife vereceğine.Devlet basket sahası yapıyor park yapıyor.Bir tanede motosiklet kapalı alan eğitim pisti falan yapsa.İki üç tane motosiklet eğitmeni ile anlaşsa.Hocalara yıllık 50bin$ versen.Haftanın 4 günü 2 kur eğim verse.Şimdi bu çok ütopik bir şey.Buna gelene kadar ne ihtiyaçlar var.Doğru tabiki. İşte keşke vergiler daha iyi şekilde kullanılsa.Sen vatandaşını mutlu ettikten sonra lobicilik faliyetinede ihtiyacın olmaz.

  18. #18
    altora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Kasım 2012
    Alıntı zaferce adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    Aslına bakarsanız kuvvetler ayrılığı, şeffaf karar mekanizmaları, bağımsız yargı, demokrasi ve denetlenebilir, hesap verebilir bir hükümet anlayışı gibi medeniyetin temeli olgulardan yoksun bir devlette hiç bir "hizmet", hizmet olsun diye yapılmaz. Bu hizmetin satın alınması ile birilerinin para kazanması amaçlanır. Köprü yapılır, geçiş garantisi verilir. Vergilerle halkın cebinden giden para bu hizmete gider. Bir pist yapılır x TL'ye mal edilir, 20 x TL'ye devlete satılır. O para da tabii ki vergilerden gider işte. Aynı pist başka memlekette devlete 2x lira'ya satılır mesela. Hizmet aşkının olayı bundan ibarettir.
    En hafif ifadeyle su i zan da bulunuyorsun. Bu ülke kurulduğundan beri tam anlamıyla kuvvetler ayrılığına sahip olmadı hiç(Bakınız atatürk ve milli şef inönü dönemine).Şeffaf karar mekanizmalarına , bağımsız yargıya da sahip olmadı(Bakınız 28 Şubat döneminde genel kurmaydan brifing alan yargı mensuplarına).Demokrasimizde tam olmadı hiç bir zaman (bakınız bilumum darbelere)Denetlenebilir hükümetlerimiz de olmadı sayılır beğenmediklerini alaşağı ediyorlardı denetlemeye lüzum görmüyorlardı. Ayrıca bu gün denetlenebilir bir hükümetimiz olsaydı siyasi görüşünü ve hırsını kinini nefretini karıştırmadan denetleme işini yapabilecek kim var. Senin anlayışında medeniyetin temel olguları dağa taşa heykel dikmek marş bestelemek karneyle ekmek dağıtmak zenginden alıp fakire dağıtmak sa ona medeniyet denmez kominizim denir.
    2003 yılın dan önce ki dönemde ekonomide,bilimde,teknolojide,sağlık hizmetlerinde sağlık yatırımlarında ve eğitimde Dünya ile Türkiyeyi kıyasla. Sonra 2003 ten sonraki dönemde Dünya ile Türkiye nin durumunu kıyasla.Elde edeceğin sonuçları dürüstçe değerlendirmeyi başarabilirsen medeniyet konusunda daha doğru çıkarımlar yapabilirsin.
    Sana göre hizmet hizmet olsun diye yapılmıyor bu gün birilerinin cebine girdisin diye bahane yapılıyor diyorsun. Peki gerçek hizmet üretme konusunda fikirlerin nedir. Nasıl olmalıdır hizmet dediğin . (Ha bu arada yatırımlar durmayacak köprüler otoyollar hava limanları ...)

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:42 ----------

    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ayıp denen bişey var.
    Biraz insaf yahu!
    Yazılanın neresinde herhangi biri savunuluyor?
    Hükümete giydirme kısmına yorum yapmamışsın . Algıda seçicilik ele verir adamı ...
    muhabbeti demleyelim...

  19. #19
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Alıntı altora adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    En hafif ifadeyle su i zan da bulunuyorsun. Bu ülke kurulduğundan beri tam anlamıyla kuvvetler ayrılığına sahip olmadı hiç(Bakınız atatürk ve milli şef inönü dönemine).Şeffaf karar mekanizmalarına , bağımsız yargıya da sahip olmadı(Bakınız 28 Şubat döneminde genel kurmaydan brifing alan yargı mensuplarına).Demokrasimizde tam olmadı hiç bir zaman (bakınız bilumum darbelere)Denetlenebilir hükümetlerimiz de olmadı sayılır beğenmediklerini alaşağı ediyorlardı denetlemeye lüzum görmüyorlardı. Ayrıca bu gün denetlenebilir bir hükümetimiz olsaydı siyasi görüşünü ve hırsını kinini nefretini karıştırmadan denetleme işini yapabilecek kim var. Senin anlayışında medeniyetin temel olguları dağa taşa heykel dikmek marş bestelemek karneyle ekmek dağıtmak zenginden alıp fakire dağıtmak sa ona medeniyet denmez kominizim denir.
    2003 yılın dan önce ki dönemde ekonomide,bilimde,teknolojide,sağlık hizmetlerinde sağlık yatırımlarında ve eğitimde Dünya ile Türkiyeyi kıyasla. Sonra 2003 ten sonraki dönemde Dünya ile Türkiye nin durumunu kıyasla.Elde edeceğin sonuçları dürüstçe değerlendirmeyi başarabilirsen medeniyet konusunda daha doğru çıkarımlar yapabilirsin.
    Sana göre hizmet hizmet olsun diye yapılmıyor bu gün birilerinin cebine girdisin diye bahane yapılıyor diyorsun. Peki gerçek hizmet üretme konusunda fikirlerin nedir. Nasıl olmalıdır hizmet dediğin . (Ha bu arada yatırımlar durmayacak köprüler otoyollar hava limanları ...)

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:42 ----------



    Hükümete giydirme kısmına yorum yapmamışsın . Algıda seçicilik ele verir adamı ...
    Hükmeden herkese, her kuruma giydirmek meşrudur. Hiç bir bireyin bir başka bireye hükmetmeye yetkisi yoktur.
    Ortada hükmedilen ve hükmeden ilişkisi olduğu sürece yapılan her şey şaibe altındadır. Her şey hükmedenin hükmetmesinin devamı içindir, arada hükmedilenlerin yararına gibi görünen işler de hükmedilenler duruma uyanıp da isyan etmesinler diyedir.
    gncy, pea ve DickName bunu beğendiler.

  20. #20
    altora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Kasım 2012
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hükmeden herkese, her kuruma giydirmek meşrudur. Hiç bir bireyin bir başka bireye hükmetmeye yetkisi yoktur.
    Ortada hükmedilen ve hükmeden ilişkisi olduğu sürece yapılan her şey şaibe altındadır. Her şey hükmedenin hükmetmesinin devamı içindir, arada hükmedilenlerin yararına gibi görünen işler de hükmedilenler duruma uyanıp da isyan etmesinler diyedir.
    Seni anlamadı ben.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)