Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Başımdan Geçen Bir Olayı Anlatacağım Gelin Sohbet Edelim

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Crenox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2015
    Şehir
    Istanbul&Kıbrıs
    Motosikleti
    RX3i Evo
    Merhaba arkadaşlar geçen konumda belirtmiştim artık kıbrısta bir motorcu kardeşinizim, olay yaklaşık 1 sene önce İstanbul'da Balmumcu- Zincirlikuyu arasında yaşanmıştı. Yorum yapın sohbet edelim;

    +Arkamda kız arkadaşımla okul çıkışı Beşiktaş'tan Levent'e gidiyorduk, hiç bir sorun yok apaçilik yapmam hız merakım yok yol da boştu trafik yoktu. İstanbul'da olanlar bilir Atv binasının önünde bir alt yol var oraya indim sağ şeritten normal bir hızla ilerlerken bir kaç santim yanımızdan iki şeridi tam ortalamış tahmini 120km/h ile giden eski model 'yeşil plakalı' bir Mercedes geçti.
    Şahsen bu tip insanların yaptığı bu ve benzeri hareketleri ben hakaret olarak gören birisiyim, ne benim canım o arabadakinden ne de onun canı benimkinden değersiz. Alt yoldan çıktık Zincirlikuyu Metrobüs'ün olduğu bölgede trafik vardı az ileride durdu gittim camı yarım açıktı yanaştım ve agresif bir dil kullanmadan "Neden sıfır geçiyorsun birader yaptığın ayıp" dedim, arabadaki arkadaş esmer birisiydi iki saniye durakladı ve sert bir ses tonuyla arapça bir şeyler söyleyip "yallah yallah" diyip camını kapatıp önündeki bir kaç metrelik boşluğa ilerledi.
    Araç konsolosluk arabasıydı ve başımı belaya sokmamak için sakin kalmaya çalıştım ama sinirlenmiştim, tekrar aracın yanına gidip az önce söylediğimi ingilizce söylemek istedim fakat tam aracın yanına geldiğim sırada önüme kırdı, amacı hem yanına gelmemi engellemekti hem motoru düşürmek. O motorun üstünde tek değildim ve olaya sırf benim yüzümden karışmış olan arkamdaki o kızı görmezden gelince gözüm döndü, arabayı yumruklayarak "aşşa in lan şerefsiz" diye bağırdım ama adam Türkçe bilmiyordu keşke İngilizce bağırsaydım "get out lan" diye
    Bir o tarafına geçmeye çalıştım bir bu tarafına ama herif aracı dansöz gibi bir oraya bir buraya kırıyordu, diğer arabalara çarpma pahasına. Trafikten yararlanıp tam yanına girebildim yine cama vurarak bir şeyler söyledim o sırada herif telaşla birisini arıyordu. Arabadan inmeyecekti ve ben de konsolosluk arabasının camını indiremeyecektim, onu aşağılayıcı bir şeyler söyleyip uzamak istedim, ben sol şeritteyim o orta şeritte, tam onun aracını geçtiğim sırada arabasını sol şeride kırdı üstümüze sürmeye başladı, trafiğin durduğu yerde durmak zorunda kaldım eğer çarparsa diye savrulmayacak bir pozisyonda bekledim plakaya bir 5cm kala durdurdu aracı. İnip "bu sefer biptim belanı" dercesine şoför koltuğuna yöneldim ama artık 5 dakika civarı süren bu aksiyonu gören etraftaki araçlar da bizimle arada mesafe bıraktığı için herif sağ şeritteki boşluğa dönüp gitti, ben de kovalamadım yoluma gittim arkamdaki kızın artık perişan olması sebebiyle.

    Arada bir aklıma gelir keşke kaskı elime alıp camına indirseydim derim. Kameramın da şarjı yoktu ve o olaydan sonra düzenli şarj ederim kameramı. Aklıma takılan şu eğer o adamla fiziksel temasa geçseydim adamın torpidoda tabancası varmıydı çıkarıp vururmuydu, çünkü bir çok kişi seni vurup konsolosluğuna gitse tutuklayamıyorlar dedi. Genç yaşımda iyi tecrübeler edindiğim olaylardandır.

    Forumdaki konuların sürekli tekrar etmesinden muzdarip birisi olarak değişik bir konu açmak istedim siz de konuşun az sohbet olsun


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Özet : Kızlaaar canınızı seviyosanız, bu tipten uzak durun asla motoruna binmeyin.

  3. #3
    Crenox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2015
    Şehir
    Istanbul&Kıbrıs
    Motosikleti
    RX3i Evo
    Alıntı Carbondioxid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Özet : Kızlaaar , bu tipten uzak durun asla motoruna binmeyin.
    Tamam da ne yaptım :(

  4. #4

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Alıntı Crenox adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tamam da ne yaptım :(
    Azsoora hayat tecrübesi dha fazla olan , üyeler detaylıca kalaylayıp anlatırlar.

  5. #5
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    çok birikmişin

  6. #6
    Mitoqondri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2014
    Şehir
    Samsun
    Okumadım. Özet yapan olursa sevinirim.

  7. #7

    Üyelik
    28 Temmuz 2016
    Şehir
    afyonkarahisar
    Motosikleti
    CRF 1000L Africa Twin
    Bugün başka bir konuya yazdığım cevabı aynen buraya kopyalamak isterim :

    Merhaba,

    Bu konuda ben de birkaç şey söylemek isterim. Ben de yaşlı, çok görmüş geçirmiş birisi değilim ama iki çocuğum var ve tüm hayatımı buna göre şekillendiriyorum. Benden daha genç arkadaşlara bir tavsiye vermek isterim.

    Trafikte veya başka bir yerde kavgaya karışmayın arkadaşlar. Kendinizi düşünmüyorsanız geride kalanları düşünün demeyeceğim önce kendinizi düşünün, sonra geride kalanları düşünün. Siz istediğinizi söyleyin, isterseniz tüm kemiklerini kırın; adam trafikte yine aynı şeyi yapacak. Amacı olmayan, geçerli bir sebebi olmayan ve size hiçbir fayda sağlamayacak kavgalardan kaçının. Bir kavga ancak meşru müdafaa söz konusu olduğunda mantıklıdır ve gereklidir. Sizin ve sevdiklerinizin canlarını ve fiziksel bütünlüklerini korumak maksadıyla kavga edilebilir. Gerisi kuru gürültüdür.

    Adam sizi sıkıştırdı, hatta hayati bir tehlikeye attı diyelim. Eğer başınıza birşey gelmediyse ve o adamla kavga edebilecek kadar sağlıklıysanız hala, devam edin gidin. Eyvallah deyin, sen haklısın deyin. İnanın ki hiçbir şey kaybetmezsiniz. (Kendi onurunuza, şerefinize hakaret ettirin demiyorum yanlış anlaşılmasın)

    Peki ben bunları neden söylüyorum? Korktuğumdan mı? Yeterince ""delikanlı"" olmadığımdan mı? Bence öyle değil. Nice dağ gibi delikanlılar var kimisi hapiste kimisi mezarda. Çok delikanlılar gördüm, çelik gibi adamlar... Hapse girince iki ay sonra Manisa'ya akıl hastanesine sevk edildiler. Nerden bildiğimi de söyleyeyim: Bir dönem bir mevzudan dolayı tutuklu yargılanmak zorunda kaldım. Neticesinde ilk duruşmada beraat ettim ama içeride gördüklerim yetti. Anlık öfkeyle (ya da delikanlılıktan) 15 yıldır hapiste olanları gördüm. Hapse haftalık 200 TL'den fazla para sokmak yasaktı. Adamın dışarda çoluk çocuk tüm ailesi perişan olmuş, bir de haftalık babalarına para getirmeye çalışıyorlardı. Bu hapis denen şey 40 yaşında adama kendi çocuğundan sigara parası istetir !!!

    Vel hasılı ben bunları trafikteki kimseden korktuğumdan söylemiyorum. Geçtiğimiz Şubat ayında Muay Thai ağır siklet Türkiye üçüncüsü oldum. Yetmezse belimde ruhsatlı silahım da var. Ama benim amacım bunları trafikte egomu tatmin etmek için kullanmak değil. Gerektiğinde kullanmak. Benim ya da sevdiklerimin canına, namusuna bir kast olursa bunları kullanırım. Ya da düşük bir ihtimal de olsa vatan müdafaası gerekirse kullanırım.

    En büyük delikanlılık tevazudur. Seni sevenlere karşı sorumluluğunu bilmektir.

  8. #8
    Tefoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2015
    Şehir
    İstanbul - Memleket: Manisa
    Motosikleti
    Kymco People S200
    hergün aynı ergen atarlanmalarını burada görüyoruz. her önünüze gelen artistlik yapmayın bi gün kolunuzu bacağınızı verecekler elinize.
    Ocanner35 ve Bohemian bunu beğendiler.
    Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.

  9. #9

    Üyelik
    15 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R25
    Alıntı Tefoo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hergün aynı ergen atarlanmalarını burada görüyoruz. her önünüze gelen artistlik yapmayın bi gün kolunuzu bacağınızı verecekler elinize.
    Adama neredeyse çarpacakmış araç, ayrıca yaklaşıp efendi gibi niye sıfır geçiyon demiş, Arap yallah diye karşılık veriyor sen buna ergen atarlanması diyorsan kusura bakma ergen sensin
    uzaaklardann ve Crenox bunu beğendiler.

  10. #10
    Bohemian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Aralık 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Z250SL
    Konsolosluk çalışanları,konsolosluk sınırları haricinde, bulundukları ülkenin kanunlarına tabidirler. Yalnızca konsolosluk binasının sınırları kendi ülkelerinin toprakları sayıldığından, kabaca bina içinde bir çeşit dokunulmazlık sahibi oldukları söylenebilir. Yaptığın iş aslında çok tehlikeli zira burası Türkiye; herif seni çekip vursa muhtemelen hakkını savunan olmayacaktı. Hatta "konsolosluk aracına hamle yapan saldırgan etkisiz hale getirildi. Saldırganın bilmem ne terör örgütüne mensup olduğu değerlendiriliyor" diye bir haber çıktı mı, ailen bile kimseye derdini anlatamaz. Kıbrıs'ın da çok farklı olduğunu sanmıyorum ama buralarda biz medya ne derse hemen yutmaya ve pasif lince çok meraklıyız.İlk gün haberin paylaşıldığı twitin altına "helal olsun teröristi gebertmişler" türünden paylaşımlar olur, öbür gün de her şey unutulurdu. Devletler "bugün sana, yarın bana" mantığıyla birbirlerinin açığını kapatmaya eğilimli oluyorlar. Hele de ticari, askeri ve kültürel ilişkiler, stratejik ortaklıklar söz konusuysa. Kısacası konsolosluk araçlarına bulaşmamakta fayda var.

  11. #11

    Üyelik
    10 Ocak 2016
    Şehir
    Adana
    Adamı aldırırlaar....

  12. #12
    IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Kasım 2014
    Şehir
    şarköy
    Motosikleti
    Xmax
    sabah erken işe giderken banada oluyo öyle
    öğlene doğru normale dönüyo çok takılma

  13. #13
    Ranay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2014
    Motosikleti
    Cbr250r + Transalp

    torpido gözünde otoparkdan cıkan sıradna bir vatandaşın ( tekstilciydiler ) silahı var ise konsolosluğun aracında da olabilir.
    Peki ya araçtan inseydi ?
    TIK

    '' Ya o silahlardan kurşun çıksaydı ne olurdu diye kendine sor bakalım.
    Gözlerinin önünden yavaşça geçen bir sis perdesi, başta zor duyduğun dinledikçe tanıdık gelen bir ağlama sesi, feryat figan bağrışlar. Nerede olduğunu ilk anda almakta bile zorlanabilirsin.
    Belki bir avuç toprak var üstünde belki beyaz bir hastahane çarşafı.. ''

  14. #14
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Alıntı Crenox adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar geçen konumda belirtmiştim artık kıbrısta bir motorcu kardeşinizim, olay yaklaşık 1 sene önce İstanbul'da Balmumcu- Zincirlikuyu arasında yaşanmıştı. Yorum yapın sohbet edelim;

    +Arkamda kız arkadaşımla okul çıkışı Beşiktaş'tan Levent'e gidiyorduk, hiç bir sorun yok apaçilik yapmam hız merakım yok yol da boştu trafik yoktu. İstanbul'da olanlar bilir Atv binasının önünde bir alt yol var oraya indim sağ şeritten normal bir hızla ilerlerken bir kaç santim yanımızdan iki şeridi tam ortalamış tahmini 120km/h ile giden eski model 'yeşil plakalı' bir Mercedes geçti.
    Şahsen bu tip insanların yaptığı bu ve benzeri hareketleri ben hakaret olarak gören birisiyim, ne benim canım o arabadakinden ne de onun canı benimkinden değersiz. Alt yoldan çıktık Zincirlikuyu Metrobüs'ün olduğu bölgede trafik vardı az ileride durdu gittim camı yarım açıktı yanaştım ve agresif bir dil kullanmadan "Neden sıfır geçiyorsun birader yaptığın ayıp" dedim, arabadaki arkadaş esmer birisiydi iki saniye durakladı ve sert bir ses tonuyla arapça bir şeyler söyleyip "yallah yallah" diyip camını kapatıp önündeki bir kaç metrelik boşluğa ilerledi.
    Araç konsolosluk arabasıydı ve başımı belaya sokmamak için sakin kalmaya çalıştım ama sinirlenmiştim, tekrar aracın yanına gidip az önce söylediğimi ingilizce söylemek istedim fakat tam aracın yanına geldiğim sırada önüme kırdı, amacı hem yanına gelmemi engellemekti hem motoru düşürmek. O motorun üstünde tek değildim ve olaya sırf benim yüzümden karışmış olan arkamdaki o kızı görmezden gelince gözüm döndü, arabayı yumruklayarak "aşşa in lan şerefsiz" diye bağırdım ama adam Türkçe bilmiyordu keşke İngilizce bağırsaydım "get out lan" diye
    Bir o tarafına geçmeye çalıştım bir bu tarafına ama herif aracı dansöz gibi bir oraya bir buraya kırıyordu, diğer arabalara çarpma pahasına. Trafikten yararlanıp tam yanına girebildim yine cama vurarak bir şeyler söyledim o sırada herif telaşla birisini arıyordu. Arabadan inmeyecekti ve ben de konsolosluk arabasının camını indiremeyecektim, onu aşağılayıcı bir şeyler söyleyip uzamak istedim, ben sol şeritteyim o orta şeritte, tam onun aracını geçtiğim sırada arabasını sol şeride kırdı üstümüze sürmeye başladı, trafiğin durduğu yerde durmak zorunda kaldım eğer çarparsa diye savrulmayacak bir pozisyonda bekledim plakaya bir 5cm kala durdurdu aracı. İnip "bu sefer biptim belanı" dercesine şoför koltuğuna yöneldim ama artık 5 dakika civarı süren bu aksiyonu gören etraftaki araçlar da bizimle arada mesafe bıraktığı için herif sağ şeritteki boşluğa dönüp gitti, ben de kovalamadım yoluma gittim arkamdaki kızın artık perişan olması sebebiyle.

    Arada bir aklıma gelir keşke kaskı elime alıp camına indirseydim derim. Kameramın da şarjı yoktu ve o olaydan sonra düzenli şarj ederim kameramı. Aklıma takılan şu eğer o adamla fiziksel temasa geçseydim adamın torpidoda tabancası varmıydı çıkarıp vururmuydu, çünkü bir çok kişi seni vurup konsolosluğuna gitse tutuklayamıyorlar dedi. Genç yaşımda iyi tecrübeler edindiğim olaylardandır.

    Forumdaki konuların sürekli tekrar etmesinden muzdarip birisi olarak değişik bir konu açmak istedim siz de konuşun az sohbet olsun
    işte işin kötü yanına kalıyor bu insanların yanına geliyor, motoruma çarpıp beni düşürek kadın hep motorcular böyle felan dedi kes sesini dedim ya ben can derdindeyim sen hala motorcu diyorsun, sustu bastı gitti demediki birşeyin varmı, o zoruma gitti birşeyin varmı dese yok derdim hem çarptı hem bastı gitti, kafa kamerası olsa ben o plakan nasılsa cinslik olsun diye çarpıp kaçtı diyecektim

  15. #15
    Tefoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2015
    Şehir
    İstanbul - Memleket: Manisa
    Motosikleti
    Kymco People S200
    Alıntı Tvs01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adama neredeyse çarpacakmış araç, ayrıca yaklaşıp efendi gibi niye sıfır geçiyon demiş, Arap yallah diye karşılık veriyor sen buna ergen atarlanması diyorsan kusura bakma ergen sensin
    bunu diyen aşağıdakini yapmış

    Alıntı Tvs01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar iki saat kadar önce Avcılardan Beylikdüzü istikameti yönünde ilerliyorum önümde bmw markalı siyah bi araç yavaş bi şekilde gidiyor korna hızlanmadı yolda vermedi yaklaştım arkadan iki bayan sürücünün elinde telefon sohbet ediyorlar soldan geçtim geçerken bi el işareti yaptım devam etsene napıyon tarzı uzunca kornaya bastı bende sinirlendim durdum e 5 in ortasında araç hızla gelerek aynasını Gidona çarptı ve sağ ayağımın üzerinden gecip durdu motosikletimden indim sağa çek polis çağıracam dedim polis lafını duyunca afalladı biraz sonra tekrar çek sağa çek dedim ve kadın karakolda görüşelim dedi gaza bastı kaçtı arkasından yetişmeye çalıştım siyah wolkswagen passat polismi veya makam aracımı bilmiyorum polis sanarak onu gördüm korna çaldım hareket halinde camı açtı önde giden bmw vurdu kaçtı dedim Adam tamam dedi bastı bmw nin yanından geçti gitti ben takibe devam ettim o durdurmayınca fakat ben Apache ile yetişene kadar kadınlar uzadı gitti, beykentte polis aracı gördüm durumu anlattım karakola git dediler karakola giderken trafik gördüm anlattım oda 155 i ara dedi sonra karakola gittim o bölgeye biz bakmıyoruz dediler oradan Esenyurt Kıraç karakoluna gittim memurlara anlattım durumu birisi ısrarla o bölgeye biz bakmıyoruz dedi neyse oradan başka memur tamam gel dedi hastaneye git darp ve alkol raporu al dediler şu an hastanedeyim iki saattir tahlil sonucu bekliyorum ayağımın filmi çekildi bişe çıkmadı önemli bi durum yok şimdi bunca saattir Oray'a buraya git gel uğraşıyorum bu kadın bulunup bi ceza verilirmi yoksa yaptığı yanına karmı kalacak olay anında çok sinirlendim kadına vurmak bile geçti içimden fakat suça ortak olmak istemedim eğerki bi sonuç çıkmazsa o aracı baştan sona çizerim o Zaman beni hemen cezalandırırlar adalet bu ya ama kafaya koydum bişe çıkmazsa bi sigortacı tanıdıktan adres bilgilerini alıcam yaptığını yanına bırakmıcam
    ben de kızıyorum sıkıştırana edene, içimden ediyorum küfürü geçiyorum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:09 ----------

    ergenus temsili


    Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.

  16. #16

    Üyelik
    16 Eylül 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    gt250r
    Torpido da silah olsa çekerdi,yokmuş.
    Bende güvenliğim etilerde,konsolosluktan bazen şöförler geliyor inanmayacaksın ama torpidoda değil bellerinde taşıyorlar hemde çift makine.Dediğin gibi arap değiller ama geneli hintli,pakistanlı gibi değişik tipler.
    Ayrıca kız arkadaş yanındayken laf atma vb. Olmadıkça kesinlikle yol kavgasına girmemek gerek.

  17. #17

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Alıntı Crenox adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tamam da ne yaptım :(
    Pekala yeterince pişmaniye yediğini var sayıyoruz ,asli kusur ardında canlı organizma var iken hemde bir cinsi latif ,riske edici davranış sergilemen ,diğer diplomatik zerzevatları görmezden gelelim ,artçın'a şok yaşatmışsın temel sorun burada.

    Not ; bu satırları yazan bendeniz ,bi sürü birebir mücadeleye girip çıkmış (kiminde galip kiminde mağlup)bir matorcuyum/dum , şimdi düşündüğümde artık küfür dahi etseler sineye çekseydim diyorum , fitne fesat dönemindeyiz x5 defa daha alttan alma görmezden gelme zamanı , hakikaten değecek durumlarda sihirli numero;155 gerisi heyecan.

  18. #18
    Crenox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2015
    Şehir
    Istanbul&Kıbrıs
    Motosikleti
    RX3i Evo
    Alıntı Tefoo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hergün aynı ergen atarlanmalarını burada görüyoruz. her önünüze gelen artistlik yapmayın bi gün kolunuzu bacağınızı verecekler elinize.
    Tefo kardeş senin gibi herkesi aşağılayan üyelerden şahsen bıkmış bulunmaktayım. Ben kimseye atar yapmamışken ve senin yanında sevdiğin varken herifin teki gelip onun canına kast ederse o gün anlarsın anlattıklarımı.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:41 ----------

    Alıntı Carbondioxid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pekala yeterince pişmaniye yediğini var sayıyoruz ,asli kusur ardında canlı organizma var iken hemde bir cinsi latif ,riske edici davranış sergilemen ,diğer diplomatik zerzevatları görmezden gelelim ,artçın'a şok yaşatmışsın temel sorun burada.

    Not ; bu satırları yazan bendeniz ,bi sürü birebir mücadeleye girip çıkmış (kiminde galip kiminde mağlup)bir matorcuyum/dum , şimdi düşündüğümde artık küfür dahi etseler sineye çekseydim diyorum , fitne fesat dönemindeyiz x5 defa daha alttan alma görmezden gelme zamanı , hakikaten değecek durumlarda sihirli numero;155 gerisi heyecan.
    Ben de bu yazıyı bu yorumları görebilmek için yazdım, teşekkürler
    Carbondioxid bunu beğendi.

  19. #19

    Üyelik
    28 Temmuz 2016
    Şehir
    afyonkarahisar
    Motosikleti
    CRF 1000L Africa Twin
    Bu silah, kavga mevzuları falan çok can sıkıcı şeyler ama maalesef yaşanabiliyor. Ben ek bilgi vermek isterim bilmeyenler için:
    İnşallah yaşanmaz ama eğer bir gün başınıza gelirse şunlara dikkat edin:
    1) Eğer karşınızda tabancalı birisi varsa ve silahlar konusunda bilgi sahibiyseniz kesinlikle atar yapmayın, korkmuş davranarak sizi tehdit etmesine ve silahını iyice göstermesine imkan verin. Bu arada silahın gerçek mi kuru sıkı mı olduğunu anlamaya çalışın.
    2) Silah gerçekse ya da bunu anlayamıyorsanız ve karşınızdakinin silahı kullanacağına dair kanaatiniz oluşursa mümkün olduğunca yakın durun. Ateşli silahlardan eğer kaçma imkanınız yoksa tek seçeneğiniz kol mesafesi kadar yaklaşmaktır. Ancak bu şekilde müdahale şansınız olabilir.
    3) Tüm bunları yaparken bir yandan da zaman kazanın ve karşınızdakinin sakinleşmesini sağlayın.
    4) Eğer karşınızda bıçaklı bir saldırgan varsa tam tersini yapın ve mesafeyi açın. Elinizde sopa falan yoksa muhakkak tekmelerinizi kullanın. Bu konuda eğitiminiz yoksa elle bıçağa müdahale etmeyin, bıçağı almaya çalışmayın. Front Kick denen en temel tekme şekli sizi kurtarır.
    5) Böyle şeylere mahal vrrebilecek tüm hareketlerden sakının

  20. #20
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    25 yıldır ve 300.000 km üstü sürüşte "itle dalaşacağıma çalıyı dolaşmayı" seçtim, bir yerim eksilmedi ...
    gSol, ...garip..., Ranay ve 3 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)