Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Motora başlamak ve çeşitli endişelerim

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    07 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Cbr250R -> Yamaha MT-07
    Evde oturup bana hangisi uygun acaba diye düşünerek motor almak işi tamamen şansa bırakmaktır. Uygun fiyatlı başlangıç eğitimlerinden birine gidip önce seviyeni ölçmelisin. Herkesin başlangıç seviyesi aynı değil. Ben A ehliyeti için gittim eğitimimi Vespa Akademi'de aldım. 10 saatlik ders sürecinde motosiklet cc sıralaması scooter-125-250-500-700 şeklindeydi. Bir tur scooterdan sonra beni indirip vitesli ybr 125'e oturttular. 2 saatlik eğitimden sonra cbf 250'ye geçtim bir saatten sonra direk mt-07'deydim. Herkesin eğitimi herkesin yeteneği aynı değil. Kendin gidip görmen gerekiyor.

    Köpek konusu çok basit aslında. Bir kere her 3 köpekten 1'i kovalıyor diyebilirim. Köpeği görünce hız kesiyorum köpek hamlesini yapınca gaza yükleniyorum hiç kovalamıyor bile sesinden korkuyor herhalde.

    Seçtiğin motor güzel bir motor ancak manevra kabiliyeti biraz düşük olduğu için ilk trafikte sürmek aralardan kaçabilmek dönüşlerini rahat yapabilmek için commuter ya da naked daha mantıklı olacaktır bence.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Yamaha D'eligt
    Köpekle ilgili aklıma şöyle birşey geldi. Bilirsiniz köylerde genelde çok köpek olur. Köylerde evleri koruyan köpekler de haliyle şehir köpeklerinden daha koruyucu tutum takınıyorlar. Ana yoldan köye kadar olan 3 Km lik yolda cesareti olan motorla geçsin yeter ki, bir sürü köpek saldırıyor. Buna çare arayan köyün gençleri şöyle bir çare bulmuşlar. Bir kişi motoru sürüyor. Diğer kişi arka tarafa ters oturuyor. Elinde de değnek. Arkada ters oturan eleman elindeki değnekle kendilerine saldıran köpeen gafaya gafaya ekleştiriyor :D :D

  3. #23
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    elini altına sokmadıkça suyun sıcaklığını anlayamazsın. risk al dene. kalkıp da termometrenin 70 derece gösterdiği suya da dokunma, haşlanırsın.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler