Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Alamadığım kaporamı mahkeme yolu ile aldım..sevindirik

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Alıntı ZaptNaMumkun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun çok iyi yapmışsınız. Yalnız merak ettiğim konu kaporayı vermeniz ile geri almanız arasında geçen süre ne kadardı?
    Ağustos ayının 12simiydi neydi.. Bu geçen süre içinde karakola çağırdılar bir kere elemana dolandırıcıı demişim diye şikayetçi olmuş oda..Gittim ifade verdim...Hayır ben demiyorum bunu sadece devlette böyle diyor..
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    mehmet tufan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ekim 2010
    Şehir
    BEŞİKTAŞ / istanbul
    Motosikleti
    BURGMAN
    şimdi keyiften bir kahve içeceğim.
    tebrikler kardeşim

  3. #43

    Üyelik
    07 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Cbr250R -> Yamaha MT-07
    İyi yine kısa sürmüş Geçmiş olsun tekrar

  4. #44
    TanImsIz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Temmuz 2006
    Şehir
    İstanbul / Kartal
    Motosikleti
    Aprilia Tuono V4 ve İmola 125
    Para kendi cebime girmiş kadar sevindim yahu.. Tebrikler. ' uğraşmaya ' değer görmeyen arkadaşlar icin güzel bi örnek ve cesaret teşkil eder umarım bu yazınız..

  5. #45

    Üyelik
    19 Kasım 2016
    Şehir
    Afyonkarahisar
    Geçen aynısı bana da oldu cbr 125 alacakken hatta.Adam sahibindende ilana tertemiz kazasız yazdı motorun yanına geldim hafif grenaj kırığı vardı.önemsemedim o anın heyecanıyla 2015 cbr 125 repsole 8250 tl pazarlıkla anlaştım. adama 200 lira kapora verdim ertesi haftaya babam gelince devrini alacaktım üzerime .Gece otururken canım sıkıldı içimde kalmasın diye tramer kaydına baktım.Bakmamla birlikte cbr 125 gibi bir motorda 2500 tl hasar kaydıyla karşılaştım adama söyledim bilediğini falan cart curt saçmaladı.sonra kaporamı istedim adam harcadım elimde yok dedi.3 gün sonrasına motosiklet alacağımı söyledim tamam dedi.2 günün gecesi adama mesaj attım yarına hazır et diye, aradı beni senin tavırların hoşuma gitmedi dedi benden sana kapora mapora yok dedi.Bende afyonlu bir tanıdığıma anlattım olayı kapora verdiğime dair belge olmadığı için dava açamadım.Gittim tanıdığım sıkıştırdı bunu dediği şey ''zabit beni aradı parayı getir diye sıkıştırdı taciz etti''idi.Kısacası yusuf yusuf attı.Sonra parayı camiye verdiğini,kimsenin parasına göz dikmeyeceğini,hatta''bizde kimsenin parası kalmaz'' gibi sözler söyleyerek rezil etmiş kendini.Özet olarak türkiyede birşeyi yapacaksanız bazen kaba kuvvet de iyi bir çözüm olabiliyor.)

  6. #46
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Yazdığım dilekçe..


    Cumhuriyet başsavcılığına..

    12 ağustos 2016 tarihinde sahibinden.com sitesindeki 313339468 nolu ilandaki 2007 model suzuki burgman 400 marka ve modelli motorsiklet için ................................ ( telefon no ) isimli şahsı aradık ve motorsikletini alacağımızı söyledik kendisi bizi beklediğini ve satışı hemen vereceğini söyledi.. 13 ağustos Cuma günü kendisini arayıp ................. isimli arkadaşımla yola çıktık ve yerine gittik ......... bey motorun anahtarının üstünde olmadığını ve pazartesi bizim yanımıza gelip hem denersiniz hem satış yapacağını söyledi biz de sözüne güvenip 500 tl kapora verdik. (kartal da evinin bahçesinde elden verilmiştir) 15 ağustos 2016 .Pazartesi günü öğlen gibi aradık ulaşamadık öğleden sonra kendisine ulaştık motorun evrakları ile uğraştığını söyledi ( Cuma günü bize satışı hemen verebileceğini evrak sıkıntısı olmadığını söylemişti.) bizde tamam dedik bekledik ikindi gibi kendisini aradık bize kaba saba bir tavırla kardeşim uğraşıyoruz dedik ya dedi..Akşama doğru 5 gibi bize kartala gelmemizi satışı yapacağımızı söyledi.. ( oysa Cuma günü kendisi yanımıza geleceğini söylemişti.) Bizde tamam dedik çıktık yola yanına gittiğimizde motor yoktu sonradan motoru başkası getirdi..Motoru denediğimde motorun kmsi 66 binde olduğunu gördüm oysa ilanda 56 bin yazıyor idi ve motorun kondisyonu iyi değildi yani çekişi düşüktü üstelik kendisi motoru haftasonu başkasına kiraya verdiğini söyledi..Biz de motorun kusurlu olduğunu kilometressinin belirtilenden yüksek olduğunu çekişinin düşük olduğunu ve kaparo verdiğimiz bir aracı niye başkasına verdiğini söyleyip kaporamızı istedik.. Yine kaba saba bir tavır sergileyerek üstümüze yürüdü biz üsteleyince tamam dedi kaporanızı vereceğim isminize yollayacağım dedi orada bulunan kartal store isimli esnafı kefil göstererek onlarda kefil oldu kimlik fotokopisine ismini yazıp paramızı bir sonraki gün yollayacağını yazdı…Bir sonraki gün kendisine uzun süre ulaşamadık , en son bizi aradı ve motorunda problem olmadığını ve km farkından dolayı da ne olacak öldünüz mü söyleyerek lakayıt bir tavır gösterdi.. Ayrıca olmuş motoru başkasına verdiysem sizemi soracaktım dedi..Bende kendisini mahkemeye vereceğimi ve sahibinden.com sitesine durumu bildireceğimi söyledim , banane ne yaparsan yap tarzı bir tavır sergiledi ve tehdit etti.. Bir süre sonra tabiki iş karşılıklı hakarete dönüştü..16 ağustos tarihinde sahibinden.com yetkilileri ile görüştüm ve ............. beyin üyeliğini donduracaklarını bizimde savcılığa başvumamızı söyledi , dolandırıcıdır dediler.. Gerekli tüm resimleri evrakları veriyorum ( kendi yazdığı kimlik fotokopisini eski ilan görüntüsünü kendisine kefil olan esnafın işyeri resmini ) Zararımın karşılanmasını talep ediyorum.. Şahidim beraber araca bakmaya gittiğim arkadaşım ....................... ( tel no )şahittir..

    Dilekçeyi yazan .............. Şahit .............

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:01 ----------

    Dosyanın içine koyduğum ekran görüntüleri..








    Kimlik fotokopisi kişisel bilgiler içerdiği için koyamadım arkadaşlar..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:11 ----------

    Ne gerekli ise koydum
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

  7. #47
    Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2013
    Şehir
    Kusadasi
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    çok teşekkürler hocam. aslında hiç zor değilmiş yaptığınız şey. hepimize ders olsun. avukat falan uğraşmadan kendimizde halledebiliriz bunu.

  8. #48
    Green Arrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Moto Guzzi v7 850 Special + Kymco People S 200
    Alıntı hachiko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar Ağustos ayında k7 burgman alacaktım sahibinden üzerinden..Şahsı aradım gelip alacağımı söyledim.. Şahıs bana gelin satışı yapalım dedi..Ertesi gün gittik elemanın yanına motor resimdeki gibi değildi anahtarı istedik..Şahıs anahtarı yok dedi..Bende nasıl olacak dedim buraya kadar geldim dedim...Bu şahıs ta bana yanınıza gelirim motorun satışını yaparız dedi..Bende eyvallah dedim..Hani insanın aklı tutulur ya bu adama ben 500 tl kapora verdim..Araya haftasonu girdi..Pazartesi aradım bunu sabah..Uğraşuyorum dedi geleceğim dedi.. ( Meğer motor rehin imiş icradan dolayı) Akşama kadar aradık en son noter kapanacağına yakın gelin dedi..( Oysa söz vermişti kendisi gelecekti).. Adamın yanına vardık motor yok bir süre sonra motoru başkası getirdi...Motora baktım kmsi 66 binde idi..Oysa ilanda 56 bin yazıyordu..Biraz sürdüm motor gerçekten gitmiyordu çok kötü idi ..Adama dedik kardeş bu motor gitmiyor kmsi fazla kaporamı ver üstelik motoru niye başkası getirdi dedim..Bana motoru haftasonu kiraya verdiğini söyledi..Bizde bağrınca üstümüze yürüdü sonra bizde tersledik bunu..Bu sefer tamam dedi üstümde yok yarın hesabınıza yatırırım dedi kimlik fotokopisine imza attı verdi bize..Oradaki esnafta kefil oldu..Ertesi gün oldu aradık..Bize motorunda hiçbir sorunu olmadığını söyledi..Sonra sizemi soracaktım motoru kime vereceğimi dedi..10 bin kilometreden öldün mü ne olmuş dedi..Bende artık dayanamadım ana bacı kalayladım oda bana küfür etti..Sonra ben bunu mahkemeye vereceğimi söyledim..Gülerek vermessen ..... diye küfür etti...Bende dururmuyum..Canım çıkıyor o parayı kazanana kadar..Gittim elemanın ilan eski ve yeni görüntülerini aldım (Km farkını bir güzel işaretledim tarihi ile ) kefil olan dükkanın resmini çekip yazıcıdan çıkardım..İlanın ekran görüntülerini de yazıcıdan çıkardım...İmzalı yazılı kimlik fotokopisini de çıkardım..Doğru adliyeye..Dilekçe yazdım koydum bir güzel dosya ya savcıya verdim...Yüzüme baktı bunu sen mi hazırladın dedi helal olsun avukatlar bize böyle gelmiyor dedi.. Sonra sahibindeni aradım durumu anlattım ( hayatımda gördüğüm en harike müşteri temsilcileri buradaymış..) uzun uzun dinlediler 24 saat içerisinde şahsın profilini kapatacaklarını ve ilanlarını sileceklerini söyledi..Başka bir isteğiniz var mı dedi kendinize iyi bakın dediler.. Sonra kontrol ettim ertesi gün adamın tüm ev araba ilanlarını uçurmuşlar.. Sonra bir kaç kere farklı profilden ilanları koydu sahibindeni aradım onları da kapattırdım..Kuduruyordu şahıs.. Dün kartal adliyesinden aradılar şahıs hakkında mağduriyetiniz devam ediyor mu paranızı alabildiniz mi dediler yok dedim..Bugün adliyeye davet ettiler o şahısta geldi..Paramı peşin aldım..Dosyaya baktım dolandırıcılık suçundan dava açılmış.. Suratına yaş tezek atsan durmuyordu beyin.. Mutlu mesut ayrıldım adliyeden... Kendimle gurur duydum..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:08 ----------

    O para ile de malzeme aldım işyerime..Kendime bir de iskender ısmarladım..
    Şu ülkede herkes sizin gibi olsa, yozlaşmış ve bozuk olan herşey, herkes yola gelir gelmek zorunda kalır. Tebrik ederim.

  9. #49
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Alıntı Mamba09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok teşekkürler hocam. aslında hiç zor değilmiş yaptığınız şey. hepimize ders olsun. avukat falan uğraşmadan kendimizde halledebiliriz bunu.
    Ben avukata para vermem kendim yazarım dilekçemi veririm savcılığa..En kötü ihtimal hani gidin yazdırın dilekçenizi anlamıyorsanız..
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

  10. #50
    dadaş-bb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2014
    Şehir
    Her zaman ve her yerde...!
    Motosikleti
    'ni Sattı. Arayışlarda
    Haksızlık var ise her zaman her yerde üzerine gitmeliyiz tabi usulune göre yapmak lazım.

    Zamanın birinde şehir içinde 20 30 la giderken ve arkada artçı varken de yaşlı bir amca sola dönerken sinyal vermeden önüme kırdı fark ettim bende aynı anda sola kırdım hafifçe yere düştük bir şey olmadi bize ama koruma demiri aracin kapıyı çizdi motorda ufak ezik çizik oldu. Adam hataliydi çevredeki esnafta gördü. Amcaya dedim aramızda halledelim sanayiye gittik tamir ücretinin çoğunluk kısmını bana odetmeye çalıştı bende sinirlendim tutanak tuttuk rapor vs dedim ne olacaksa olsun. Peşine düştüm bu olayın ve 10 15 gun sonra eksper raporu çıkardı ve adam 8/8 suçlu bulundu motoruda yaptırdım parayı da karşı taraf ödedi. O yüzden iyi niyet göstermek her zaman için geçerli olmuyor hak edene hak ettiğini vermek lazim.

    Tekeriniz düz bassın.

    1.5 yıldır motorsuzluk tak etti canıma en kısa zamanda alacağım inşallah

  11. #51
    GB79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2014
    Şehir
    İstanbul, Kadıköy
    Motosikleti
    Honda NC750X
    Maddi kaybınızın yanında manevi kaybınızı da alabilseydiniz güzel olurdu.

  12. #52

    Üyelik
    03 Mayıs 2007
    Şehir
    Memleket Çorum, ikametgah; Gediz /Kütahya
    Motosikleti
    YAMAHA SUPER TENERE
    Helal olsun. Bu hukuk mücadeleniz özellikle kanıtları toplama gayretiniz takdire şayandır.

  13. #53
    görünmezadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ekim 2016
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Honda CBR 125
    Abi helal olsun ya biri hakkını arayıp bulmuş sonunda.. Türkiye gibi bir yerde bunu başaranın ellerini öperim ben be )

  14. #54
    banno1957 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Motoran Xv 250(Satıldı) - Yamaha R25
    valla helal olsun çok sevindim

  15. #55
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Arkadaşlar olayı arkadaşlara anlatıyorum hepsinin ağzı bir karış açık dinliyor... Manevi zarar konusuna girmedim..Son bir ayda harcadığım 10 binlirayı geçti elimde icra kağıdı vardı 500ü kurtarayım derdinde idim..Netice de kurtardım para tabiki önemli ama benim için edindiğim tecrübe bambaşka idi ve o at hırsızının ne var verirsen ver tavırlarından sonra o elemanın suratını gördüm ya..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:07 ----------

    Ekleme : Haftaya büyük ihtimal yine savcılığa dilekçe vereceğim bir memur sürekli sosyal medyada mesai saatlerinde uygunsuz paylaşımlar da bulunuyor Atatürk'e hakaret ediyor cemaatle ilgili resimleri var , pedofilist yazılar yazıyor bunlarında elimde yeterli delilleri var beyaz masaya şikayet ettim ama çok yavaş işliyor orası..
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

  16. #56
    MeNGuC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2011
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    KYMCO SÜPER 8 Kara Şimşek :)
    Alıntı hachiko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar olayı arkadaşlara anlatıyorum hepsinin ağzı bir karış açık dinliyor... Manevi zarar konusuna girmedim..Son bir ayda harcadığım 10 binlirayı geçti elimde icra kağıdı vardı 500ü kurtarayım derdinde idim..Netice de kurtardım para tabiki önemli ama benim için edindiğim tecrübe bambaşka idi ve o at hırsızının ne var verirsen ver tavırlarından sonra o elemanın suratını gördüm ya..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:07 ----------

    Ekleme : Haftaya büyük ihtimal yine savcılığa dilekçe vereceğim bir memur sürekli sosyal medyada mesai saatlerinde uygunsuz paylaşımlar da bulunuyor Atatürk'e hakaret ediyor cemaatle ilgili resimleri var , pedofilist yazılar yazıyor bunlarında elimde yeterli delilleri var beyaz masaya şikayet ettim ama çok yavaş işliyor orası..
    10 bin tl yi 500 tl kurtarmak için harcadım deme
    CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..

  17. #57
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Alıntı MeNGuC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    10 bin tl yi 500 tl kurtarmak için harcadım deme
    Yok işyerimi tadilata soktum..Bir yere borcum vardı Ameliyat oldum vs..Bu işlemler için kuruş para harcamadım..
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

  18. #58
    MeNGuC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2011
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    KYMCO SÜPER 8 Kara Şimşek :)
    Alıntı hachiko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yok işyerimi tadilata soktum..Bir yere borcum vardı Ameliyat oldum vs..Bu işlemler için kuruş para harcamadım..
    Rahatladım bi bardak su içem

    Not senin olaya benzeri veya daha kötüsü başıma geldi ama ben orman kanunlarını uyguladım kısa sürede mutluluğu bulmak gibisi yok
    Ama senin gibi yapmak lazım elin eşeğinin veya uyanık kerizlerinin pis kanını güzel elerimize bulaştırmamak lazım
    CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..

  19. #59
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Alıntı MeNGuC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rahatladım bi bardak su içem

    Not senin olaya benzeri veya daha kötüsü başıma geldi ama ben orman kanunlarını uyguladım kısa sürede mutluluğu bulmak gibisi yok
    Ama senin gibi yapmak lazım elin eşeğinin veya uyanık kerizlerinin pis kanını güzel elerimize bulaştırmamak lazım
    Kamyonla adam yığıp gitmesini bende bilirdim haklıyken haksız olmak istemedim...O şahıs benim bu kadar tedarikli olduğumu tahmin etmedi..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:38 ----------

    Aha elemanın sahibinden profili açık yarın arayayım şu sahibinden.comu
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

  20. #60
    redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Kasım 2010
    Şehir
    Turkiye degil
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Hayırlı olsun paranızı geri almışsınız.

    Benim merak ettiğim farklı bir senaryo var.. Motorumu satıyorum, alıcıyla mesajlaştım, bakmaya geldiler sonra vazgeçtiler. 2 ay sonra posta geliyor hop mahkeme. Alıcı bana elden 500tl kapora verdiğini ancak motoru satmadığım gibi paranın da üzerine konduğumu iddia ediyor.

    Sahibinden de buluşma mesajları var, motorum hala ilanda, kişinin de kendi şahidi var. Sizin durum ile bu senaryo arasında ne gibi bir farklılık var onu çözemedim tam. Yarın öbür gün biz elden sözleştik arabanın parası 40 bini vermiştik üzerine yattı gibi dolandırıcılıklar ile karşılaşmayalım?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)