Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Arkadaşımın motoru ile kaza yaptım 6 bin lira masraf

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı Shamy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben arkadasinin yerine olsam para almam senden. Zararin tazminini istemek ameleliktir. Kaldiki zamaninda gsx600f im ile ciddi masrafli kaza yapan arkadasimdan 5 kurus almadim, alirsam disaridaki insandan ne farki kalir arkadasin? Allem etti, kullem etti ne yaptiysa ucreti kabul ettiremedi bana.

    Benim bir prensibim var, cok sevmedigim,gercekten guvenmedigim, gercek dostum olmayan kisiye kesinlikle arac vermem, ailemden bazi kisiler bile dahil olmak uzere bir cok yakinim ve arkadasi mla arac yuzunden aramiz acilmistir. Ben aracimi cok guvenmeden vermem.

    Ha birine dostum, canim dediysem ve aracimi verdiysem,ne olursa olsun alkollude kaza yapsa sorumluluk benimdir. Anahtari veriyorsam tum riskleri goze aliyorum demektir. Guvendigim ve gercekten isteyerek, verdigim kisi gelip evimide yaksa ucret falan talep edemem, edilmez zaten.

    Onun harici arac konusunda cok katiyim. Emin olmadigim kisiye, ölüyorum dahi dese git taksi tut deyip aracimi vermem, şöyle bir bakayim diye koltuguna bile oturtmam hatta.

    Kissadan hisse, benim mantigim ile dostunuz size anahtar vermisse, herseyi goze almis demektir. 5 kurus odemenize gerek yoktur.

    bende bahse konu olaya benzer bir hikaye anlatayım...yorumu sizlere bırakayım...


    galiba 6-7 yıl önceydi..


    Malagutı pasword 250 scooter sahibi bir ağabeyimle Garipçe Köyüne doğru gezi yapıyorduk...


    bende cbf 150...gezinin bir yerinde ben işaret ettim abi sağ açek motorları değişelim dedim..motorları değişelim dedim...


    ben skıtura geçtim ve uzamaya başladım...4-5 dakika sonra geri döndüğümde yol arkaaşımın bana neden yetişemediğini merak edip yanaştığımda benim motor öksürmeye saçmalamaya başladığını farkedince argadaş o da sağa çekmiş..artık ne olduysa nasıl bir devir aralığında kullandıysa motor 2.viteste bile gitmedi..güç kaybı vesaire piston silindir sekman atıması gerekti..bu arada ben eve 1. viteste eve döndüm...motoru yanlış devirde kullanınca böyle bir sıkıntı olmuş herhalde..


    neyse ben ertesi gün motoru servise götürdüm piston silindir sekman atıldı 350-400 lira masraf oldu...ben masrafımı o abiden istemedim..öncelikli aklıma gelmedi...aynı sen gibi...olur böyle şeyler dedim..ama beni 1 hafta aramadı...bende bunun üzerine kendisini aradım abi ne araıyon ne soruyon falan dedim ve insan nezaketen bi arar dedim..kendisinden beklemediğim bir sessizlikti bu...ve bu durum beni rahatsız etti bu sefer abi dedim motoru sormadığın gibi ne oldu ne bitti diye de sormuyon bak ben maaşlı biryim en azından yarısını karşılasaydın dedim..en azından yapabileceğim birşeyle rolurmu deseydin vesaire bir sitem ettim...


    yani aslında motoru emanet ettiğiniz biri o motordan her daim sorumlu olur...her anlamda..kaza yaparsa hasarında..trafik cezası yerse cezasında..vesaire herşeyden..emanet mal çünkü..bilirsiniz bizim toplum kültürümüz adetlerimiz tavrımız bu şekildedir...ha zenginsindir bu tarz şeyleri sorun etmeyecek kadar paran vardır veya paralı baban vardır bunlar önemsizdir ama alt gelir seviyesindeki (örneğin ben) kişiler için üçü beş aranır istemsiz bir şekilde...

    aramayanada helal olsun derim ne diyim...yaşama bakış açıları herkesin farklı..ama ben farklı düşünüyorsam da beni kimse yermesin..çünkü etimiz budumuz belli...
    harung bunu beğendi.
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Shamy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aramizdaki fark böyle durumlarda ortaya cikiyor zaten, yanlis anlamayin, sizinle benim degil, dunyanin super gucu ile ulkemizin demek istedim. Bana gore arkadasimin zararini odememesi okuzluk degildir. Almayacagimi zaten bilir,adet yerini bulsun diye sormasinada gerek yoktur.

    Amerika, ve Avrupa nin bazi ulkeleri gibi yerler teknoloji, sanayi, buyuk butce, askeri guc,.. dunyada sozu gecen ulkeler olabilir. Kanunlar duzenli isliyor olabilir. Ancak buralarda malesef yurdumda olan insaniyetlik yoktur. Hep daha ileriye gitmek icin, insani duygulardan soyutlanmis, robot gibi calisan, Kapitalist duzenin kolesi olmus, komsusuna bir bardak sutu bile parayla veren, insanlar vardir. Bu sistemlerde paraniz yok ise bir hicsiniz, birakin disadakileri, ana baba, akrabaniz evladiniz bile yuzunuze bakmaz, zaten pek akrabalik iliskiside olmaz. Amerikada calisip vatandasi olan cicukken beraber buyudugumuz, yillar sonra gorustugum, kuzenime bir saat bile katlanamayinca, durumun vehametini daha iyi anladim. Yine turistlik gezimde tamamen tarafsiz yaptigim gozlemler bunu destekledi.

    Sizde suc bulmuyorum, sistemin carklari icinde ezilip gitmissiniz. Bu yuzden aracinizi yaptirmaya yanasmayan arkadasiniz okuz olur. Zaten yaptirayamacak durumda olup arac verdiginiz arkadasinizda yoktur. Neyse konular uzar gider.

    Benim insanim memleketim candir, kanun kural olmasada insanlar merhametli ve insaniyetlidir. Bes kurusunuz olmasa bile hatta bu ulkenin vatandasi olmasaniz bile hastanede tedavi olabilirsiniz. Sokakta dayak yeseniz ayirirlar.. Bunlar bile yeter insana, insaniyetlik olmadan dunyanin en buyugu olsaniz ne yazar..
    Meseleyi bambaska boyuta cekmissiniz. Bir yasinda superduke'u verip mahvetmesini problem yapmayacagim arkadaslarim var, ama sayisi otuz tane degil. Onlar disinda isteyen arkadaslara da veririm tabii ki, ama mahvettiginde yan cizmeyecek karakterde olanlara. Arkadas var, arkadas var.

    Ama sahsen zararini karsilayamayacagim emaneti almamaya calisirim. Arkadasin Lamborghini'si var, bir kere istemis degilim. Basina bir sey gelse, ki gelmesi muhtemel, ne olacak sonra? Hadi o problem yapmadi "bosver" dedi, ama ben problem yaparim. Kucuk bir servet. Sadece adamin degil, esinin, colugunun, cocugunun hakki var resmen. Evet, mutlaka zevklidir, de deger mi Allah askina? Ha, kotu bir hastalik olur, caresizlik olur, yardim ihtiyaci olur o baska.

    Benim bakis acim boyle, dogru veya yanlis.


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)