Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İlk motor ile ilgili 2 soru.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    19 Eylül 2016
    Şehir
    Küçükyalı
    Motosikleti
    Msx Sf 17
    Bugün İstanbuldan Ankaraya gidip msx125 sf yi aldım. Aracın bagajına çok rahat sığmadı (ford courier ile gittim)

    Biz de serviste arka koltuğu söküp halat ile bağladık.

    İlk sorum bu halatın pislikleri mi diyeyim kopan ufak ufak parçaları motorun arka kısmına toz gibi dağıldı. Bunun zincire gelmesi vs. bir sorun teşkil eder mi ?

    2. olarak da fren diski motoru ilerletirken yarım turda bir sürtüyor, pedler tam oturmadığındandır diye düşündüm tabi haliyle ama içimi rahatlatayım diye bir de buraya sormak istedim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Zinciriniz temiz gezmeniz herzaman sizin için aavantajdır.Onun için zinciri bir güzel temizleyin derim ben.Frenleride bir süre gözlemleyin.Eğer durumda bir değişiklik olmazsa.Hemen baktırın.

  3. #3
    HoodlumHavoc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Temmuz 2015
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200ns
    Zinciri temizleyip tekrar yaglarsiniz hem zincirde fark etmediginiz bi slklntl varsa gormus olursunuz. Diskten ses gelmesinin sebeplerinden biri de bazen diskte toz oluyor zamanla temizleniyor ve ses gidiyor. Bir baska sebep ise disk yamulmus olabilir mesela benim on fren diskim yamuk su an yeni disk bekliyorum. Ses gecmez ise servise gostermenizi oneririm.

  4. #4
    hasangazili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2011
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar RS 200
    Zincir yağlı olduğu için parçalar yapışır ve aralara girerek sürtünmeyi arttırır. Zinciri temizlememizin sebebi de budur. Artık ne zaman temizleyip yağlayacağınız size kalmış.
    İkinci konu bana bisiklette hep uyguladığım bir çözümü hatırllatı. Aynı sorun bisiklette (hidrolik disk frenli) başıma geldiğinde teker vidalarını gevşetip fireni basılı tutarak tekrar vidaları sıkıyordum. Bu neye yarıyor: Bisikletin balatalarının her iki tarafta da aynı uzaklıkta olmasına yarıyor. Yani diski ortalayıp tekrar sıkıyordum vidaları.

    Not: Bu yöntem bisiklette işe yarıyor ama motosiklette denemedim. Bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen.

  5. #5

    Üyelik
    19 Eylül 2016
    Şehir
    Küçükyalı
    Motosikleti
    Msx Sf 17
    Bu arada belirtmeyi unutmuşum, motoru 0 aldım ve havalar düzelene kadar da sürmeyeceğim.

  6. #6

    Üyelik
    17 Haziran 2014
    Şehir
    Kocaeli
    Zinciri gaz yağı ve fırça ile bir güzel silin. Arkasından zincir yağı ile yağlayın. Fren diskinde herhangi bir yamulmanın olacağını sanmıyorum kolay kolay. Motosiklet daha sıfır olduğu için sürdükçe fren diski ile fren balataları birbirine alıştıkça o ses kaybolacaktır diye düşünüyorum.

    Not: Zincir yağını sürdükten sonra en az 4-5 saat bekleyin aksi takdirde bütün jant yağ içinde kalır. Önerileni 12 saattir.

  7. #7

    Üyelik
    18 Ekim 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Regal Raptor 150
    Sıfır motorlarda yeni balata ve yeni disk olduğu için, birkaç kilometre hafif hafif fren yapıp bırakın parçalar birbirine senkoronize olacaktır. kazasız belasız sürüşler dilerim.

  8. #8

    Üyelik
    27 Mart 2016
    Sayın motorsever kardeşim,zincirle olan sorununuza verilen yanıtlar doğrudur.Temizleyin,tekrar yağlayın.Fakat yarım turda bir balatanın sürtmesi tamamen imalat hatasıdır.Bu şekilde alışır düşüncesi ile kullanırsanız ya balatalarınız aşınır,yada diskiniz.Bu sorun her balata ve disk değişiminde sürer gider.Sorunun ana kaynağı 1-Diskinizde yamulma vardır. 2-disk montaj zemininde bir çapak veya işleme hatası vardır. Eğer motorunuz yeni ise kesinlikle bu sorunu kabullenmeyin ve garanti kapsamında onarımını acilen talep edin. ''alışır abi'' sözüne kesinlikle kanmayın ve derhal onarımını yaptırın.Bilgisi olmayan arkadaşlarda lütfen yanlış tavsiyelerle yardım talep edenleri yönlendirmesin. Sağlıcakla kalın....


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)