Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Kış geldi motosiklet fiyatları arttı. Ters giden ne?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    15 Aralık 2014
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Yazılanlara aldanmamak gerek. Çoğunda gerçekten satış gerçekleştiğini sanmıyorum. Duruyor öyle; sonra da ilanın süresi dolup ilandan düşüyor...

    Millet de malının değerini yüksek görüyor; bahara daha pahalıya satabileceğini sanıp fiyatı indirmiyor; ama şimdiden satamamış da oluyor. Ocakta vergisi gelecek; onu hesaba katmıyor.

    Gerçekten satmak isteyenleri bulabilirseniz, ederinde almanız mümkün olabilir.

    Bahara, arkadaşların da belirttiği gibi muhtemelen bu fiyatları bulamayabiliriz.

    Gerçekten satmak isteyenler de Ocak'taki vergisini falan hesaba katıp, Aralık çıkmadan uygun fiyata elden çıkarmaya baksınlar.

    Nakte dönüp işlerine bakarlar...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    20 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Hocam dolar almış başını gitmiş, ot vergisi b.k vergisi derken herşeyin fiyatı uçmuş. Adam satıp ta daha yüksek hacme geçecekse, veya tarz değiştirecekse, veya canı sıkılmışta motor değiştirecekse, bakıyor önce almak istediği motorun fiyatına, kendi motorunun fiyatını ona endeksliyor. Dolayısı ile piyasa kabarıp gidiyor. Haklı mı vatandaş, evet haklı. Bu gün sattığım mala karşılık aldığım para ile yarın o malın aynısını alamıyorsam (sıfırını değil, mesela aynı km'de aynı özelliklerde motor) demekki o fiyat düşük olmuş diye düşünülüyor haliyle. Bu bir bakış açısından bakıldığında görünen.
    Diğer bir bakış açısı da şu; kış geldi, kar yağdı diye herkes ölü fiyat teklif ediyor. Ben de kendi motorumu satıyorum. Ful aksesuarlı motor. Bakıyorum, orjinallerinin aynı model aynı km civarında olanlarına istiyorlar X fiyat. Ben de kaliteli lastik, topcase ve taşıyıcı, ön tur camı, sis farı, gidon yükseltme ve alt sakal için bu X rakamına 500 tl ekliyorum (ekstraların sıfır değeri 1500 tl civarı). Adam aradı geçen, onun ödemek istediği ile benim almak istediğim fiyat arasında 500 tl fark var. Diyor ki eleman "ben baktım senin motorun lastiksiz aksesuarsız olanlarına X fiyat istiyorlar. senin motor dolu." sonra bana o X fiyatı teklif ediyor. Ortada buluşalım X+250 olsun deyince de "Ya çok istedin, üstündeki aksesuarlar bana lazım değil zaten" diyor. Tamam sökelim aksesuarları, o paraya sadece bridgestone lastiklerle vereyim sana diyorum, onu da kabul etmiyor. "Aksesuarları için alıyorum motoru zaten" diyor. Ulan hani lazım değildi. Elinden gelse hediye et diyecek. Sonra da bak ocakta vergisi var diye hatırlatıyor. Yahu 200 cc motor, her yanı vergi olsa ne olur?
    Dolayısı ile mevcut durumda alıcı da haklı satıcı da. Kimi yerde alıcı tabutçu çıkıyor ciklet parası öneriyor, kimi yerde satıcı dolandırıcı çıkıp milletten sıfırından fazla para istiyor.
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  3. #43
    Taner YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Kasım 2008
    Şehir
    İzmit
    Motosikleti
    Sırasıyla: Hyo GT250R, YAMAHA R1, HONDA 1000 RR,
    Motorumuza kaç lira yazacağımızı sizden öğrenecek değiliz.

  4. #44

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    insanlar artık kışında motor sürüyor özellikle profesyönel kışlık ekipman kıyafet lastik v.b artması ve küresel ısınma kışların eskisi kadar yoğun ve sert geçmemesi soğuğu bunun dışında tutuyorum.. motorcuları artık yaz kış yollarda tutuyor..

    bana 15-20 sene önce gel aralıkda motor sürelim desen kafayımı yedin derdim şimdi çıkıyorum çok rahat çünkü havada soğuk dışında bir şey yok.. ayrıca kışlık ekipman kıyafet korumalarda var..

    Kısaca sezon diye bir şey kalmayınca fiyatlarda ucuzlamaz artık..

  5. #45
    hknzrdm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2016
    Şehir
    Antalya <-> İstanbul
    Motosikleti
    Honda NT700V Deauville
    Yaz veya kış almak konusunda bir gerçeklik payı var. Ancak sahibinden gibi ilan kaynaklarındaki satıcıların fiyat kriterlerinin de piyasa yerine başka bir yerleri olduğu da gerçek. Benzer durum kiralık ev ilanlarında vardı, ama hepsi zaman içinde fiyat indirmek zorunda kaldılar. Türkiye genelinde kiraların %20 civarı düştüğü haberleri dolaşmaya başladı bile ekonomi köşelerinde.

    Genel fiyatların artması durumu söz konusu. O da doların veya yenin değer artmasından ziyade, Türk lirasının kritik seviyede değer kaybetmesinden ileri geliyor. Şahsen Mart - Nisan arası almayı düşündüğüm motosikletin yeni fiyatlar üstünden oluşacak farkı (ÖTV de işin içine girince) 5000 TL civarı olacaktı, ben de bu ay satın aldım o yüzden.
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  6. #46

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Bu gidişte hiçbirşey alamayacağım Gerçek satıcı bulmak gerçekten zor.

  7. #47

    Üyelik
    21 Aralık 2016
    Artan döviz kurunu göz önüne alarak herkes yeni fiyatlara göre 2.el fiyatını yüksek tutuyor maalesf

  8. #48
    izmir3535 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2012
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Yamaha tdm900
    Bir şeyin yükseldigi yok FAKîR leşen bir toplum var. Hayat sıkıci değil paramiz yok fakiriz o kadar.
    ilkerabi, Metehan07-70 ve Mustaphalanx bunu beğendiler.

  9. #49
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    Alıntı izmir3535 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir şeyin yükseldigi yok FAKîR leşen bir toplum var. Hayat sıkıci değil paramiz yok fakiriz o kadar.
    iyi de arkadaşım, 2. el bu motorlar. yani vaktinde adam TL verip almış; almış bitmiş. talep olacak da yeni mal ithal edecek değil. elde, halihazırda bulunan motor.

    tabi asıl yamuğu yapan bayiler. hazır elindeki motora dolar/euro arttı diye zam koymak şark kurnazlığından başka bi şey değil.
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  10. #50

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    euro dolar artarsa 1990 model motorun bile fiyatı artar..

    çünkü euro dolar arttımı herşeyin gideri artıyor buna endeksli örnek verdiğim 1990 model motoru olan adamında giderleri o orantıda artıyor..

    adam motorunu satıp önceden kafasında belirlediği bir motoru almak için 20 bin tl bütçe ayırmışsa dolar euro zamlarından sonra alıcağı motor 3 bin lira zamnlanmışsa tabiki eşit piyasa orantısında oda motoruna zam yapıcakdır..

    bu bir sirkülasyondur.. en tepedekinden başlar dalga dalga en aşağıdakine kadar iner..

    almış bitmiş ne eurodan dolardan etkilinecek diye bir dünya mantık yok.

    o mantıkda adam gitmiş 10 yaşında 5 kasa bmw ye 90 bin tl para istiyor oda allah bilir zamanında 10 sene önce dolar 1.40-1.60 iken aldı kaç türk lirasına kim bilir.. oda satsın o zaman aldığı fiyatlara onu ne etkilerki şu anda doların 3.5 olması.. zamanında almış bitmiş.

    Kısaca herkes etkilenir..
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  11. #51
    antilop_skul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul sarıyer / tarabya
    Motosikleti
    cbf600sa 2007 +100k km
    Alıntı Memory42 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana piyasanın öğrettiği birşey var oda ucuz fiyat yazmayacaksın. Uygun yazdığım ilanı arayan 1-2 kişi onlarda ölücü sonra fiyatı yükseltiyorum arayan artıyor anlamsız bir durum. Millet kusur arama derdin de nerdeyse benim motorumu bana anlatıcak Açıkcası Az bilee fiyatlar 😂😂
    aynısı 2 hafta önce basıma geldi inazuma f satıcam 13000 e ilan koydum satılmadı 14500 yazdım öteki gün iş bitmişti
    emrb ve Mustaphalanx bunu beğendiler.
    İNSTAGRAM = sakalliesnaf - MAİlL = mehmetmerickekec@gmail.com
    MOTOSİKLET = CBF 600 ABS 2007 102K +
    TECRUBE = 250K +

  12. #52
    _chaotic_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2015
    Şehir
    kocaeli
    Motosikleti
    regal raptor daytona 350
    Alıntı Mustaphalanx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar. Bu yazımda aramızda bana görüş olarak katılmayan arkadaşlar olabilir. Saygı duyuyorum.

    Motosiklet almak için herkesin tavsiyesi üzerine kışı bekliyordum, özellikle aralık ocak aylarını. Fakat şu an fiyatlar yazdan daha uçuk. Gördüğüm ilanlar karşısında "Kardeşim sıfırı senin motorundan 1000 tl ucuz bence sen 10000km kullanmışsın 3 bin daha fazlaya satmalısın. Sonuçta onun selesine senin değerli kalçan deydi." yazmamak için zor tutuyorum kendimi. Piyasa şu an Keriz.avi kaynıyor. Örnek vereyim. Şu an nmax sıfır km 9450+200 plaka masrafı toplam 9650 hadi 9700 olsun. Bir ilanda motosiklet 8000kmde çanta ve tur camı taktırmış (46lt çanta 200+135 çanta demiri, tur camı 265 tl) adam 10650 fiyat çekmiş. Sıfır alsam maliyeti 10250'e bu motor 10000'e dayanmış yani bakımı da gelmiş. Aynı donanımlara sahip sıfırından 400tl daha fazla fiyatı var. Peki fazlalık olan ne parası? Anlamıyorum ben şimdi gidip bi sıfır km nmax alıp çanta ve tur camı takıp 20000 km kullanıp 12000tlye mi satmaya çalışmalıyım yani?

    Chopper cruser camiasını anlatmak istemiyorum dillere destan motosikletler ve dudak uçuklatan fiyatlar var...

    Sıfırıyla arasında 1000 tl olup az kullanılmış (20000 (yirmi bin) küsür kmde) olan kayış ve varyatör bakımları yapılmamış servis kayıtsız scooterlardan mı istersiniz girin malum siteye.

    Tamam mal onların ama bu kadar da orantısız fiyatlama olmaz ki arkadaş! Her malın ederi aşikar.. Maksat malum siteyi trolleyip piyasayı uçurmak mı anlayamadım?

    Keşke sevdiğim bi abimi dinlemeyip hazır param varken gidip yazın motosiklet alsaydım. Şu an ciddi kar etmiştim. Elimde kalan paraya yazın alabileceğim ikinci el motosikleti şu an alamıyorum!

    Özetle siz de beklemeyin yazmış kışmış yok baharda alınmazmış... Ülkenin hali belli değil, bugün ne alırsanız yarından karlı çıkıyorsunuz. Piyasanın anasını ağlatan, fiyat dengelerinin içine eden "keyfekeder" satıcılardan cidden nefret ediyorum...

    Bu arada konu açmışken Regal Raptor DD350 nasıldır? Bilgisi fikir sahibi olan kimse var mı? İnternetteki yorumları okudum ama çoğu eski. Bu motosiklet hakkında bilgisi olan var mı?

    Teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın...


    merhaba,

    regal raptor daytona 350 kullanicisiyim bilgi istemissiniz biraz bahsedeyim;

    artıları:
    +karizmatik motor, şekli şemali güzel, amerikan cruiser tarzını yansıtıyor
    +yedek parça sorunu yok
    +sıralı çift silindirli sorunsuz motor
    +her türlü aksesuar bulunabiliyor ve hatta bobber stiline uyumlu (ape hanger, custom egzoz, tekli sele bilimum zımbırtı)
    +orjinal egzoz sesi güzel, biraz modifikasyonla daha güzel oluyor


    eksileri:
    -yakıt tüketimi az değil, 30 liralık benzinle 160 km civarı gidiyor (bu benim kullanımımdan da olabilir)
    -arka amortisörler yere paralel ve gizli. Bu motorun hardtail gibi görünmesini sağlıyor ve virajlarda yol tutuşunu arttırıyor ama çukurları da hissettiriyor. Yani yoldaki çukurları içinizde hissediyorsunuz. Bir süre sonra alışıyor insan ama ilk 3-5 gün sıkıntılı. Eğer böbrek taşı sorununuz varsa kökten çözüm bu motor.
    -belki önemsizdir ama karbüratörün üst kapağı hemen paslanıyor, çok sinir oluyorum

    arka amortisörü normal hale çeviren yerler olduğunu biliyorum ama ben bu riske girmedim.

    çinlilerin içinde en iyisi daelim daystar ile beraber bu motor diyebilirim. Bunlardan iyisi hyosunglar, ondan da iyisi japonlar
    SAZMAN ve Mustaphalanx bunu beğendiler.
    nereye dönersen dön popon arkanda kalir..

  13. #53

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Alıntı _chaotic_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba,

    regal raptor daytona 350 kullanicisiyim bilgi istemissiniz biraz bahsedeyim;

    artıları:
    +karizmatik motor, şekli şemali güzel, amerikan cruiser tarzını yansıtıyor
    +yedek parça sorunu yok
    +sıralı çift silindirli sorunsuz motor
    +her türlü aksesuar bulunabiliyor ve hatta bobber stiline uyumlu (ape hanger, custom egzoz, tekli sele bilimum zımbırtı)
    +orjinal egzoz sesi güzel, biraz modifikasyonla daha güzel oluyor


    eksileri:
    -yakıt tüketimi az değil, 30 liralık benzinle 160 km civarı gidiyor (bu benim kullanımımdan da olabilir)
    -arka amortisörler yere paralel ve gizli. Bu motorun hardtail gibi görünmesini sağlıyor ve virajlarda yol tutuşunu arttırıyor ama çukurları da hissettiriyor. Yani yoldaki çukurları içinizde hissediyorsunuz. Bir süre sonra alışıyor insan ama ilk 3-5 gün sıkıntılı. Eğer böbrek taşı sorununuz varsa kökten çözüm bu motor.
    -belki önemsizdir ama karbüratörün üst kapağı hemen paslanıyor, çok sinir oluyorum

    arka amortisörü normal hale çeviren yerler olduğunu biliyorum ama ben bu riske girmedim.

    çinlilerin içinde en iyisi daelim daystar ile beraber bu motor diyebilirim. Bunlardan iyisi hyosunglar, ondan da iyisi japonlar
    Hocam elinize sağlık. Ama sanırım bir yazım hatası yapmışım. Dd350 değil spt 350 imiş benin ilgilendiğim model. (enduro) Yakıtı fena değilmiş. Bildiğim kadarıyla motor blokları ve şanzumanları aynı. Stabil gidebildiği hız nedir motorunuzun? 120de titreşim ne düzeyde? İlginiz için teşekkür ederim
    _chaotic_ bunu beğendi.

  14. #54

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    daelim çin değildir kore dir.. çok fark var arada kalite ve teknoloji olarak..
    SAZMAN bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)