Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

bu niye pahalı şu niye pahalı ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    fkambay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cb125e-mt 03 -cbr 250-ybr125-pcx125



    Merhaba forum arkadaşlarım

    Günde bir kaç kez siteye giriyorum bir iki güzel yazı okurum keyiflenirim ya da yardıma ihtiyacı olanlara bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım diye ancak su son zamanlar artık 2. eller neden pahalı benzin niye pahalı dolar çok yüksek bu fiyatlar niye böyle konularından siteye giresim gelmiyor artık.

    kendi fikirlerimi söylemek istiyorum herkesin düşüncesine da saygılıyım.

    Arkadaşlar evet artık bir süredir herşey pahalı özellikle İstanbul'da yiyecek-içecek giyim vs aklınıza gelecek herşey artık benim aldıgım maaş hiçbir şekilde yetmemeye başladı şu an sürekli eksiye iniyorum. Eşim bi pazara gidiyor 100-150 TL aşağı niye böyle diyorum portakalın kilosu bile 7-8 lira.

    Şunu artık anlayalım bunu daha önce yazan arkadaşlarımız da oldu ama anlamak istemiyosunuz sadece motosiklet pahalı değil artık. Biz çok ciddi anlamda fakirleşiyoruz..

    Geçen gün Yozgat'lı bi arkadaşı izliyorum diyor ki " Nusret 1300 lira asgari ücret alıyoruz sana nasıl 1000 lira hesap ödeyelim" bak şimdi ulan tamam nusret çok ciddi pahalı ben hayatımda hiç gitmeye cesaret etmedim zaten bize göre mekanlar değil oralar ama be mübarek adam senin sorgulaman gereken nusretin niye bu kadar pahalı oldugu değil ben niye bu kadar pahalı hayatta 1400 lira asgari ücrete çalışıyorum..Adama diyolar ki benzine zam gelmiş adamın cevabı banane benim arabam yok ki ulan benimde yok ama o benzine gelen zam senin yediğin portakal a bile yansıyor. Yazmaya kalksam bunun gibi çok var ama gerek yok zaten bunları farkedemeyen görmek istemeyen insanlar yüzünden bu hale geliyoruz ama nedense yine o göremeyenler ağlıyor "ya şu almıyorum pahalı" diye..

    Lütfen artık geniş açılı düşünmeye çalışalım bu neden böyle diye sorgulamazsak daha kötü duruma düşeceğiz..

    Size son tavsiyem motor falan alacaksanız 2,el ya da sıfır bi an önce alın emin olun daha pahalı olacak 2,el de sıfır da.

    Kalın sağlıcakla..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ojo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ocak 2017
    "TÜİK enflasyon sepetinde değişikliğe gitti"
    sorun çözüldü
    killingroad bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    07 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Cbr250R -> Yamaha MT-07
    Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla yaşayan biri her zaman o yılanı bir yerlerine girerken bulur ama farketmez. Sonuna kadar katılıyorum sözlerinize ama artık gerçekten güzel bir yazı yazası gelmiyor insanın. Türkiye'nin durumu nasılsa forumların durumu da aynen öyle.

  4. #4
    shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2013
    Şehir
    Manisa
    millet nusrete nasıl oturuyor diyecem de oraya gidenler günlük asgari ücretten fazla para kazanıyor
    dünyanın sistemidir bu zengin daha fazla zengin olur fakir daha fazla fakirleşir
    Mengu16 bunu beğendi.

  5. #5
    ojo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ocak 2017
    svastika94 bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    20 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Malesef asgari ücret 1400tl oldu, oturduğum semtte en ucuz kira 900tl. Bu nasıl iştir nasıl adalettir. 900tl asağı İstanbul'da yer yok. Elektrik, su mutfak derken ee bide kışın ısınma doğalgaz(kol gibi) . Memleketin insanı ya çok zengin yada cok fakir,arası yok.

    İstanbul'da bi çok restoranda barmenlik yaptım ünlü mekanlar, ünlü isimler. Bizim insanımız poh pohu çok seviyor bu bi gerçek.

  7. #7
    İbrahim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Kasım 2012
    Alıntı fkambay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şunu artık anlayalım bunu daha önce yazan arkadaşlarımız da oldu ama anlamak istemiyosunuz sadece motosiklet pahalı değil artık. Biz çok ciddi anlamda fakirleşiyoruz..

    o benzine gelen zam senin yediğin portakal a bile yansıyor. Yazmaya kalksam bunun gibi çok var ama gerek yok zaten bunları farkedemeyen görmek istemeyen insanlar yüzünden bu hale geliyoruz..

    Lütfen artık geniş açılı düşünmeye çalışalım bu neden böyle diye sorgulamazsak daha kötü duruma düşeceğiz..

  8. #8

    Üyelik
    04 Mayıs 2016
    Burada yazıp negatifi atarak olmaz bu değişim. İnsanları suçlamakla da olmaz. Anlatacaksınız. Kendi anne babanızdan başlayarak.
    Daha geçen yıl darbe girişimi oldu. İstisnaları saymazsak aklı başında bir normal vatandaşın bu darbe girişimini desteklediğini gördünüz mü?
    Yok. Kime sorsanız darbe girişimini kınıyor.
    E tarihte bir 82 Anayasası için yapılan referandumun %91 oy aldığını biliyoruz. O da bir darbeydi.
    işin özü şu ki arkadaşlar insanlar partilere, liderlere, sisteme oy vermez. İnsanlar kendi umutlarına oy verirler. Her şeyin daha iyi olacağına inanmak yaşamak için gereken bir zorunluluktur.

    Tarihte hüküm sürmüş bir çok diktatörün arkasında büyük halk desteği vardı. Ezilen kendileri olmasına rağmen bu sapkın liderleri destekliyorlardı. Desteklediler çünkü umudu o diktatöre bağlamışlardı.

    Şu an bize dayatılan sistemin bozuk olduğu aşikar.
    Şöyle basit bir örnek vereyim:
    Akla gelecek her şeyin kendine has özellikleri vardır. Örneğin motosiklet. Pahalı olmasın, az yaksın, çok gitsin, güzel görünsün isteriz. Ama bunlardan hiç biri 1. sırada gelen özellikle yarışamaz.
    1. sıradaki özellik o motorla seyahat edebilmenizdir. Yani siz o motora bindiğinizde sizi taşıyamıyorsa istediği kadar ucuz, kaliteli, şekilli olsun sizin için 5 kuruş etmez.
    Gelelim devlete.
    Kitapta devletin 1. görevi "Ülkenin elde ettiği kaynakların ülkede yaşayan insanlara eşit dağıtımından sorumludur." der.
    Araştırmalar ortaya koyuyor ki asgari ücretle geçinen bir kişinin devlet tarafından zorunlu kılınmış harcamalar maaşının %30 undan fazla.
    Ayda 10 bin lira üstünde kazanan bir kimsenin ise gelirinin %8i gibi bir orana tekabül ediyor.
    Bu kadar.


    Bu iş çemkirmekle olmaz. İnsanlara anlatacaksınız. En yakınınızdakilere.
    Evet size kızacak, tepki gösterecekler. Sizin cahil olduğunuzu, yanlış düşündüğünüzü söyleyecekler.

    Vaktiyle küçük kardeşim üniversiteye gidecek, yurt arıyoruz. Birkaç alternatif bulduk. Babam kardeşimle beraber gidip görüşecekti.
    Uyardım: "Bu tip yurtlarda siyasi, muhafazakar gruplar vardır. Çocukları yanlarına çekmeye çalışırlar. Dikkat edin." diye
    "Hadi oradan, sen nereden bileceksin, işimize karışma." dedi. Azar işittim.
    Yurda gidildi görüşüldü, el sıkışıldı. Finalde küçük bir ayrındı dile getirildi "kardeşimizi sabahları namaza kaldıracağız."
    "Ne münasebet?"
    "ne yani kardeş dinini öğrenmesin mi?" derler.
    Babam "Ben oğluma dinimizi öğretirim, size gerek yok." der. Çok dil dökerler ama babam dinlemez. Çıkar gider.
    Şimdi babam hiç bi zaman "Sen haklıymışsın, dinlemedim." demez. Ama o sırada duruma hazırlıklı olmasının, ikna edilememesinin yegane nedeni benim uyarımdı.
    Biraz risk alın. Şehit olan gençlerin yanında azıcık azarlanmamız hiç bir şey.
    Cihan53, Sam@, potasyum ve 10 diğerleri bunu beğendiler..

  9. #9
    ojo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ocak 2017
    "insanlar partilere, liderlere, sisteme oy vermez. İnsanlar kendi umutlarına oy verirler. Her şeyin daha iyi olacağına inanmak yaşamak için gereken bir zorunluluktur." gungenir

  10. #10
    bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2013
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    Vatandaş artık alıştı,alıştırıldı
    Bundan 2-3 sene önce benzin 5 TL yi geçti.Taksicisinden dolmuşçusuna herkes ayaklandı protesto etti naptılar benzinin fiyatını 5 TL altına çektile. Şimdi benzin 5 TL yi geçti.Spikerin biri taksiciye bu durumu sorduğunda taksicinin cevabı benzin 10 TL olsun herkes araba kullanmasın diyor sever misin sabaha mı bırakırsın.Hiçbir zam milletin umrunda değil.Bugün araba+motosiklet vergisini ödedim fiyatı 570 TL tuttu.Yani maaşın yarısına yakını daha eline geçmeden devlete gitti.Bu geri kalan parayla Alışveriş+Faturayı ödeyebilirsen şükür.Eğlence, giysi masrafını saymıyorum bile.Resmen devlete çalışıyoruz

  11. #11
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    İyiye gidiyor, iyiye.

  12. #12
    redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Kasım 2010
    Şehir
    Turkiye degil
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Nusret şov işi. Her ülkede ferrarisi yada son kasa range i olanlar olacak. Bu insanlar hem şov hemde kalite için yüksek bedeller ödeyecek. Nusret en düşük yemeği 2 bin tl yapsa yine futbolcular,şarkıcılar, iş adamları vs gidecek. Olay et değil reklam..

    Normal çalışan insan için kasaptan alabileceği et miktarı önemli. Yoksa olay rihannanın giydiği 25 bin dolarlık ayakkabıya bakıp "Ben niye alamıyorum" demeye benziyor.

  13. #13

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Alıntı ojo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "TÜİK enflasyon sepetinde değişikliğe gitti"
    sorun çözüldü
    Şu tip çakallıklar yapıldı;

    Gıda fiyatları hızlı arttığı için enflasyon sepetinden çıkarılan gıda ürünleri enflasyonumuzu nispeten düşük gösterecek.

    Ağırlığı artan alkol ve tütün ürünlerinin ÖTV ayarlaması 2017 yılının ilk yarısı için geçen sene yapılmıştı. Böylece geçen seneden bu yana %20-30 artan alkol fiyatlarından bu sene istatistikler yırtmış oldu.

    Yani enflasyon, ölçüm sepetine ne koyarsan ona bakıp söyleniyor. Meşhur pinpon topunu sepete koyarsan, cd koyarsan enflasyon düşük bile çıkar.

  14. #14
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Bir yerde başı bozukluk varsa o yerde düzen tutmaz.

  15. #15
    rebirth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Eylül 2014
    Sorgulamaktan aciz, cahil(okul okumamış anlamında değil), yaltakçı, kraldan çok kralcı, oksijen israfı bir kitle var işte malum şahsı bu günlere taşıyan. Tam da onlardan birini anlatmışsınız. Laf anlatamazsınız, yüz göz olmayın derim.
    essegesse bunu beğendi.

  16. #16
    ojo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ocak 2017
    "Bir yerde ümit biter. Solar laleler güller"

  17. #17
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Biri çıkıp çözüm yolunu gösterebilir mi?Mızmızlanmak sonuç vermiyor.

  18. #18
    ojo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ocak 2017
    büyümeliyiz
    çocuklar gibi başka şeyleri suçlamayı bırakmalıyız

    "Bir insanın, yaşama başlarken kendini içinde bulacağı maskeli balo hakkında erkenden uyarılması son derece gerekli"

  19. #19

    Üyelik
    08 Kasım 2016
    Alıntı whitedeamon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Biri çıkıp çözüm yolunu gösterebilir mi?Mızmızlanmak sonuç vermiyor.
    çözüm yolu basit, tüm bunların hepsini siyasi olarak görüyorsanız eğer, hep beraber "düzen sınırları içinde" daha da açayım, "anarşi ile değil" sizin düşüncenizi anlatan siyasi bir partinin neden böyle dediğini çevrenizdeki insanlara anlatacaksınız. eğer sizin düşüncenizi yansıtacak bir siyasi parti görmüyorsanız yeni parti kurup o şekilde insanlara kendinizi anlatacaksınız.

    yani her şekilde insanlara kendinizi anlatacaksınız.

    tabi bizim milletin problemi bu "elini taşın altına koymak"tan aciz bir toplumuz. buna bir de "bana dokunmayan yılan bin yaşasın"cılık da eklenince bugünlere geldik. yarınlarımız meçhul.

  20. #20
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı ojo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "insanlar partilere, liderlere, sisteme oy vermez. İnsanlar kendi umutlarına oy verirler. Her şeyin daha iyi olacağına inanmak yaşamak için gereken bir zorunluluktur." gungenir
    al sana bir tane daha özlü söz çıktı işte :D

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 18:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:24 ----------

    Alıntı bursagsli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vatandaş artık alıştı,alıştırıldı
    Bundan 2-3 sene önce benzin 5 TL yi geçti.Taksicisinden dolmuşçusuna herkes ayaklandı protesto etti naptılar benzinin fiyatını 5 TL altına çektile. Şimdi benzin 5 TL yi geçti.Spikerin biri taksiciye bu durumu sorduğunda taksicinin cevabı benzin 10 TL olsun herkes araba kullanmasın diyor sever misin sabaha mı bırakırsın.Hiçbir zam milletin umrunda değil.Bugün araba+motosiklet vergisini ödedim fiyatı 570 TL tuttu.Yani maaşın yarısına yakını daha eline geçmeden devlete gitti.Bu geri kalan parayla Alışveriş+Faturayı ödeyebilirsen şükür.Eğlence, giysi masrafını saymıyorum bile.Resmen devlete çalışıyoruz
    ben dün 1390 lira sigorta ve 140 lira vergi ödedim, mutlu muyum? tabi ki hayır mutlu değilim.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)