Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motorun marşında garip bir sıkıntı var yardımcı olursanız sevinirim

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    16 Kasım 2016
    Arkadaşlar benim motor havalar soğuduğu için marşı zor yiyordu stop ediyordu ısıtıp calıstırdım vesaire bir sıkıntı yoktu arkadaşların evine gittim geri dönmek istediğimde motor marş almamaya başladı marşa bastığımda ses geliyordu ama calısmıyordu bujileri çıkarıp takayım dedim su kaçmıştır diye hiç ses çıkmamaya başladı sadece tık sesi geliyor ve her marşa bastığımda kontak çevirdiğimizde km ekranı yanıyor ve devir 12 den 1 e geliyor ya klasik motorsiklet açılışı her marşa bastığımda bu tekrarlanıyor anlayamadım vurdurmaya da çalıştım bayır aşağı falan ama hiç bir türlü fayda etmiyor ayak marşı da aynı şekilde öneriniz nedir ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    13 Eylül 2016
    "her marşa bastığımda kontak çevirdiğimizde km ekranı yanıyor ve devir 12 den 1 e geliyor ya klasik motorsiklet açılışı her marşa bastığımda bu tekrarlanıyor"
    akü

  3. #3
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Akü ölmüş. Aküyü şarj et, full şarj olduğunda bir voltmetre ile motor rolantide çalışıyorken ölçüm yap. Eğer 12.5-12.8 volt aralığında ise ve gaz verdiğinde değer 13.3-14 volt aralığına çıkıyorsa şarj sistemin iyidir. Aksi taktirde stator ve rectifier (kusura bakma Türkçelerini bilmiyorum) parçalarını kontrol etmen lazım.

  4. #4

    Üyelik
    16 Kasım 2016
    Ama akü olmasa farlar yanmaz dedi herkes bana bununla bir ilgisi var mı? Far yansa da akü ölmüş olabilir mi çok teşekkür ederim cevaplarınız için

  5. #5
    MeliksahMELO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2013
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2010 Hyosung GT250 Comet (Naked)
    Evet far yanıyor olsa bile akü bitmiş olabilir. Tecrübe ile biliyorum.
    Açıklamasını da yapayım; marşa bastığında marş dinamosu, far ampülüne göre çok daha fazla akım çekmeye çalışıyor. Akü bitik olduğu için marş basmıyor, hatta akün o kadar azalmış ki marşa yüklenince diğer yerlere giden elektrik kesiliyor ve anlık olarak kontak kapanmış gibi oluyor. Bu yüzden de her marşa bastığında kontağı yeni açmış gibi oluyorsun.

    Bu şekilde çok uğraşma, diğer elektronik parçalara zarar gelme ihtimali var. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi önce akünü iyice tam şarj ettir. Sonra voltaj ölçümü yap, sorunun kaynağını belirleyin.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)