Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Bir beyaz BMW vakası daha, sonuna kadar izleyin...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    LostRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2004
    Motosikleti
    Star Fire 48
    Yolda araçların sağından gidip yeni bir şerit oluşturuyorsun , sonrada aynaya bakmıyorlar diyorsun. Trafik kanununa bakarsan tamamen haksızsın.

    Ne kadar çok vlogger türedi. Kamera alınca vlog yayınlama zorunluluğumu geldi?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    EnesBeyter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Aralık 2011
    Şehir
    Düzce
    Motosikleti
    SalcanoWolfS125 Memleketi:Mudurnu/Bolu
    Kanal açtım ekmek çıksın diye böyle sürüyosan eyvallah da, aynaya bakmadan sinyal vermeden adamın önüne atlıyosun sonra beyaz bmw falan. Gri focus var bide adam kafayı göstermiş 500m den belli yan tarafa geçeceği ordan geçmeye çalışıyosun, geç tabi de dikkat et adam trafik ilerlesin diye bekliyo çıkacak yani

    Kendi sağlığın için sürüşüne çeki düzen vermeni tavsiye ederim. Kanalında kaza videonu da izlemek istemeyiz
    Mengu16 ve Mustaphalanx bunu beğendiler.

  3. #23
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    bir tek yarım açık kalan kapı için senin hatan yok

    diğerlerinde hatalı vede atarlı olan sensin

    sen kendini Don Kişot zannedebilirsin ama 1,5 tonluk araç sürücülerinin bundan haberi yok aman dikkat,

    Allaha emanet ol..
    Mustaphalanx ve Acil112 bunu beğendiler.

  4. #24
    GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2008
    anne ben yutubır oldum.
    caglar48 bunu beğendi.

  5. #25
    CT.ATC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2014
    Şehir
    Kahramanmaraş
    Motosikleti
    150 Mr Vulture(30k) > X-Treme Max 150
    Videonun tamamını izledim, motovlog açıp şu bana şöyle yaptı düzgün sür lan şeklindeki hareketler ve istemler bu memlekette işlemez hocam. Sırf kafanda kamera var diye sen el kol yapınca gel bunu da çek deyip yapıştırır motoruna tamponuyla iner bir güzel sopa çeker. Adam gibi karşı karşıya dövüşseniz belki döversin ama, adamın o arabayla sana zarar verme ihtimali çok daha yüksek.

    Fakaaat. Yukarda yorum yazan arkadaşlara hayret ediyorum.

    Dobloyu bile savunmuşlar, adam resmen içinden geçiyor herifin ki en sağda gitmesine ve yolu ortalamasına rağmen bu bir. BMW haklı fakat orta şerit için fazla hızlı, ve sinyalsiz şerit değiştiriyorsun tamamen senin hatan bu iki.

    Eski kasa golfun yaptığı hareket tam olarak, tembel, şerit bile değiştirmeye erinen p.ç kafası. Hayır çok mu zor ver sinyalini, çık şeridinden, 3 4 şeritli yol, sol şerit boş. Ama yok sağ lastik senin şeridinde olacak götün götün önünden geçecek. En çok karşılaşılan trafikte bu durum sanırım. Ben artık tepki göstermiyorum, hemen beddua ediyorum inşallah kamyonun biri de seni böyle altına almaya çalışır kalbin götünden atar diye. Allah'a havale ediyorum, ara ara da böyle kaza yapanları görüyorum sanırım tutuyor.

    Diğer bir kaç tanesi sıkışık trafikte ilerlemeye çalışan tıpkı senin gibi sürücüler büyütülecek çok bir şey yok dikkat etmen lazım.
    Genel olarak beyaz son doblocu affedilemez imha edilmesi lazım. Golfçünün de başına bir iş gelmesi lazım. Kanalın hayırlı olsun, istanbulun gri sülieti altında hayabusa bile olsa, sende keith code olsan yine de ilgimi çekmiyor midem bulanıyor..
    acemi60 bunu beğendi.

  6. #26
    ceyhun383 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ekim 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ESKİ bajaj discover 125 YENİ HONDA CB125E
    Bir Dislike Da benden

    Kamera Takanlar Karşıdakı Kişi Hata yapınca inadına kamerayı gosterıyolarsa senı cektım bak bak dıye o kısıden nefret ederım benımde kanalım var ama bır kere bıle boyle yapmamısımdır burayada emınım izlensin diye attınız

  7. #27

    Üyelik
    02 Ocak 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    pulsar 200NS
    Birincisi ben 80 ile yolun hız sınırlarına uyarken BMW marka aracın 120 nin üzerinde seyrederek yanımdan sıyırıp geçmesi suç değil fakat benim şerit değiştirmem hatalı. Evet hatalı şerit değiştirmişim, fakat bunu yol boyunca ilerleyen dingil yavaşlayamıyor mu ? Neyse yapıcı eleştirileri aldım, aklımda tutuyorum, sırf eleştirmek için abuk subuk şeyler yazanları da dikkate almıyorum, insan yerine de koymuyorum. Ne de olsa Bu ülkede sizin gibilerden çok var, daha fazlasıyla konuşmaya dahi gerek yok.

  8. #28
    Coach_k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Xciting R
    bu kafa yapısıyla değil Türkiye'de dünyada hiçbir yerde motosiklet kullanamazsınız. Ona sellektör buna el kol hareketi yazında gördük bu tip paylaşımları... Hatırlayanlar vardır kaput yumruklayan arkadaşları... Bi gün birinizi toprağa gömecekler ama...
    Mustaphalanx bunu beğendi.
    Straights are for Fast Bikes, CORNERS are for FAST RIDERS !

  9. #29

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Tasvip ettiğim bir sürüş tarzı değil. Yol eğitimi almanızı ya da hatalarınızdan daha fazla ders çıkarmanızı öneririm. Karşı tarafta da suç var ama yüzde yüz suçlu değiller. Bazı hareketleri yapmalarında bazı sebepler var. Şuna bak gerizekalı yeaaaa beni öldürmek istiyor demek yerine hiç empati yapmayı düşündünüz mü? "O sürücü neden önüme kırıyor? O golf bana neden silme geçti? Ben neden hızım çok uygun olmadığı halde sol şeritlerde seyretmeye çalışıyorum?" gibi?

    Daha sakin daha dikkatli kullanmanızı, fazla atarlanmamanızı, dikkatinizi kurallara ve yol emniyetine vermenizi öneririm. Trafikte mümkün oldukça, diğer sürücülere çapariz vermekten kaçının. Defansif sürüş önemli.

    Benim de kameram var bana da bu tarz şeyler çok denk geliyor ama el kol yapmak yerine en fazla korna çalıyorum, çok iplemiyorum. Size de tavsiye ederim. Sinir ve stres algılarınızı düşürür. Zaten gece sürüşündesiniz daha fazla algı kaybı ölümcül olabilir.

    Bir insanoğluna denk gelmesem dayak yesem ölsem ya da iyi ihtimalle içimde "acaba yine birisi inip beni döver mi? Acaba beni takip ediyor mu? Karşıma yine çıkarsa o maganda ne yaparım?" korkusu sarsa bu keyfi daha fazla süremem.

    Özetle, vlog çekmek için olay yaşanmasını beklemektense, olaya koşa koşa gitmektense olaydan kaçmanızı öneririm. Yaşamak için uzlaşmacı ve sakin yapılı olmakta, trafikte serin kanlı davranmakta her zaman fayda var. Bir gün bir insan evladına denk gelmezseniz burada hepimiz üzülürüz. Sağlıcakla...

  10. #30

    Üyelik
    03 Mart 2014
    Şehir
    kny-42
    Motosikleti
    sym joymax
    sinyalsiz şerit değiştiriyorsun, adamların önüne atlıyorsun, arabanın acık kapısını hatırlatırken önünden geçen yaya bayana yoldan atlamasını beklemeden hareket ederek sıkıştırıyorsun, ufak tefek seyleri takarak gereksiz asabi olup küfür ediyorsun.bence sen trafiğe çıkma dostum yoksa birgün ya birgün biri sana çarpar ölürsün yada biri seni durdurur dalar kafa göz hastanelik olursun bende sana söylemesi. öyle kafaya kask takıp iki teker kullanınca haklı olunmuyor.
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  11. #31
    Pangea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha WR 125 X
    Araba sürücülerine kızıyoruz ancak bizde az değiliz.Gopro yu takan da özgüven iki katına çıkıyor.İzlediğim video da her yerde motorcu haksız sağda araçlar park etmiş halde iken duran araç ile yanaşmaya çalışan araç arasından geçmek çok saçma bir hareket.Bmw de ise adamın verilmiş sadakası varmış haksız yere polisiydi davasıydı uğraşacaktı.
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  12. #32
    acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Öyle her eline kamera geçirenin kendini trafik müfettişi sanması hoş bir şey değil. Hele kendi hatalarınızı yayınlarken hiç hoş değil.
    Yalnız, "yiğidi öldür ama hakkını yeme" demişler. O beyaz Doblo'nun en sağ şeritte giden motosikleti sıyırarak şeride girmesi "iki ayaklı mahluk" ödülüne layık. Peşine düşüp atarlanmak olmamış.

  13. #33

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Sıyırarak geçen BMW ve "Osmanlı tuğralı şerefsiz Doblo'cu" dışındakileri kafaya takmaya gerek yok. Her gün trafikte karşılaşılan pozisyonlar bunlar. Bulunduğun şeridin sağına yanaşmak yerine soluna yanaşırsan çoğunu yaşamazsın.

  14. #34
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    yaa arkadaşlar ben sıradışı bir şey göremedim videoda, bunlar olağan şeyler. açısı itibari ile ne aynadan görebilir nede arkasına bakıp görebilirler bazen.

    boş şeylere takılmamanızı öneririm.
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  15. #35

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Motosikleti
    Yamaha Tenere
    Yahu şu vloggerlar sizi neden rahatsız ediyor anlamıyorum? Evet trafikte maganda çok ve emniyet ilgilenmiyor. Bu videolar delil bile sayılmıyor maalesef.

    Keşke bu magandalar olmasada bizde videolarımızda geyik yapıp sohbet etsek birşeyler anlatsak.
    Not: ufak bir kitle edinmiş vloggerım
    Youtube: https://www.youtube.com/motolojivlog
    Instagram: @motolojivlog

  16. #36

    Üyelik
    15 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R25
    Senin öncelikle aracların arasından ilerlemen bir kural hatasıdır fakat mecburiyetten yapıyoruz, bmw konusuna gelince Adam şeridinde ilerliyor ve sen sinyal vermeden yol değiştirmeye çalışıyorsun, son araç dobloyada allah bela versin allah onu alsın

  17. #37
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı motolojivlog adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yahu şu vloggerlar sizi neden rahatsız ediyor anlamıyorum? Evet trafikte maganda çok ve emniyet ilgilenmiyor. Bu videolar delil bile sayılmıyor maalesef.

    Keşke bu magandalar olmasada bizde videolarımızda geyik yapıp sohbet etsek birşeyler anlatsak.
    Not: ufak bir kitle edinmiş vloggerım
    öyle bir hal aldıki artık motorculuk ben anlayamaz oldum. tamam motor sürücüsü olarak can tehlikemiz daha fazla, hava şartlarından daha çok muzdaripiz ama bunlar bizi yolun sahibi yapmaz ki.

    bmw'nin suçu yok, sen o hızla gelen birinin şeridine çıkmaya çalışıyorsun ve sonra kızıyorsun adama. sinyal verseniz de vermeseniz de arkanızdaki araç belli bir hıza sahip ise onun şeridine çıkılmaz arkadaşlar, yada hızınızı arttırıp sinyal verip çıkabilirsiniz ama aradaki hatrı sayılır hız farkını umursamadan sinyal verip şerit değiştirirseniz üstünüze de çıkarlar küfrü de yağdırırlar.

    önce siz saygı gösterin ki saygıyı onlarda göstersin.

    ben kar kış kıyamet demeden biniyorum motora ve hergün iki sefer ana yola çıkıyorum. başıma böyle olaylar nadiren geliyor oda insanlık halidir, bilerek sıkıştıran falan hiç olmadı. mallığı yüzünden hata yapan bir kaç kişi olmuştu ama o bana özel değildi zaten.

    bilirsiniz bu tür mallar trafikte kaza yapan insanlardan oluyor bazıları. basit şeyleri büyütmeyin, arkadan hızlı gelen arabanın önüne çıkılmaz. zaten bu kural yüzünden düşük cc motorlar işgence diyoruz ya dimi :D

    yani ben otobanda 90 ile şerit değiştireyim bak gör sonra küfürü hareketleri, ne diyeceğim adama peki? şerit değiştiriyordum mu diyeceğim? :D

    adam basar küfürü ve haklıdır da.

    amma büyüttünüz arabacı motorcu olayını, çok sıkıcı oldu.
    Mengu16 bunu beğendi.

  18. #38

    Üyelik
    04 Kasım 2015
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 > Pulsar 200 NS
    Gerçekten samimice soruyorum sen kendi hatalarının farkında mısın ? Arabaların sağına giriyorsun aralara giriyorsun sonrada karşı tarafda hata arayorsun. ki bmw yolunda gidiyor sen aynanı kontrol etmeden o aracın önüne atlıyorsun. Bizim memleketin motorcuları da hiçbir kuralı tanımaz ama karşı taraf azıcık hata yapsa vay efendim sen misin hata yapan.
    pea bunu beğendi.

  19. #39
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    şu anda eminim ki "nerden açtık bu konuyu" diyorsun içinden :D ama üzülme, buda senin psikolojik gelişmende gerekli olan şeylerden biriydi

  20. #40

    Üyelik
    14 Şubat 2016
    Motosikleti
    Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
    Maganda motorluya da, kamyonluya da maganda. Makas atan öküz her araca yapıyor bunu, üstünüze almaya gerek yok.
    Burnunu çıkaran aracın yanından geçerken de bipbip korna çalın, duruma göre yavaşlayarak ya da hızlanarak.

    9 aydır her gün TEM ve E5'ten işe gidip geliyorum. Kaza oluşturabilecek olay 2-3 kere anca başıma gelmiştir. Maganda işte deyip geçiyorum. Bunların dışında kimse bana kasti bir şey yapmadı. Dalıp şeridime kayanlar oluyor arada. Ya korna çalıyorum, onlar da özür dileyip araçlarını düzeltiyorlar ya da gazı açıp kaçıyorum.
    Trafikte yol verenler, sıkışık trafikte yol açmaya çalışanlar, bu magandalara oranla çok çok daha fazla oldu. Koca kamyonlar, tampon tampona bekleyen arabalar yol veriyor bana. Ne kornaya asılırım, ne egzozum ne de çakarım vs var.

    Özetle vazgeçin şu "trafikte ciddiye alınmıyoruz, çok mağduruz" geyiklerinden. Sorunu önce kendinizde arayın.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)