Motosiklet kullanmak ulaşım şeklinden daha çok bir yaşam tarzıdır. Motosiklet kullandığınızda sanki çok hızlı bir şekilde sonsuzluğa koşuyormuşsunuz gibi hissedersiniz. Otomobillerin içerisinde havanın dokusunu tam anlamıyla hissedemezsiniz; ancak motosikletteyken özgürce yollarda ilerleyip trafiğe takılmadan doğanın ve güzelliklerin tadını çıkararak seyahat edebilirsiniz. Peki ya bu özgürlüğe bir de yüksek hızlar eklenirse, sanırım hepiniz bu adrenalini yaşamak isterdiniz…

Genellikle “hız” ve “motosiklet” kelimeleri aynı cümlenin ayrılamaz parçaları gibidir. Pahalı motosikletlere olan ilgimiz de işte bu yüzden. Onları kullanmak için sabırsızlanmamız, insanların hayran dolu bakışlarını üzerimize çekme hevesinden kaynaklanır. Bu kötü çocuklardan birine sahip olduğunuzu düşünün, hayalinizdeki kızın da arka tarafta size sıkıca tutunduğunu… Açık bir yolda gün batımına doğru ilerlerken, damarlarınızda gezinen adrenalin o güne kadar yaşadığınız duyguların hepsinden çok daha fazlasını ifade eder.

İki teker üzerindeki mükemmellik, işte bu güzellikleri üreten şirketlerin müşterileri için hedeflediği bir unsurdur. Şimdi dilerseniz, dünyanın en pahalı motosikletleri ve modellerinin de bulunduğu hız canavarlarına birlikte göz atalım.

İşte karşınızda özgürlüğe doğru tam gaz yol alabileceğiniz dünyanın en hızlı motosikletleri:

10 Ducati 1098

273.5 km/s



Listemize ilk olarak Ducati 1098 modelleri ile başlıyoruz. Bu ihtişamlı motosiklet sadece dünyanın en hızlı motosikleti olmakla kalmayıp, aynı zamanda da çoğu motor tutkunun favorisidir ve en çok satın alınan süper motosikletlerden bir tanesidir. Bu gösterişli canavar, 0’dan 100 kilometrelik hıza 180 beygirgücü sayesinde 3.0 saniyeden daha az bir sürede çıkmaktadır. Ducati’nin 1098 modelleri spor motosiklet klasmanında yer almaktadır. Bu hız canavarının 173 kilogramlık ağırlığı yol tutuşunu daha iyi hale getiriyor. Silindir başına oldukça verimli dört valf sayesinde bu motosiklet, saatte 273.5 kilometrelik hızı ile listemizde yer almaya hak kazanıyor.

9 Yamaha YZF R1

277.2 km/s



Kişiye özel dizayn edilebilen XSR700 modelini geçtiğimiz senenin Ağustos ayında piyasaya süren Yamaha, Yamaha YZF tasarımını piyasaya sürerek buzları çözmüş oldu. Muhteşem beygirgücü, hafif ağırlığı ve 600 sınıfı şasisinin bir araya gelmesi ile taleplere cevap veren Yamaha YZF R1, beklediğinizden daha verimli olan en iyi yarış motosikletlerinden biri haline geldi.

4 silindir 4 valf motoru ve 128 beygirgücü, bu motorun saatte 277.2 kilometrelik hıza ulaşabilmesini sağlıyor. R1 modeli YZF’nin spot ışıklarından uzak kaldığından, yerini alan Honda’nın CBR929RR modeline cevap olarak geliştirilmiştir. Eee o zaman ne diyoruz, sıra sende Honda!

8 Aprilia RSV 1000 Mille R

278 km/s



RSV R, 1999 yılında piyasaya sürülerek haklı ve anlık bir başarı yakaladı. Dünya çapında spor motosikletlerin çıkışı başarıyı yakaladığından, bu motosikletin popülerliği de hızlı bir şekilde artmaya başladı. 998 cc V-twin motoru Avusturyalı şirket Rotax tarafından imal edilmesine rağmen, bu motosiklet İtalyan şirket tarafından yapılmıştır.

Yarışlara gelecek olursak, Aprilia’nın özellikle RSV 04 modeli ile karşılaşmalarda kullanılan en ünlü modellerden bir tanesine imza attığını görüyoruz. Bu 1000 Mille R modeli 998 cc motoruna sahip olduğu halde, saatte 278 kilometrelik hıza ulaşarak herkesi fazlasıyla etkilemektedir. Ayrıca bu motosiklet, 6 ileri zincirli tahrik şanzıman sistemine sahiptir. Bu model ile saatte 278 kilometrelik hıza ulaşmak sanırım herkesin hayalidir.

7 MV Agusta F4 1000 R

286.7 km/s



Yıllar sonra MV Agusta bir “tarz devrimine” uğramış ve bu özel modeli ile tam anlamıyla başarıyı yakalamıştır. MV Agusta F4 1000 R, kuvvetlendirilmiş Agusta görünümüne sahiptir. İlk olarak MV Agusta, İtalyan otomotiv devi Ferrari tarafından üretildi. Lüks bir araç olması amaçlansa da müşteriler görünüşünden daha çok hızına ilgi gösteriyordu. Üretici firma bu konun üstüne düşerek, sizlerin de görmüş olduğu F4 1000 R modelini tasarladı. Kullanılan 4 silindirli 16 dairesel valf, DOHC (Çift Eksantrik Mili), sıvı soğutmalı 174 beygirgücü motoru ile saate 286.7 kilometrelik hıza ulaşmaktadır.

6 BMW K1200 S

286.95 km/s



Şüphesiz bu model, listemizde bulunan en iyi görünüme sahip motosiklettir. Ancak diğer muhteşem özelliklerini de unutmayalım. BMW, bu model ile şirket popülerliğini korumaya devam etmektedir. Bu motosiklet en iyi görünüme sahip olmasının yanı sıra, sahip olduğu özelliklerle de kendisine hayran bırakmaktadır.

Sürüş performansına gelecek olursak; yüksek hassasiyetli spor motosiklet olması benzersiz bir çeviklik sunmasının yanı sıra, muazzam bir verimliliğe sahiptir. Hafif ağırlığı ve son derece atik şasisi, her koşulda kullanıcısına üstün bir yol tutuş özelliği sağlamaktadır. Enine monte edilmiş 1157 cc 4 silindir sıralı motoru sayesinde, BMW K 1200 S saatte 286.95 kilometrelik hıza ulaşabilmektedir.

5 Kawasaki Ninja

299 km/s



Bu etkileyici motosiklet, Japonyalı şirket tarafından üretilmiştir ve Kawasaki halen daha motosiklet piyasasına hakim markalardan bir tanesidir. Ne kadar hızlı gidebileceğini merak ediyorsanız, sizlere şu kısa bilgiyi sunabilirim. Zira bu model tam 10 yıl boyunca üretilen en hızlı motosiklet unvanını korudu.

İnanılmaz 1352 cc sıvı soğutmalı motoru sayesinde bu güzellik, saatte 299 kilometrelik hıza ulaşabilmektedir. Kawasaki sadece bir motosiklet üreticisi değil, aynı zamanda da piyasada en çok tanınan şirketlerden bir tanesidir.

4 Honda Super Blackbird

303 km/s



Bu motosiklet adını yüksek hızlı Amerikan casus uçağından almıştır ve Kawasaki’den Dünyanın En Hızlı Motosikleti unvanını geri almak için tasarlanmıştır. Blackbird, mat ve sıradan bir görünüme sahip olsa bile; yüksek performansı motosiklet kullanıcılarını fazlasıyla heyecanlandırmaya yetiyor.

Bu süper Blackbird, saatte 306 kilometrelik hıza çıkamamasına rağmen; bu hıza oldukça yakındır. Dört zamanlı, enine dört silindir, DOHC, silindir başına 4 valf motoru ile donatılmış bu canavar, 303 kilometre hıza ulaşabilmektedir.

3 MTT Turbine Superbike Y2K

402 km/s



Bu motosiklet, Guinness Rekorlar Kitabı’na “üretilen en hızlı motosiklet” olarak girmiş bir tasarımdır. Y2K motosikleti bir helikoptere ait olan gaz türbin motoru ile güçlendirilmiştir. Evet, bu motosiklette bir helikopter motoru kullanıldı. Zaten bunu bildikten sonra motosikletin inanılmaz hızı bizi çok da şaşırtmadı.

Aslında jet motorları daha önce yarış canavarlarında kullanılmıştı. Ancak MTT Turbine Superbike Y2K modeli bu özelliğiyle şehir içindeki yollarda turlayabilen ilk motosiklettir. Y2K 150 bin dolarlık yüksek bir fiyata sahip olmasına rağmen, birçok meraklı tarafından satın alınmıştır ve bu nedenle bu motosikletler her yıl küçük seriler halinde piyasaya sürülmektedir.

Rolls Royce Allison 250 gaz türbin motoru kullanan bu motosiklet, ulaşmış olduğu 402 km/h hızı ile listemizde 3. Sırada yer almaktadır.

2 Suzuki Hayabusa Turbocharged

483 km/s



Piyasaya sunmuş olduğu GSX1300R modeli ile Suzuki, o zamana kadarki en hızlı motosikleti üreten şirket halini aldı. Bir önceki modeli 303 ile 312 km/s hıza ulaşabilmesine rağmen bu Hayabusa Turbocharged metanol ile doldurarak saatte 483 kilometrelik hıza ulaştı. Bu deneyimi yaşayan ilk kişiyse Bill Warner’di ve buz hız ona yeterli değildi. DOT onaylı BST karbon fiber sokak jantları ile hareket eden Bill Warner, çıkmış olduğu 448 km/s hız ile bir önceki hız rekorunu yerle bir etti.

Hayabusa bazlı yarış motosikleti, 1000 beygirgücünü sağlayabilmesi için tasarlanmıştır. Ayrıca bu canavar, daha önce de Star Wars karakterlerinin gerçek dünyada kullanacakları araçlar adlı yazımızda, efsane serinin dövmeli tehlikesi Darth Maul ile eşleşmişti.

1 Dodge Tomahawk

643 km/s



Yüksek hız kavramına gelecek olursak, bu hız gerçekten de beklenilenin çok üstündedir. Bu 4 tekerli tek kişilik araç, mühendisliğin ve sanatın mükemmel kombinasyonunu temsil etmektedir. Dodge Tomahawk dünyanın en hızlı motosikletidir!

Bu motosikletin varsayımsal olarak 643 km/s hıza ulaşabildiği kabul edilse de aslında tam olarak kimse en yüksek hızını test etmemiştir. Çünkü fizik kuralları ve aerodinamikler bir aracın bu hızla yolda kalmasına izin vermemektedir ve bu hıza ulaştığında muhtemelen araç uçuşa geçecektir. Tahmin edeceğiniz gibi bu motosiklet belirtmiş olduğumuz özelliklerinden dolayı şehir içi yollarda kullanılamamaktadır. 550 bin dolar değerinde olan Dodge Tomahawk; 500 beygirgücü, Viper V-10 motor ve çift arka tekeri ile inanılmaz bir hıza ulaşabilmektedir. Günümüzde dünyanın en pahalı motosikletleri arasında yer alan bu motor, bugüne kadar üretilmiş en hızlı ve en güçlü motosiklettir…

Görünümleri kadar sergilemiş oldukları performanslar ile de gönlümüzü fetheden bu motosikletler, gittikçe otomobillerden daha fazla hıza ulaşabilmektedirler. Güçlü motorları, rahat yol tutuşları, yüksek hızları ve en önemlisi de trafik derdi çekmeden kenardan köşeden geçebilmeleri; motosikletleri günümüzde otomobillerden daha kullanışlı hale getiriyor. Özellikle de özgür bir ruha sahipseniz, bu dünyanın en hızlı motorları ile özgürlüğünüzü hız kesmeden yaşayabilirsiniz. Sizler için derleyip sunmuş olduğumuz dünyanın en hızlı motosikletlerinden hangileri ile unutulmaz bir sürüş deneyimi yaşamak isterdiniz? Sorumuzun cevabı ile bu motosikletler hakkındaki düşünce ve yorumlarınızı da bizlerle paylaşırsanız, seviniriz…


Kaynak: Paratic.com