Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Trafik kazası sonrası mağduriyetim hk.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    T3Z - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2016
    Şehir
    🇹🇷🇷🇺
    Motosikleti
    '16 Yamaha YZF-R6
    Merhabalar,
    Ben Alihan, 21 yaşındayım. İstanbul'da ikâmet ediyorum. Yaptığım trafik kazası ve mağduriyetim hakkında sizlerden bilgi, fikir almak istiyorum. Detaylıca anlatmaya çalıştığım için yazı biraz uzun, özet geç diyenler için özet en aşağıdadır.

    Öncelikle trafik kazasından bahsedeyim.
    19.08.2016 tarihinde Gürpınar köprü altı Hadımköy bağlantı yolu mevkiinde sol şeritteki aracın sağ şeride uygunsuz bir şekilde geçmesi sonucu kaza yaptım.(Hız sınırları içersindeydim.) Kazaya sebebiyet veren şahıs Şerit İzleme ve Değiştirme kuralına uymaması sonucu %100 kusurlu bulundu. (Otomobil şirket aracı.) Bende hastaneye ambulansla kaldırıldığım için Yaralamalı Adli Vaka olarak değerlendirildi ve 10.02.2017 tarihine mahkeme açıldı. Hastaneden çıktıktan sonra Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğüne şahısla birlikte gidip ifade verdim ve ifademde uzlaşmak istemeyip şikayetçi olduğumu beyan ettim.

    Mağduriyetim bundan sonra başlıyor.

    Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğünden aldığım evraklarla birlikte motosikletimi Avcılar Berk Motor'a götürdüm ve hasar kaydı oluşturup Eksper bekleyip bana bilgi vericeklerini söylediler. Yaklaşık 2 ay sonra beni arayıp dosyanın eksik olduğunu şahısın Ehliyet, ruhsat ve sigorta poliçesinin fotokopisinin olmadığını söyledir. Şahıs telefonda benimle muhattap olmadığı ve gerekli evrakları bana vermediği için bende çalıştığı şirketi arayıp İnsan Kaynakları departmanına mağduriyetimi aktardım. İnsan Kaynaklarında telefonda görüştüğüm kişi şahısın yurtdışında olduğunu ve şirket avukatıyla konuşmasının ardından bana dönüş yapacağını söyledi. Avukat beni aradı ve sözlü tehdit etti.
    Kurduğu cümleleri hatırlamıyorum ama şöyle olması gerek:
    "Siz benim müvekkilimi tanıyormusunuz? Kendisi çok köklü ve saygın bir iş adamıdır. Şikayetinizden feragât etmezseniz sizinle uğraşırız."

    Şikayetimi çekmedim ve kendi başıma bulabildiğim bağlantılarla eksper için gerekli bilgileri emniyetten alıp yetkili servise götürdüm. Uzun bir süre sonra arayıp 4.150₺'ye aldığım motosikletime 2.744₺ hasar kaydı oluşturduklarını fakat eksper fiyat çok çıkıyor diye tekrar hasar kaydı oluşturmak için gelmesini bekleyip beni arayacaklarını söylediler. Tekrar aradılar eksper gelmiş ve ön amortisörleri onarın, kontağı onarın, egzozu boyayın diye diye fiyatı 2.290₺'ye düşürdüğünü ama telefonda benimle görüşen yetkili servis çalışanı ekspere kontak ve ön amortisörlerin onarılamayacağını söylemiş. Şahısın sigorta şirketi bu miktarı ödemediğini söylediler. KDV dahil 2.000₺ olan hasarı ödüyormuş. (Karşı tarafın sigorta şirketi Sampo Japon) Sigorta şirketini aradım daha dosyanız gönderilmemiş bize birşey söyleyemeyiz ama eksperi arayabilirsiniz dedi. Eksperle görüştüm yetkili servis çalışanının söydiklerini söyledim ve sinirlenip eksper onarılmayacak parçaya onarın demez. Eğer motosikletini perte çıkarırsan istediğin parayı alamazsın dedi. Bazı parçaları onartarak fiyatı sigorta şirketinin karşıladığı miktara düşürt dedi. Tekrar yetkili servisi aradım kontağın iç mekanizmasının yamulduğunu ve ön amortisörlerin onarılsa dahi eskisi gibi olmayacağını ve en ufak çukurda hissettireceğini söyledi onay verirseniz onaralım dedi. Bu parçaları sıfırıyla değiştirmek isterseniz 290₺'yi kapora olarak bırak parçaları sipariş edeyim tamir işlemi başlasın, sigorta şirketi 2.000₺'yi hesabına yatırdığında onu da ödersin dedi. Bana mantıklı gelmedi ve onay vermedim.

    Beni uykusuz bırakan şeyler:
    • 10.02.2017 tarihindeki mahkeme için avukatım yok. Haklı durumdan haksız duruma düşmek istemiyorum.
    • Tazminat alabiliyor muyum?
    • Motosikletim ikinci el satımı için değer kaybına uğradı.
    • Kaza yaptığım için bende kusur olmasa bile ve karşı tarafın sigortasından yapıldığı halde ödediğim yıllık fiyat artar mı?
    • Eksperin dediğine göre perte çıkarsam satın aldığım fiyata yada ona yakın fiyatı alamıyormuşum.
    • Motosikletimi yaptırmak istersemde tamamen yaptırmıyorlar.
    • 5 aydır motosikletim yapılmadı.

    Konuyu birden yazdığım için çok karışık ve anlaşılmaz yazmış olabilirim bunun içi kusura bakmayın. Atladığım yerler olabilir, eksik bir yer varsa sorun cevaplayayım.

    ÖZET: 4.150₺'ye aldığım motosikletim için önce 2.744₺ hasar kaydı çıktı ve bu fiyatı eksper çok fazla çıkıyor karşı tarafın sigortası ödemez diye kabul etmeyip tekrar değerlendirmesi sonucu 2.290₺'ye düştü. Fakat yetkili servisin dediğine göre sigorta şirketi KDV dahil 2.000₺'yi ödüyormuş. Hasarımı tamamen karşılamıyormuş. Eksperle görüştüm perte çıkarırsan aldığın fiyata yakın bir miktar bile alamazsın dedi. 10.02.2017 tarihinde mahkemem var ve avukatım yok. Motosikletim 5 aydır yapılamadı. Nasıl bir yol izlemeliyim lütfen yardım edin.


    Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim, fikirlerinizi bekliyorum.

    (Konuyla alakalı fotoğrafları bilgisayar monitöründen ekran görüntüsü olarak atıyorum şimdilik, güncelleyeceğim.)







    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Yohhh
    espresso ve T3Z bunu beğendiler.
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

  3. #3
    Tefoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2015
    Şehir
    İstanbul - Memleket: Manisa
    Motosikleti
    Kymco People S200
    gel de küfür etme bu oç lere. çok saygın iş adamı c-elysee ye mi biniyormuş, yalanına s.çtıklarım. bence çakallık yapıp korkutmaya çalışıyorlar, sonuna kadar uğraşılmalı ama tabi yine de bi avukata falan danışmak lazım.
    Fr.Sante, espresso ve T3Z bunu beğendiler.
    Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.

  4. #4

    Üyelik
    05 Eylül 2016
    Sitede avukatlık konusunda ücretsiz yardımcı olan bir avukat arkadaşımız var. artirsan bulabilirsin. geçmiş olsun.
    T3Z ve espresso bunu beğendiler.

  5. #5
    S3cond - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2016
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    Honda
    Ekipmanların,5 aydır araçsız geçen zamanın normal tamir süresini aşan kısmının parasını Renta car (fatura)kestir ,motorun pert yada deger kaybını,vucutunda kaza esnasında oluşan kırık yara (tedavi edilemeyen) hasarların işine etkisi Vs.vs. Çok saglam para alırsın avukat için ise dosyanın al hukuk bürolarının gez durumu anlat maddi durumunu belirt mahkeme masraflarını karşıdan alırlar.Davayı senin kazanacağını kesin üşenme ugraş.
    T3Z ve espresso bunu beğendiler.

  6. #6
    RedCBR125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Mart 2016
    Şehir
    İZMİR. Karşıyaka.
    Motosikleti
    z-ones180 CBR125 CBR250 CBF150 YZFR125 YZFR25
    Geçmiş olsun hocam hiç canını sıkma. Motosikletin durumuyla ilgili senin tek muhattabın eksper diyebilirim. Aracın yeni olduğu için hiçbir şekilde tamir tadilat vs kabul etmeyebilirsin yani eksperle konuşurken bunu belirt ciddi bir şekilde belirt.

    Onarım yapılmadığı takdirde parça değişimi ile fiyat şişik çıkıyorsa senin yapcağın birşey yok. Eksper o şişik fiyatı sigorta şirketine belirtecek sana "Beyefendi aracınızı perte çıkaralım mı ?" diye soracaklardır. Siz perti onaylarsanız aracın model km sine göre piyasadaki 2.el değerinin biraz altını size teklif edeceklerdir muhtemelen. İtiraz edip kabul etmeyip bu fiyatı arttırmalarını talep edersin biraz daha arttırıp ödemeni yapabilirler.

    Veya 2. seçenek eksperin dediği şekilde fiyatı düşük gösterteceksin. Tamirciyle konuşacaksın "Abi ben senin işçilik ücretini vereyim sen dosyayı kapat onayla bana para yatırdıklarında ben bu motoru hasarlı halde satacağım." Tamirci bunu kabul etmez ise

    3.seçenek tamirat ve onaylanan tutarlarda değişim yapılıp motosikletini bu şekilde kullanmaya devam edeceksin.

    Motoru yaptırmayacaksın ama yaptırmış gibi ücretini alacaksın bence bu senin hakkın yani burda anormal birşey yok çünkü bu para seve seve sigorta şirketinden çıkacak zaten.

    Sigorta şirketi para yatırmadan önce ödeme onsylandığı vakit yani dosyanin kapanmasi için usta senden bir miktar ödeme isteyebilir çünkü o da kendini garanti altina almak istiyor. 700 lira ön ödeme yapmıştım ben ustaya kdv + işçilikti galiba.

    • Kazada suç oranı % 100 karşı taraftaysa senin sigortanda kazasızlık devam eder yani seneye olacak sigorta fiyatını etkilemez merak etme.
    Erhan Tosun ve T3Z bunu beğendiler.

  7. #7

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    2014 ybr esd
    Alıntı Tefoo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gel de küfür etme bu oç lere. çok saygın iş adamı c-elysee ye mi biniyormuş, yalanına s.çtıklarım. bence çakallık yapıp korkutmaya çalışıyorlar, sonuna kadar uğraşılmalı ama tabi yine de bi avukata falan danışmak lazım.
    tam da düşündüğümü yazmışsın...
    T3Z bunu beğendi.

  8. #8
    RedCBR125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Mart 2016
    Şehir
    İZMİR. Karşıyaka.
    Motosikleti
    z-ones180 CBR125 CBR250 CBF150 YZFR125 YZFR25
    Cümleler biraz karışık ve anlamsız olmuş olabilir telefondan giriyorum k.bakmayyın
    T3Z bunu beğendi.

  9. #9

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Birader hele bir otur beni dinle

    Şimdi öncelikle karşı tarafın avukatının veya şahsının tehditlerine hiç kulak asma. Boş laflar. Seni korkutma amaçlı ekmeğini yediği patronunun talimatıyla avukat sana göz dağı vermek istemiş, vereceğini sanmış. Bu ülkede herkes kodaman. Herkesin arkası sağlam. Ki sen %100 haklısın raporlara göre. Bak Rüzgar Çetin bile öyle oldu böyle oldu 7,5 sene hapis cezasına çarptırıldı. Vurup kaçma, kimin ne olduğu belli değil bir durum yok. Senin elinde resmi devlet raporu var. Psikolojik olarak seni vazgeçirmeye çalışabilirler sakın kulak asma. Aman diyeyim. Sen haklısın, hakkını alacaksın. 2. el değer kaybı tazminatı bile isteyip, motosikletinin 2. el değer kaybı davası bile açacaksın. Aç. Merak etme sakin ol.

    Sigorta bilgi gözetim merkezi var. İnternetten bul. Orada eksper raporu, dosya bilgileri, hasar tutarı, değişen onarılan parçalara ulaşacaksın. Merak etme. Eksper de üslupta hata yapmış. Gerekirse bu bahsettiğim kuruma eksperi şikayet eder, eksperliğini elinden aldırırsın. Fazla konuşup, başkasının parasıyla başkasına patronluk yapmayacak. Ekspere de üslubunu değiştirmesi gerektiğini ilet. Eksper değiştirme de yapılabiliyor mu buradan bilmiyorum. Bir bak. Bunları hep online takip edebiliyorsun.

    Hukuki süreç belki 1-2 sene sürecek. Bilirkişi-bilmez kişi, hakim değişti, temyiz oldu, temiz oldu derken zaman akıp geçecek, seni tehdit eden adamlarla kanka bile olacaksın. Ama bekle. Avukat arkadaşlarımız da yönlendirecektir seni. Sinirlenme ve korkma. Uzun sürse de hakkını, değer kaybı tazminatınla beraber alacaksın. Merak etme hocam.
    bikerboi, espresso, Erhan Tosun ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  10. #10

    Üyelik
    28 Kasım 2016
    Karşı taraf %100 kusurlu olduğu için sizin aracınızın hasarı ne kadar olursa olsun cebinizden para çıkmaması gerekiyor. Sigorta 2000 tl karşılayabilir, mesela hasar 2800 tl ise kalan 800 lira karşı tarafın kasko teminatı varsa oradan karşılanır yoksa cebinden verir.
    T3Z bunu beğendi.

  11. #11
    68charger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2013
    Şehir
    Istanbul city
    Motosikleti
    2006 Yamaha FZ6 Fazer ABS, Kawasaki Ninja 300 ABS
    Geçmiş olsun kardeşim. Allah bir daha yaşatmasın.

    Öz_Musti arkadaşımıza aynen katılıyorum. Duruşmaya gir olayları mahkemeye anlat zaten her şey senden yana.

    Hastanede yattın mı? Kırılan çıkan yerin oldu mu? İş kaybına uğradı mı?

    Ayırca mahkeme kazazedeye ilgisiz davranan kişilere de pek hoşgörülü davranmaz ayrıca birde üste çıkıp tehdit etmek kabul edilir bir şey değil.

    Mahkemede her şeyi anlat kardeşim!
    T3Z bunu beğendi.

  12. #12
    T3Z - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2016
    Şehir
    🇹🇷🇷🇺
    Motosikleti
    '16 Yamaha YZF-R6
    İyi dilekleriniz ve beni aydınlattığınız için herkese tek tek çok teşekkür ederim.

    Kırık, çıkık olmadı çok şükür. Diz korumalarımı o gün giymediğim ve motosiklet botum olmadığı için belden aşağı sürtünme ve ezik gibi yaralanmalarla kurtuldum. Pansuman yapıldı ve aynı gün taburcu oldum. İş kaybına uğramadım, okuluma gidiyordum öğrencilik işlerim biraz aksadı ama sağolsun hocalar yardımcı oldu.

    Herkese tekrar çok teşekkür ederim. Söylediklerinizi uygulayacağım.

  13. #13

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Üçünü taraf mesuliyeti nasıl 2000TL olabilir ya yok devenin nalı.
    Şirketin IK'sındaki salakla muhattap olmak. Citroen elysee'yle gezen saygın iş adamı ha? :D ki olsa nolur?
    eksper de biraz gerzekalıya benziyor. amortisör onarımıymış, eşek herif.


    bak avukat öneren de var. uğraş bırakma peşlerini. aylardır mağduriyetin var ortada. bu ne ya.
    T3Z bunu beğendi.

  14. #14
    hasangazili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2011
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar RS 200
    2000 lira teminat nedir ya tek egzoz iki bin lira zaten. Bu nasıl iş iki bin lira olur mu. Alsın sigorta şirketi ..........
    T3Z bunu beğendi.

  15. #15
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Mutlaka avukatın olsun. Merak etme, haklı olan sensin, işini bilen bir avukat bütün masrafının karşılanmasını sağlar, buna avukata vereceğin ücret de dahil olur yani avukata verilecek para senden çıkmaz.
    T3Z bunu beğendi.

  16. #16
    ernaltnts - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2016
    Şehir
    İstanbul 03
    Motosikleti
    Honda pcx
    Bu avukatlar arayıp tehdit etme, hatta küfür etme cesaretini nerden buluyorlar? Büyük ihtimal arkadaşın genç ve bu konularda tecrübesiz olduğunu anlayan eksper ve avukat mağdurdan yana olacaklarına büyük bir iş ahlakıyla arkadaşımızı sindirmeye ve baskı altına almaya çalışıyorlar. Öyle bir toplum olduk ki kim kime denk getirirse..
    T3Z bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler