Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

R25 başıma gelenler napayım? satayımmı yakayımmı?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    DiabloBoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Kasım 2016
    Şehir
    İSTANBUL-KARTAL
    Motosikleti
    YZF-R25!
    Alıntı Muhammett adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Madem zor kazanıyorsun neden yağı kendin değiştirip garantini riske atıyorsunki? Servis garanti dışı dese hakkı.. İyi yine garantiden yaptırabilmissin sen yağ parasına şükret. Geçmiş olsun..
    İKİ TEKER RUHUNU 4 TEKER BEDENİNİ TAŞIR...

    YZF R25!


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Çok geçmiş olsun kardeşim. Yaşadıkların gerçekten çok can sıkıcı sorunlar. Bu kadar sorun yaşadıktan sonra o motorla mutlu olman da zor tabi. Senin yerinde olsam motoru herşeyiyle anlatır, zararına da olsa satar ve bütçeme uygun bir motor bakardım.

    Diğer arkadaşlara da katılıyorum. 2. elde R25 alırken çok dikkat etmek lazım. R25 sahiplerinin çoğu genelde motorlarını zorlamayı seven kişiler.

    Yağ pompası sorunu ise forumda çok konuşuldu. Benim motorumda yamaha tarafından çağrıldı ve hiçbir sorunum olmamasına rağmen garanti kapsamında yağ pompası ve birkaç parça ücretsiz değişti. Motorumu satarken bu durumu da alan arkadaşa belirtmiştim.

    Bende R25 kullandım ve cc yükseltmek için sattım. Motoruma gözüm gibi bakmıştım, motoru ısıtmadan hiç binmedim, tek teker denemedim, redline'a hiç sokmadım. Rodaj bitimi sadece 1 kez maksimum hız denedim otobanda ve 180 gördüm. Oda 10-15sn sürdü, dedim yeter, motorun rodajını demek ki güzel yapmışım... :D

    Fakat sattığım arkadaş geçenlerde bana msj attı "abi sen motora hakkaten çok iyi bakmışın bol bol gazlıyom tık demedi, geçen 193 gördüm otobanda, alet akıyo valla..." diye. Bir kez daha anladım R25lerin canı neden çabuk bitiyor. 250cc motor için 190 km hız gerçekten çok yüksek, 250cc nin doğasına ters. (yanlış anlaşılma olmasın sen böyle yapmışındır demiyorum, sadece genel kullanıcı profilinden bahsediyorum)


    "Şu anda yine R25 alacak olsan, 2. el alır mısın?" diye sorsan, "Sahibini tanımıyorsam ve motorun nasıl kullandığını bilmiyorsam almam" derdim...

    .

  3. #43
    IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Kasım 2014
    Şehir
    şarköy
    Motosikleti
    Xmax
    bende 2. aldım çok şükür bi sorun olmadı sadece motor pis olduğu için çamurluktaki çiziği gözden kaçırdık bi ordan girdi bize

    onun dışında çok şükür ciğeri sağlammış Allah ım sen güçten düşürme

  4. #44
    aera34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    HONDA CBR 600 F4
    Kardeşim ilk önce geçmiş olsun evet mal ayıplı belli ama fevri davranma çünkü öfkeyle kalkan zararla oturur demiş atalar sakin ol motorunu da üzme satmada gerek yok böyle şeyler için senin yapacağın tek şey o servis bi halt bilmiyor gibi servis değiş tir bence

  5. #45
    keremkrmn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    05 Ninja 636 - 15 Xmax
    Alıntı Salurbey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki benim gibi kullanan sorun yaşamayan birçok motor sahibi var , bu bize haksızlık olmuyor mu ? negatif geri dönüşler paylaşılsin fakat pozitif geri dönüşler tecrübeler paylaşılmasin mi ? Sizin yaşadığınız sorunlar motoru cok kötü yapıyorsa benim yaşadıklarım cok iyi mi yapmalı? Yamaha nin marka değeri ortada yıllardır kendini ispatlamis. Olaylarin sadece bir tarafıni yansitmak konuşmak bence taraflı olur. Her zaman yazdim forumda motoru çok seviyorum ( uretim hatasi disinda ki onuds garantiden degstirdiler ve geri çağırdilar ) hicbir sorun yaşamadım. Benimle ayni zamanda cok yakin arkadaşım ve 3 kisi yamaha mt 25 ve r25 aldık hiçbiri sorun yaşamadık. Ben arkadaşımızin yazisina cvbimi yazdim. bu cvbin sadece size ve sizin gibi olaya yaklaşan herkesedir. ( buda benim canım motorum 1 gun uzmedi beni )

    http://i.hizliresim.com/B8p07g.jpg
    Konu ile alakasız olacak ama Salurbey kardeş geçenlerde brandanın altında ne olduğunu çok merak ettik arkadaşımla ve önden motora hiç zarar gelmicek şekilde azcık açıp baktık senin motora maşallah çok temiz gözüküyordu. Gerçi motorun karşısında duran gri 1 kasa bmw de her zaman temiz ama motor candır Garajın sonundaki zaman zaman duran siyah john cooper la kırmızı corsa da bizim at arabaları
    Salurbey bunu beğendi.
    ¡Por la sonrisa de mis padres que vale un millón!

  6. #46
    Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2016
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Alıntı keremkrmn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konu ile alakasız olacak ama Salurbey kardeş geçenlerde brandanın altında ne olduğunu çok merak ettik arkadaşımla ve önden motora hiç zarar gelmicek şekilde azcık açıp baktık senin motora maşallah çok temiz gözüküyordu. Gerçi motorun karşısında duran gri 1 kasa bmw de her zaman temiz ama motor candır Garajın sonundaki zaman zaman duran siyah john cooper la kırmızı corsa da bizim at arabaları
    eyw, dünya çok küçük komşu mu ciktik ) .( bizde o miniye bakmistik guzel araba kirmizi siyah )Karşılaştık sanırım asansöre girerken. Çok kısa konuştuk belki yaniliyorumdur ? Özelden devam ederiz,konuyu açan arkadaşlarin mevzusu bulanmasin
    keremkrmn bunu beğendi.

  7. #47
    arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2014
    Şehir
    Çankırı
    Alıntı DiabloBoy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    5 Ay önce 2200km de r25 aldım. Alırkende Yamaha yetkili servisinde expertiz yapıldı bi sorun yok denildi, Aldık.

    Satan arkadaş sattıktan sonra 3-4 saatini ayırıp motoru gösterdi öğretti, oturudğumuz yer yakın ertesi gün gene geldi yardım etti.


    herşey güzel eğlenceli İlk motorumuzu almışız,Kredi çekmeden 3 senelik birikimimizi yatırmışız, kask ekipman vs Tam moda girmişiz. 1 hafta oldu daha yeni yeni alıştım motosiklete, TAK! 3.vitesten 4 e atarken motosiklet geçmiyor. Vites pegi adeta yapışıyor öylece duruyor.

    1-2-3 sıkıntı yok. Yamaha da yağ değişti, Takara tukara şukara makara dercesnize 4 e geçiş oldu. Düzelir dediler Tamam dedik.

    Çok biliyoruz anlıyoruz ya sokuveriyorlar işte böyle geçer diyorlar sanki pazardan tshirt alıyoruz yıkanınca olacak üstümüze mecbur tamam diyoruz.

    ertesi gün biraz daha zorluyorum problem yine aynı. (HA YAĞI BEN DEĞİŞTİRDİM YANİ YAĞ PARASININ BANA GİRDİĞİNİ BELİRTEYİM)

    Çekiliyor yamaha YETKİLİ servisine. vay anam öyleydi vay babam böyleydi. Yok dışarda siz ekstra yağ mı değiştirdiğiniz yamaha ben ilgilenmem

    arkadaş dedi kısacası, Bak senelerin birikimine mi yan, içindeki bütün şevkin gitmesine mi yan...

    Kimse abartma demesin. Ben hem okudum, hemde Kuryelik yaptım. Elalemin AMAAAOOO OTTTUZ DAKKAYI GEÇTİİ BENİİ İLGİLENDİRMEZ triplerini çektim.

    Yememden kıstım da biriktirdim. Bana koyar.


    İş davaya gidecekti ardından Yamaha türkiye ile epey telefon trafiği yaşadım.

    Sıfır şanzuman takıldı, Bu süreler içindeki 2-3 kez yağ değişimi KOMPLE bana girdi. Hadi dedik vardır bir keramet Sıfır şanzumanlı motorumuz oldu.

    Servisten Çıkarırken birde yıkamışlar her tarafı yağ olduğu için, 25 lirada yıkama ücreti aldılar. Kavga cıktı işte burda. Ben yıkayın demedim ama yağ olmuş heryer tabiki yıkıcaksınız.

    Herneyse aldık ilk gün nasılsa gözümüzden düştü. Veryansın tepe gaz da bastım. sürekli 0-100 de denedim. Daha motora alışamadık ama gözümüzden düştü.

    2. günün akşamında motor çok garip sesler cıkarmaya başladı giderken, çekiş git gide git gide git gide git gide düştü de düştü, Arıza yaktı.

    Söve söve yetkili servise o şekilde gittim. kapatmışlar öylece oraya bıraktım motoru o sinirle. Eve döndüm içim içimi yedi çalınır korkusu döndüm Motorun başına İterek yakındaki otoparklı bir otelde kaldım. 79 lirada bak burda girdi.

    sabahına koyulan teşhis Yağ pompası patlamış. HARİKA, BRAVO BRAVO BRAVO!

    http://www.ozgunresimler.com/data/me...1/k0603216.jpg


    Garantiden değiştirdiler Lan yine yağ parası istediler ahahaha

    evet Motor faal çalışır halde evimin önünde 2 ay durdu. Şimdi ben bu motoru yakayımmı,satayımmı, bırak binmeyi yüzünü göresim gelmiyor.

    Mal ayıplı mal. net açık.

    benim yaşadığım psikolejik sıkıntıları yazmıyorum, servisin olurmu len öyle şey demelerini yazmıyorum, stresimi siz düşünün.

    Sizin görüşleriniz nedir.

    Mt de uzun zamandır okurum. İçime dert oldu ve üye olup aranıza katıldım bu sebeple.

    Herkese iyi forumlar ne diyeyim.
    Hocam motoru yıkamacıya götürüyorsun güzelce yıkanıyor, zinciri temizlenip yağlanıyor, Shell veya opet'ten benzini koyup fıtı fıtı keyifle biniyorsun.

    Evet yaşadıkların can sıkıcı, insanı motordan da soğutur. Ama...

    Motor mikrobu vucuda girince kolay kolay çıkmaz.

    O yüzden dediğim gibi motorunu temizlet güzel güzel bin. Hatta bir çift kaliteli lastik taktır, öne ve arkaya kaliteli EBC marka balata taktır sonra doooğru viraj antremanına

  8. #48
    Gökhan_Aygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / İstanbul
    Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    2015 modelse o yıl üretiminde çok ayıplı R 25 var. 2015 değilse bir şey diyemiyorum.

  9. #49

    Üyelik
    07 Nisan 2013
    Şehir
    Kırklareli Babaeski
    Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    geçmiş olsun herkes 250 cc den yüksek güç elde edildiği için oluyor bunlar demiş eski aprilia 2 t 125 cc 30 küsür hp 190 görüyor aprilia 250 c 2 t 240 260 görüyor bunlarda 250 cc eski teknoloji yüksek güçlü aletler youtubeda videoalarını izliyorum şuanki 600 cc lere kafa tutmaya çalışıyor

  10. #50
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Bence ortada bir problem yok.
    Biraz şanssızlık ve bir parça da dikkatsizlik var. Neden? 2 madde de özetleyelim.


    1-) İkinci el motosiklet alıyorsunuz, ve bu motosiklet bir çok insan için başlangıç modeli.(Debriyaj balatası yanmış,fren balataları bitmiş,rulmanları dağılmış,şanzımanı dağılmış olma olasılığı epey yüksek ihtimal. (Expertiz yapıldığında şanzıman açılmadığı için bunu göremezsiniz) Şanssızlık!..

    2- Şirkette 1 arkadaşımda R25 bir diğer arkadaşımda da Mt25 var. Her iki motosikletin de yağ pompasında herhangi bir problem çıkmamış olmasına rağmen,Yamaha'dan randevu alıp, garanti kapsamında yağ pompalarını değiştirdiler. (Yamaha bu motorlari geri çağırarak, biz bu pompada hata yapmışız, gelin değiştirelim şeklinde çağrı yaptı) Bu da sizin dikkatsizliğinizden kaynaklanmış.


    Ayrıca konuyu Japon - Çin kıyaslamasına getirmek de son derece cahilce yaklaşımlardır. Dünyanın en iyi makinesi de hatalı üretilebilir, arıza yapabilir, teknik sorunlar yaşayabilir. Bunları konuşan ve yorumlayanlar ortalık karıştırmaktan daha ileri gidemezler. Hiç kimse motosiklet hayatını çin malı bir motosiklet ile sürdürmek istemez.

    Konu sahibine dipnot;

    Asla motosikletinden soğuma. Unutma bu motosikletler fabrika da birbirinden bağımsız yüzlerce parça iken birleştirilip toplanıyor, yani hatalı parçaların değiştirildikten sonra, motosikletinin diğerlerinden hiç bir farkı yok. İş ki bu sorunlar sana bir kaza bela yaşatmadıysa, bak yoluna, hevesini kaçırma.

    Selametle.
    Fatih bunu beğendi.

  11. #51

    Üyelik
    17 Nisan 2012
    o verdiğin paralarının sende faturası fişi falan vardır ilk bir konuşma yap benden bu parayı bu parayı aldınız derken ses kaydı al sonra en sonunda dava açıcağını söyle paranı geri iste, ceza davasından sonra tazminat davası ile çıkarırım bu parayı ben de, bir avukatla görüştüm size bunu söylemek için geldim de muhtemelen parayı vermiceklerdir dava aç

  12. #52
    ayetlervaray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Superlight 200
    haaayda kaç kere dedik japon malı almayın diye 2.el çin malı al sıfır japondan iyidir

  13. #53
    MuratYILDIRM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2016
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    Calibre250RR
    Hocam seni bildiğin hor kullanmışler :D
    Motorsiklet ne kadar hızlı olursa olsun, yüreğin kadar ileri gidebilirsin.
    En kısa zamanda kesip biçip Super Moto ile buralardayım.

  14. #54

    Üyelik
    22 Şubat 2015
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Suzuki Gw250
    Kardeş çok geçmiş olsun, keşke r25 değilde abs li ve komple taş gibi rc250 390 birisinı alsaydın.

  15. #55
    sahil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2007
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    kawasaki er5, yamaha xcity 250
    Oncelikle gecmis olsun yalniz birsey soylemek lazim r25 leri alan arkadaslarin 600 luk racing hevesi olan yanliz bitcesi buna yeten tecrubesiz hevesli arkadaslarin tercihi oldugunu dusunuyorum etrafimdakiler surekli. Dip gaz motoru oldururcesine basiyorlar motorun hakkinin otesine ulasmaya calisiyorlar 2 el r25 almak sikinti doguracagi belli birsey boyle yuksek devirli motor bu kadar sikistirilmaz yoksa bunlar yasanacak

  16. #56
    RedCBR125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Mart 2016
    Şehir
    İZMİR. Karşıyaka.
    Motosikleti
    z-ones180 CBR125 CBR250 CBF150 YZFR125 YZFR25
    Alıntı sahil adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Oncelikle gecmis olsun yalniz birsey soylemek lazim r25 leri alan arkadaslarin 600 luk racing hevesi olan yanliz bitcesi buna yeten tecrubesiz hevesli arkadaslarin tercihi oldugunu dusunuyorum etrafimdakiler surekli. Dip gaz motoru oldururcesine basiyorlar motorun hakkinin otesine ulasmaya calisiyorlar 2 el r25 almak sikinti doguracagi belli birsey boyle yuksek devirli motor bu kadar sikistirilmaz yoksa bunlar yasanacak
    Motoru hiç zorlamayınca da olabiliyor bu alete güven olmuyor. Benim motosikletim bakımlıydı ve bebek gibi kullanılmıştı ne oldu ? Giren bize girdi.

    R25 kumardır açık ve net. Sıfırmış 2.elmiş hiç farketmez. R25 ini zorlayan arkadaşım vardı onda sorun olmadı ben zorlamıyordum elimizde patladı yani kesinlikle zorlamayla alakalı olduğunu düşünmüyorum.

    Yeni serilerde sorun yok dediler, nerdeyse arkadaşıma 2016 model alacaktık ama çevremizde bir sürü 2015-2016 model r25 ler yağ pompasından dolayı patlayınca vazgeçtik. ..Yani tekrarlıyorum R25 KUMARDIR.

  17. #57
    sahil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2007
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    kawasaki er5, yamaha xcity 250
    Arkadasim boyle birsey yok millet cin mali 100 luk cg lerle cup larla ne kmler deviriyor birsey olmuyor 250 cc motordan 30 kusur beygir alipta bizim insanimizin eline verirsen olacagi bu bendede zamaninda hysungun 150 cc lik scoteri vardi 2 kez krank kesti motosiklet garantiden degistiler ama simdi biliyorum ki suc benimdi hep abanmaktan 150 cc scooterla 130 140 gitmeye calisirsan olcagi bunun gibi bir durum bu alin bir 600 luk 1000 lik makinada onla abanin bakalim abanamazsin cunku ilk sikintili durumda patlarsin o yuzden yuksek cc ler daha fazla zorlanmadigindan problrem acmiyor ama 250 cc liklerin abanilabildigi icin cani cikiyor he 1000 motordan 1 i problemli cikar oda seni bulur ayri birsey birde millet temiz bebek gibiydi deyince kozmetigine bakiyor o da ayri bir dava

  18. #58

    Üyelik
    04 Kasım 2015
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 > Pulsar 200 NS
    Yeminle Ben Pulsarımı seviyorum arkadaş. Vur kır parçala dağa bayıra araziye sür tık yok maşallah. Diyelim ki oldu parçası sudan ucuz arkadaş. Kaliteli japon alacaksanız KAwaya Hondaya yanaşın şu illet yamahada uzak durun.

  19. #59
    Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2016
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Alıntı RedCBR125 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motoru hiç zorlamayınca da olabiliyor bu alete güven olmuyor. Benim motosikletim bakımlıydı ve bebek gibi kullanılmıştı ne oldu ? Giren bize girdi.

    R25 kumardır açık ve net. Sıfırmış 2.elmiş hiç farketmez. R25 ini zorlayan arkadaşım vardı onda sorun olmadı ben zorlamıyordum elimizde patladı yani kesinlikle zorlamayla alakalı olduğunu düşünmüyorum.

    Yeni serilerde sorun yok dediler, nerdeyse arkadaşıma 2016 model alacaktık ama çevremizde bir sürü 2015-2016 model r25 ler yağ pompasından dolayı patlayınca vazgeçtik. ..Yani tekrarlıyorum R25 KUMARDIR.
    barbut barbut

  20. #60
    astrofizik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Piaggio beverly 350
    Kesinlikle ikici el alınacak bir motor değil,
    Kullanan kitle genellikle genç ve heyecanlı insanlar,
    Kalın arka lastik,bir adet soba borusu egzos,plakayı da çıkardın mı alın size sert bir motorcu
    190km ler havada uçuşuyor
    190'ı görmeyeni dövüyorlar
    35-40 yaşında r25 kullanan görmedim şu ana kadar,
    R25 sağlıksız fastfood bir menü gibi,
    Ucuz,hızlı,lezzetli ve kesinlikle tatmin edici.
    Hızlı yaşam tarzına uygun,kullan at bir motosiklet,
    250cc için max hız 140km dir,
    170-190km gibi hızlarda gidilen her bir km de motor ömründen 10km düşmektedir.
    Güzel motor ama gerçekten limitlerini zorlamamak gerekli,
    Yamaha kazanacağı paraya bakar,taktik kesinlikle işe yaradı, bu motor çıktığında parası ile alamıyordunuz,
    6 ay sonrasına sıra vardı ,alanlar kullanıp üzerine kar ekleyip satıyorlardı,ee oda haklı plaka masrafı yok,motora benzin
    koymuş,rodajını yapmış,bakıma götürmüş bide cebindenmi ödeyecek tüm bunları ayıptır
    Bence çok sert kullanılmaz ve hatalı parçalarda değişirse sorun yaratmaz
    Tabi sıfır km alma şartı ile
    Kesinlikle ikici el almayın.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)