Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Kazaya Ramak Kala

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61

    Üyelik
    18 Mayıs 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 250R 2016 (S) - NC 750X 2017
    Alıntı semiesenturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne oldu? Bu kadar tepki alacağını düşünmemiştin değil mi. Zannediyordun ki buradakiler hepimiz motorcuyuz aslansın kaplansın diye seni övecek sandın değil mi? Öyle olmuyor o işler işte. Sen ve senin gibi kafasına kamerayı takınca külhanbeyi olanlar yüzünden diğer araç sürücülerinin motosikletlilere tepkisi artıyor. Hele ki son zamanlarda şu "seni önce döver sonra youtube a atarım" diyen beyin fukarası cahil den sonra türeyen "bak kamera hepsini çekti" ciler yüzünden artık sosyal medyada da insanlar motosikletlilere karşı antipati beslemeye başladı. Tekrar söylüyorum ne o kafandaki kameraya ne kaska nede korumalara güvenme o kameranın karşısında oynatırlar adamı..
    Merhabalar. Konuyu okumadan olayla alakalı yorumlarınız ve konuya yorum yapılan yorumlar için teşekkür ederim. Birilerinden övgü almak veya buna benzer sebeplerden dolayı buraya konu açma yaşının üzerindeyim. Konunun başında da yazdığım gibi; Paylaşmamın amacı benim yaptığım hataya düşmemeniz, görüntüden bir şeyler öğrenmeniz ki sıralarsak; yağmurlu havalarda düşük hızlarda ve daha dikkatli gitmek gerekiyor, emniyet şeridinde iken normal şeritte olmaktan kat kat fazla dikkatli olmak gerekiyor v.b. dersler.

    Olay esnasında aracın sağından nasıl geçtiğimi hatırlamıyorum. Normal şartlar altında da video da göründüğü gibi elimi kaldırır 'ne yapıyorsun' der gibi yapıp yoluma devam ederim. Bu olayda korku, adrenalin, tecrübesizlik, ani sinir, kendi hatanı başkalarının hatalarıyla kapatma duygusu v.b. duygularla durdum, ilk aklımdan geçenin kavga etmek olduğunu inkar edemem ama o yürüyüş mesafesinde yukarıda yazdığım çoğu duygu gitti ve biraz da olsa sakinleştim. Yersiz kelimeler de kullanmış olabilirim.

    Sonuç olarak; inşallah böyle durumlarla kimse karşılaşmaz, benim yaptığım hataları kimse yapmaz. Bunu daha önce de yazmıştım ama okuyan olmamış sanırım.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Alıntı selsa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yüklenmenin mantığı yok aslında. Arkadaş araç yüzde yüz suçlu diye burada çemkirmiyor. Tecrübesini paylaşmış. Oradaki korku ve adrenalin halinde hepimiz farklı tepkiler verebiliriz.
    Kardeşim alıntı yaptığın yeri itamen yazıyorum.Ben hiç hayatımda mecbur olmadıkça emniyet şeridini kullanmadım birincisi böyle bir genelleme yapılamaz.İkincisi buradaki suçlu aramıyorum ama aynayı kontrol etmesi gerekmezmiydi kısmı ise psikolojik birşey.Arkadaş suçlu psikolojisine girmekle girmemek arasında gidip geliyor.Zaten okuyan herkes oradaki çelişkinin farkına varacaktır.
    Şuan yazdığım mesajımı bilgilendirmek için yazıyorum kimseyi suçlamak vs. Niyetinde değilim.
    EMNİYET ŞERİDİ MOTORLAR İÇİN DEĞİLDİR
    EĞER BÖYLE SANAN VE TRAFİKTE BUNU KURAL EDİNMİŞ ,HATTA BUNU YASAL BİRŞEY SANAN VARSA ÇOK BÜYÜK BİR YANLIŞIN İÇİNDELER BİR AN ÖNCE BU YANLIŞTAN DÖNSÜNLER
    selsa bunu beğendi.

  3. #63
    leons - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2011
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    Kawasaki ZX10R 2015
    Fazla boş konuşanlar konuya atlamış

    Motorcu arkadaş bariz haklı isterse adamda emniyet şeridinden gitsin farketmez fakat aynaya bakmadan şeride atlamak bariz cana kasttır. Ne adamlar var göre göre üstümüze kırıyorlar. Bununda bir farkı yok arkadaşın yerinde olsam yanındaki bayanda olsa ağzını dağıtırdım. Kimsenin hayatımla oynama hakkı yok. Motorcu arkadaşın tek hatası yağmurlu havada yüksek hızda seyretmesi. Frenaj uzunluğunu uzatıyor.

    Birde motorcu arkadaşı suçlayanlar şunu düşünsün bir ambulansın aynı hızda o noktadan gittiğini ve bu salağın onu görmeyip önüne atladığını düşünün. O zaman yorumunuz ne olacak acaba...
    pitho ve Erhan Tosun bunu beğendiler.

  4. #64

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Youtube bu gibi görüntülerle dolu.

    Görüntüyü koyan arkadaş zaten bizi bilgilendirme amaçlı, hataya düşmememiz için görüntü paylaştığını yazmış.

    Gerçekten ıslak yolda emniyet şeridinde giderken daha dikkatli olunmalı. Bak 25. saniyede başka bir motorcuyu geçiyor. Niye? O yavaş giden keriz mi? Hayır daha akıllı.

    Bazı görüntülerde şerit ortasından, hatta bazen en sol şeritte giden arkadaşlar tacize uğrayınca yaşadıklarını gösteren videolar var. Yani şerit ortasından gitmeyeceksin arkadaş. Trafikle aynı hızda veya daha yavaş gitmeyeceksin arkadaş. Belli bir konumda, bir arabanın, kamyon, otobüs veya başka motorun herhangi bir yerinde uzun süre durmayacaksın arkadaş. Yoksa alırsın başına belayı. E ben şeridimden yavaş yavaş gidiyordum, adam arkadan sıkıştırdı... Sıkıştırır tabi. Orada öyle keklik gibi durmayacaksın. Akan trafikte sürekli ufak ufak uzaman lazım. Yavaşlık daha tehlikeli.

    Emniyet şeridi yukarıda anlattığımdan biraz daha farklı. Orada da her an yola atlayan bir mal hatta diğer şeritlerden emniyete çıkan başka bir motorcu olabilir. Bağıl hızını yüksek tutmayacaksın. E ben 50 ile gidiyordum... Trafik duruyorsa adamların yanında 50 ile geçmek sakat. 30-40 ı geçmicen.

    Herrrrrrr zaman aklımızda şu olmalı. YA kardeşim. Arabayla gitmeme göre, gideceğim yere motosikletle gittiğim için mutlaka araba sürmeme göre oraya daha erken varacağım. O yüzden daha da hızlı, başka motorculardan daha kısa sürede oraya varma çabam olmamalı. Misal evim Acıbadem' de. İşim Davutpaşa'da. Sabah 7.30 da çıkarsam bu yol arabayla 1 saat 45 dakika sürüyor. Motosikletle 45 dakika. Yani her halukarda, mutlaka arabaya göre 1 saat kazancım var. Onun için yolda hiç kasmıyorum. Emniyet şeridinde giderken, benden daha hızlı pek çok motorcuya yol veriyorum, manzara seyrediyorum, 300-500 binlik arabayla durduğu yerde duran, 1 metre, 1 araba boyu veya 10 kms daha hızlı gidebilmek için çabalayan adamların yanından "fıtı fıtı" gitmenin verdiği paha biçilemez hazzı hissediyorum. Siz de böyle yapın. İşe gitmek çok kişi için bir stres unsuruyken ben akşam olsa da motora binip eve gitsem, sabah olsa da motora atlayıp işe gitsem diyorum. Arabada kavga edeni, yüksek sesle müzik dinleyeni, egzost takmış durduğu yerde ara gazı vereni... Hepsinde yanlarından road runner çizgi filmi gibi "mik miik" diye geçen bana karşı bir hayranlık oluyor. Ah bi benim gibi püfür püfür gidebilseler. Ama totoları yemiyor, korkaklar.

    Böyle düşünün, relaks olun. O adam emniyet şeridine girse bile, emin ol az sonra orası da tıkanacak, ve yine onu geçeceksin. Yahu kavgaya karışsak bile kafa, sırt, omuz, kaburga korumalarımız var. Yumruk atsak adeta muşta etkimiz, tekme atsak demir gücümüz var. Kavgada bile 5-0 öndeyiz.
    Kızıl pars bunu beğendi.

  5. #65
    oxus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mart 2014
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    BMW F 650 - Yuki Scrambler - Kymco Downtown
    hem İstanbul hem de yağmur... ikisi de çok tehlikeli

  6. #66
    Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2016
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Kavgaya girme olayına tamamen karşıyım,korumalar vs var diye düşünüp ekstra motive olma düşüncesine karşıyım. Her zaman yazıldı çizildi, motor kullananlar olarak en sonunda yani kaza yapıldıktan sonra en buyuk hasari biz alıyoruz. Bunu sürekli kendimize tekrar ederek yola çıkmaliyiz. Araba icindeyken burnumuz bile kanamadan atlatacagimiz olayı motorla yaşadığımızda ölüme kadar gidebilen sonuçlari oluyor. Arabayı kovalarken veya sürüş esnasında tartışırken dikkat dağınıklığı ile kaza yapsak canı yanan yine biz. Yapılması gereken sinirlere hakim olmak. Güvenli sürüşün anahtarlarindan biri kendi sinirimize hakim olabilmek ve belkide fiziken motoru kullanmaktan bile daha zor.
    pitho bunu beğendi.

  7. #67
    sidd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Tracer900
    Burda bu adamı topa tutanların hepsinin başına aynı şey gelse hepsi aynı şeyi yapar. Ama tutun ki motorcu arkadaşımızı linç etmekten beter ettiler. Hiç görmedim önüne araba kırdıktan sonra inip " kısura bakma ben hatalıydım " diyen motorcuyu.
    pitho ve leons bunu beğendiler.

  8. #68
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    adam 10 saniye önce ölümden döndü hayatı gözünün önünden geçti tepki göstermesi niye anormal geliyor
    pitho bunu beğendi.

  9. #69

    Üyelik
    30 Aralık 2005
    Şehir
    İstanbul
    Değerli arkadaşım,
    Söz konusu videoyu izleyince,üzgünüm ama başına bir iş gelmiş olsa tek suçlusu sensin gibi gözüküyor.
    Süratin yüksek,yağmurun yağması kaskın görüşünü ciddi bir şekilde azaltıyor.
    Kaldı ki sürdüğün yer emniyet şeridi;
    -Adam kalp krizi geçiriyor olabilir,kendini emniyete almak için oraya atıyor olabilir.
    -Adamın arabası yanıyor olabilir.
    -Kullandığı araçta elektriksel bir arıza oluşmuş olabilir , sinyalizasyon sistemi bozuk olabilir.

    Daha bunlar gibi bir sürü şey olabilir.
    Kimse sana dikkat etmez arkadaşım, sen dikkat edecek, süratini ona göre ayarlayacaksın.

    Selamlar
    Heinz

  10. #70

    Üyelik
    16 Eylül 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    gt250r
    Alıntı sidd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burda bu adamı topa tutanların hepsinin başına aynı şey gelse hepsi aynı şeyi yapar. Ama tutun ki motorcu arkadaşımızı linç etmekten beter ettiler. Hiç görmedim önüne araba kırdıktan sonra inip " kısura bakma ben hatalıydım " diyen motorcuyu.
    Daha 2gün önce taksinin biri önüme kırdı üsküdar sahilde,son anda kontra yaptım bacağım tamponun tozunu aldı,yinede devam ettim ışıklarda durdum.
    Adam yanıma gelip kusura bakma dedi,önemli değil kör noktadaydım zaten dedim,aynen valla görmedim dedi.
    Şimdi çok basit mantık gerektiren olay sen adamın yan aynasından adamın gözlerini görmüyorsan oda seni göremez,görmek zorundada değil.Ama sen kaza yapmak istemiyorsan kendini göstermek zorundasın.Önündeki arabanın yan aynasından,adamı görecek pozisyonda seyir etmek zorundasın,hatta hem dikiz hem yan aynadan görülecek pozisyonda olmak gerekiyor akıcı bir sürüş yapmıyorsak.Motorcuların %75 i önündeki arabanın,hangi konumda olursa olsun onu görmesi gerektiğini düşünüyor sonra bide haklı gibi konuşuyor,bide kamera varsa aman aman..Motorla alakası olmayanlar motovlog merakına motorcu olup kafasına kamera takarsa olacağı bu. 1tane bu tip olayda motordan inip "ben hızlı olduğum ve emniyet şeridini kullandığım için hatalıyım fakat sende biraz dikkatli ol" tarzında yaşanmış bir olayı izletebilecek kafasında kameralı bir arkadaş yok mesela.
    Neymiş o an ki sinir vs vs. sürüş biçiminin getireceği doğal bir olay işte,solladığı motorcuda aynı yoldan gidiyor ama önüne atlayacak biri ona tehlike bile olmayacak şekilde gidiyor.
    Birde adam kusura bakma demek yerine o şerit yasak kardeşim,eşim kalp krizi geçiriyor aç yolu ... senide motorunuda dese verecek cevap yok.
    Ben olsam ağzını burnunu kırardım diyenlerde bi an önce kırsında izleyelim bakalım kırabiliyolarmı.
    Kızıl pars bunu beğendi.

  11. #71

    Üyelik
    15 Ağustos 2016
    Alıntı leons adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fazla boş konuşanlar konuya atlamış

    Motorcu arkadaş bariz haklı isterse adamda emniyet şeridinden gitsin farketmez fakat aynaya bakmadan şeride atlamak bariz cana kasttır. Ne adamlar var göre göre üstümüze kırıyorlar. Bununda bir farkı yok arkadaşın yerinde olsam yanındaki bayanda olsa ağzını dağıtırdım. Kimsenin hayatımla oynama hakkı yok. Motorcu arkadaşın tek hatası yağmurlu havada yüksek hızda seyretmesi. Frenaj uzunluğunu uzatıyor.

    Birde motorcu arkadaşı suçlayanlar şunu düşünsün bir ambulansın aynı hızda o noktadan gittiğini ve bu salağın onu görmeyip önüne atladığını düşünün. O zaman yorumunuz ne olacak acaba...
    Yanında bayan da olsa ağzını dağıtırdın he )) heyt aslanım benim sonra da etrafta delikanlıyım diye gezersin dimi ? Peki şöyle düşün ya senin artçın olarak kız arkadaşın yanındayken istemeden de olsa bir hata yaptın ve öyle birine denk geldin ki adam senin azğını dağıttı yada ekipmanını vücuduna bir daha çıkmayacak şekle çevirdi ee o zaman ne olacak ?

    Kısacası boş konuşmak falan değil araç suçsuz da demedik. İki taraf da suçlu bu durumda. Fakat bu arkadaş olay sonrası yaptıklarıyla hem suçlu hemde kaba konuma geçmiş. Ha bu arada bir arkadaşım vardı senin gibi, işte yanında kız da olsa affetmem hata yaparsa çizerim bilmem ne böyle delikanlıydı. Birgün bir adama denk geldi hala yaptırdığı dişlerin kredisini ödüyor Abi yeter vurma tamam dediğini de etrafta en az 6-7 kişi duymuş. Söyliyim de aklının bir kenarında dursun. Zira korumaların arabasına el ile vurduktan sonra abi b.kunu yiyim çeken o motosikletli arkadaşları da unutmamışızdır herhalde

  12. #72
    uzaaklardann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Nisan 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Beverley 250 s + Honda Rebel Bobber + BMW R1200R
    Alıntı HeinzBrausewetter adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Değerli arkadaşım,
    Söz konusu videoyu izleyince,üzgünüm ama başına bir iş gelmiş olsa tek suçlusu sensin gibi gözüküyor.
    Süratin yüksek,yağmurun yağması kaskın görüşünü ciddi bir şekilde azaltıyor.
    Kaldı ki sürdüğün yer emniyet şeridi;
    -Adam kalp krizi geçiriyor olabilir,kendini emniyete almak için oraya atıyor olabilir.
    -Adamın arabası yanıyor olabilir.
    -Kullandığı araçta elektriksel bir arıza oluşmuş olabilir , sinyalizasyon sistemi bozuk olabilir.

    Daha bunlar gibi bir sürü şey olabilir.
    Kimse sana dikkat etmez arkadaşım, sen dikkat edecek, süratini ona göre ayarlayacaksın.

    Selamlar
    Heinz
    Değerli forumdaşım Sn.HeinzBrausewetter
    Söz konusu videoyu izleyince,üzgünüm ama arkadaşın başına bir iş gelmiş olsa tek suçlusu oymuş gibi gözükmüyor.
    Sürati yüksek,yağmurun yağması kaskın görüşünü ciddi bir şekilde azaltıyor dur illaki ama (buraya dikkat) arkadaş arabayı görmüyor değil. Arabacı arkadaşı görmüyor.
    Kaldı ki sürdüğün yer emniyet şeridi; dolayısıyla yağmurlu havada, ışığı yanan bir aracı görmeyecek kadar aynasına bakmadan emniyet şeridine dalan bir arabacının "hatasız, suçsuz" olduğunu düşünmek bence abesle iştigal. Zira oradan teorik olarak bir ambulans, itfaiye aracı da geçiyor olabilirdi.
    -Adam kalp krizi geçirmiyor,kendini emniyete almak için oraya atmıyor.
    -Adamın arabası yanmıyor.
    -Kullandığı araçta elektriksel bir arıza yok, sinyalizasyon sistemi bozuk değil. Aksi halde söylerdi zaten.

    Daha bunlar gibi bir sürü şey ol-mu-yor.
    Bilakis, seninde yazdığın gibi,"Kimse arkadaşa dikkat etmiyor."
    sidd bunu beğendi.

  13. #73
    Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2016
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Beyler , motor kullanicilari olarak bizimde emniyet şeridini kullanmamizi gerektiren gercek bir durum olabilir. Belki acil bir durumun içinde bulunabiliriz. Arabadaki sürücünün acil durumu olması ihtimali kadar motorcununda acil durumu olma ihtimali var. Bunu göz önüne alarak yorum yapalım derim.
    sidd bunu beğendi.

  14. #74
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Alıntı leons adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fazla boş konuşanlar konuya atlamış

    Motorcu arkadaş bariz haklı isterse adamda emniyet şeridinden gitsin farketmez fakat aynaya bakmadan şeride atlamak bariz cana kasttır. Ne adamlar var göre göre üstümüze kırıyorlar. Bununda bir farkı yok arkadaşın yerinde olsam yanındaki bayanda olsa ağzını dağıtırdım. Kimsenin hayatımla oynama hakkı yok. Motorcu arkadaşın tek hatası yağmurlu havada yüksek hızda seyretmesi. Frenaj uzunluğunu uzatıyor.

    Birde motorcu arkadaşı suçlayanlar şunu düşünsün bir ambulansın aynı hızda o noktadan gittiğini ve bu salağın onu görmeyip önüne atladığını düşünün. O zaman yorumunuz ne olacak acaba...
    Öncelikle adam aynaya baktım görmedim diyor olma ihtimali yüksek çünkü hava yağmurlu,ikinciside adamın o an acil bir durumu olduğunu varsayalım emniyet şeridine dalmasını sen sinirle karşılayamazsın ÇÜNKÜ SENİN EMNİYET ŞERİDİNDEN SEYİR ETMEN SUÇTUR.
    Diğer yandan sen motorda çakar mı kullanıyorsun siren mi kullanıyorsun
    O salak dediğin adam aynaya baktım göremedim diyor ambulansın çakarı var sireni var sade farla mı geliyor ambulans!!!

  15. #75
    uzaaklardann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Nisan 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Beverley 250 s + Honda Rebel Bobber + BMW R1200R
    Alıntı Salurbey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyler , motor kullanicilari olarak bizimde emniyet şeridini kullanmamizi gerektiren gercek bir durum olabilir. Belki acil bir durumun içinde bulunabiliriz. Arabadaki sürücünün acil durumu olması ihtimali kadar motorcununda acil durumu olma ihtimali var. Bunu göz önüne alarak yorum yapalım derim.
    Aynen katılıyorum.
    Nasrettin hocanın bir sözü var: "Hırsızın hiç mi kabahati yok?"

  16. #76
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Alıntı sidd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burda bu adamı topa tutanların hepsinin başına aynı şey gelse hepsi aynı şeyi yapar. Ama tutun ki motorcu arkadaşımızı linç etmekten beter ettiler. Hiç görmedim önüne araba kırdıktan sonra inip " kısura bakma ben hatalıydım " diyen motorcuyu.
    Görmediğin şey hakkında nasıl yorum yapabiliyorsun öyleyse.Yani "Burda bu adamı topa tutanların hepsinin başına aynı şey gelse hapsi aynı şeyi yapar."gibi bir genellemeyi nasıl yapabiliyorsun.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:53 ----------

    Alıntı kahraman1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimdi çok basit mantık gerektiren olay sen adamın yan aynasından adamın gözlerini görmüyorsan oda seni göremez,görmek zorundada değil.Ama sen kaza yapmak istemiyorsan kendini göstermek zorundasın.Önündeki arabanın yan aynasından,adamı görecek pozisyonda seyir etmek zorundasın,hatta hem dikiz hem yan aynadan görülecek pozisyonda olmak gerekiyor akıcı bir sürüş yapmıyorsak.Motorcuların %75 i önündeki arabanın,hangi konumda olursa olsun onu görmesi gerektiğini düşünüyor sonra bide haklı gibi konuşuyor
    Neymiş o an ki sinir vs vs. sürüş biçiminin getireceği doğal bir olay işte,solladığı motorcuda aynı yoldan gidiyor ama önüne atlayacak biri ona tehlike bile olmayacak şekilde gidiyor.
    Birde adam kusura bakma demek yerine o şerit yasak kardeşim,eşim kalp krizi geçiriyor aç yolu ... senide motorunuda dese verecek cevap yok.
    Ben olsam ağzını burnunu kırardım diyenlerde bi an önce kırsında izleyelim bakalım kırabiliyolarmı.
    Bence yeterli bir açıklama olmuş."Birde adam kusura bakma demek yerine o şerit yasak kardeşim,eşim kalp krizi geçiriyor aç yolu ... senide motorunuda dese verecek cevap yok. "Özellikle bunu düşünmeyen angutlar motora binip birde emniyet şeridini motorlar için yapmışlar sanmıyorlar mı hadi buyrun gelde çık işin içinden.

  17. #77
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    lan ne biçim yorumlar var? konu sahibine lafım yok artık, anlaşılan kendi hatasını görmüş ve ders almıştır.

    şu cins yorum sahiplerine lafım var:

    biri demiş, "malın biri emniyet şeridine atlayabilir veya bir motorcu da çıkabilir."? bi şey demiyorum bu lafa, bunu diyene bi şey denemez zaten.

    diğer konu, lan adam emniyet şeridine çıkarken niye aynaya bakacak? Seyir şeridi mi orası ki arkadan gelen olsun? Arızan olur çekersin, düzeltir gene trafiğin aktığı şeride girer gidersin ya da akamayıp tıkandığı şeride girer beklersin.

    Adam orda "araba yağ ışığını yaktı ben de girdim emniyet şeridine. sonra hemen düzeldi" der, kendini kurtarır; aksi hiçbir şey de iddia edemezsiniz.

    doblolarla özdeşleştirdiğiniz trafik magandalarından hiçbir farkınız yok. kural cahili olunca insan, her b.ku bildiğini sanıyor..

  18. #78

    Üyelik
    30 Aralık 2005
    Şehir
    İstanbul
    -Adam kalp krizi geçirmiyor,kendini emniyete almak için oraya atmıyor.
    -Adamın arabası yanmıyor.
    -Kullandığı araçta elektriksel bir arıza yok, sinyalizasyon sistemi bozuk değil. Aksi halde söylerdi zaten.
    Ya öyle olsaydı ne olurdu? Sen dikkatli olmalısın diyorum.
    Bu söz konusu motosiklet kullanıcısının çevresel farkındalığını,periferal görüşünü umursamayarak ,70+ gibi bir süratte oradan geçmesini haklı çıkarmaz.

    Beyler , motor kullanicilari olarak bizimde emniyet şeridini kullanmamizi gerektiren gercek bir durum olabilir. Belki acil bir durumun içinde bulunabiliriz. Arabadaki sürücünün acil durumu olması ihtimali kadar motorcununda acil durumu olma ihtimali var. Bunu göz önüne alarak yorum yapalım derim.
    Bunun böyle olmadığını, emniyet şeridinden neden, gittiğini özelliklede yukarıda söylediğim şartlarda gittiğini!
    Sende benim kadar iyi biliyorsun değerli dostum.

  19. #79
    Dublebas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2016
    Şehir
    Alaska
    Motosikleti
    Pulsar NS150
    Adamın arabasında hasta olan birisi olsa? Emniyetli bir yere çekmek için emniyet şeridine giriyor olsa? Gene de bayan olmasa dövecek misin?

    Sen hastalansan motorunu emniyet şeridine çeksen, arkadan gelen motorcu sana çarpsa? sonra durup niye sağa çekiyorsun emniyet şeridinde de dese?

  20. #80
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Tamam daa adam hatamın farkımdayım diyor
    sidd bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)