Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

2017 Sıfır Motosiklet Plaka-Ruhsat-Sigorta Masrafları

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    zanaatkar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2012
    Şehir
    Söğüt
    Bayramdan sonra bende sıfır motorum için işlemlere başlayacağım. Sigortanın mecburi olmadığı yönünde duyumlar var. Acaba doğru mu?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    korkmazunal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda CBF150
    50 cc motorlarda zorunlu değil sadece. Üstünde mecbur yaptırman lazım

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:22 ----------

    Alıntı AlanyA43 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Doğru biliyorsunuz, ilginç gerçekten. Ülkemizde geçerliliği olan 3 kimlik türü vardır 1: Nüfus cuzdanı, 2: Sürücü belgesi, 3 Pasaport
    Yanlış. Ülkemizde kimlik yerine geçen 3 belge kimlik kartı avukatlık belgesi pasaport. Bunlar dışındakiler kimlik yerine geçmez.

  3. #23
    zanaatkar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2012
    Şehir
    Söğüt
    Alıntı korkmazunal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    50 cc motorlarda zorunlu değil sadece. Üstünde mecbur yaptırman lazım
    Özellik belirtmemişim, 50cc için bayramdan sonra ruhsat alacağım, hiçbir şekilde mecburiyet yok öyle mi?

  4. #24

    Üyelik
    30 Haziran 2017
    merhaba arkadaşlar.
    bugün mt25 alarak bende aranıza katılmış bulunuyorum.
    bu konu çok kafamı kurcaladı yaklaşık 1 aydır internette okuduklarım birbirini tutmuyordu.
    satın alma aşaması şu şekilde oldu:
    bayiye gittim motoru beğendim pazarlık sünnettir dedik birazda çingenlik yapmaya çalıştık ama pek birşey elde edemedik klasik koruma takozu hediyesiyle yetindik
    satış için kimlik fotokopisi aldılar adres telefon mail bilgileri aldılar.daha sonra plaka ruhsat işlemlerini biz mi yapalım yoksa siz mi yapıcaksınız diye sordular.ben ilk başta kendim yapacağımı söyledim vekalet masrafına girmeyip ekipmana vermek istediğimi belirttim.bayidekiler vekalet masrafı yok 350 tl ye plaka ruhsat işlemlerini yapıyoruz dediler. benimde pek zamanım olmadığı için kabul etmek zorunda kaldım ve parayı vermiş bulundum.sigorta için 360 tl isterseniz biz yaparız dediler.kabul etmedim kendi tanıdığım sigortacı 300 tl fiyat verdiği için fatura fotokopisini aldım sigortamı yarın yaptırıp evrakları bayiye teslim edicem pazartesi hayırlısıyla ruhsatımı plakamı alıp özgürlüğün tadını çıkarmaya başlıyacağım inşallah

  5. #25

    Üyelik
    23 Mayıs 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Pulsar200NS-MT25-Honda NC750X
    1 temmuzdan itibaren tek nüsha ruhsat veriliyormuş. ben 5 temmuzda aldım. sadece 88 tl ödeniyor. ek1 belgesi de almadım isteyen olmadı. 15,5 tl de plaka basım ücreti. yani 88+15,5 = 103,5 TL ödeyerek plaka ve ruhsatımı aldım

  6. #26

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Alıntı AlanyA43 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Doğru biliyorsunuz, ilginç gerçekten. Ülkemizde geçerliliği olan 3 kimlik türü vardır 1: Nüfus cuzdanı, 2: Sürücü belgesi, 3 Pasaport
    Ben de şunu anlamıyorum sürücü belgesi neden kimlik yerine verilmek isteniyor. Nufus cuzdanı taşımak çok mu zor, nerde bırakıyorsunuz? ya bıraktığınız yerden birisi alırsa başınıza ne işler açılır düşünün biraz. O yüzden kimlik ve sürücü belgenizi cüzdanınızda yanınızda taşıyın bence, böyle sorulara da gerek kalmaz, yok geçiyordu geçmiyordu. Sürücü belgesi üzerinde kimlik numarası ve doğum yerinden başka bilgi yok. Geçmez diyen memura derdinizi nasıl anlatacaksınız.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:48 ----------

    840 lira çıktı, Yaş 28, üzerime kayıtlı ikinci araç.bu konuya kafa yormayın arkadaşlar.fiyat konusunda bir düzen yok. Şu var; eğer sizin için sorun teşkil etmiyorsa motoru yaşı büyük birinin üzerine aldırırsanız(bkz. "baba") sigorta ücretinin bayaa bir düşük çıktığı gözlemlenmektedir.(garantisini veremiyoruz fakat örnekler bunu gösteriyor)(tabi tüm bu işlemler için babanızı yanınızda bulundurmanız gerekebilir, vekalet almazsanız)
    En çok para verdiğiniz konuya kafa yormayın demek nasıl bir rahatlıktır acaba. Bayağı çok pahalı yaptırmışsınız, zorunlu trafik sigortalarına düzenleme geldi ve primler bir hayli düştü. Siz bunu başka yerlerden falan sorguladınız mı? motosiklet kaç cc? plaka neresi ruhsat sahibinin yaşı vs etkiliyor tabi.

  7. #27

    Üyelik
    21 Aralık 2016
    Motorun ilk sigortasını 730 a yaptırdım. Geçen yıl fiyatlar baya yüksekti. Bu yıl 282 verdim.
    Bu arada bütün sigorta şirketlerini gezdim.
    Sigorta olacak motorsikletin kac cc olması bisey değiştirmiyor. 1000 cc motorsiklet ile 150cc motorsikletin sigortası aynıdır. Değiştirecek şeyler yaş, daha önce kazaya karısıp sigortaya bişey yaptırmadıysan falan filan

  8. #28

    Üyelik
    10 Mart 2016
    Şehir
    Ankara
    Alıntı asterix10 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    NOT: Özet için en alta bakın

    Selamlar,

    ..geçen hafta yeni motorumu aldım.işlemleri kendim halletmek istediğim için internette küçük bir araştırma yaparken bu forumda 2016 için olan ücretler ile ilgili bir paylaşım gördüm ve işlerimi hallettim. 2017 ile ilgili masrafların yazılı olmadığını görünce benim de başkasına faydam dokunsun istediğim için yazıyorum bu satırları
    NOT:geçen sene paylaşım yapan arkadaştan alıntı yapıyorum.

    1) İlk olarak http://e-randevu.istanbul.pol.tr/randevuApp/ sitesinden sırasıyla TRAFİK TESCİL İŞLEMLERİ > YENİ KAYIT İŞLEMLERİ > İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİ (hangisine bağlıysak orası olmak zorunda mı bilemiyorum)seçerek ilerle diyip kimlik bilgilerimiz eşliğinde uygun bir güne randevu alıyoruz. Randevusuz hiçbir işlem yapmıyorlar artık.
    2) Daha sonra bayiden sıfır km satın aldığımız caanım motorumuzun Proforma Faturasını, Uygunluk Belgesini, ÖTV/Vergi ödeme dekontlarının ASLINI alıyoruz.(fotokopi konusunda bkz. 4.madde)
    3) Proforma Fatura ile istediğiniz bir sigorta şirketinden plakasız olarak şasi no ve TC no ile zorunlu trafik sigortasını yaptırıyoruz. 840 lira çıktı, Yaş 28, üzerime kayıtlı ikinci araç.bu konuya kafa yormayın arkadaşlar.fiyat konusunda bir düzen yok. Şu var; eğer sizin için sorun teşkil etmiyorsa motoru yaşı büyük birinin üzerine aldırırsanız(bkz. "baba") sigorta ücretinin bayaa bir düşük çıktığı gözlemlenmektedir.(garantisini veremiyoruz fakat örnekler bunu gösteriyor)(tabi tüm bu işlemler için babanızı yanınızda bulundurmanız gerekebilir, vekalet almazsanız)
    4) randevu günü randevumuzdan bi yarım saat kadar önce EK-1 için karakolun hemen yanıbaşında trafik müşaviri/sigortacı da doldurtabilirsiniz(20tl) (bayiden aldığınız tüm evrakların fotokopisini + kimlik fotokopisini çekiyorlar ücretsiz)
    5) Emniyet müdürlüğüne gidiyoruz. [Kimliğinizi yanınızda bulundurun, ehliyet kabul etmiyor bazıları] tüm evrakları veriyoruz. araç tescil belgesi + motorlu araç trafik belgesi'ni 210 TL karşılığında çıkarmış oluyoruz.
    6) daha sonra emniyetten aldığımız bir belge ile Şoförler odasına gidiyoruz. plaka için. 15,5 TL ve 15dakikamızı verip plakamızı da alıyoruz.
    7) Ruhsatınızı sigortacınıza götürüp zeyil işlemi yaptırmayı unutmayın(ilk başta plakasız sigorta çıkartmıştık..)

    Karmaşık değil arkadaşlar bazı konularda mağduriyet yaşanmaması adına bilmeyenler için detaylı anlattım. ümraniye'de yaptırdım işlemleri. emniyet, şoforler odası birbirine çok yakın.

    ÖZET'le
    EK-1(20)
    Ruhsat(210)
    Plaka(15,5)
    TOPLAM = 245,5 TL
    Ruhsat ücretleri 88 TL'ye düşürüldü Kuba ve RKS'nin sayfasında görmüştüm. Eski fiyatlar üzerinden bilgi vermişsin.

  9. #29

    Üyelik
    07 Haziran 2006
    Şehir
    Bursa Antalya
    Motosikleti
    Honda Spacy 110
    Ruhsat halk arasındaki adıdır. Karayolları Trafik Yönetmeliği'ndeki resmi adları Tescil Belgesi ve Trafik Belgesidir. Tescil Belgesi 88 TL dir. Trafik Belgesi ise 117 TL idi. Neden idi? Çünkü bir genelge ile 01.07.2017 tarihinden itibaren Trafik Belgesi yürürlükten kaldırıldı ve bu bedenle tescil işlemleri 117 TL daha ucuza mal olmaktadır.

    Toplam 205 TL yerine 210 TL alarak 5 TL yi cebine atacak kamu görevlisini düşünmek bile istemem. Ama böyle bir ülkede neden olmasın?

    Sürücü belgesini resmi kimlik olarak kabul etmeyen polis memuru varsa görevi kötüye kullanma suçu işler. İşler polisin keyfine göre değil, mevzuata göre yürütülür.

    Bazı trafik tescil şube müdürlükleri ithal araçlar için "Gümrük Şehadetnamesi İsteme Yazısı" die bir yazı istemektedirler. Bu tamamen YASADIŞIDIR!

    Benden istediler. Hukukçu olduğumu, devletin iki resmi kurumu arasındaki yazışmadan benim iş sahibi olarak bir sorumluluğum olmadığını, istemekte devam ederlerse idare mahkemesinde dava açacağımı, uzyan tescil işlemleri nedeni ile uğradığım mağduriet için ayrıca tazminat talep edeceğimi beyan edince hukukçu olduğunuzu neden daha önce söylemediniz dediler.

    Özrü kabahatinden büyük! İşi bilenden isteyemeyeceksin. Bilmeyenden isteyip dışarıdaki takipcilere yönlendireceksin! Ayıptır bu!

  10. #30

    Üyelik
    10 Temmuz 2017
    Şehir
    Bursa
    Plakaya 250 TL verdim , sigortaya 360 TL verdim ne demek 245 TL hepsi anlamadım

  11. #31

    Üyelik
    09 Temmuz 2017
    Şehir
    Bakırköy İstanbul
    Motosikleti
    HondaCRF250Ralli
    Siz kanunlara saygılı hukukçu olarak bana dokunmayan yılan durumuna düşmeyin ve bu davayı vicdanınızın rahatlığı için açın ve takipçisi olun..emniyette gümrükte trafik tescilde eğri giden bir şeyler varsa ve bunu terziler pastacılar vs değiştirmeyecekse haydi göreve ;)

  12. #32

    Üyelik
    16 Nisan 2017
    2017 MT 07 Aldım yaklasık 1 hafta önce. Küçükköy trafik şubeye gittim. Eskiden ruhsat fiyatı standart olark 160 170 180 lira arasındaydı.

    Yanlız bu ruhsatın muaine yaprağı tedaulden kalktı 1 temmuzdan itibaren. Artık ruhsatlar tek sayfaya inmiştir bilginiz olsun.

    15.50tl plaka bastırma parası.
    88 tl tek yaprak ruhsat parası
    30 tl muamelecide dosya hazırlatma parası. 2017/07/20

  13. #33
    bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2013
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    Motor başkanın adına olup, ruhsat ve plakayı ben çıkarabilir miyim

  14. #34

    Üyelik
    20 Kasım 2014
    Alıntı asterix10 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    NOT: Özet için en alta bakın

    Selamlar,

    ..geçen hafta yeni motorumu aldım.işlemleri kendim halletmek istediğim için internette küçük bir araştırma yaparken bu forumda 2016 için olan ücretler ile ilgili bir paylaşım gördüm ve işlerimi hallettim. 2017 ile ilgili masrafların yazılı olmadığını görünce benim de başkasına faydam dokunsun istediğim için yazıyorum bu satırları
    NOT:geçen sene paylaşım yapan arkadaştan alıntı yapıyorum.

    1) İlk olarak http://e-randevu.istanbul.pol.tr/randevuApp/ sitesinden sırasıyla TRAFİK TESCİL İŞLEMLERİ > YENİ KAYIT İŞLEMLERİ > İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİ (hangisine bağlıysak orası olmak zorunda mı bilemiyorum)seçerek ilerle diyip kimlik bilgilerimiz eşliğinde uygun bir güne randevu alıyoruz. Randevusuz hiçbir işlem yapmıyorlar artık.
    2) Daha sonra bayiden sıfır km satın aldığımız caanım motorumuzun Proforma Faturasını, Uygunluk Belgesini, ÖTV/Vergi ödeme dekontlarının ASLINI alıyoruz.(fotokopi konusunda bkz. 4.madde)
    3) Proforma Fatura ile istediğiniz bir sigorta şirketinden plakasız olarak şasi no ve TC no ile zorunlu trafik sigortasını yaptırıyoruz. 840 lira çıktı, Yaş 28, üzerime kayıtlı ikinci araç.bu konuya kafa yormayın arkadaşlar.fiyat konusunda bir düzen yok. Şu var; eğer sizin için sorun teşkil etmiyorsa motoru yaşı büyük birinin üzerine aldırırsanız(bkz. "baba") sigorta ücretinin bayaa bir düşük çıktığı gözlemlenmektedir.(garantisini veremiyoruz fakat örnekler bunu gösteriyor)(tabi tüm bu işlemler için babanızı yanınızda bulundurmanız gerekebilir, vekalet almazsanız)
    4) randevu günü randevumuzdan bi yarım saat kadar önce EK-1 için karakolun hemen yanıbaşında trafik müşaviri/sigortacı da doldurtabilirsiniz(20tl) (bayiden aldığınız tüm evrakların fotokopisini + kimlik fotokopisini çekiyorlar ücretsiz)
    5) Emniyet müdürlüğüne gidiyoruz. [Kimliğinizi yanınızda bulundurun, ehliyet kabul etmiyor bazıları] tüm evrakları veriyoruz. araç tescil belgesi + motorlu araç trafik belgesi'ni 210 TL karşılığında çıkarmış oluyoruz.
    6) daha sonra emniyetten aldığımız bir belge ile Şoförler odasına gidiyoruz. plaka için. 15,5 TL ve 15dakikamızı verip plakamızı da alıyoruz.
    7) Ruhsatınızı sigortacınıza götürüp zeyil işlemi yaptırmayı unutmayın(ilk başta plakasız sigorta çıkartmıştık..)

    Karmaşık değil arkadaşlar bazı konularda mağduriyet yaşanmaması adına bilmeyenler için detaylı anlattım. ümraniye'de yaptırdım işlemleri. emniyet, şoforler odası birbirine çok yakın.

    ÖZET'le
    EK-1(20)
    Ruhsat(210)
    Plaka(15,5)
    TOPLAM = 245,5 TL
    Ruhsat işlemleri 88TL'ye düşürüldü dostum bir yanlışlık olmalı?

  15. #35

    Üyelik
    22 Eylül 2016
    İşlemleri yapabilirsiniz ama sıranız geldiğinde ruhsat sahibinin imzası lazım.
    bursagsli bunu beğendi.

  16. #36
    alimcanbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mart 2017
    Şehir
    Aydın - Kuşadası
    Motosikleti
    Dominar
    Bugün sigorta ve ruhsat işlerini hallettim. Sigorta 350 tl çıktı.(Yaş 21) Sigortacı 30 tl dosya ücreti aldı içinde dilekçe vardi tescil için. Ordan trafik büroya geçtim burda randevu sistemi yok 88 tl ye tescil belgesi(ruhsat) ve plaka belgesini aldım.

    Şoförler odasında 30 tl verdim makbuzda 15.50 tl plaka 14.50 tl bağış yazıyor ordan da tırnaklandık plakayı da hemen vermedi 4-5 arası gelin dediler birazdan gidip alıcaz bakalım.

  17. #37

    Üyelik
    14 Ağustos 2017
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Fiddle III 125
    Arkadaşlar Merhana Tanısma bölümüne konumuzu acıktan sonra buraya ilk sorularımla başlamak istedim.
    1- Ruhsat İşlemlerini her trafik şubeden yapabiliyormuyum?
    2- Ruhsat için randevu şartmı ?

    Herkeze Teşekkürer

  18. #38

    Üyelik
    12 Kasım 2016
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    1998 electra glide
    Şahsen 2017 ve Bundan sonraki Yıllarda SIFIR motor almak benim için bir HAYAL ve Saçma zamanında 15.750 olan motor 19.000 oldu 25 e doğru gidiyor.

  19. #39

    Üyelik
    03 Ağustos 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Mondial RX3i EVO
    Ben maltepe ikamet ediyorum
    Maltepe emniyette randevu için yer yok
    Kartal ilçe emniyette yer buldum ve
    Randevu alırken ikamet bilgimin maltepe olduğunu girerek randevu alabildim
    Eğer bu şekilde randevu alabiliyorsak işlemide yaptırabiliyoruz diye anlıyorum
    Bilgisi olan var mı maltepede ikamet edip kartal ilçe emniyetten plaka ruhsat işlemi yapılabilir mi ?

  20. #40

    Üyelik
    03 Ağustos 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Mondial RX3i EVO
    Kendi sorumu kendim cevaplayayım
    kartal ilçe emniyet ile telefondan görüştüm
    ikametin maltepe ise kartal dan randevu alabilsen bile kartal dan işlem yapamayız dedi
    yani hangi semt te ikametiniz var ise kesinlikle o semnt in ilçe emniyetinden randevu almanız gerekiyor.
    FCTokuri bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)