Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hırsızlığa Karşı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    kursaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R125-Mt-09-CBR650R
    Hepinize merhabalar, arkadaşlar her gün bir arkadaşımızın eşimizin dostumuzun motoru çalınmaya başladı bu hep böyleydi fakat son zamanlarda olaylar iyice çoğaldı ve gördüğüm duydugum kadarıyla da polisin bir şey yapmadığını düşünüyorum.
    Bi ara bir organizasyon düzenleyip bunun hakkında bir yerlere başvurup bir şeyler mi yapsak diyorum belki 3 aşağı 5 yukarı biraz azalır şu olaylar.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    aslında motor çalınma nedenlerine bakdınmı bunu minumuma indirmekde bizim elimizde..

    motoru çalan neden çalıyor benim yıllardır gördüğüm çevremde yaşadığım kadarı ile iki tip hırsız var..

    biri gezmek zevk için çalan bunlar genelde gezip gezip canını çıkartıp şanslıysan vurmadan kırmadan hevesini aldınmı bir arsaya atan tipler..

    ikincisi bu işi ticari para için yapanlarki bunların eline düşdüyse motoru bulmak zor iş çünkü bu insanlar direk parçalıyor yada birilerine satıp onlar hallediyor motoru..

    ikincisinin çözümüde aslında yazının kendi içinde saklı.. o tip hırsızlar pazarda çok talep gören parçası çok aranan çok satan çok tutan motorların özellikle peşine düşerler para ondadır çünkü.. özellikle o tip motorları ararlar zaten..

    o insanların karşısına üstünde anahtarı olan ama pazarda fazla satmayan tutmayan çok parçası aranmayan kısaca parçacının bile almam ben bunu ne işime yarar satamam diyiceği tarzda motoru koyun çalmaz bile tenezzül etmez..

    ilkinin çözümü ise yok dünyanın en kaliteli zincirini disk kilidini vur hırsıza kilit dayanmaz ... bazıları kilitle bile uğraşmıyor jantı kesiyor tekeri parçalıyor alıyor götürüyor bir şekilde.. yapılabilicek en iyi çözüm sokağa bırakmamak .. kapalı yada açıkda olsa paralı bekçinin olduğu garajlara koymak ve özellikle ordaki görevlileri benden başkası benim ismimi vermesede kesinlikle yaklaştırmıycaksın motora demek..

    arkadaşın başına geldi aylık aboneliği var açık otoparkda iki kişi gelip arkadaşın isminide öğrenmiş hatta telefonunu ev adresini abisinin adını işine kadar öğrenmiş ordaki görevli şüphelenince durun ben bir sedatı alıyım ondan teyit alıyım deyince koşa koşa kaçmışlar..

  3. #3
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Dediğiniz gibi yapmak lazım aslında ama hepimizin durumu el vermeyebilir.Şöyleki 1.si maddi durumu el vermeyen 2.si etrafında yakınında öyle bir yer olmayan.Kapalı mekanda herkeste olmuyor

  4. #4

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    benim motorlarda öyle apartmanın açık otoparkının duvar dibinde duruyor duvara zincir kilitle bağlıyorum ..

    ben sadece olabilicekleri yazdım.. sokağa koymak başlı başına sıkıntı.. sokağa koyuyorsan alarmı disk kilit motora alarm sağlam bir yere bağlamak birde gidonu kitlemek bu dörtlü güvenlik bir nebze caydırır hırsızı .. oda bir nebze..

    o kadar çok alarmında kötü yanı şu yanından kedi geçse gürültülü bir araç geçse üstüne kedi çıksa öter .. bu seferde etrafda oturanlar rahatsız olabilir..

    tabii kafayı takmamışsa takmışsa döner döner dener.. bizim arkadaşın cbr600rr a öyle dadanmışdı bir tanesi 7-8 defa götürmeye çalıştı..

  5. #5
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Bu durum amerikayla rusyanın arasındaki soğuk savaşa benziyor güvenlik için ne geliştirirlerse art niyetli insanlar karşıt birşey geliştiriyor yanikısmen sen alarmlı kilit takıyorsun adam sakız yapıştırıyor vs vs binlerce örnek verilebilir ama uzun uzun yazmaya gerek yok yani bir kısır döngüdür almış başını gidiyor

  6. #6
    R3d - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2016
    Verıyorsunuz kapalı garaja 50-150 lıra aylık para, ne dert kalıyor ne tasa. Duzenlı uykular, gece rahat rahat motosıkletı dusunmeden fılm ızlemeler patlamıs mısır ve kola eslıgınde, romantık yemekler..

    Paranızla rezılde olmuyorsunuz, ıstedıgınız kadar kılıtle zıncırleyın, ıstersenız dısk kılıdıyle butun dıskı donatın, alarm takın, gps takın. En ıyı zıncırı keser buyuk bır makas. Kolları yeterlı uzunlukta, agzı yeterlı keskınlıkte olsun yeterkı. Kamyona yukler goturur, sız uyanıncaya kadar parcalayıp satmıs bıle olabılır musterısı hazırsa.

    Dısarıdaykende mumkun oldugunca garaja koyun. Bınlerce lıralık motosıklet ıcın verdıgınız 5-10 lıra pekte koymamalı. E tabı ayda 100 lıra kapalı garaja verdıgınızı varsayalım, aydada 10 gun dısarda otoparka bıraktınız. Ortalama 10 lıradan 100 lırada oyle verıyorsunuz bır ayda. Ayda 200den yılda 2400 lıra para.

    Kasko yaptırıp, gecelerı veya gunduz nıspeten guvenlı yerlere bırakırsanız daha karlı cıkarsınız. Baska turlu alternatıfı yok.

    Dukkan tutsanız patlatırlar, apartmana soksanız calarlar, kılıtlesenız keserler, ıkı tekerıde sız olmadan donmeyecek hale getırsenız kamyonla gotururler.

    Isım geregı cok hırsızlık vakası gordum, adamlar duvarda oyle bır delık acmıs kı kocaman, karotla kessen o duvarı o kadar puruzsuz olmaz. Ne yontemler var.

  7. #7
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Bu güvenlik kameralarından hiçmi birşey çıkmıyor yani evin önünde var diyelim adamlar geldi kamyonla plaka yok yüzler kapalı evin önündeki gördü gittiği güzergahı gittiği güzergah üzerindeki diğer kameralara bakılamaz mı olduğu yere kadar

  8. #8
    ufukt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2016
    Şehir
    Hadımköy
    Kalıcı çözümler...


    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:22 ----------

    Adamların hırsızı bile iş üstündeyken kask takıyor
    _kaan_ bunu beğendi.

  9. #9
    selsa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Vstrom 800DE

  10. #10

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    burda her şey şans .. şirkette çalışan bir abimiz var gel git işleri çay kahve getirir çokda severiz.. oğlu bir tane çin malı scooter almış 200-300 tl ye hatta markasını söyledi ömrüm boyu duymamışım jenkui mi neydi neyse ... çocuk kilitsiz falan sokağa bırakıyor evinin önünde.. motoru çalıyorlar..

    ilk abimiz söylediğinde sen motrcusun çevren vardır belki bir haber çıkar dedi . tamam abi motorun resmini yollasın dedim whats aap den bir resim geldi Yemin Ediyorum Hırsız olsam çalmayı bırak garibime yardım olsun derim üstüne 20 tl koyar giderim.. mondialin çok eski scooterlarına benziyen bir scooter farları bitmiş artık kararmış.. sele yırtık içinde içindeki sunta görünüyor grenajlar kırık içinde..
    Motor Zaten Allaha Emanet Duruyor...

    Yahu dedim hangi beyin özürlü bu motoru çalar.. dedim semtteki küçük çocuklara danışın büyük ihtimal o çevrede birileri yada tinerci balici kafası güzelken almış olabilir dedim.. neyse motoru gezip gezip atmışlar bir köşeye 1.5 ay sonra bulundu..

    yani hangi motorun çalınıcağınıda bilemessiniz..

    ama genel olarak prof hırsız gezmelikde olsa hava atamıycağı gaz açamıycağı motora pek yanaşmaz.. ticari bu işi yapanlarda motorun çok tutan parçası çok aranan haliylede çok satan bir motor değilse tenezzül etmez o olaya ticari bakar çünkü..

    Arkadaşımda ikinci motor jinlun 250-5 var ilk motoru srad .. jinlun ile hanımıyla gezme amaçlı kullanıyor çoğu vakit aile gezisi gibi.. srad kapalı garajda ama jinlun apartmanın önünde demire zincirli 10 yıldır orda durur bir Allahın kulu şimdiye kadar tennezül edipde çalmaya yeltenmedi.. Arkadaşda esprisini yapıyor çalıp ne yapıcak ilk virajı dönse iki vidası düşer ) kısaca bu işlerde biraz şans birazda motorun tarzıda öncelikli..

  11. #11
    R3d - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2016
    Alıntı whitedeamon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu güvenlik kameralarından hiçmi birşey çıkmıyor yani evin önünde var diyelim adamlar geldi kamyonla plaka yok yüzler kapalı evin önündeki gördü gittiği güzergahı gittiği güzergah üzerindeki diğer kameralara bakılamaz mı olduğu yere kadar
    Senın kullanacagın kamera hıc bır ıse yaramıyor. Sadece suna yarıyor kamyon plakasız yuzler kapalı bıle olsa, cevrede kameralar varsa motoru goturduklerı kamyonu goruntulerden secebılıyorlarsa takıp edıyorlar gıttıgı yere kadar, oldu oldu, olmadı zaten bulunmuyor. Ha gece kaldırdılar motoru sabaha kadar parcaladılar polıs goruntulerı alacak bulacakta ohoo motoru parcalayıp satmıs olurlar bıle. Polıs alacak on kapıdan arkadan salacak. Hırsızlıgın cezası mı var. Hırsızlıgı onleyebılecek tek sey vıcdan. Gerısı hıkaye. Insanda vıcdandan yoksun olduguna gore ıyı saklayın motorlarınızı. Sosyal medyada pek paylasmamaya calısın.

    Hırsız gıbı dusunun, motorla fotograf atıyosunuz ınternete, kafe gozukuyor goruntuden yer bellı oluyor bılene. Ee, sosyal medya hesaplarında konumda paylasıyoruz, bız paylasmasak gelen mısafır paylasıyor. Sımdı motor bellı, gıdıp gordugun yer bellı, evın bellı. Hırsıza davet cıkarıyorsun. Cok mu paranoyagım bılmıyorum ama, dusunmek lazım

  12. #12
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Hırsızlığa karşı yapılabilecekleri sıralayayım:

    1. imkan varsa motor mutlaka kapalı bir yerde muhafaza edilmeli, kapalı yerde dahi zincirle bir yere sabitlenmeli.

    2. kapalı garaj imkanı olmayıp sokağa bırakıyorsanız da o zaman kuytu yerler seçilmemeli, motor en kalitelisinden en az 1 zincir ve 1 de alarmlı disk kilidiyle kilitlenip üzerine branda örtülmeli. (kesin çözüm olmasa bile hırsızın işini çok zorlaştıracağından hedef saptırmış olursunuz.)

    3. maddi imkan varsa mutlaka kasko yaptırılmalı.

    Benim aklıma gelen yöntemler bunlar.

  13. #13
    keremkrmn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    05 Ninja 636 - 15 Xmax
    Alıntı SuleymanE adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hırsızlığa karşı yapılabilecekleri sıralayayım:

    1. imkan varsa motor mutlaka kapalı bir yerde muhafaza edilmeli, kapalı yerde dahi zincirle bir yere sabitlenmeli.

    2. kapalı garaj imkanı olmayıp sokağa bırakıyorsanız da o zaman kuytu yerler seçilmemeli, motor en kalitelisinden en az 1 zincir ve 1 de alarmlı disk kilidiyle kilitlenip üzerine branda örtülmeli. (kesin çözüm olmasa bile hırsızın işini çok zorlaştıracağından hedef saptırmış olursunuz.)

    3. maddi imkan varsa mutlaka kasko yaptırılmalı.

    Benim aklıma gelen yöntemler bunlar.
    Oraya kesinlikle hareket sensörlü alarm da eklemeliyiz. Alarmlı disk kilidi fiyatlarına alarmlar mevcut..
    ¡Por la sonrisa de mis padres que vale un millón!


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)