Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Trafik Canavarı (Otomobil) Avı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    chocolateman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Aralık 2004
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    XT 660X
    Arkadaşlar sitede bir çok yerde motosiklet kullanıcılarına yapılan haksızlıklar konusunda oldukça fazla yazı var. Bir arkadaşımıza otomobil arkadan çarpıyor serseri muamelesi görüyor, yollarda hiç bir zaman dikkate alınmıyoruz, motosiklet yapı olarak kazada sürücüsüne zarar verebileceğinden, yaralanmalı ölümlü kazalara motosikletlerin karışma oranı fazla diyerek motosikletin tehlikeli olduğu imajı veriliyor. Şuna eminim ki! Sürücü belgesi olsun olmasın motosiklet kullanıcısı önce kendi hayatını düşündüğü için trafik kurallarını ihlal etmez, trafiği tehlikeye düşürmez.

    (Elbette beş parmağın beşi bir değildir istisnalar çıkacaktır.Otomobil kullanıcıları ile kıyasladığımızda bu orna %1 bile etmez) Trafik uygulamalarına karşı hiç birimizin diyeceği yoktur. Sürücü belgesi isteniyorsa alınacak. İsteğimiz sadece adil davranılması, müziği sonuna kadar açmış mercedes sürücüsü görmezlikten gelinirken, işine gelip gitmek için motosiklete binmiş garibanı yakalamak için barikat kurulmasın, maksat ceza kesmek para toplamaksa, gitsinler vergisini ödemeyenlerin yakasına yapışsınlar.
    Sahte ruhsatla, kör gözüyle araç kullananların yakasına yapışsınlar.

    Diyorum ki! Motosiklet özgürlüğün ifadesidir, kurallar, kanunlar toplumun huzuru için vardır. Bizlerde mobiletçiden zzr1400 cüsüne kadar bu toplumun bir parçasıyız.
    Beş dakika dışarıya baktığımızda, yolda yürürken günün her saatinde trafik kuralı ihlal eden araçları etrafımızda görüyoruz, mutlaka çoğumuzda görüntü alabilecek bir cihazda vardır. Bir zamanlar nasıl kask kafalı avı adı altında binlerce kask takan insan görüntülendiyse, kurallara uymayan otomobil görüntüleme imkanımız da o kadar fazla.

    Gelin hep beraber motosikletçilerin değil, otomobillerin dehşet saçtığını, trafik canavarı olduğunu ispatlayalım.

    Herkesin desteğini bekliyorum. İlk resimlerde benden.

    Bu trafik canvarları otomobiller kırmızı ışığa uymadıkları için, tranway yolunun ve trafiğin ortasında kaldılar.



    Bu trafik canavarı kırmızı ışıkta yayaları hiçe sayarak bastı gitti.



    Bu da aynı gün sitemizde başka bir arkadaşımızın yazısından alıntı.

    buyurun sitemizden bir alıntı.

    Alıntı kılıçbalığı adlı üyeden alıntı
    Selam dostlar
    Dün Adana Ç.M.S.K daki racingci 15 arkadaşımız tarsus tarafına kahvaltıya gittiler.

    Gidicekleri yere çok az mesafe kala 4.motor olan harun ( sitedeki nick i yargıç) normal şekilde yoluna devam ederken kendini bilmez kasap ın biri... agzımı bozmak istemiyorum sitemize zarar vermemek için.Virajda 3-4 arabayı sollamış.
    Hem viraj, hem de virajın sonu görünmüyor.ve harun kardeşim daha ne olduğunu anlayamadan karşısında o hyvn görmüş ve olan olmuş.

    Sonuç harun un ayakta 2 kırık ve açık yara,omuz kırık

    ardından hemen durmuşlar geriden gelenler ve ael320 kardeşim önde gittiği için aramışlar ve oda hemen olay yerine geldiş.
    Tabi o iki ayaklı.... suçunu bildiği için hemen jandarmanın yanına kaçmış.ve hem suçlu hem güçlü jandarmanın yanında diklenmeye başalmış.tabi adem abim dayanabilirmi harun uda o halde görünce bi kafa geçirmiş bidaha...
    neyse aralamışlar ve karakol a gitmişler.
    Adem dostum "ONU BURAYA GETİRMEYİN FENA OLUR" demiş
    jandarmada sen burda bişi yapamazsın burda biz varız demiş.tabi adem tam delirmiş adamı getirmişler adem bidaha dalmış hem ona hem jandarmaya

    Buara sucu olamyan jandarmada nasibini almış ona üzüldük ama olan oldu

    Jandarma kardeşim senden özür diliyoruz

    Ama hangimiz arkadaşımızı o halde görse sakin olabilirki
    ve bu şoför boz....tusu nun plakası da 06 medeniyetin, memleketin başkentinde yaşayan ........ artık ben bir sıfat yakıştıramıyorum siz koyun adını .......
    buda aarbasının resmi böylelerini ibret alem için afişe etmek lazım.zaten bu memleket nemelazımcılıktan bu hale gelmedimi arkadaşlar ha soruyorum sizlere .vurdum duymazlıktan bu hallere geldik.böyle duyarsız olamaya devam edersek çocuklarımıza bırakacak ne meleket kalacak nede bir karış toprak herkese savgılar sevgiler allaha emanet olun
    ve adıda Mustafa Ödemiş


    Lütfen bu gibi konularda duyarsız kalmayalım
    Bu araç bir motosikletlinin ölümüne neden oldu. 12/07/06 21:20
    Free Motorcycle Team


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    SAVASXXL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2005
    Şehir
    FROM IN ISTANBUL
    Motosikleti
    TRANSALP XL 650 V
    YARARLI bir uygulama olabilir inşallah kötü amaca dönmez ve topik amacına ulaşır...
    [B][COLOR="Red"]AĞIRADAM...[/COLOR][/B] [COLOR="Blue"][B]SAVAŞ BİÇER İSTANBUL A Rh (+) HONDA TRANSALP XL 650V[/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B]SAVAŞ-BARIŞ-ULAŞ KURTULUŞA KADAR SAVAŞ....[/B][/COLOR]

  3. #3
    chocolateman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Aralık 2004
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    XT 660X
    Alıntı SAVASXXL adlı üyeden alıntı
    YARALI bir uygulama olabilir inşallah kötü amaca dönmez ve topik amacına ulaşır...
    Umarım. Amacımız motosiklet kullanıcılarını savunmak. Destek veren arkadaşlara şimdiden teşekkürederim. Buraya gelecek olan her görüntü, bizim haklı olduğumuzun ispatı olacaktır.
    Free Motorcycle Team

  4. #4
    ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Aralık 2005
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    kapkaççılar, hortumcular sokaklarda serbestçe gezer. iş bize gelince cezayı yazarlar. bu ülkede çifte standart olduğu sürece, büyük balık küçük balığı yutar felsefesiyle hareket edildiği sürece olan bizim gibi küçük balıklara olur.

    yayasından tırına herkes bu trafikte. herkes uysun o zaman. herkesi denetlesinler sadece motosikletleri değil.

    bu ülkede motosiklet sürmektense hortumcu ol daha az ceza yersin bu Türkiye'nin acı bir gerçeği.

    200,000 ytl lik mersedes kırmızı ışıkta geçer ceza yazmazlar 300 ytl lik mobilete 1000 ytl ceza keserler.

    yasalara değil çifte standarta karşıyız
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

  5. #5
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Görüşlere katılıyorum. Ama öncelikle, yasaların yanlış, eksik, çifte standart olarak uygulanması bizim yasaları çiğnememiz için bir bahane değil, burada herkes hem fikir herhalde. Herkes kendinden sorumludur. Haksız da olsanız ceza yiyebilirsiniz, haklı olduğunuzu bilirsiniz, ama vicdanınız rahattır. Sizi suçlu gibi gösteren de kendinden sorumludur.
    Gelelim motosikletler mi otomobiller mi kuralları daha çok ihlal ediyor? İkisinde de oran cidden fazla ama motosikletlerde bu oranın biraz daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ama genel olarak şunu söylemek isterim:
    Türkiye'de trafik kültürü yoktur. Yayasından motosikletine, bisikletinden kamyonuna zerre kadar trafik kültürü yerleşmemiştir. Herkes kendini haklı görür, herkes kuralları ihlal eder, herkesin bahanesi "Kimse uymuyor ki, ben uysam o uymuyor" şeklindedir, kimse "Ben kendime dikkat etsem, herkes kendine dikkat etse, bu trafik düzelir" mantığını yürütemiyor.
    Türkiye'de trafik diye birşey yoktur, motorlu taşıt ve yayaların harala gürele bir şekilde oluşturduğu karmaşık bir yapı vardır, ama bu trafik değildir.
    Yurtdışında tek şeritli yolun ortasında bisiklet gider, arkasında koca otobüs hiçbir taciz yapmadan takip eder, uygun yerde sollar. Burada bırakın bisikleti motosikleti, adam 4 şeritli yolda önündeki araba yavaş gidiyor diye kornaya abanır.
    May the Force be with McLaren Mercedes

  6. #6
    speedygonzales - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Haziran 2006
    Şehir
    EsKiŞeHiR
    Motosikleti
    :-(
    CHOCOLATEMAN ın verdiği bilgiler güzelde sanki otmobilcilerle motocular arasında bi düşmanlık yaratmak istiyo gibime geldi

  7. #7
    hard_torque - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Haziran 2006

    aynalar süs degil

    merhab arkadaslar bu uygulama benimde hosuma gitti elimden geldigince desteklicem yanliz ben arabalarin ayna kullanimlarindan ve ?erit kullanimlarindan cok sikayetciyim hayir düsmanlik olmaz sonuçta ayni yolu paylasiyoruz buna mecburuz ama saygi yok dikkat yok onlarin bir anlik hatalari bizim gibi motor sürücülerinin hayatina maloluyo bundan dolayi aynalar süs degil diye bi kampanya baslatmak aslinda güzel olurdu...

  8. #8
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Biz bu fotograflari trafik sube mudurluklerine ulastiralim vatandas olarak.Daha fazlasina karisamayiz.Ama polis vatandastaki sag duyuyu fark edince mecburen bir seyler yapmak zorunda kalacaktir.Bu linki direk Trafik sube mudurlugune ulastirabilir isek neden olmasin bende varim.Antalya da malzeme cok.Burdaki trafik isiklarini disco isigi zannediyo millet.Ozellikle otobusler ve minibusler.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  9. #9
    aytskal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2006
    Şehir
    İzmir/Basmane-Üçyol Hatay Adana Ceyhan
    İşte o arkadan çarpılarak serseri muammelesi gören benim Polislerden.Bunun en büyük çözüm yolu ehliyetli kurallara uyarak seviyeli bir biçimde motosikleti kullanmak.En önemlisi birlik olmalıyız ben yaşadığım iki problemi etraftan geçen motorcu arkadaşlar sayesinde ucuz atlattım bu çok önemli...

  10. #10
    chocolateman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Aralık 2004
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    XT 660X
    Alıntı spedygonzales adlı üyeden alıntı
    CHOCOLATEMAN ın verdiği bilgiler güzelde sanki otmobilcilerle motocular arasında bi düşmanlık yaratmak istiyo gibime geldi
    Sadece kurallara uymama oranı ve kazaya sebebiyet verecek hataların otomobillerde daha fazla olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Neden düşmanlık oluşturmak isteyeyim ki, motorsikletçilerin üzerine çok fazla gelindiğini haksızlığa mağruz kaldığını, hata yapan otomobillerin görmezlikten gelindiğini anlatmaya çalışıyorum. Adil davranılmasını istiyorum.

    Ben etrafımda olanı kendi gözlemlediklerimi yansıttım, sizde şayet aksini düşünüyorsanız, ekleyin hatalı motorsiklet kullanıcılarının resimlerini hep beraber görelim.
    Free Motorcycle Team

  11. #11
    gazman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2006
    Şehir
    moskova
    Motosikleti
    HONDA XR600R

    trafik kazasi.......

    arkadaslar..su linki bi izleyin ve kendilerini cok oven bayanlara bakalim bu sefer ne diyeceksiniz...kirmizi isikta geciyor ablam..http://www.metacafe.com/watch/160815/video/R/CFD_1002/

  12. #12
    ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Aralık 2005
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı
    Herkes kendini haklı görür, herkes kuralları ihlal eder, herkesin bahanesi "Kimse uymuyor ki, ben uysam o uymuyor" şeklindedir, kimse "Ben kendime dikkat etsem, herkes kendine dikkat etse, bu trafik düzelir" mantığını yürütemiyor.
    haklısın arkadaşım. benim resmi belgelerim tam (ehliyet ruhsat vs.) kurallara da elimden geldiğince uyuyorum. fakat biz kurallara uyarken bunu hiçe sayan binlerce sürücü ve polis var. inşallah ilerde trafik daha düzenli bir biçim alır. tabi bunun en büyük nedeni yine eğitimden geçiyor.

    bırakın eğitim vermeyi bazı insanlar kırmızı ve yeşil rengin ne anlama geldiğini bile bilmiyorlar. adamın biri kırmızı ışık da geçer, herkes kızar. fakat kızanlar da hergün kırmızı ışık da geçen insanlardan bazılarıdır.
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

  13. #13
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Bu video daha önce verilmişti ama bundan çok daha fazlasını yapan erkek var.
    Olay kadın erkek sorunu değil, İstanbul trafiğini mahvedip sonra da "İstanbul'da araba süren iyi şofördür" yalanını uyduran erkek milletidir.
    May the Force be with McLaren Mercedes

  14. #14
    chocolateman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Aralık 2004
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    XT 660X
    Bir yerlerimiz yırtılıyor ortada yanlışlık olduğunu anlatmak için.

    Üzerine birde tek gözü görmeyene ehliyet olayı çıktı. Bu başlık açılalı 3 gün olmasına rağmen görüyorum ki, kimsenin umurunda değil. Nasıl istiyorsak o şekilde yaşar, yaşadığımız gibide yönetiliriz. Kimse ağlanmasın sızlanmasın bizler demekki bu olanları hakediyoruz.

    Bir dahaki sefere motorsiklet sürücülerine 1000 ytl az olur, motosikletini geri vermemek üzere elinden alın, hapis cezasını paraya çevirmeyin, ortada motorsiklet bırakmayın kampanyası başlatacam.

    Free Motorcycle Team

  15. #15
    ozturk_sertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Şubat 2006
    Şehir
    ISTANBUL
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Dur kızma hemen.... Ben henüz gördüm konuyu ve gerçekten çok önemli ve faydalı olacak bir konu olmuş... Benim çekim yapacağım bir cihazım yok ama eminim bu konu gündemde tutulursa gelecek ispat fotoğrafları olacaktır...
    SERTAC OZTURK
    BMW F 650 GS/2006 *B Rh (+)*

  16. #16
    zx12r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Mart 2006
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    HONDA CBR600 F
    yaw arkadaslar anlıyorum derdinizi ama öncelikle hala plakasız ve ehliyetsiz motor kulanan insanlar var öncelikle nasıl ehliyetsiz ve plakasız otomobil kullanmak yürek isterse motoriçinde aynısı gecerli olması lasım insanlar anlasın artık yaaa ehliyetsiz ve plakasız arac kullanmasın belki fikrim yanlış olabilir kızmayın ama ben böyle düşünüyorum insanlar artık kurallara uymak nedir ögrenmeleri lasım 100 lük diye tabir ettiğimiz motorlar bir bakın kaza makinesi ne plaka ne ehliyet ne lamba ne eksoz hiç bir sey yok 350-400 milyona motor topluyorlar birde cift dedikleri iki motor topluyorlar 1 milyara yollarda allah korusun görevlilerde insanlarla konusmaktan aciz oldukları için sıkıntı oluyor
    görevlilere laf getirtmeyelim ehliyetsiz plakasız olmayalım daha sonra ne isterseniz yaparız....
    kazasızz günlerr

  17. #17
    chocolateman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Aralık 2004
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    XT 660X
    Alıntı zx12r adlı üyeden alıntı
    yaw arkadaslar anlıyorum derdinizi ama öncelikle hala plakasız ve ehliyetsiz motor kulanan insanlar var öncelikle nasıl ehliyetsiz ve plakasız otomobil kullanmak yürek isterse motoriçinde aynısı gecerli olması lasım insanlar anlasın artık yaaa ehliyetsiz ve plakasız arac kullanmasın belki fikrim yanlış olabilir kızmayın ama ben böyle düşünüyorum insanlar artık kurallara uymak nedir ögrenmeleri lasım 100 lük diye tabir ettiğimiz motorlar bir bakın kaza makinesi ne plaka ne ehliyet ne lamba ne eksoz hiç bir sey yok 350-400 milyona motor topluyorlar birde cift dedikleri iki motor topluyorlar 1 milyara yollarda allah korusun görevlilerde insanlarla konusmaktan aciz oldukları için sıkıntı oluyor
    görevlilere laf getirtmeyelim ehliyetsiz plakasız olmayalım daha sonra ne isterseniz yaparız....
    kazasızz günlerr
    Dostum uygulamalara itirazımız yok ki! Yakalasınlar hatta o şekilde olan motosikletleri hiç geri vermesinler direk parçalasınlar. Onları zaten motosikletci saymıyoruz ki!

    Motosikletcilere Yapılan Eziyet baslıgı altında resimler var istersen onlara gözat, yapılan adaletsizligi gor.
    Free Motorcycle Team

  18. #18

    Üyelik
    18 Ocak 2006
    ya arkadaşlar ben sitenin yenilerinden sayılırım
    henüz birkaç aylık bir motor kullanıcısıyım ve odtüde okuyorum
    motorcuların trafikte karşılaştığı sorunlarla ilgili bi araştırma ödevi hazırlıyorum
    özellikle ankaralı olanlarla yüzyüze olmayanlarla msnden ya da burdan konuşmak isterim
    yardımcı olurmusunuz bana
    mail adresim lcanduygu@hotmail.com
    cevaplarınızı bekliyorum

  19. #19
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Ödevinin tam konusu ne?
    Anket tarzında mı oluyor bu sorular?
    May the Force be with McLaren Mercedes

  20. #20
    mostwanted_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2006
    Şehir
    İst./Bostancı
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    Alıntı arkibilt adlı üyeden alıntı
    ya arkadaşlar ben sitenin yenilerinden sayılırım
    henüz birkaç aylık bir motor kullanıcısıyım ve odtüde okuyorum
    motorcuların trafikte karşılaştığı sorunlarla ilgili bi araştırma ödevi hazırlıyorum
    özellikle ankaralı olanlarla yüzyüze olmayanlarla msnden ya da burdan konuşmak isterim
    yardımcı olurmusunuz bana
    mail adresim lcanduygu@hotmail.com
    cevaplarınızı bekliyorum
    yeni konu aç bence. birde anket biçimindeyse site yönetimiyle görüş ve ana sayfaya eklesinler anketi


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler