Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Aliekspress ten gelmeyen ürünler ( PTT ciler mi haciliyor )

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    Alıntı Olcay Avşar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Durun ben uzmanım

    50 centden, 50 dolara kadar çeşitli alışverişlerim olmuştur. Toplam adedi belki de 100 den fazladır.

    Gelmeyen ürünlerim de oldu nadiren, dispute açıp para iadesi hep aldım. Bir tanesinde 1 dolar kadar param kaldı.

    Gelen üründen arızalanan da oldu, iade gönderip yenisini aldım.

    Yani özetle Aliexpress candır, korkmadan alın.

    Gelelim bizim PTT konusuna, yıllardır bölgemde görev yapan postacı abi emekli olduktan sonra aksamalar yaşadım. PTT dağıtım merkezine gidip ürünlerimin hacılandığını ima ettim, 1 hafta sonra tekrar gidip kendimi hatırlattım ki malımın peşinde olduğumu bilsinler. Girer girmez konuyu hatırlatınca adımı ezbere bildiler, demek ki konusu yapılmış.

    İki gidişimde de orada paketim vardı aldım, sonrasında yeni işe başlayan arkadaş paketlerimi getiriyor.

    Dağıtım merkezine gidip sorun, belki de memur boşluğu vardır dağıtıma çıkılmamıştır.

    Bir de en önemlisi adres olarak mesai saatlerinde açık bir dükkan adresi verin.

    "apartmana posta kutusuna bıraktım, ordan çalmışlardır" bahaneleri olmaz.

    Gerçekten de böyle bir şey olmasına engel olursunuz.
    hocam iade işlemlerini nasıl yapıosunuz?
    geçenlerde interkomda sıkıntı olmuştu iade edip etmemekte kararsız kaldık, sonrasında pili değiştirip kullanmaya devam ettik.
    normalde ürünler kargo bedava geliyor, iade ederken nasıl bi süreç işliyor?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Alıntı LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam iade işlemlerini nasıl yapıosunuz?
    geçenlerde interkomda sıkıntı olmuştu iade edip etmemekte kararsız kaldık, sonrasında pili değiştirip kullanmaya devam ettik.
    normalde ürünler kargo bedava geliyor, iade ederken nasıl bi süreç işliyor?
    İade ederken mecburen PTT den ödeme yapıyorsunuz

    Ben bir çift intercom almıştım, bir tanesi çok kısa sürede bir kulaklığından ses vermemeye başladı. Satıcıya kargo ile uğraşmayalım gönderebilirsen içindeki devreyi gönder ben değiştiririm dedim, fabrika kabul etmiyor gönderin yenisini yollayalım dedi.

    El mecbur PTT ile gönderdik, 17-18 TL bi ücret tutmuştu sanırım. Kargo ile yollarsanız pahalı, normal posta yolu ile yollayın.

    Takip numarasını satıcıya iletince bozuk ürünü beklemeden bana yenisini gönderdi.

    Başka bir satıcıdan da aracımın modeline uygun sis farı çerçevesi almıştım, ilandaki ürün benim aracıma uygun iken gelen ürün farklı model yılına göreydi. Yanlış ürün geldi diye dispute açtım, iade istedi satıcı.

    25 TL ye aldığım ürünü geri gönderirken 18 TL ödedim

    Bana ders olsun, bir daha yanlış ürün gönderen satıcı olursa posta gelmedi der çöpe atarım.

    Çoğu zaman da ürün zamanında gelmediği için para iadesi alıyorum, ama ürün daha sonra geliyor. Satıcı ile irtibata geçip ödeme yapıyorum.

    Lütfen siz de (burayı her okuyan) ürün gelmedi diye para iadesi alırsanız ve de sonradan ürün gelirse satıcıya parasını ödeyin. Bu zaten yapmamız gereken bir şey ama, 3-5 centlik bir şey ile ne uğraşıcam demeyin. Çin halkının gözünde millet olarak güvenimizi arttırmak tüm milletimize faydalı olur.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  3. #23
    Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2008
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Yakında ali'den TR ye ürün gönderimi biter.. Ticaret ahlakımız yok.. Biryerden açık bulunca pirana gibi saldırıp iliğine kadar sömürüyoruz.. Facebookta birkaç satış sayfasına üyeyim. Adamlar sürekli birbirlerini dolandırıyor sonra ''falanca dolandırıcıdır,işte telefon numarası, buda yazışmalarımızın ekran görüntüsü'' diye paylaşımlar yapıp birbirlerinin sülalerine küfrediyorlar =)

    Şimdilik tadını çıkarın =) inanıyorum ki bir gün TR yi komple banlayacaklar =)

  4. #24
    TanImsIz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Temmuz 2006
    Şehir
    İstanbul / Kartal
    Motosikleti
    Aprilia Tuono V4 ve İmola 125
    Bana her ay mutlaka 3-5 dolarlıkta olsa bi paket gelir, ptt ci amca her getirdiğinde , bi cay kola parası fişekleki bende getirim esprisini mutlak suretle yapıyor. Simdiye dek 12 dolarlık bi ürünüm gelmedi, onuda tek msj ile para iadesi alarak hallettim. Çinden ürünler en gec 1 haftada kargolanıyor, ama Türkiye'de dolaşımları masallah 2 ay sürüyor.

  5. #25
    IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Kasım 2014
    Şehir
    şarköy
    Motosikleti
    Xmax
    0.80b dolarlık batman sticker 3 aydır yok galiba hacıladı ama postacı onu napıcak neresine yapıştırıcak

  6. #26
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Ben tüm siparişlerimi işyerine veririm.
    Postacı senelerin postacısı olduğundan tanıdık.
    Geçen iki tane paket bıraktı, 1 hafta önce sipariş vermiştim ne çabuk geldi diye düşünürken bir baktım adres bizim iki yan dükkan.
    Yakaladım verdim geri, abi bunlar yan tarafın diye.

    Bu tamamen işini hakkıyla yapan insan ile yapmayan insan farkından kaynaklanıyor.
    Postacı bana güvenmese imza bile almadan gitmezdi, ben postacıya güvenmesem ptt şubesinde kargomu hergün takip etmek zorunda kalırdım.
    Ufak şehirde yaşamanın lüksü de diyebiliriz buna.
    İstanbul'da yaşanırmı bee
    BIYIKLI bunu beğendi.

  7. #27
    Norton772 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2016
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Honda Dio
    11.11 tarihinde bir kaç sipariş vermiştim ve onun için ptt'ye gidip sordum durumlarını. Takip numarası ile baktı ve daha türkiye'ye giriş yapmamış ürünler dedi. Bir ürün için tarih doluyor bir kaç gün sonra, sanırım dispute açıcam. Benim aklıma başka bir şu geldi şimdi. Güzel indirim yaptıkları için belki de işlerine gelmiyor bu fiyatla vermek ve ondan dolayı ayak sürtüp müşterinin kendisine iptal ettirmek istiyorlar belki. Yani belki de hiç gönderilmedi bunlar ve tepkiye göre hareket edecekler.

  8. #28
    hayat2teker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Aralık 2012
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    YBR 250
    Önceki sayfada yazmıştım, satıcı 9 gün daha bekleyiver kargoda takılmıştır falan demişti malumunuz.. 15 gün geçti bu mesajı atalı ve ürünü satın aldığım günden beri 83 gün geçti..
    3 ay önceki kur üzerinden istedim parayı, bakalım gönderecek mi

  9. #29
    RedCBR125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Mart 2016
    Şehir
    İZMİR. Karşıyaka.
    Motosikleti
    z-ones180 CBR125 CBR250 CBF150 YZFR125 YZFR25
    Benim kargolar çok gecikti süreler bitti ek sure yaptilar. Dispute actiktan sonra karsi taraf bekleyin diye oneride bulununca biz napcaz beyler her konuya soruyorum bilen yok mu �� iade istedigimde bekleyin diyorlar mevzu tikaniyor ordan sonra ne yapiliyor bekle bekle malzeme yok

  10. #30
    fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2014
    Şehir
    kadıkoy
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    Ptt calisanlari taseron oldugu icin oluyor bunlar. Eskiden Postacilar devlet memuru idi, hepsini tanirdik, ayni postaci 20 sene boyunca bize gelir, hal hatir sorardi. Simdi calisanların haklari yok, insan yerine bile konmuyorlar. Butun taseronlar gibi lanet ederek yapiyorlar islerini. Fazla bir sey beklememek lazim. Kozyatagi'ndaki paket postanesine gidip ara sira konusuyorum oradakilerle. Hayatindan bezmis hepsi. 2013 yılunda bir grev yapalim demislerdi, hic bir destek ya da getrisi olmamisti hatta zarari bile olmus olabilir.

    Haberi surada:

    ANKARA - Posta çalışanları yarın ülke çapında tüm PTT işyerlerinde bir gün süreyle iş bırakacak. PTT A.Ş. Kanun Tasarısı’nın geri çekilmesi amacıyla düzenlenecek eyleme binlerce posta çalışanı destek verecek.

    Posta çalışanları PTT A.Ş. Kanun Tasarısı’nın geri çekilmesi amacıyla yarın ülke genelinde bir gün süreyle iş bırakacak. Eyleme daha önce dört büyük memur konfederasyonun “haberleşme, kağıt ve basın yayın hizmet kolu”nda görevli sendikalarının destek vereceği açıklanırken, Memur-Sen’e bağlı Birlik Haber-Sen bugün konuya ilişkin olarak Mülkiyeliler Birliği’nde düzenlenen basın toplantısına katılmadı. Ancak daha sonra telefonla ulaşılan Birlik Haber-Sen yetkilileri yarınki eyleme destek vereceklerini ve konuyla ilgili olarak gün içerisinde yazılı bir açıklama yapacaklarını söylediler.

    Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısına Bağımsız Haber-Sen Genel Başkanı Resul Akay, Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut ve Haber-Sen Genel Başkanı Ufuk Beytekin katıldı. Grup adına konuşma yapan Resul Akay, 173 yıldır Türkiye’nin en ücra yerlerine her köy, belde, mahalle, ilçe ve ilindeki halka sürekli, kaliteli, etkin ve ucuz hizmet sunan PTT’nin Meclis’e sunulan bir yasa tasarısı ile şirket yapılmak istendiğini ifade ederek, “Bu tasarı kanunlaşırsa diğer özelleştirmelerde yaşandığı gibi PTT’nin sunduğu bu hizmetler piyasalaşarak şirketin insafına bırakılacak, halk parası kadar itibar görüp ucuza aldığı bu hizmetleri pahalıya alacak ve her ödeme için türlü isimler altında bir bedel ödemek zorunda kalacak” dedi.

    Ayrıca kurum personelinin hiçbir kanuna tabi olmaksızın güvencesiz olarak çalışmaya mahkum edilirken, unvan yükselmelerinin de güvencesizliğe geçmeleri halinde gerçekleşeceğini ve bununla da yetinilmeyip emeklilik ve türlü sebeplerle boşalan kadrolara da çocukların yine güvencesiz olarak alınıp hiçbir kanuna tabi olmaksızın çalıştırılacaklarını söyledi.

    Eyleme destek istendi
    PTT kurumunda örgütlü üç sendika olarak bu şartlarda halihazırda kurumda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması ve Mecliste bulunan bu tasarının geri çekilmesi için tasarının görüşüleceği 27 Mart Çarşamba günü hep birlikte bir gün süreyle iş bırakacaklarını söyleyen Akay, Bağımsız Haber-Sen, Türk Haber-Sen ve Haber-Sen olarak ayrım gözetmeksizin tüm PTT emekçilerini ve bu hizmeti alan halkı eyleme destek vermeye davet etti.

    http://www.dunya.com/gundem/tum-ptt-...-haberi-205731

  11. #31
    bindiregandi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2015
    çinli göndermiyordur.

  12. #32

    Üyelik
    18 Ağustos 2014
    11 11 de 98$lık cantayı 48$a aldıydım göndermemiş şerrolar. Parayı çekemedik diye hikaye yapıp iptal ettiler ürünün üstüne yattılar kekolar çok hüzünlüyüm.

  13. #33
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    Alıntı Olcay Avşar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İade ederken mecburen PTT den ödeme yapıyorsunuz

    Ben bir çift intercom almıştım, bir tanesi çok kısa sürede bir kulaklığından ses vermemeye başladı. Satıcıya kargo ile uğraşmayalım gönderebilirsen içindeki devreyi gönder ben değiştiririm dedim, fabrika kabul etmiyor gönderin yenisini yollayalım dedi.

    El mecbur PTT ile gönderdik, 17-18 TL bi ücret tutmuştu sanırım. Kargo ile yollarsanız pahalı, normal posta yolu ile yollayın.

    Takip numarasını satıcıya iletince bozuk ürünü beklemeden bana yenisini gönderdi.

    Başka bir satıcıdan da aracımın modeline uygun sis farı çerçevesi almıştım, ilandaki ürün benim aracıma uygun iken gelen ürün farklı model yılına göreydi. Yanlış ürün geldi diye dispute açtım, iade istedi satıcı.

    25 TL ye aldığım ürünü geri gönderirken 18 TL ödedim

    Bana ders olsun, bir daha yanlış ürün gönderen satıcı olursa posta gelmedi der çöpe atarım.

    Çoğu zaman da ürün zamanında gelmediği için para iadesi alıyorum, ama ürün daha sonra geliyor. Satıcı ile irtibata geçip ödeme yapıyorum.

    Lütfen siz de (burayı her okuyan) ürün gelmedi diye para iadesi alırsanız ve de sonradan ürün gelirse satıcıya parasını ödeyin. Bu zaten yapmamız gereken bir şey ama, 3-5 centlik bir şey ile ne uğraşıcam demeyin. Çin halkının gözünde millet olarak güvenimizi arttırmak tüm milletimize faydalı olur.
    iade sürecinde ücret olayı kafamı karıştırıyodu. şimdi 3-5 dolarlık malzeme için iadeye hiç gerek yok o halde

  14. #34

    Üyelik
    31 Temmuz 2016
    Benimde siparişlerin çoğu geldi fakat eve hiç gelmedi hep ptt den takipsiz paketlerden aldım sende bi bak en yakın ptt ye

  15. #35
    ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    dün takipsiz gönderim işyerime geldi zaten ptt den hep genç bi arkadaş var o getiriyo sagolsun gel git baya muhabbetimizde oldu dün bi çay ısmarladım senin bu konuyu çıtlattım hacılıyorlarmış vs abi öyle birşey olamaz dedi yapamazlar dedi genelde evlerde oluyor adam geliyor bakıyor evde yok bırakıp gidiyor ama buda çalışana bağlı ben bırakmıyorum etiket bırakıyorum ki gelip ptt den alsın diye dedi hatta benim çok uzun süre gelen siparıişimdede abi şubede bekleyen paketlerin arasında gördüm aldım getirdim dedi işyeri adresi vermek daha sağlıklı ve ptt ye gidip sordurmak

  16. #36
    fkambay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cb125e-mt 03 -cbr 250-ybr125-pcx125
    Alıntı ayzek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dün takipsiz gönderim işyerime geldi zaten ptt den hep genç bi arkadaş var o getiriyo sagolsun gel git baya muhabbetimizde oldu dün bi çay ısmarladım senin bu konuyu çıtlattım hacılıyorlarmış vs abi öyle birşey olamaz dedi yapamazlar dedi genelde evlerde oluyor adam geliyor bakıyor evde yok bırakıp gidiyor ama buda çalışana bağlı ben bırakmıyorum etiket bırakıyorum ki gelip ptt den alsın diye dedi hatta benim çok uzun süre gelen siparıişimdede abi şubede bekleyen paketlerin arasında gördüm aldım getirdim dedi işyeri adresi vermek daha sağlıklı ve ptt ye gidip sordurmak
    valla sağolasın hocam sordugun için bundan sonra işyeri adresime isticem ptt ye gitmeyi denedim satıcının verdiği takip nosunu söylediğimde kayıt yok dedi..

  17. #37
    ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Alıntı fkambay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla sağolasın hocam sordugun için bundan sonra işyeri adresime isticem ptt ye gitmeyi denedim satıcının verdiği takip nosunu söylediğimde kayıt yok dedi..
    zaten kayıtsız gönderi olduğu için göremiyorlar sistem üzerinde nerde nerede diye ancak ellerine gelince dağıtıma çıkacak yada dağıtımdan dönenleri koydukları bir bolümden bakmaları lazım ancak onlarda o şekilde görebilirler
    Yolların Kralı Değil ! Kuralı Vardır..

  18. #38
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    İşte mevzu bu kadar alengirli olunca insan siparişte psikolojik olarak 20 liranın üstüne çıkamıyor. Geçenlerde, gerçi 7-8 ay olmuştur, bir rapala sipariş verdim, aksiyonlu oynak felan aynı canlı gibi, 9 liraydı, geçti üstünden 2 ay mal yok, anlaşmazlık açtım, yok gelecek dedi çinli bekle parayı bloke etme gelmezse de tekrar atarım dedi kapattırdı bana anlaşmazlığı, işyeri adresimi de vermiştim gelmedi iyi niyetimin kurbanı mı oldum ptt de çürüyor mu benim rapalacık artık bilemiyorum.

    Riski çok, pahalı ürün alınmaz bu Ali den...

  19. #39
    ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Alıntı BIYIKLI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İşte mevzu bu kadar alengirli olunca insan siparişte psikolojik olarak 20 liranın üstüne çıkamıyor. Geçenlerde, gerçi 7-8 ay olmuştur, bir rapala sipariş verdim, aksiyonlu oynak felan aynı canlı gibi, 9 liraydı, geçti üstünden 2 ay mal yok, anlaşmazlık açtım, yok gelecek dedi çinli bekle parayı bloke etme gelmezse de tekrar atarım dedi kapattırdı bana anlaşmazlığı, işyeri adresimi de vermiştim gelmedi iyi niyetimin kurbanı mı oldum ptt de çürüyor mu benim rapalacık artık bilemiyorum.

    Riski çok, pahalı ürün alınmaz bu Ali den...
    satıcının ne dediğinin bir önemi yokki aliexpreste şimdi şöyle anlatayım sen bir ürün aldığında sana teslima günü kadar süre verir 40-50 gün vs o gün bitmeye yakın dıspute bölümünden anlaşmazlık açmak istemiyorsan satıcıdan ek süre istemen sana tanınan süre bitmeden baktın ek süre talebini onaylamıyor anlaşmazlık açarsın 5 gün süresi oluyor eğer satıcı yanaşmazsa aliexpres olaya müdahil oluyor ürün sende değil ise yada nakliyede vs ise sana para iadesi yapıyor satıcıya kanma he satıcı derse yolda bekle ek süre talep et kimseye zararı olmadığı gibi senide korur o süre biterse hak talep edemezsin 11 de aldıysan hala teslimat süren olması lazım 20 gün falan ek süre iste süreyi uzat
    Yolların Kralı Değil ! Kuralı Vardır..

  20. #40
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    İşte ben o kadar uğraşamadım, süre iste, uzat bekle vs. Kapattım gelirse gelir dedim, Gelmedi..


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)