Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

BMW, HONDA'NİN DİĞERLERİNDEN FARKI

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Bir BMW GS sahibi arkadaşımın facebook gönderisini birebir alıntıyorum:

    Akhisar civarında benzin almak için durduğumda, yoldan seken bir taştan dolayı radyatörün patladığını farkettim. BMW yol yardımı aradım; motoru ücretsiz olarak Borusan İstinye'ye çekiyorlar. ( 500km )Bitti mi? Hayır bitmedi. Akhisar'dan İzmir havalimanına transferimi sağladılar (100km ) ve İstanbul'a uçak biletimi aldılar. Ve hayır, tabi ki ekonomi değil. Teşekkürler BMW!
    Şimdi, aynı yolculuğa Ducati ile çıktığımı düşünelim. Ya da düşünmesek mi? 🤔 Bu konu ile ilgili söz konusu Ducati distribütöründen söz almak isteyen var mı? Hani şu sıfır motor aldığımız halde motoru teslim etmek için taşıma parası isteyen, aldığımız motorların ÖTV sini aylarca! sonra ödeyip plaka ve ruhsatı olmayan motorlara binmemize sebep olan, sıfır motoru evin önüne amortisör keçeleri patlak bir şekilde indirdikten sonra, "ne bileyim ben senin çukura girip girmediğini, motoru düşürmediğini" diyen, 2 ayın sonunda ruhsatınız hazır diye aramalarının akabinde orda beklerken; benim duymayacağımı düşünüp "şunu bikaç saat bekletelim de aklı başına gelsin" diyen, aralarında bikaç tanesi hariç "insan" çalıştırmayan distribütör.
    Anımsayabildiniz mi bu Ducati Distribütörünü?
    jimi_hendrix ve efendy06 bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı jimi_hendrix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yağ yakana çiçek demedim, motor dağıtanın yanında çiçek dedim, düzgün okuyun. Honda, motorlarını beğenirim ama arabada honda, mazda ve subaru yanında tofaştır. Ayrıca e30 cu olmama rağmen ve BMW z serisi fanatiği olmama rağmen bir bmw sorununu söyleyebiliyorum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:06 ----------

    Garrdaş var ya, şu okul bitsin, bi e30 yapacam, 4 tane performa jant; ışıklarda bile yan yan duracam IQün mü...
    Sen bence ilk önce o cbr dan kurtul kawasaki ye geç
    Bak bakalım 250 motosiklet nasil oluyor
    Hatta şöyle diyelim
    Kaliteli motor a bindiğimi saniyordum takii 2016 model versy le nc ui yan yana görüp inceleyen e kadar
    Adamlar bi motosiklet yapmış
    Hayallerin yapıldığı maddeden yapılma
    Gözlerim şaşı oldu
    O arka maşa honda da tel maşa kawa da şahaser
    Boya desen ona keza
    Amortisör ler ön ters çatal
    Egzoz soba borusu gibi değil
    Daha ne diyeyim ki
    Bayii e dedim takas yapalim üzerine kac para adam cok dedi eger 8 10 tl dese hemen alirdim
    Nc yi bırakıp
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

  3. #43

    Üyelik
    23 Nisan 2011
    Şehir
    istanbul-avcılar
    Motosikleti
    2014 CBR500R vs Dio 110
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet bunlar gerçek
    kullananlar memnun
    benim dediğim yani honda mükemmel bi marka değil
    mükemmel bi marka zaten yok olsa ben alırdım
    bende 660 var yamaha süper değil ben seviyorum bi sıkıntısı yok sağı solu patlamıyor benim kullanım amacıma uyuyor
    bi sıkıntı olursa her türlü çözeriz usta var parça var para varsa sorun yok
    ha herkezin dalga geçtiği ybr yi 19000 km kulladım ne bi yağ yakma ne bi arıza hemde yağını 5000 km de bir değiştiriyordum
    bu ürünler kul yapısı hepsinde hata olur herkes kendine uyanı alır biner beğenmezse satar
    ama babasının malı gibi savunanlar gerçekten komik duruma düşüyor
    her markanın servisinde sorunlar oluyor
    olmuyor mu cbf için yağ değişimine 4 yıl önce 1 lt yağa benden 85 tl aldılar
    maliyet ne kadar 15 tl
    70 tl işçilik hadi ya başka derdiniz varmıydı dedim
    Bedava mı yapsalardı,Tencerenin yağını Yamaha y.servisi bedava değiştiriyor herhall....
    The Power of The Dreams.

  4. #44
    jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Yohhh
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen bence ilk önce o cbr dan kurtul kawasaki ye geç
    Bak bakalım 250 motosiklet nasil oluyor
    Hatta şöyle diyelim
    Kaliteli motor a bindiğimi saniyordum takii 2016 model versy le nc ui yan yana görüp inceleyen e kadar
    Adamlar bi motosiklet yapmış
    Hayallerin yapıldığı maddeden yapılma
    Gözlerim şaşı oldu
    O arka maşa honda da tel maşa kawa da şahaser
    Boya desen ona keza
    Amortisör ler ön ters çatal
    Egzoz soba borusu gibi değil
    Daha ne diyeyim ki
    Bayii e dedim takas yapalim üzerine kac para adam cok dedi eger 8 10 tl dese hemen alirdim
    Nc yi bırakıp
    z250sl kadar berbat bir motor görmedim, parça fiyatları da dahil. 7 motor kullandım cbr den önce... er6F de kullandım 17 yaşımdayken, er6f'in tel maşasını takdim edeyim size 650 cc motor cbr gibi arka maşa var. Ama param olsda er6f'i hiç düşünmeden alırım, inazuma da alırım, ama z250sl ya da ninja 250sl almam..
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

  5. #45
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Videoyu izlemiyorum da, why you should not buy a USED BMW diyor. E bunu ben de söylüyorum arkadaşlarıma? İkinci el BMW alacaksan, tanımadığın biriyle prezervatifsiz seks yapacaksın gibi düşün, ona göre hareket et diyorum. Söylediklerimden farklı bir şey yok. Yalnız yukarıda Honda motosikletten sorun yaşayan arkadaşa "her markada bir sürü problem gösterilebilir" dedikten sonra, titri ikinci el araba satıcısı olan birinin youtube videosunu önüme koyman biraz garip değil mi?
    Ben şanslıyım, annem şanslı, babam şanslı, arkadaşlarım şanslı.. E bu nasıl şans şimdi? Hadi babamı ayrı tutayım, BMW'den saymayacağım bir çöp aldı daha yeni, bozulsa da umrumda değil :p

    Evet Mercedes eskisi kadar dayanıklı değil, 2005'e gitmeye gerek yok, 2000 yılındaki W210'lar falan bile bitik durumdalar. Sinirden ağlatacak şekilde kompresörü kapanan, sunroof'u bozulan E200 tecrübem de var benim =) 120yle giderken park sensörü bağırır arkanı çarpacaksın diye... İşin özü, hiç bir şey eskisi gibi dayanıklı değil, hiç bir otomobil üreticisi de eskisi kadar dayanıklı otomobiller üretmiyor, üretemiyor. TQM'in kitabını yazan, ilk harfini adıyla değiştirecek olan Toyota'nın yaptığı recall'ların haddi hesabı yok.

    Milletin ağzının suyunun aktığı 2.0l'lik S2000'ler neden 2 sene sonra 2,2l'ye çıkartıldı? Honda sahipleri Dünyanın her yerinde bok kondurtmazlar arabalarının motorlarına, ki Honda da hiç bir zaman Toyota veya Mazda'nın "zamanında" olduğu kadar dayanıklı olmamıştır.
    Yüksek devir motoru öldürür, nokta, malzeme bilimiyle didişmenin anlamı yok. X markası ekonomik tasarımını yaparken 3milyar devire kadar sağlam kalmasını ön görür, Y markası 5 milyar devir, bunlar markaların ekonomik tercihleri. Bir de, BMW'nin çevirdiği devirleri nedense hor gördüğün mesajında 500rpmfazla çeviren S2000'i övmen biraz absürd değil mi abi? Saygı duyduğum 2 Honda'dan biri olan NSX de 8000 çeviriyor, E46 M3 3,2 motoruyla 8500 çeviriyordu ne olacak şimdi? Ha diğer saygı duyduğum Honda da S2000'dir kötülediğim falan yok elbette, ama Dünya'da da daha overrated bir motor yoktur heralde. Evet daha mı dayanıklı misal E46 M3'teki S54'ten? Doğru daha dayanıklı. Yalnız ben de spor arabayı kafasını kıra kıra 200bin km kullanmak için almam, onun yerine benim can güvenliğimi düşünsün, motor teknlojisinde sofistike bir yenilikler yapsın, başarılı motor yönetim modülleri kullansın bu beni daha çok heyecanlandırıyor. Bir keyif aracını kaç yüz bin kilometre kullanabilirim olarak algılamıyorum ben, sanırım Dünya'nın çok büyük ksımı da böyle algılamıyor ki markaların bahsi geçen modellerinin yıllar içinde nerelere geldikleri ortada. NSX, S2000'den 254 kat sofistike olduğu halde 20 yıl sonra geri gelebildi, S2000 hala yok, şehir efsanesine dönüştü.
    F1'den fırlamış E60 M5 motorunu herhangi bir Honda motoruna 10 kere tercih ederim, M5'in cüssesiyle S2000 kadar keyifli olmayacağını da bildiğim halde. Üzerindeki özen, her noktasındaki mühendislik, cayır cayır arabanın. F kasalardan itibaren zayıflamaya başlasa da, BMW direksiyonu bile tek başına BMW'yi tercih eden bir çok insanın ana sebeplerinden biri. Sağlam ve devir çeviren bir motor yapıp, güzel bir yere konumlayıp arabayı salmak başka bir şey, mühendislik harikası yaratmak başka bir şey.

    Motosiklet motorunu örnek göstermen konusuna değinmemiş olduğuma değinmek istiyorum.

    BMW ve Mercedes, artık Audi ile birlikte premium otomobil olarak alınacak en iyi otomobiller evet. "En iyi araba" kavramı çok başka bir şeydir, kişiye, keyfine, yaşadığı yere vs diye devam edecek bir çok parametreye bağlıdır, ona bir yorum yapamam. Ama plastiğine dokunmak istemeyeceğim "jap crap"ler ile de BMW'yi Mercedes'i çokça noktadaki üretim ve malzeme kalitesi konusunda da kıyaslamam. Japonlar da bunun farkındalar zaten, hepsi ABD'de premium araba satabilmek için başka başka markalar uydurmak zorunda kaldılar, zira kendi ürettiklerinin insanların beyninde dayanıklı teneke olarak kodlandığının farkındalar. O markalar da hayatlarına copy-cat olarak başladılar ya, neyse.
    Tek konu olsa yazışalım, da konu o kadar dağınık ki. Bir çok konuda katılsam da bariz yanlışlar da var... Hepsini tartışmak mümkün değil.

    Tek bir düzeltme yapayım. S2000 iki değil, 4 sene sonra sadece Amerika'da 2.2'ye çıktı. Japonya ve Avrupa'da 2.0 devam etti. Birkaç sene sonra Japonya'da da 2.2'ye çıktı. Avrupa'da hiç bir zaman 2.2'ye çıkmadı, son üretim tarihi olan 2009'a kadar 2.0 olarak üretilmeye devam etti. Onlar da hâlâ sorunsuz olarak çalışıyorlar.

    Video'yu tavsiye ederim. Adam tek araba üzerinde, elinden geçen aynı serideki arabaların ortak sorunlarını anlatıyor. Sizin deneyiminiz, kendiniz ve sınırlı çevrenizle kısıtlı. Adam işi icabı elinden sürüyle araba geçiyor. Haliyle gözlemleri de ona göre daha geçerli oluyor.

  6. #46
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı dyavol-77 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bedava mı yapsalardı,Tencerenin yağını Yamaha y.servisi bedava değiştiriyor herhall....
    Çok guzel yapiyorlar
    Ben akillandim o gün servise motosiklet götürdüğüm son gündü
    Umarim herkez gözünü açar da o çok sevdiğiniz honda servisine öptürmez kendini
    Ha yamaha bedava degildir sanırım hic gitmedim
    Ben artik KTM KAWASAKİ SUZUKİ. Yetkili servisi olan yıldırım motora gidiyorum
    Ustası adam gibi fiyatlar geçirmasyon değil
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

  7. #47
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir BMW GS sahibi arkadaşımın facebook gönderisini birebir alıntıyorum:

    Akhisar civarında benzin almak için durduğumda, yoldan seken bir taştan dolayı radyatörün patladığını farkettim. BMW yol yardımı aradım; motoru ücretsiz olarak Borusan İstinye'ye çekiyorlar. ( 500km )Bitti mi? Hayır bitmedi. Akhisar'dan İzmir havalimanına transferimi sağladılar (100km ) ve İstanbul'a uçak biletimi aldılar. Ve hayır, tabi ki ekonomi değil. Teşekkürler BMW!
    Şimdi, aynı yolculuğa Ducati ile çıktığımı düşünelim. Ya da düşünmesek mi? 🤔 Bu konu ile ilgili söz konusu Ducati distribütöründen söz almak isteyen var mı? Hani şu sıfır motor aldığımız halde motoru teslim etmek için taşıma parası isteyen, aldığımız motorların ÖTV sini aylarca! sonra ödeyip plaka ve ruhsatı olmayan motorlara binmemize sebep olan, sıfır motoru evin önüne amortisör keçeleri patlak bir şekilde indirdikten sonra, "ne bileyim ben senin çukura girip girmediğini, motoru düşürmediğini" diyen, 2 ayın sonunda ruhsatınız hazır diye aramalarının akabinde orda beklerken; benim duymayacağımı düşünüp "şunu bikaç saat bekletelim de aklı başına gelsin" diyen, aralarında bikaç tanesi hariç "insan" çalıştırmayan distribütör.
    Anımsayabildiniz mi bu Ducati Distribütörünü?
    Şahsi olarak borusan'ıda pek sevmem.Ama yazdığınız hizmet gerçektende insanın iştahını kabartıyor.Merak ettiğim konu şu bu yazıyı yazan şahıs motorla ilgili satış dışında ne gibi hizmetler için borusanla anlaştı?

  8. #48

    Üyelik
    20 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok guzel yapiyorlar
    Ben akillandim o gün servise motosiklet götürdüğüm son gündü
    Umarim herkez gözünü açar da o çok sevdiğiniz honda servisine öptürmez kendini
    Ha yamaha bedava degildir sanırım hic gitmedim
    Ben artik KTM KAWASAKİ SUZUKİ. Yetkili servisi olan yıldırım motora gidiyorum
    Ustası adam gibi fiyatlar geçirmasyon değil
    Hocam garanti süresince el mahkum, her servis pahalı aslında. Yamaha'da pahalı, bajaj'da pahalı. Garanti bitince kendim de değiştiririm yağını suyunu. Ama garanti bitene kadar mecbur gidiyoruz.
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...

  9. #49
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir BMW GS sahibi arkadaşımın facebook gönderisini birebir alıntıyorum:

    Akhisar civarında benzin almak için durduğumda, yoldan seken bir taştan dolayı radyatörün patladığını farkettim. BMW yol yardımı aradım; motoru ücretsiz olarak Borusan İstinye'ye çekiyorlar. ( 500km )Bitti mi? Hayır bitmedi. Akhisar'dan İzmir havalimanına transferimi sağladılar (100km ) ve İstanbul'a uçak biletimi aldılar. Ve hayır, tabi ki ekonomi değil. Teşekkürler BMW!
    Şimdi, aynı yolculuğa Ducati ile çıktığımı düşünelim. Ya da düşünmesek mi? �� Bu konu ile ilgili söz konusu Ducati distribütöründen söz almak isteyen var mı? Hani şu sıfır motor aldığımız halde motoru teslim etmek için taşıma parası isteyen, aldığımız motorların ÖTV sini aylarca! sonra ödeyip plaka ve ruhsatı olmayan motorlara binmemize sebep olan, sıfır motoru evin önüne amortisör keçeleri patlak bir şekilde indirdikten sonra, "ne bileyim ben senin çukura girip girmediğini, motoru düşürmediğini" diyen, 2 ayın sonunda ruhsatınız hazır diye aramalarının akabinde orda beklerken; benim duymayacağımı düşünüp "şunu bikaç saat bekletelim de aklı başına gelsin" diyen, aralarında bikaç tanesi hariç "insan" çalıştırmayan distribütör.
    Anımsayabildiniz mi bu Ducati Distribütörünü?
    Para sıkıntısı yoksa en güzel marka BMW dir
    Ne lazım?
    Ne lazımsa ücretini öde parça 3. Gün elinde yok gemi kalkmadı yok tsunami var vs gibi bahaneler yok
    Sen para dan haber ver
    Bu yukarida bahsedilen hizmet bence
    Bmw +kasko hizmet kapsaminda dır
    Yoksa hiçbir distribütör uçak bileti ve otel rezervasyon u ile uğraşmaz
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

  10. #50
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir BMW GS sahibi arkadaşımın facebook gönderisini birebir alıntıyorum:

    Akhisar civarında benzin almak için durduğumda, yoldan seken bir taştan dolayı radyatörün patladığını farkettim. BMW yol yardımı aradım; motoru ücretsiz olarak Borusan İstinye'ye çekiyorlar. ( 500km )Bitti mi? Hayır bitmedi. Akhisar'dan İzmir havalimanına transferimi sağladılar (100km ) ve İstanbul'a uçak biletimi aldılar. Ve hayır, tabi ki ekonomi değil. Teşekkürler BMW!
    Şimdi, aynı yolculuğa Ducati ile çıktığımı düşünelim. Ya da düşünmesek mi? 🤔 Bu konu ile ilgili söz konusu Ducati distribütöründen söz almak isteyen var mı? Hani şu sıfır motor aldığımız halde motoru teslim etmek için taşıma parası isteyen, aldığımız motorların ÖTV sini aylarca! sonra ödeyip plaka ve ruhsatı olmayan motorlara binmemize sebep olan, sıfır motoru evin önüne amortisör keçeleri patlak bir şekilde indirdikten sonra, "ne bileyim ben senin çukura girip girmediğini, motoru düşürmediğini" diyen, 2 ayın sonunda ruhsatınız hazır diye aramalarının akabinde orda beklerken; benim duymayacağımı düşünüp "şunu bikaç saat bekletelim de aklı başına gelsin" diyen, aralarında bikaç tanesi hariç "insan" çalıştırmayan distribütör.
    Anımsayabildiniz mi bu Ducati Distribütörünü?
    Ducati olayina inanırım da BMW olayina inanmakta zorlanıyorum açıkçası. Nerden çıktı business class veya first class uçak bileti Allah aşkına? Değil facebook yazısı, adamakıllı garanti kontratında böyle bir madde olduğunu (bozulan motorun sahibine first class uçak bileti) biri göstermediği müddetçe "uydurma" demek zorundayım şahsen. Hiç mantıklı değil çünkü. Degil Türkiye, müşteri memnuniyetinin aşırı önemli olduğu Amerika'da bile komik bu.

  11. #51
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Alıntı whitedeamon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şahsi olarak borusan'ıda pek sevmem.Ama yazdığınız hizmet gerçektende insanın iştahını kabartıyor.Merak ettiğim konu şu bu yazıyı yazan şahıs motorla ilgili satış dışında ne gibi hizmetler için borusanla anlaştı?
    Bmw sahibi olmadikca bunlarin hayal gelmesi normal desem beni ayni paraya japon yerine alman motoru aldigimiz icin zengin pici olmakla suclar misin baba? Cunku BMWde hep bir agizdan laftir bizde "Borusan bastan sokar, ama sonra keyfini cikarirsin"

    ahada bu da arkadasimin gonderisinin orijinali:



    Arkadas sadece siradan bir BMW musterisi. Ister inanin ister inanmayin.

  12. #52
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bmw sahibi olmadikca bunlarin hayal gelmesi normal desem beni ayni paraya japon yerine alman motoru aldigimiz icin zengin pici olmakla suclar misin baba? Cunku BMWde hep bir agizdan laftir bizde "Borusan bastan sokar, ama sonra keyfini cikarirsin"

    ahada bu da arkadasimin gonderisinin orijinali:

    http://i.hizliresim.com/Ly4M41.png

    Arkadas sadece siradan bir BMW musterisi. Ister inanin ister inanmayin.
    o bmw'ye binen zengin pc muhabbeti eskide kaldı hocam.Şuan elimi sallasam yolda en az 1 bmw araca denk gelir.Neyse borusanı hiç ama hiç sevmem.Ama eğer bu hizmeti standart bir bmw müşterisine sunuyorsa bravo.2014 yılında aracın standardında bulunmayan ve opsiyonlar arasındada bulunmayan hız sabitleyiciyi eklemek için servis 500 euro civarı rakam istedi.Ki dışarıda çeyreği fiyatına yapılabiliyordu.Umarım bmw bu yaptığı yardımı motoru teslim ederken faturaya yansıtmaz.

  13. #53
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bmw sahibi olmadikca bunlarin hayal gelmesi normal desem beni ayni paraya japon yerine alman motoru aldigimiz icin zengin pici olmakla suclar misin baba? Cunku BMWde hep bir agizdan laftir bizde "Borusan bastan sokar, ama sonra keyfini cikarirsin"

    ahada bu da arkadasimin gonderisinin orijinali:

    http://i.hizliresim.com/Ly4M41.png

    Arkadas sadece siradan bir BMW musterisi. Ister inanin ister inanmayin.
    Ooo orijinal facebook resmini atınca inandım şimdi. Şaka şaka. Çok saçma yahu. Tabii ki inanılacak bir tarafı yok. Tadında bırakıp first class uçak biletini yazmayacakmış. Orada koptu olay. Yoksa şanslı bir müşteriydi benim için.

  14. #54

    Üyelik
    10 Şubat 2017
    bence yaptığınız kurduğunuz bağlantı tamamen boş.honda motorsiklet servisleri yamahanın yanından geçemez bmw de araba servisi 2500tl ye yağ değişiyor bu alışkanlık motorsilklete geçtiyse.hem bişey konuşmuş yazmışsın suzuki nin otomobillerini jeeplerini hiç görmedin mi.bmw ler motorsiklet diye alınmaz keza.ben senin tersin düşünürüm tek konuya odaklanan daha başarılı olur.mantığın tamamen yanlış.saygılar.

  15. #55

    Üyelik
    20 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    O da bir bakış açısı. Görmedin mi dediğin Suzuki jipi bizzat kullandım antalyada yıllarca. Ama Suzuki'nin kalitesinin kaynağı o jipler değil. Suzuki farklı bir konu.

    Yamaha nin servislerinin yanından geçemez doğrudur honda servisleri. Bizzat ankarada hem honda hem yamaha servisi ile muhattap oldum. Aradaki farkı bariz gördüm.
    Ha bmw lerin motor diye alınmaması konusuna gelince, cok biliyorsun. Bir bak bakiyim piyasanın en sevilen en tutulan endurolarindan biri f650gs mi değil mi.
    Kedi ciğer meselesi. Yoksa bunca yıldır birden fazla motosiklet forumunda üyeyim. Daha hic kimsenin yamaha servisi honda servisinden iyidir dediğini görmedim. Hiç bmwler motosiklet diye alınmaz diyen de görmedim.
    Unutmadan; Suzuki'nin 2007 model vstormunun temize istedikleri paraya 2014 tenere alabiliyorsun. Bir zahmet kaliteli olsun.
    Enduroist forumuna gir, enduro tavsiyesi işte bakalım ne onerecekler yol endurosu olarak.

  16. #56
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Türkiye'de Honda (araba) servisinde bizimkileri soyuyorlar onu biliyorum. Buradakiler de kısmen öyle ama Türkiye bayağı abartı. Honda almanın en büyük avantajlarından biri yağ filtre değişimi dışında servisle muhatap olmamak, fahiş bakım ücreti ödememektir, ta ki 170 bin km'ye kadar (ilk ana bakım o zaman. Daha öncesinde bujiler bile değişmiyor. Accord için öyle en azindan.)
    efendy06 bunu beğendi.

  17. #57

    Üyelik
    20 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Türkiye'de Honda (araba) servisinde bizimkileri soyuyorlar onu biliyorum. Buradakiler de kısmen öyle ama Türkiye bayağı abartı. Honda almanın en büyük avantajlarından biri yağ filtre değişimi dışında servisle muhatap olmamak, fahiş bakım ücreti ödememektir, ta ki 170 bin km'ye kadar (ilk ana bakım o zaman. Daha öncesinde bujiler bile değişmiyor. Accord için öyle en azindan.)
    Hepsi aynı valla. Bende Ford var,servise selam verince bir asgari ücret istiyorlar
    hasmet bunu beğendi.
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...

  18. #58
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı efendy06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hepsi aynı valla. Bende Ford var,servise selam verince bir asgari ücret istiyorlar
    Muhtemelen garanti icin eli mahkum herkes getirmek zorunda kaldigi icin olsa gerek... Burada oyle bir zorunluluk yok. KTM'in bakimini kendim yaptim. Sorun cikti, garanti kapsaminda resmen motoru yenilediler, ama kimse bana suc bulmadi. Gerci KTM bizim ustaya "Acaba yagi fazla mi koydu ki?" demis, usta "Oyle olsa hava filtresinde yag olurdu, tertemiz ici" deyip fotograf yollamis, ve orada kapanmis olay.

    Ki anliyorum neden oyle dediklerini de. Dry sump sistemde yag degisimi az daha dikkat istiyor. Karterli motordaki gibi direk olmasi gereken seviyeye kadar yag doldurmak ciddi sorunlu. Yag ilk basta yarim litre az konup pompalarin emmesi saglaniyor (3 tane yag pompasi var), sonra yavas yavas tamamlaniyor rezerve.

  19. #59
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    O değilde herhalde motor camiasında en dertsiz suzukiciler.Hele birde gsxr modelini 2008 yılından sonra aldıysa tadından yiyemiyordur.Ama sahibinden'de gsxr600 baktığımızda 2008 sonrası olup kazasız motor bulmak zor.Adamlar sorun çıkartmıyor bari biz kaza falan yapalım makinayı yatıralımda bi masraf çıksın diyorlar.
    efendy06 bunu beğendi.

  20. #60

    Üyelik
    20 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı whitedeamon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O değilde herhalde motor camiasında en dertsiz suzukiciler.Hele birde gsxr modelini 2008 yılından sonra aldıysa tadından yiyemiyordur.Ama sahibinden'de gsxr600 baktığımızda 2008 sonrası olup kazasız motor bulmak zor.Adamlar sorun çıkartmıyor bari biz kaza falan yapalım makinayı yatıralımda bi masraf çıksın diyorlar.
    Arkadaşta 2005 model baya yorulmuş, elektrik tesisatı fazlası ile ve amatörce kurcalanmis bir v storm 650 var. Adam sorunsuz biniyordu.
    Bir de bu motorun ilk sahibi olduğumuzu ve bakımları nı düzenli yapıp sağını solunu kurcalamadigimizi düşünüyorum ☺ demekki diyorum öyle olsa bizi gömer kendi gene çalışır.
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)