Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İkinci elde aksesuarlı motor derdi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Daha önce ikisi benim MT-03 ve V-Strom, birisi de eşimin 200 Duke'ü olmak üzere toplam üç motor sattım. Akseuarları için ek ücret alamadım. Almak isterdim ama alıcılar yanaşmayınca fiyatları düşürmek zorunda kaldım. Özellikle yeni model ikinci el motorlarda bu aksesuar meselesi satılık olan motorun fiyatını sıfır km motorun üzerine çıkarabiliyor. Şimdi satıcı akseuarları olan bir motorun benzer rakiplerinden daha pahalı olması gerektiği konusunda haklı. Ama bu fark ne kadar olmalı? Elbette bu fiyat ödemek isteyecek kişi bulunup bulunmamasına göre "piyasa" tarafından bu sorunun cevabı belirlenir. Satıcı, alan kimseyi buluncaya kadar, malını satmayı ne kadar istediğine göre karar verip fiyatında ayarlama yapacaktır. Bu konuda sanırım bazı tespitler yapabiliriz.

    1. Motor modeli yükseldikçe akseuarlar için istenen fiyat artma eğiliminde oluyor. Daha eski model motorlar için akseusarların fiyat üzerindeki etkisi azalıyor.

    2. Aksesuarların fiyatlarının tek tek satılık ilanına yazılması alıcının sinirini bozuyor. Sanki alıcı o akseuarları sıfır alıyormuş gibi davranılması rahatsız edici oluyor.

    3.Motorun türü aksesuarların fiyata etkisini etkiliyor. Seyahat endurosunda koruma demiri, elcik koruma, top case istendik özellikler iken MT-07 veya CBR motorlardaki görsel aksuarlar fiyatı etkileme şansını daha az bulunuyor.

    4. Motoru görsel olarak fazla özelleştiren aksesuarlar satışı zorlaştırıyor. Alacağım motoru adam bambaşka bir zevke göre bezemiş etmiş de benim hoşuma bile gitmemiş neden o aksesuarlar için daha çok ödeyeyim ki.

    5. Aksesuarlara bakarken ben bu motora bu akseusarı alır mıydım diye bakıyorum. Kendim normalde almayacağım aksesuar için neden para ödeyeyim ki? Versys 650 orta sehpa mesela. Ben bu aksesuarla gelecek Versys'den hemen söker kendi Scottoiler'ımı takarım. Bir de çöpe atacağım aksesuara para mı ödeyeyim?

    6. Aksesuarların markalarını da alıcı belirleyemiyor. Bu da önemli bir dert. Bence Shad marka ucuz ve berbat görünen arka çantalar yapıyor. Satıcı güzelim Versys'e berbat görünen bir Shad marka çanta veya çanta seti takmış. Adam bu nedenle motorunu daha pahalı satmak istiyor ama o çantalar da benim almayı planlayacağım çantalar değil ki. O motor daha uygun fiyata çıplak satılsa ben ona daha güzel çanta takacağım mesela.

    7. Yılda ortalama 10000 km yapmış ikinci el bir motosikletin fiyatında sıfırına göre ilk yıl % 20 diğer her bir yıl için % 10 azalma olması makul görünüyor. Alıcının motorunda görmeyi isteyeceği, kendisi alsa aynılarını alacağı aksesuarlar için motor ve aksesuarlar çok yeniyse aksesuarın ücretinin yarısı makul görünüyor. Motor bir kaç yıllık ise aksesuar fiyatlarının dörtte biri belki. Eğer motor artık beş yıllıksa aksesuarlar için fiyata para eklemek pek alıcının içine sinmiyor. Zira o aksesuarları satmaya çalışsan para etmeyecek.

    8. Motorda aksesuar egzoz varsa ben o ilanı kapatıyorum.
    Kızıl pars ve efendy06 bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    K121L - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2015
    Bütün araçlarda öyle uraştığın emeğin değerini bilen insan olursa talep ettiğin fiyatı karşılar

  3. #3
    tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2009
    Bunca yıl motosiklet yada araba aldım üstündeki aksesuara para ödemedim ve sattığım araçtaki uz.kum.pioner teyp anfi. Kolonlar çelik cant renkli cam gibi pahalı aksesuarlar için hiç kimse bana exstradan para ödemedi ( motor için kappa çanta italyan tukano urbano diz örtüsü ve bilumum pahalı aksesurlar)
    Ama şu gerçek daha hızlı satılıyor alıcının ilk terciği oluyor

    Arabaya stikır yapıştırıp stoplara çorap geçirip türkiyede tek yazmak modifiye değil

  4. #4
    Stock Sever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS200
    Aynı olaydan ben de şikayetçiyim.
    Cbf150 motor alıp artık motosiklet sahibi olmak istiyorum. Tradik tescil hariç fiyat 6200 tl idi en son. Buna rağmen 2014-2015 model 10.000 km motosikletlere saçma sapan bi led şerit çekmiş,
    topcase takmış,
    öne uzun üzerinde apaçi yazıları olan tur camı takmış,
    Çakarlı sis farı takmış,
    Jantlara fosforlu şerit çekmiş. Bu motosiklete 7 bin küsür liraya yakın fiyat çekmiş. Yahu ben öğrenci biriyim. Okula gidip gelirken o tur camı okulda beni rezil eder, led şeritle hiç alakam yok, çakarlı sis farından ceza yesem ödeyemem bu yüzden hiç açmam bile. Bu fiyatlara biz nasıl motosiklet sahibi olalım?

    Biraz fazla dert yandım ama 6 aydır bi motosiklet sahibi olamadık. Bu gidişle de olamayacağız
    HONDA

    #BZ3082

  5. #5

    Üyelik
    28 Haziran 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Forza 250
    Aksesuar yukarıda arkadaşımın da söylediği gibi alıcının tercihini etkiliyor. Ben duke 390 ı satarken arayıp indirim talep edenlere bakçanta var , çanta demiri var onları ücretsiz veriyorum dediğimde ben istemiyorum diyorlardı. Nitekim alan arkadaşta istemediğini söylemişti, ben de söktüm ayrıca sattım. Sanırım en doğru şey aksesuar 2. el satılabilecek gibiyse söküp ayrı satmak.
    RyuujinJakka ve YERUÇAĞI bunu beğendiler.

  6. #6

    Üyelik
    01 Nisan 2013
    Şehir
    İstanbul
    X max 250 abs li maxi scooterimi sattığımda, çanta demiri ve top case + pad için para almadım alamazdım da,'' vermiyorlar''. bana maliyeti 1200 tl olan bu ürünleri motorla hediye verdim. çünkü bende 2.el almaya kalksam ilk tercihim aksesuarlı olması ve aksesuar ücretini motora eklememesi. yoksa talip olmuyorum. yada söküp ayrı bir ilan açıp satsın benim sorunum değil. bende illa aksesuar parası diye tutturucak olsaydım bende söker satmaya çalışırdım. oda motorumu alacak olan taliplinin sorunu değil.

  7. #7
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    herkes iyi güzel söylemşte çin malı lastik ile michlend kimse aynı fiyata satmıyor ben görmedim böyle birşey

  8. #8
    RyuujinJakka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Şubat 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM Duke 390
    örneğin şuan sahip olduğum motorda cam var topcase var givi çanta demiri var,çok uygun fiyata veririm. kabul etmezse de kusura bakmasın bedava veremem, onlar için de çalıştım kazandım emeğim var. aksesuarlı şu fiyat aksesuarsız şu fiyat söylemek her zaman iyidir gibi geliyor. 2. el alınacaksa stock olmalı, kişiselleştirmek için alan olmalı dediğiniz gibi.

  9. #9
    draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dragstar 650
    Chopper değilse aksesuar hiç bir işe yaramaz... Chopper aksesuarını sök, sahibindene koy ayrıca satarsın..
    jimi_hendrix bunu beğendi.

  10. #10
    Pangea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha WR 125 X
    Açıkçası başkasının zevkine para vermek istemiyorum.Aksesuarların ekstra ücretlerini ödeyecek isem biraz daha ödeyip kendi zevkime göre aracımı dizayn ederim.

  11. #11
    chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    şu an ilanda olan Motoguzzi V7Racer motorumda 5.000 TL'ye yakın (Orjinal!) aksesuar var. Motorun ikinci el fiyatında bu aksesuar bedellerinin yarısını yansıttım ama yine de alıcı yok!!!
    Kaldı ki bu aksesuarların bazıları keyfi değil mecburi eklentiler (çift kişilik sele ve artçı pegleri gibi)

  12. #12

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Aksesuarli motoru almak da dert satmak da adamin dramina bakar misiniz?

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...4066858/detay/

    Motorun Üzerinde (hepsi 0 alınmıştır) Bulunan Aksesuar Detayları Aşağıdaki Gibidir:
    * 1) Orijinal Kawasaki Komple 3 Lü Çanta Seti
    * 2) Orijinal Kawasaki USB 12V Socket
    * 3) Orijinal Kawasaki Vites Göstergesi
    * 4) Orijinal Kawasaki Elcik Koruma
    * 5) Orijinal Radyatör Koruma
    * 6) Orijinal Tank Pad Seti Ve Jant Şerit
    * 7) *SW-Motech Koruma Demiri
    * 8) *SW-Motech Haw Led Komple Set (Versys Montaj + Her Türlü Demire Montaj Kitleriyle)
    * 9) *SW-Motech Alt (Karter) Koruma
    10) *SW-Motech Ön & Aks Koruma
    11) *SW-Motech Yan Ayaklık Genişletici/Dikleştirici
    12) *Akrapoviç Karbon Egzoz & Karbon Isı Tutucu
    13) *Phillips Extreme Vision %130 & Ayrıca LED Park
    14) **Puig Vizörlü Tur Camı
    * *** 20.000KM Bakımında 0 Alınarak Takılmıştır
    * ** 25.000KM Bakımında 0 Alınarak Takılmıştır

    41.700 TL olarak belirtilen motorun fabrika çıkışı fiyatı olup belirtilen tüm fiyatlar nakit fiyatıdır - takas fiyatı farklıdır. Motorun 0km’si 51.400 TL’dir (tescil ve plaka masrafı dahil), full aksesuarlı hali (yuvarlak hesap) 66.000 TL'dir. Fabrika çıkışı motorda sadece çift ayaklık standarttır.

    1. Paket: 43.350 TL
    Çıkarmaya gerek olmadığından 2-3-4-5-9 ve de fiyatı hesaplanmayan 6-13 nolu ürünler 1.pakete dahildir. Bu paketin 0km & 0aksesuardan fiyat farkı 11.050 TL’dir.

    2. Paket: 44.850 TL
    1.pakete ilaveten listedeki tüm diğer SW-Motech ürün grubu dahildir. Bu paketin 0km & 0aksesuardan fiyat farkı 12.450 TL’dir.

    3.Paket: 47.800 TL
    2. Pakete ilaveten, orijinal komple 3’lü çanta setini kapsar. Bu paketin 0km & 0aksesuardan fiyat farkı 14.000 TL’dir.

    Full Paket: 50.000 TL
    Resimde görünen navigasyon hariç tüm ürünleri kapsar. Yukarıdaki 14 maddeden ibarettir. Bu paketin 0km & 0aksesuardan fiyat farkı 16.000 TL’dir.

    Yukarıdaki liste dışında, orijinal Takoz Koruma, MRA Cam (geniş ve uzun), Ön Aks Koruma ürünleri de bulunmaktadır. Opsiyonel olarak değişiklikler de yapılabilir, hazır paketler üzerinden de görüşülebilir, alırken nasıl almak istiyorsanız o şekilde alabilme imkanını, sökme takma masrafları bana olacak şekilde sunuyorum.
    gibigibi1985 ve Alienberg bunu beğendiler.

  13. #13

    Üyelik
    18 Ekim 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Regal Raptor 150
    Satıcı arkadaşın yaptığı hesapla '0' km de 250 lik Honda alınır deget gardaşım deget.

  14. #14
    banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2003
    Şehir
    MUGLA
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    Çok motosiklet aldım sattım,motor koruma demiri, çanta, orta sehpa ve tankped dışında hiçbir aksesuar kullanmadım. Motoru aksesuarla doldurup "soytarıya" çevrilmiş hiçbir ilanla da ilgilenmedim. Aksesuar kişinin keyfidir, lakin alıcının keyfi başkadır, biri çay sever biri kahve. Daha önce başka bir konuda da yazmıştım, aksesuar sadece eşdeğer ilanlar arasında, meraklısı bulunursa satışı hızlandırır.Takasda fiyat değişir konusu ayrı muamma. Motoru takas edeyim dedim, ilanda baktığım motorun fiyatı 17 küsürdü, vatandaşı aradım, benim motoru 10 buçuk sayalım, senin motoru 17 sayalım dedim, Takas şartları başka dedi, takas fiyatım 19 senin motora da en fazla 9.5 veririm dedi. Eyvallah dedim kapadım. 4 aydır hala satamadı.

  15. #15
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir / Sakarya
    Motosikleti
    yok
    Yani kişiden kişiye değişmekle beraber, fonksiyonel aksesuar ile görsel aksesuar arasında da fark var bence.
    Motoru çantalı kullanan biri için kaliteli bir çanta tercih sebebi olabilir mesela.

    Ancak rizoma elcik, yok işte renkli manet, fosforlu jant, sağında solunda ışıklar falan (far değil Led şerit gibi seyler) açıkçası biraz anlamsız.

    Kendi adıma önemli olan aksesuarlar - değişen bileşenler :

    Lastik
    Çanta demiri
    Çanta
    Koruma takozu/demiri vs.
    Orta sehpa yoksa orta sehpa(motoruna göre tabiki)
    Konforu artırılmış sele
    Gibi gibi.

  16. #16
    Palakadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2013
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Piaggio X10 350 Executive
    Alıntı navarin11 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Satıcı arkadaşın yaptığı hesapla '0' km de 250 lik Honda alınır deget gardaşım deget.
    Bir gün 1000 cc enduro alacak gücünüz olunca deget dediğiniz herşeyi alıp takmak istiyorsunuz sonra satar iken deget diyorlar

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 18:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:52 ----------

    Alıntı zaferce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Daha önce ikisi benim MT-03 ve V-Strom, birisi de eşimin 200 Duke'ü olmak üzere toplam üç motor sattım. Akseuarları için ek ücret alamadım. Almak isterdim ama alıcılar yanaşmayınca fiyatları düşürmek zorunda kaldım. Özellikle yeni model ikinci el motorlarda bu aksesuar meselesi satılık olan motorun fiyatını sıfır km motorun üzerine çıkarabiliyor. Şimdi satıcı akseuarları olan bir motorun benzer rakiplerinden daha pahalı olması gerektiği konusunda haklı. Ama bu fark ne kadar olmalı? Elbette bu fiyat ödemek isteyecek kişi bulunup bulunmamasına göre "piyasa" tarafından bu sorunun cevabı belirlenir. Satıcı, alan kimseyi buluncaya kadar, malını satmayı ne kadar istediğine göre karar verip fiyatında ayarlama yapacaktır. Bu konuda sanırım bazı tespitler yapabiliriz.

    1. Motor modeli yükseldikçe akseuarlar için istenen fiyat artma eğiliminde oluyor. Daha eski model motorlar için akseusarların fiyat üzerindeki etkisi azalıyor.

    2. Aksesuarların fiyatlarının tek tek satılık ilanına yazılması alıcının sinirini bozuyor. Sanki alıcı o akseuarları sıfır alıyormuş gibi davranılması rahatsız edici oluyor.

    3.Motorun türü aksesuarların fiyata etkisini etkiliyor. Seyahat endurosunda koruma demiri, elcik koruma, top case istendik özellikler iken MT-07 veya CBR motorlardaki görsel aksuarlar fiyatı etkileme şansını daha az bulunuyor.

    4. Motoru görsel olarak fazla özelleştiren aksesuarlar satışı zorlaştırıyor. Alacağım motoru adam bambaşka bir zevke göre bezemiş etmiş de benim hoşuma bile gitmemiş neden o aksesuarlar için daha çok ödeyeyim ki.

    5. Aksesuarlara bakarken ben bu motora bu akseusarı alır mıydım diye bakıyorum. Kendim normalde almayacağım aksesuar için neden para ödeyeyim ki? Versys 650 orta sehpa mesela. Ben bu aksesuarla gelecek Versys'den hemen söker kendi Scottoiler'ımı takarım. Bir de çöpe atacağım aksesuara para mı ödeyeyim?

    6. Aksesuarların markalarını da alıcı belirleyemiyor. Bu da önemli bir dert. Bence Shad marka ucuz ve berbat görünen arka çantalar yapıyor. Satıcı güzelim Versys'e berbat görünen bir Shad marka çanta veya çanta seti takmış. Adam bu nedenle motorunu daha pahalı satmak istiyor ama o çantalar da benim almayı planlayacağım çantalar değil ki. O motor daha uygun fiyata çıplak satılsa ben ona daha güzel çanta takacağım mesela.

    7. Yılda ortalama 10000 km yapmış ikinci el bir motosikletin fiyatında sıfırına göre ilk yıl % 20 diğer her bir yıl için % 10 azalma olması makul görünüyor. Alıcının motorunda görmeyi isteyeceği, kendisi alsa aynılarını alacağı aksesuarlar için motor ve aksesuarlar çok yeniyse aksesuarın ücretinin yarısı makul görünüyor. Motor bir kaç yıllık ise aksesuar fiyatlarının dörtte biri belki. Eğer motor artık beş yıllıksa aksesuarlar için fiyata para eklemek pek alıcının içine sinmiyor. Zira o aksesuarları satmaya çalışsan para etmeyecek.

    8. Motorda aksesuar egzoz varsa ben o ilanı kapatıyorum.
    Burada kendi yaşadığımdan bahsedeyim ve alıcı denen ( yeni tip motosiklet sürücüsü ) profilin ne kadar eyyamcı ve kalitesizleştiğini gözler önüne sereyim .

    2016 yılınca sıfır halde 9850 euro + plaka olarak alınmış olan motora toplamda 2500 euro daha aksesuar takıp yola çıktık .
    Çıktık ama motor istediğimiz güçte olmadığı için 1 yıl geçmeden satmak istedik .

    Sırası ile gelip ilanı tırtıklayan tipler ağzından sular akarak istiyorlar ama 2500 euro onlar için yok onu geçtik 10.000 km çevirmemiş motor için nerede ise %30 indirim istiyorlar .

    1-2 bu tip asalak geldikten sonra üstündeki aksesuarları sticker varana kadar söküp 2000 euro civarı paraya sattıktan sonra ,

    Motoruda %15 gibi bir fiyat düşerek ilana koyduk .

    Sonuç mu ?

    Abi bunun eski resimlerindeki aksesuarlar nerede biz öyle almak isterdik bize indirim yapman gerek .

    Cevap has..... oradan.com
    Son ağaç kesildiğinde, son nehir kirlendiğinde,son balık avlandığında; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak

  17. #17
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    arkadaşlar çok kısa ve net bir cevap vereceğim çünkü uzatmanın bir anlamı yok.

    şimdi motorunu satan adam aksesuarları için ekstra para isteyebilir ama aksesuar ikinci el fiyat bazında hesaplanması daha adaletli olur, yani aksesuarı parayla satıyorlar bedava değil.

    bunun yanı sıra alıcı arkadaş aksesuarı kabul etmeyip motor sahibine o aksesuarı söktürme talebinde bulunabilir. yani o aksesuar sizin ilginizi çekmiyorsa motor sahibi onu söker ve ek fiyat ödemeye gerek kalmaksızın istediğiniz fiyata gelmiş olur.

    ben şahsen bir satıcı olarak karşımda iyi birini görürsem zaten her türlü anlaşırız. koruma demirleri + sepet bana 150 liraya geldiyse ben bunu 75 lira olarak yansıtırım motoruma ve alacak kişi kabul etmez ise söker satarım.

    yani aksesuarları ayriyetten satabiliyorsunuz arkadaşlar aksesuarlı bir motor tabiki farklı fiyatta olmayı hakediyor.

    serbest piyasada her şeyi kabul etmek ya da kabul etmemek kişinin elinde, istersen satmaktan vazgeçersin yada almaktan vazgeçersin ve bırakın karşıdaki düşünsün.

    kısa ve net cevapladım, bu kısa hali

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 18:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:20 ----------

    benim motorumu alacak adam yeni lastik takacak ise ben üstündekileri söker ve lastiksiz satarım gerekirse :D

    adam olun akıllı olun anlaşın arkadaş yaa! neyi paylaşamıyorsunuz olum :D

  18. #18

    Üyelik
    20 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    http://www.feyizoglu.com/45-Lt-Arka-canta_47310.html

    Linkdeki çanta alacağım herhangi bir motorda takılı olsa, söker atarım, bunun için neden ekstra para ödeyim? Konusu doğru.

    Ancak şöyle de bir durum var; Pulsarı sattım malum, motorda elcik koruma, ön cam, alt sakal, topcase, bridgestone lastikler, U5 sis farları, usb şarj ve çakmak soketi, ısıtmalı elcik ve gidon yükseltme vardı. Aynalar da değiştirilmişti arkayı daha iyi gösterenler ile.

    Adam arıyor, pazarlık ediyor, pazarlık ederken başka bir pulsar ilanını örnek gösteriyor, bakıyorum, km aynı, motorun her şeyi orjinal, lastikler dahil. Tamam aksesuarları sökeyim? deyince, itiraz ediliyor, saydığım aksesuarlar için 750 tl ekstra fiyat yazınca ona da itiraz ediliyor.

    Arkadaş, aksesuarsız istiyorsan, aksesuarsız al. Aksesuarlı istiyorsan elini cebine at ki bende aksesuara verdiğim paranın en azından yarısını geri almış olayım. İkisine de yanaşmıyor bizim millet. Tamam alt sakal gibi bazı aksesuarlar benim kişisel ihtiyacımdı. Ama arkadaş, bu motora lastik lazım, gidon yükseltme, ön cam ve ayna lazım. Dahası "aksesuarları sebebi ile" ilgini çeken motorun pazarlığında fiyat kırmak için lastiği bile değişmemiş bir motoru örnek göstermek nedir?

    Çözüm mü? Lastik hariç her malzemeyi üniversal almaya karar verdim bundan sonra. Önce söküp motoru öyle satıp, yeni aldığım motora takabileceğim aksesuarlar almak daha mantıklı geldi.

    burada aslolan şişi de kebabı da yakmadan, alıcıyı da satıcıyı da üzmeden bir orta yol bulabilmektir. Tamam 300 liralık çanta için 250 lira ekstra istersem, adam gider sıfırını alır, ama aynı çanta için, herhangi bir deformasyon yok iken, 150 tl istemişsem, ya çantasız alırsın, ya o çanta için 150 tl ödersin

    Bizim millet alırken hepsini beleşe almak, satarken hepsinin güncel sıfır parasını almak istiyor.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)