Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

SYM JOYRIDE 200İ EVO- HONDA PCX- YAMAHA XENTER KARŞILAŞTIRMASI.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    SAZMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2015
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial cub 100. Modelsiz
    Merhabalar,

    İlk kez konu açıyorum, belkide açamıyorum birazdan belli olur. Hem de kendimi tanıtmak istedim, nedense ? Hatam olursa affetmeyin, dövün.

    Dün akşamüstü 2014 9000 km de Joyride 200i evo sürüşü nasip oldu. PCX (2000 km), XENTER (5000 km ve devam) ve JOYRİDE (7 km tur) kıyaslaması yapmak ve üç motoru da düşünenler için hepsini kullanan olarak, naçizane fikirlerimi sunmak isterim. E+A2 ehliyetim, src 2 ve 4 var, 4 tekerli araçlar için ileri sürüş teknikleri eğitimim var. Özel derslerin dışında (motorcu abiler) motosiklet eğitimim yok. Boyum 1,72 kilom 67, yaşım 40. 1995 ten beri 20 yıl hemen hemen 200.000+ km tecrübem var. 20 kadar motosikletim oldu. Hep 200 cc ve altı ve hep tek silindir. Orta hızlarda Yaz/kış binerim. Harika düşerim, yan yatarım, yuvarlanırım falan.

    Karşılaştırma teknik veriler dışında kendi algıma göre yapılmış olduğundan; farklı boy ve kiloya sahip sürücülerde farklılık gösterebilir. Amacım ahkam kesmek değil sadece boş zaman yakaladım ve almak isteyenlere yardımcı olmak istedim.


    Joyride, Oturuşu ayakları öne attığımda cruiser gibi, Gidon yüksek, koltuktaki girinti yaslanma olanağı sağlıyor. Ayakları düz koyduğumda bir tuhaf şekle girdiğimi hissettim, ayak önde iyi. Selesi rahat. Koltuk altı bagajı PCX ve XENTER den iyi. 1 tam kask mont ıvır zıvır alıyor, yanlamasına açılıyor, kullanışlı. sissy bar bana alçak geldi tam olarak yaslanamazsın sanki, artçı olarak binip denemek lazım. Sele kaplamasıda iki modelden de kötü ama berbat değil.
    Pcx tam kaskı küçük beden ise alıyor. Ama çoook büyük değil. Sele konforu, garip gelebilir ama beğenmedim, bel ağrısı yaşadım. Gidonu da oturuşu etkiliyor, uzun boylularda gidon dizlere değebilir. Sele kaplaması başarılı.
    Xenterin tutulmama sebebi yüksek ihtimalle sele altı bagajın olmaması diye tahmin ediyorum çünkü yok Eldiven, ruhsat avadanlık anca sığar. Derin ama dar. Kesinlikle hiçbir kask sığmaz. Ama T gidon ile dik oturuş sağlıklı geldi bana. Sele kaplaması pcx ile hemen hemen aynı ama daha enli seleye sahip. Koltuk altı bagajı scooter da çooook önemli olduğundan YAMAHA XENTER i son sıraya atıyorum. Arkadaki orjinal çantanın yaslanma kısmı geniş ve konforlu. Çantasız ardcı almıyorum.
    Sele Konfor ve kapasite Sıralama:
    1. Joyride

    2. PCX

    3. Xenter (Koltuk altında bir karış bagajı var. Sebebi benzin deposu ve 16 inch jantlar.) Oturuşu rahat. Tek sorunu bagaj.


    Joyride Frenler konusu hayal kırıklığı oldu benim için. Arka/ön disk fakat; 500 km önce değiştirilmiş lastikle sadece arka frenle deneme yaptığımda yerle yeksan olacaktım son anda toparladım. Resmen panik fren yok gibi birşey. Biraz yüklendiğinde derhal kızaklıyor. Ön fren ile birlikte kullanmak gerekli ama yine de fren mesafesi uzun. Pcx bu konuda daha iyi tek maneti sıkmak yeterli oluyor ama oda panik frende zor da olsa kızaklıyor. Frenlerde Xenter 3 gömlek önde ve sadece arka freni sıktığında ve ne kadar asılırsan asıl (michelin city grip ile) kesinlikle kaydıramıyorsun zımba gibi duruyor. Viraj içerisinde araç sıkıştırması durumunda çizgide kalmak için rahatlıkla frene basabiliyorum. Kombine frenli ön disk, Arka fren kampana ama nasıl olduğunu görmelisiniz, şimdiye kadar kullandığım tüm çin malı scooterlardan, pcx den ve pulsardan, ace 125 ten, mondial xtreme 250 den, cbf 150 den çok üstün. (KTM ve diğer abs li modelleri merak ediyorum, fakirlikten çıkınca deneyeceğim.)
    Frenlerin performansına göre;
    1.XENTER (Kombine)
    2.PCX (Kombine)
    3.Joyride

    Yakıt tüketimi konusunda pcx herkese fark atar. Şöyle ki; sıkışık trafikte e-5 ten maksimum 70 km hızla start stop kapalı halde (zaten durmadım) yeşilköy motosiklet fuarından Pendik sahile geldiğimde 1,8 lt/100 km gördüm. Agresifte en fazla 2,6lt/100km gördüm. Fotoğrafını pcx sayfasında paylaştım. İNANILMAAZZZ.

    Joyride kullanıcı verileri sakin kullanımda 2,6-2,8/ 100km şeklinde belirtilmiş.

    Xenter sakin kullanımda 2,7-2,9 lt/100km. İlk aldığımda (12500 kmde) hava filtresi eski idi ve ben süratli kullanım gösterince 3,2 lt/ 100 km olarak tüketim oldu. Hava filtresi temizliği çok etkiliyor, ayrıca şanzuman ve motor yağını motul ile değiştirdim, kullanımınada alışınca tüketim düştü.
    Yakıt tüketimi en iyi sıralama:
    1.PCX
    2.JOYRİDE
    2.XENTER

    Göstergeler joyride da güzel büyük ve dairesel. Analog Devir saati ve hararet ön planda (bence scooterda ön planda olmasına gerek yok.)
    PCX bu konuda daha sade ve hoş.
    Xenter da yamaha farklı ve kullanışlı bir şey yapmış full dijital ekran güzel de kayış kullanım ve yağ değişimden bu yana kullanım km sayaçları tam olarak scooter için ihtiyaç olan şeyler. Yok yağını ne zaman değiştirdim, yok kayışı ne zaman değiştirdim olayı yok. Basıyorsun trip tuşuna yazıyor kendileri.
    Göstergelerde:
    1.Xenter

    2. joyride

    3. pcx


    Amotisörlerde Joymax için yumuşak diyebilirim. Ama lastik çapı küçük sevmedim, bir tuhaf.
    pcx önler idare eder ama ardcılı kullanımda arka amortisör vuruyor ve çapları küçük. Lastikleri diğerlerinden ince.
    Xenter ön ve arkada hepsinden iyi. Hele arkadaki tek amortisör ve 16 jant ile tam viraj scooterı. Eşimi de ardcı olarak memnun etti. (10 yıllık ardcıdır kendisi)

    Amortisör sıralaması:

    1. Xenter

    2. Joyride

    3. PCX


    Güç konusu teknik verileri belli bir sıralamada, kullanımda da açıkça belli oluyor. Pcx yakıtı önemsemiş ve ivmelenmesi ve son hızı diğerlerinden düşük , joyride güzel hızlanıyor ve son hızı 130 falan ölçülmüş youtube da var fakat yüksek hızlarda çok güven vermiyor. Ayrıca varyatörün çalışmasını beğenmedim, kayış kaçırıyor ve titriyor gibi.
    Torku ve beygiri en yüksek olan xenter en iyisi. Son hız 123 km (kesici var) ama güvenli bir sürüş algısı var. Vitesli motor gibi.

    Güç sıralaması:
    1.xenter
    2.joyride
    3.PCX

    Malzeme kalitesi konusu biraz zor bir konu. Ben düşmeler, yan yatmalar sonrası malzemeyi görmeyi tercih ederim.
    Koruma demiri olmadan pcx i düşünemiyorum bile. Narin bir kelebek gibi. Bir yan yatmada oluşacak masraf fena. Hiç kaza yapmadan nokta çiziksiz sattım. Gidon açıkta cılız duruyor. Ama çabuk dökülme olmaz. Sağlam.
    Joyride dökülmeye biraz daha müsait görünüyor. Yan yatmada güzel çiziliyor. Gidon geniş olduğundan elcikler üzerine düşüyor. Ama kötü bir algı vermedi bana. En azından benim kullandığım tüm çinli gruptan iyidir bu konuda. (Haojue, sukida, mondial, arora vb. kullandım)
    Xentere gelince: aldığım arkadaş 2 ya da 3 kez iki tarafa da yatırmış, manetleri bükmüş, ön camın elcik korumalarını çizmiş ama kıramamış. Ben de aldığım gün taksinin altına alçak giriş yaptım. Kaldırdım, çanta, siperlik egsoz, sapasağlam duruyor. Yan kısımlarını esnek ve farklı bir plastikten yapmışlar. Çizilse de çok fark edilmiyor. Ayrıca geçen hafta sağ taraftan vw crafter servis minibüsü bana çarptı, hızım 45/50 civarı idi ve devrilmedim !, egsoz muhafaza plastiği çatladı ama kopmadı. Minibüsün plaka koptu ve tamponu hasar aldı.
    Sağlamlık konusunda kaza sonrası maliyet sıralamam.
    1.XENTER

    2.Joyride

    3.PCX


    Dün akşam kullanmış olduğum 2014 model sym nin değeri, benim şu anda kullanmış olduğum 2012 Yamaha Xenter den yüksek olmasına rağmen, sahibi benim motoruma bindi 15 dakika falan dolaştı, takas ve üzerine para teklif etti. Bu arada sağ fren maneti ucu kırık, egsoz koruma plastiği çatlak olmasına rağmen. Motosikletten para kazanmayı ve başka bir scooter ile değiştirmeyi düşünmediğimden kendisine teşekkür ettim.

    Sonuç olarak SYM JOYRIDE EVO 200i, PCX, XENTER arasından hangisini seçersin denilirse; aksesuar neredeyse yok, 2. eli yok, sele altı bagaj yok, yan ayaklık yok ama yine XENTER derim. Servislerini karşılaştırmıyorum çünkü ben servise gitmiyorum.

    Bu arada 3 yıldır motor değiştirme hastalığım var ve sanırım psikoloğa gitmeliyim. Sadece bu yıl 4. motor oldu. Motorumdan ailecek çok memnunum ama yine de satayım diyorum. Ne alacağımı da bilmiyorum. Belki ergenler gibi ne alayım diye bir konu açarım ve güzel bir azar işitirim.
    "Ara ara gazlayın, sakin sakin gidin" dileklerimle.
    Herkese iyi geceler dilerim, sevgi ve saygılarımla.
    beko12345, oenaj, _kaan_ ve 2 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    muhteşem bir inceleme olmuş. şimdiye kadar gördüğüm en iyi inceleme yazısı
    SAZMAN bunu beğendi.

  3. #3
    beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Haziran 2012
    Şehir
    Bursa / Nilüfer
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    Elinize sağlık ...
    SAZMAN bunu beğendi.

  4. #4
    SAZMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2015
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial cub 100. Modelsiz
    Alıntı DKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    muhteşem bir inceleme olmuş. şimdiye kadar gördüğüm en iyi inceleme yazısı
    Teşekkür ediyorum.

  5. #5

    Üyelik
    28 Haziran 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Forza 250
    Samimi ve güzel bir inceleme olmuş, ilk kez xenter i öven birisine rastlıyorum desem yalan olmaz.
    SAZMAN bunu beğendi.

  6. #6
    SAZMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2015
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial cub 100. Modelsiz
    Alıntı MimTolga adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Samimi ve güzel bir inceleme olmuş, ilk kez xenter i öven birisine rastlıyorum desem yalan olmaz.
    Aslında övmek için yazmadım. Yamaha ve Honda ya gıcığım. Servisinden sadece parça alıyorum. Bugün sol fren maneti aldım. Kendi tamircime verdim takıyor. Yamaha Kaydınız var mı diye sordu, ben de size gıcığım o nedenle kaydım yok dedim. Şase numarası almadan parça vermiyorlar. Neyse aldım maneti 75 lira. Pulsarın maneti 17.5 lira idi. Gerçi bu kombine çift gergili manet. Keşke bu kadar pahalı olmasa bu motorlar. Bir de burunlarından kıl aldirmiyorlar. Xenter için şunu söyleyebilirim ki, scooterden daha çok motosiklet gibi alet. Fotoğraftaki göründüğü gibi virajda çok güzel yatıyor, neredeyse alt karenaj lar yere deyiyor. Koltuk altı bagaj olmamasına da alıştım. Hatta çantayı ve camı söktüm tadından yenmiyor.

  7. #7
    arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2014
    Şehir
    Çankırı
    Elinize sağlık. Yamaha Xenter'la bu işi çözmüş anlaşılan.

    Bagaj konusuna gelince, tamam sele altı bagaj iyi hoş da...

    Yahu kardeşim Manuel debriyajlı motorlarda bir iki model haricinde (BMW F650, Honda NCX vs) doğru dürüst bagajı olan model yok. Olsa olsa sele altı ufacık bir göz. Çoğunda o da yok.

    Söz konusu klasik tip motor olunca kimse bagaj sormuyor, sukuter olunca bagaj da bagaj

    Bir de kask sığıyor/sığmıyor olayı. Yahu sığsa ne sığmasa ne? Kask sığdı diyelim diğer korumalar, malzemeler ne olacak?

    Hocam bu sözüm kesinlikle size değil yanlış anlaşılmasın, gece rüyama bile girmişti bu bagaj mevzuu. Tam yerine rast geldi, manzara koyduk

    Bagaj isteyen arkadaşlara artık şu modeli tavsiye edeceğim:
    http://www.zengentoptan.com/images/products/00/00/95/95_kucuk_1.jpg


    Al sana istemediğin kadar bagaj, hatta damperi de var boşaltması kolay
    http://www.istereyon.com/images_kucuk/f19/Yuki-Toros-Uc-Tekerli-Yuk-Motosi_217919_3.jpg
    SAZMAN bunu beğendi.

  8. #8
    SAZMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2015
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial cub 100. Modelsiz
    Alıntı arda4 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Elinize sağlık. Yamaha Xenter'la bu işi çözmüş anlaşılan.

    Bagaj konusuna gelince, tamam sele altı bagaj iyi hoş da...

    Yahu kardeşim Manuel debriyajlı motorlarda bir iki model haricinde (BMW F650, Honda NCX vs) doğru dürüst bagajı olan model yok. Olsa olsa sele altı ufacık bir göz. Çoğunda o da yok.

    Söz konusu klasik tip motor olunca kimse bagaj sormuyor, sukuter olunca bagaj da bagaj

    Bir de kask sığıyor/sığmıyor olayı. Yahu sığsa ne sığmasa ne? Kask sığdı diyelim diğer korumalar, malzemeler ne olacak?

    Hocam bu sözüm kesinlikle size değil yanlış anlaşılmasın, gece rüyama bile girmişti bu bagaj mevzuu. Tam yerine rast geldi, manzara koyduk

    Bagaj isteyen arkadaşlara artık şu modeli tavsiye edeceğim:
    http://www.zengentoptan.com/images/products/00/00/95/95_kucuk_1.jpg
    http://www.zengentoptan.com/images/p...95_kucuk_1.jpg

    Al sana istemediğin kadar bagaj, hatta damperi de var boşaltması kolay
    http://www.istereyon.com/images_kucuk/f19/Yuki-Toros-Uc-Tekerli-Yuk-Motosi_217919_3.jpg
    http://www.istereyon.com/images_kucu...i_217919_3.jpg
    Büyük konuşmayayım ama bundan sonra küçük jant li scooter benden uzak olsun. Bagaj scooterda önemli özellik olarak algı üretmiş çünkü scooter biraz tembel işi. Rahat olmak istiyor sürücüleri. Ben işe gidiyorsam kapalı bahçede olduğundan camı da çantayı da çıkarıyorum çok pratik. Ardci alırsam takıyorum. Xenter de çanta demiri de yok. Çantasız kuyruk çok hoş duruyor. Sanırım bunu satmayacagim. Belki modifiye ederim. Malossi debriyaj, arka gs çamurluk falan . Arka lastik eskidiğinde de 130 lastik uyarsa takarım belki. Biraz Sticker biraz aksesuar oyalar beni. Herkesin motosiklet ten beklentisi farklı be kardeşim kızmamak lazım kimseye.

    Sağlıcakla.
    Pisman bunu beğendi.

  9. #9
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    Alıntı SAZMAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Büyük konuşmayayım ama bundan sonra küçük jant li scooter benden uzak olsun. Bagaj scooterda önemli özellik olarak algı üretmiş çünkü scooter biraz tembel işi. Rahat olmak istiyor sürücüleri. Ben işe gidiyorsam kapalı bahçede olduğundan camı da çantayı da çıkarıyorum çok pratik. Ardci alırsam takıyorum. Xenter de çanta demiri de yok. Çantasız kuyruk çok hoş duruyor. Sanırım bunu satmayacagim. Belki modifiye ederim. Malossi debriyaj, arka gs çamurluk falan . Arka lastik eskidiğinde de 130 lastik uyarsa takarım belki. Biraz Sticker biraz aksesuar oyalar beni. Herkesin motosiklet ten beklentisi farklı be kardeşim kızmamak lazım kimseye.

    Sağlıcakla.
    başka modellerin incelemesini de yapmayı düşünüyo musunuz ? örneğin pulsar,sym wolf, tnt 250 gibi vs.
    Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur

  10. #10
    SAZMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2015
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial cub 100. Modelsiz
    Alıntı DKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    başka modellerin incelemesini de yapmayı düşünüyo musunuz ? örneğin pulsar,sym wolf, tnt 250 gibi vs.
    Pulsar sayfasına sürekli yazıyorum yardımcı olabilir diye. Çok sevmedim Pulsarı ben. Tek iyi tarafı fiyat performans oranı bence. Ama oda şaibeli 6 ayda amortisör maşası mı paslanır yahu. Söyleyecek çok şey var Pulsar ile ilgili bende belki bir ara oturur fotoğraflı bir şekilde yazarım. Pulsar ilk aldığında çok keyif veriyor ve istemsizce motoru savunuyorsunuz ama daha sonra yavaş yavaş birşeyler yanlış gitmeye başlıyor.
    Sym Wolf sağlam duruyor. Hiç üstüne bile oturmak nasip olmadı. Denemek isterim hatta almak isterim. Tnt 250 üzerine oturdum ama kullanmadım çok güzel görünüyor ön maşalar yan taraftaki amortisor falan . Nasip. Kısa boyumla wr 125 x ve crf 250 yi deneyip kısa boylular için fikirlerimi de yazmak istiyorum. Ne çok şey istiyorum seviyorum iki tekeri her türlü.
    Selamlar.

  11. #11
    SAZMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2015
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial cub 100. Modelsiz
    Alıntı SAZMAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Büyük konuşmayayım ama bundan sonra küçük jant li scooter benden uzak olsun. Bagaj scooterda önemli özellik olarak algı üretmiş çünkü scooter biraz tembel işi. Rahat olmak istiyor sürücüleri. Ben işe gidiyorsam kapalı bahçede olduğundan camı da çantayı da çıkarıyorum çok pratik. Ardci alırsam takıyorum. Xenter de çanta demiri de yok. Çantasız kuyruk çok hoş duruyor. Sanırım bunu satmayacagim. Belki modifiye ederim. Malossi debriyaj, arka gs çamurluk falan . Arka lastik eskidiğinde de 130 lastik uyarsa takarım belki. Biraz Sticker biraz aksesuar oyalar beni. Herkesin motosiklet ten beklentisi farklı be kardeşim kızmamak lazım kimseye.

    Sağlıcakla.
    Son durum bu şekilde şu an bakalım daha neler ekleyeceğiz.


  12. #12

    Üyelik
    05 Nisan 2015
    Çok faydalı bir anlatım olmuş. Teşekkürler 👏

  13. #13

    Üyelik
    23 Ağustos 2009
    Şehir
    düzce
    Motosikleti
    2002 Aprilia Atlantic 500
    İnceleme de tek katılmadığım nokta kaza sonrası pcx in en fazla masraf çıkarabileceği düşüncesi oldu.Çünkü ben pcx ile kaza yaptım ve kaporta fiyatları çin motorlarınkinden bile ucuzdu.Ben de şaşırmıştım.

  14. #14
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Xenter 2 sene once alicamtim arka kampana olunca kosarak uzaklastim
    berk_cglr bunu beğendi.

  15. #15
    SAZMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2015
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial cub 100. Modelsiz
    O kampana kombine fren ile Öyle bir duruyor ki seni Gidona yapıştırıyor, aklın gider. Ön yargılı olmayın. Binmeden yorum yapmayın lütfen.

  16. #16
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Cop motorlar nmax veya xmax disinda motor almayin sonra piyasa yok diyorsunuz

    Uretimi bitmis cop motorlara ne meraklisiniz

  17. #17

    Üyelik
    02 Mayıs 2020
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    YAMAHA XENTER 150
    Xenter i bende beğenerek kullanıyorum tavsiye ederim


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler