Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Gezi Planı - RX3İ EVO İle 4000 km

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    MANKU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ekim 2014
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    Aprilia & YAMAHA
    Herkese selamlar,

    Kurban bayramı tatilinde bi çılgınlık yapıp resimdeki güzergaha gitmek istiyorum.
    konya-aksaray-nevşehir-kayseri-sivas-sümela manastırı-trabzon-rize-batum ve geri dönüş, tüm kıyı şeridinden istanbul a gelip sonra da çanakkale, izmir yapıp konya ya geri dönmek gibi bir niyetim var. Şimdi gelelim kafadaki deli sorulara;

    -bu güzergah için 9 gün yeter mi? (günde 500 km yi geçmemeyi düşünüyorum ve yoldaki güzelliklerle oyalandığımızı düşünürsek rafting vs.)
    -güzergah üzerinde nerelerde konaklayabilirim? (çadır olacak)
    -motor bu km ve bu yola dayanabilir mi?



    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    27 Mart 2016
    Bu motorun bakım aralıkları 2000 KM'de bir değil mi? Nedense bana hiç güven vermiyor bu sebepten dolayı uzun yol için.
    MANKU bunu beğendi.

  3. #3
    Adana İl Temsilcisi adanalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2006
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 DİVERSİON F, YAMAHA BW'S 100
    kardeş çok güzel ama uzun bir güzergah.bence bu rotayı 2'ye böl,seneye de 2.bölüme gidersin.
    1-9 gün süre yetmez.sürekli motor sürerek ve yorgun bir şekilde sürer gidersin.gittiğin yerlerdeki doğa,tarihi yerler veya görülmesi gereken yerleri göremeden gidersin.birde çadır kur,topla ile uğraşacaksın.zoor.
    2-http://www.kampingturkiye.com/
    3-motor dayanır,yolda bir serviste yağ değişimi yaparsın.http://www.mondialmotor.com.tr/servis-noktalari.aspx

    benim diyeceklerim bunlar.yolun açık olsun.

  4. #4

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25
    Merhaba

    Rafting vs demissiniz . Bir gununuz zaten gitti o yorgunlukla sürüşe devam edemezsiniz zaten. Rotayı kisaltip güzergah üzerindeki tüm gezilecek görülecek etkinlik yapabileceğiniz yerlerin sayısını arttirirdim ben olsam. Daha dolu dolu vakit gecirirdiniz. Yetişmek zorunda değilsiniz. Bakarsınız çok hoşunuza gitti kalirsiniz bir gün daha tadını çıkarırsınız.
    MANKU bunu beğendi.

  5. #5
    Jeeztro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha - XV 950 Cafe Racer
    Çok zor, yukarıda dedikleri gibi ikiye böl en azından. Günde 500KM demek, kabaca 6-7 saat demek. Sağa sola bakayım, orda resim çekileyim, şurda şunu yiyeyim falan diyeceksin haliyle ve tamamen gücün bitecek. Aderal falan alman lazım (şaka tabi) bu enerjiyi sağlamak için. En azından Ege - Marmara - Karadeniz diye böl, her sene birisini yaparsın. Sonuçta gideceğin motorun da titreşimi olacak, son hızı olacak, çoky yorulursun yani her türlü. 20 gün falan desen neyse, tır tır gidersin bir şekilde.
    MANKU bunu beğendi.

  6. #6
    fz6_fazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2010
    Şehir
    alanya
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    Günde 500 km yaparsan,bayram tatilinide 9 gün olarak var sayarsak,!!!Yetmez!!!Rafting,fotoğraf derken,bayramda yollar kalabalık olacak,en büyük avantajın,gümrük kapısında,kuruk beklemeden,aralara girerek işini görecen
    4000*500=8 gün
    4000*600=6,6 gün
    4000*700=5.7 gün
    4000*800=5 gün
    4000*900=4.4 gün
    4000*1000=4 gün
    En az 800 km yol yapman gerekir,zaman kısıtlı,Gürcistanın trafiği berbat,takip mesafesi yok,inekleri yolun ortasında,trafikte senden benden iyi,gidince görürsün

    Geçenlerde gittiğim gezi linki
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...gurcistan.html
    Geçen sene çıktığım gezi rotası
    http://www.motosiklet.net/forum/etki...s-ukrayna.html

    Karadeniz bölgesinde,yanında mutlak suretle yağmurluklarını yanından eksik etme

    Gürcistan'a Seyahat Edecek Vatandaşlarımız İçin Seyahat Duyurusu
    7.-8. Maddelere dikkat et
    1. 1. 8 Haziran 2015 tarihi itibariyle yürürlüğe giren bir kararnameyle aralarında Türkiye’nin de yer aldığı 94 ülkenin vatandaşları için 180 gün içinde 90 gün vizesiz kalış süresi sınırlaması kaldırılmış, böylece vatandaşlarımızın Gürcistan’da vizesiz olarak (daha önce 90 gün olan) kalış süresi 1 yıla çıkarılmıştır.
    Bu süreden daha fazla ikamet etmek isteyen vatandaşlarımız ikamet amaçlarına uygun olarak Gürcistan’ın dış temsilciliklerinden uzun dönemli vize almaları, müteakiben sözkonusu vizeye dayanarak Gürcistan’da ikamet tezkeresi almaları gerekmektedir.

    2. Nüfus cüzdanlarıyla Gürcistan’a gitmek üzere ülkemizden çıkacak vatandaşlarımıza çıkış işlemlerini gerçekleştiren görevlilerce “Giriş-Çıkış Formu” verilmektedir. Vatandaşlarımızın bu belgeyi Gürcistan’da kaldıkları süre boyunca yanlarında taşımaları ve ülkemize geri girişlerinde nüfus cüzdanlarıyla birlikte hudut görevlilerine ibraz etmeleri zorunludur.

    3. İki ülke vatandaşlarının nüfus cüzdanlarıyla seyahatleri yalnızca Türkiye ve Gürcistan arasında mümkündür. Üçüncü ülkelere seyahatler için pasaport gerekecektir.

    4. Nüfus cüzdanıyla Gürcistan’a seyahat edecek 18 yaşından küçük vatandaşlarımız, mevzuatımız uyarınca anne ve babalarının birlikte nezaretinde veya yanlarında bulunmayan anne ve babasının yazılı resmi muvafakatini ibraz etmek suretiyle ülkemizden çıkış işlemi yapabileceklerdir.

    5. Sadece nüfus cüzdanıyla seyahat eden vatandaşlarımızın nüfus cüzdanlarını kaybetmeleri olasılığına binaen, Tiflis Büyükelçiliğimizde veya Batum Başkonsolosluğumuzda ülkemize geçişlerini teminen geçici pasaport müracaatlarında bulunabilmeleri için yanlarında fotoğraflı bir başka belgeyi daha (ehliyet, öğrenci kimliği v.s.) bulundurmaları önem arzetmektedir.

    6. Gürcistan’a seyahat edecek vatandaşlarımız adlarına kayıtlı araçlarıyla Kara Hudut Kapılarından Gürcistan’a seyahat edebileceklerdir. Ancak, vatandaşlarımızın kendi adlarına kayıtlı olmayan bir araçla Gürcistan’a seyahat etmek istemeleri halinde, yanlarında araç sahibi tarafından verilmiş araç kullanma vekaletnamesini ve vekaletnamenin Gürcistan’ın ülkemizdeki dış temsilciliklerince onaylanmış İngilizce veya Gürcüce tercümesini bulundurmaları gerekecektir.

    7. Gürcistan’a seyahat edecek vatandaşlarımızın pasaportlarında, Abhazya’ya ve Güney Osetya’ya deniz yoluyla ve/veya başka ülkeler üzerinden seyahat ettiklerini gösteren damga veya mühür bulunduğu takdirde Gürcistan’a girişlerinde hapis ve/veya para cezasına çarptırılmaları sözkonusu olabilecektir.

    8. Gürcistan’a seyahat edecek vatandaşlarımızın yanlarında 30.000 Lari veya üzerindeki bir meblağa tekabül eden Türk Lirası/döviz bulundurmaları halinde, Gürcistan gümrük memurlarına önceden sözlü veya yazılı olarak paralarını beyan etmeleri önem taşımaktadır. Beyan edilmeyen nakit paraya, Gürcistan mevzuatı uyarınca el konulmaktadır.
    MANKU bunu beğendi.

  7. #7
    demirarch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    NC 750 İntegra
    bencede uzun bir rota ,

    sümela manastırı tadilatta , gezemeyebilirsiniz. haberiniz olsun
    MANKU bunu beğendi.

  8. #8
    CamelBiker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2015
    Şehir
    Istanbul/Anadolu
    Motosikleti
    Yamaha R25
    Evet tam ben yazıyordum manastır tadilatta ayrıca benimde fikrim 2'ye bölmekten yana. 9 gün yetmeyecektir
    MANKU bunu beğendi.

  9. #9
    balamir01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Şubat 2016
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    Suzuki VanVan
    Naçizane fikrim altındaki motora da istinaden NEVŞEHİR-KAYSERİ-SİVAS-SAMSUN VE KARADENİZ(ÖZELLİKLE YAYLALAR VE FIRTINA DERESİNDE BİR KAÇ GÜN RAFTİNG); dönüşü de ERZURUM üzeri yap gel kazasız belasız.
    MANKU bunu beğendi.

  10. #10
    TURAN.RTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Haziran 2015
    Motosikleti
    FZ6 FAZER
    Aynı rotayı 2 hafta sonra kayseri çıkış olarak düşünüyorum. Kayseri-sinop-batum sahil şeridi yaylalar vs. 2500 km 9 gün olarak düşünüyorum. Sizin gün / rota baya yorucu olur Sinop'tan dönerseniz daha keyifli vakit geçirirsiniz. Çanakkale tarafı seneye bende düşünüyorum.
    MANKU bunu beğendi.

  11. #11

    Üyelik
    15 Aralık 2014
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Gittim, geldim olur. Gördüm olmaz...
    MANKU bunu beğendi.

  12. #12
    kadango - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Nisan 2009
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    Fazer 8 - MT-07
    9 Gün yetmez, gezi değil eziyet olur... Hele RX3 Evo ile...
    MANKU bunu beğendi.

  13. #13
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    10 Ağustos 2016
    şİMDİ KARADENİZ karış karış gezen birisi olarak doğu ve batı karadeniz yapacaksanız 9 gün size yetmeyebilir gürcistan münasebetiyle samsun - batum arasında ki yol kaymak gibidir ancak gel gelelim batı karadeniz kıyıdan gidecekseniz biraz sizi bunaltacaktır özellikle zonguldak sinop merkez arasında bulunan yol aşırı virajlıdır belli bir süreden sonra sıkılır bunalırsınız

    Amasradan sonra yol tek şeride düşer ve şu sıralar yol çalışmaları nedeniyle keyif alamayabilirsiniz kastamonu cide ile sinop ayancık arasında ki yol çalışma bulunmakta yol büyük oranda zift ve yeni dökülmüş mıcır bulunmakta türkeli sinop arasında ki yolda ise yol aşırı bozuktur geçen cumartesi bajaj boxer motorumla samsun kastamonu inebolu arasını katettim özellikle türkeli kısmı hem çok virajlı hemde çatalzeytin gelene kadar yol çalışması var yeni dökülen mıcır nedeniyle risk oluşturuyor abana inebolu arasında kmlerce zift sizi bekliyor özellikle gündüz bu yollarda seyhat etmek riskli çünkü zift su gibi oldu için kayma oranınız yüksek inebolu bartın arasında ise aşırı virajlar var üstüne yol yapım çalışmaları nedeniyle biraz sıkıcı olacaktır sizin için

    Samsun - batum arasındaki yol dubledir burada rahat edebilirsiniz karadeniz seyhat ederken istediğiniz yerde çadır kurmanız mümkün ancak özellikle batı karadeniz kıyı kesimlerinde ayı domuz tehlikesi hala sürmekte gece konaklayacanız yerler şehir merkezi olmalı şu an ilçelerde güzel festivaller bulunmakta

    tozlu mıcırlı ve ziftli bir yolda ben memnunum maksat yol olsun derseniz hiç kaçırmayın batı karadeniz kıyıdan geçmek herkeze nasip olmaz

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:45 ----------

    Eğer ekonomik durumunuz el veriyor ise kıyı kesimlerde değilde iç kesimlerde bulunan öğretmen evlerinde kalmanız mümkün mesela iki hafta önce giresun piraziz öğretmen evinde kaldım tek kişi öğretmen 10 TL memur 15 ve sivil 20 TL idi gerçekten şehir merkezlerinde bulunan öğretmen evleri değilde daha küçük ama şehre yakın ilçelerde ki öğretmen evleri yaz sezonuna ramen ucuz mesela ordu merkezde 250 lira iken oteller ilçelerde 15 tl kadar düşüyor sıcak duş ve temiz yatak varsa gerisi yalan trabzonda çarşıbaşı ve of öğretmen evinde kalmanız mümkün gecelik 30 tl başlıyor trabzon merkezde artık körfez arapları nedeniyle euro olarak fiyat veriliyor ve gecelik 450 ile 250 lira arasında değişiyor ayrıca 200 liraya günlük kiralık evlerde var
    MANKU bunu beğendi.

  14. #14

    Üyelik
    04 Haziran 2004
    Motosikleti
    Mondial, M 150 Vulture
    Çık sen yola, herşey plan dahilinde gelişmez. Sen yola çık 9 olmazda 15 gün yaparsın!
    MANKU bunu beğendi.

  15. #15
    MANKU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ekim 2014
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    Aprilia & YAMAHA
    Herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Söylediğiniz gibi rotayı ikiye bölüyorum Çanakkale, İstanbul, İzmir tarafını başka bir bahara erteliyorum. Söylenen herşeyi bir kenara not aldım, cevaplar için tekrar teşekkür ederim. İnşaallah gezi fotoğraflarımı da forumda paylaşacağım.

  16. #16
    balamir01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Şubat 2016
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    Suzuki VanVan
    Kazasız belasız inşallah. Bekliyoruz.
    MANKU bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)