Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet tarzı nasıl oturur ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    24 Eylül 2016
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    WR125R
    Motosiklete yeni başlayacak birisi olarak aklımı kurcalayan bir soruyu size sormak isterim. Bu sorudan önce forumun olmazsa olmaz şartlarından ikisininde bende bulunduğunu söyleyebilirim A1 ehliyetim var ve 3000 tl ye yakın ekipmana sahibim. 15-20 gün sonra ilk motosikletimi alacağım. Alacağım motosiklet 2. el olacak. Fakat internetten ne kadar video izlesem bile hangi tarz motosiklet alacağımı bilmiyorum.
    İlk başta her "ergen"in hayali olan SS tipi motosikletlere merak saldım. Hatta yazın başında en çok araştırdığım konu 600cc-1000cc ile başlanır mı konularıydı . (sanki o kadar paramız varda ) İyice araştırdıktan sonra başlangıç motosikleti olarak cbr125 i gözüme kestirdim. 2-3 ay boyunca hep bu motosikletin hayalini kurdum , rüyalarıma bile girmeye başladı. (geçen ay daha ilk defa kursun motosikletinin üzerine oturmuş birisi olarak yazıyorum bunları) Daha sonradan biraz aydınlanmaya başladım diyebilirim. Dedim ulan bu kadar para racing tipli bir makinaya veriyoruz ama , ne ses çıkıyor ne hız yapıyor. Sadece tipi için bu kadar para vermeye değer mi ? Para vermeyi geçtim , motosikleti yatırma korkusundan motosiklet kullanmayı öğrenemeyeceğimden de korktum. Bu yüzden kimisine göre 125 liklerin kralı olan wr125 e yöneldim. Evet ergenlik böyle bir şey çok çabuk fikir değişebiliyorsunuz .

    SS'den bir anda enduroya merak saldım (gerçi araştırdığım kadarıyla wr tam enduro mu onuda bilmiyorum net bir sonuca varamadım). SS den enduroya geçmemdeki en büyük sebep motosiklet işinin zevk için yapılacağı , asvaltta gereksiz risk alıp hem kendimi hem başkalarını üzmek istemediğimden böyle bir geçiş yaptım. Derin bir araştırmadan sonra 1 ay gibi bir süre de wr yi istedim.

    Daha sonra da ne göreyim ! Bir abimle(bu abim kendisi polistir babalar meslektaş. 25 yıllık gibi bir motosiklet geçmişi var ve geçirmediği kaza , almadığı eğitim yok denecek gibi bir şey. Ve hale öğrenecek çok şeyim var diyor ) ekipman incelemeye gittiğimiz yere MT-07 diye bir canavar geldi. Akropovic egzoz da var üstünde. Motosikleti park ederken bir aragaz verdi ve benim tüylerim anında diken diken oldu. Dedim hayalimdeki motosiklet. Şekli şemali yok böyle bir şey dedim. Bu olaydan sonra da naked motosikletlere yöneldim. Mt125 i araştırmaya başladım ve bu aklıma yattı. 1 ay bir sürede mt alıcam ben dedim Naked motosikletlerin SS'den biraz daha ölüme uzak olduğunu bildiğim için yöneldim nakede açıkçası.

    Taaaaaaa ki bahsettiğim abimin 98 model YZF600 lüğüne binene kadar. Birde egzoz takmış ona aman Allahım. Egzozun ne olduğunu hatırlamıyorum fakat hayatımda duyduğum beni kendimden geçiren en etkileyici ses olduğunu söyleyebilirim.
    İlk gazladığımız yolda 160-170 i gördük ve ilk yavaşladığımız yerde benim abime söylediğim şey : ABİ BUNU İNSAN MI KULLANIYOR YAV!?! Kocaelide olanlar bilir değirmenderenin yukarısındaki migros ile ulaşlı arası 9km bir yol var. Bu toplam 18km yolu (yolun%60ı viraj diyebilirim ve bunlar cidden güzel virajlar) 8 dakikada gittik geldik. O sağa doğru virajları alırken kafam sağdaki tabelalara çarpıcak diye aklım gitti geldi Fakat o rölanti sesini duymak için bile aşağı indiğim motorun üstünde oturmak beni benden aldı. Bu arada ilk motosiklete artçı oluşum . İlk 160 bastığımız yerde kaskın vizörünü bile kapatamadım siz düşünün o anki surat ifademi . Yolda giderken bacaklarımın altından o 4 silindir sesini duydukça gözlerim yaşardı yol boyunca zevkten ve sevinçten size yemin ederim. Motosikletten indikten sonra dedim ki tamam ya hayat bu. Ben bunca sene boşa yaşamışım artık hayatı yaşamaya başlamam lazım diyip tekrar SS tipine yöneldim. Tabiki 600 lükle başlamayı düşünmüyorum , cbr125 almayı düşünüyorum ilk motosiklet olarak. (bende dahil büyük ihtimal sizinde kusasınız geliyordur artık bu sözü duyunca). Fakat abimde ktm 200 enduro var , bu zaman kadar her türlü motosikleti kullanmış ve en son olarak endurocu olmuş kendisi (herkes bir gün endurocu olacak klasiği).

    Yani 125cc ss tipli motosiklet almanın bir mantığı yok şu anlık. Geleceğe de yatırımı pek yok açıkçası. Fakat alacağım motosiklet %70-80 oranında cbr125 olacak. Yinede forum ailesine danışmak istiyorum. Motosiklet tarzı nasıl oturur ? İlk hangi motosikleti almalıyım ? 2018 Şubat ayına kadar alacağım motosikleti kullanacağım mecbur. A2 seneye şubatta İnşallah. Yazım çok uzun oldu farkındayım , bu kadar uzun yazmamın sebebi forumdaki her gün açılan sıradan konulardan farklı olmaktı. Farkındayım hepimizin midesi bulanıyor artık hangi "motorla" başlamalıyım sorularından. Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden saygılar..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    04 Temmuz 2014
    gönlünden 600lük geçer cebin çinliye yeter. bi bakmışsın cg ci oluvermişsin. kısacası harleyi de 1000 rr ıda herkes sever ama motosiklet tarzı parayla oturur.
    iamros, Mengu16 ve ufukt bunu beğendiler.

  3. #3
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Bu olay deneyerek öğrenilir.Ben ilk motorun granajlı olmasından yana değilim düş kalk masraf olur.Malum ilk motor düşer yani.Ama cbr yakıt konusunda tatmin eder sizi.
    Kendimden anlatayım örneğin z800 çok kaslı görünün bence çok hoş bir makina gerçekten insanı naked'e itiyor lakin binip kullanınca cacık kıvamında inebiliyorsunuz.Dayak yemiş gibi yapıyor rüzgar ama ben naked severim şehir içi rahattır heryerden hava alır hararet yapmaz kolayca.Ss tipi rüzgar konusunda daha başarılıdır.Yatık bir oturuş pozisyonu vardır motorla bütünleşmeni sağlar belki sadece bana öyle geliyor ama daha bir güven verici oluyor.Enduro bence belli olgunluğa ulaşmış insnaların tercihi oluyor yada çok hastasının çünkü o adam motorun zevkinin nasıl çıkacağını biliyor.Yolun tadını nasıl çıkaracağını biliyor.İbreyi 299a dayamayı değil o güzel doğa gezilerinden haz almayı seviyor.Commuter bence tam şehir içi motoru yeterli,boyut itibarıyla trafikte falan hareket etmesi nispeten daha kolay.Cross 👍.Cross motor bence çok zevki makinalar yani gerçekten arazinin tadını veriyor umarım deneme imkanın olur.SuperMoto dediğimiz hayvanlar hayvan diyorum çünkü gerçek manada Motor bence onlar.Bunları kullanan arkadaşlar çok şey katıyor kendilerine.Ama bence BENCE alıp uzun zaman binilecek motor Z750S'dir abi.Önde cam var rüzgar almazsın.Virajı tatlıdır.Yakıtı üzmez.Parçası kalitelidir.Basayım dediğinde basarsın,yavaş gideyimde ses olsun gezi olsun doğa olsun,Kumsal kenarından gideyim denize karşı keyifli sürüşler yapayım dersin hepsine gelir makina.Oturuş pozisyonu çok güzeldir belin ağrımaz,tutulmaz.Tabi herkes için geçerli değildir bu :D İster çanta takar gezilere çıkarsın ister Lastik takar viraja gidersin(Beni taşlamayın şimdi lastik her şartta lazım tabi :D)Sıfırı çıksa alırım diyeceğim makinadır.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:13 ----------

    Bu arada cruiser unutmuşuz tabi harleyin kafası çok farklı ama çok zevki olabiliyor onlarda ciddi.manada hastalık gibi birşey.Adamlarda bir katalog var bir motora değerinden fazla aksesuar takılır mı?Takılır.
    Sırf bu yüzden alanlar var.Birçoğu yani :D
    Alacaksın onu custom ile uğraşacaksın.
    Birde diavel var o zaten bambaşka bir kafa
    Adı üstünde şeytan.Bilindik tarzları alt üst etmiş bir motor.Çok acayip bir makina ya.

  4. #4
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı whitedeamon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu olay deneyerek öğrenilir.
    ...
    Birde diavel var o zaten bambaşka bir kafa
    Adı üstünde şeytan.Bilindik tarzları alt üst etmiş bir motor.Çok acayip bir makina ya.
    Katılıyorum. Cruiser'la başladım, naked'a geçtim ve orda kaldım. SS hiç düşünmedim bile. Hâlâ da düşünmüyorum. Enduro hiç düşünmüyorum zaten. Belki denk gelirse DRZ tarzı hafif bir dual sport... Ama ona gelene kadar muhtemelen bir elektrikli motosiklet edinirim gibi geliyor bana...

    Bu arada X Diavel bildiğiniz cruiser. Oturma pozisyonu dahil. Tarzı net yani. Vmax az daha naked ve cruiser arası, tarzı daha belirsiz, ve daha haşin bir alet.

    Alıntı Graywolf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yolda giderken bacaklarımın altından o 4 silindir sesini duydukça gözlerim yaşardı yol boyunca zevkten ve sevinçten size yemin ederim.
    Vizorü indireydiniz muhtemelen yaşarmazdı gözünüz

  5. #5
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Katılıyorum. Cruiser'la başladım, naked'a geçtim ve orda kaldım. SS hiç düşünmedim bile. Hâlâ da düşünmüyorum. Enduro hiç düşünmüyorum zaten.

    Bu arada X Diavel bildiğiniz cruiser. Oturma pozisyonu dahil. Tarzı net yani. Vmax az daha naked ve cruiser arası, tarzı daha belirsiz, ve daha haşin bir alet.



    Vizorü indireydiniz muhtemelen yaşarmazdı gözünüz
    Hoşgeldiniz hocam.Aynı şekilde bencede vizörü indirmek lazım tabi malum yolda börtü böcek çok.

  6. #6

    Üyelik
    21 Eylül 2016
    18 yaşımda ilk motorum olarak 125 lik bir ss le başladım motosiklet hayatıma. Sonrasında 600 ve 1000 tüm japon motorlarına sahip oldum bindim. 2013 te 11 sene sora bıraktım motoru. 3 ay önce bir curizer sahibi oldum. Ve anladım ki ss motorda resmen eziyet çekmişim yıllarca.
    Yakıtıydı fiyatıydı yedek parçasıydı kullanımı oturuş pozisyonuydu o binmiş benim üstüme de haberim yokmuş.
    Kısacası deneyerek zamanla anlaşılır bu işler.

  7. #7

    Üyelik
    24 Eylül 2016
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    WR125R
    Sanırım ilk motosikleti çok takmamak gerekiyor , sonradan oturur şimdi aklında en çok hangisi varsa onu al diyorsunuz. Hala tavsiyelere açığım , belki 1-2 tavsiye daha gelir diye upluyorum

  8. #8

    Üyelik
    24 Ekim 2016
    özeti varsa atın

  9. #9

    Üyelik
    24 Eylül 2016
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    WR125R
    Alıntı 188likAdam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    özeti varsa atın
    Alacağım motosiklet tipinde kararlı değilim ve çok çabuk fikir değişiyorum. Hangi motosikleti seveceğimi tabiki siz bilemezsiniz ama en azından 1 yıl zevkle kullanacagim ve ileride yeni motosiklete geçtiğim zaman bana en cok şey kazandıracak motosikleti arıyorum. Zevklerimi ve onların ne kadar çabuk değiştiğini anlatmak için de bu kadar uzun yazı yazdım. Özet bu hocam.

  10. #10

  11. #11
    Remzidemir41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2016
    Al bir duke125 . En azından hız derdi yerine teker yapmış olursun...

  12. #12

    Üyelik
    17 Nisan 2012
    belkide tarzını hiç bulamayabilirsin :=) bende enduro racing cross harley naked hepsini severim

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:49 ----------

    hyosung gv250 de olabilir dostum

  13. #13

    Üyelik
    24 Eylül 2016
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    WR125R
    Hocam 2. videonuz cidden güzel faydalı bir video. Fakat günümüzde hele ki benim yaşlarımda ki birisi için açıkçası çok önemli olmasada dışarıdan nasıl göründüğümüde biraz önemsiyorum. Ama tabiki motosiklet tarzımı buna göre seçmeyeceğim.


    Alıntı Remzidemir41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Al bir duke125 . En azından hız derdi yerine teker yapmış olursun...
    Motosikleti yatırdığım zaman da seneye kadar öyle gezerim artık

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 18:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:56 ----------

    Alıntı velizrsln adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    belkide tarzını hiç bulamayabilirsin :=) bende enduro racing cross harley naked hepsini severim


    hyosung gv250 de olabilir dostum
    Hocam A1 ehliyet var :/ Bu tür motosikletlerin sesine ve özellikle tarzlarına hastayım. En baba yiğit motosiklet türü bana kalırsa. Fakat 17 yaşındaki birisine hitap etmiyor ve başlangıç için ne kadar uygundur bilemiyorum..

  14. #14
    banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2003
    Şehir
    MUGLA
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    Anladığım kadarıyla hız seni senden almış. Forumdaki helva meraklılarına meze olma. İlk motorun ucuz olsun, zaten kısa zamanda değiştirirsin. "Hız ÖLDÜRÜR" Bence sen SS işine hiç bulaşma. Sağlığın için hayırlı olmaz bence. Keyif senin.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)