Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Yeni Motorumu Aldım Fotoğraflı, KTM RC 390 ABS

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    27 Haziran 2016
    Merhaba arkadaşlar.

    Uzun bir arayış içerisindeydim şimdi biraz size tavsiye vermek istiyorum arkadaşlar.

    Çok motor aralarından geçtim bana motorda zevk veren son sürat değil ( önemi var yavaş gitmesin sonuçta ) ivmelenmesi torklanması.

    Biliyosunu yeni ehliyet yasası yüzünden 35 kw üzeri motosikletlere binemiyorum ehliyet yetersizliği cezası bulunmakta motor bağlanıyor vs.

    35 KW bandında alabileceğim motorlar:

    CBR 500R bu alabileceğiniz en güçlü makina tam 35 kw.
    KTM R390
    Ninja 300
    Yamaha R25

    Racing SS makinalardan bahsediyorum.

    Çok araştırma yaptım, r25'in lastikleri kötü beygiri ve torku az ama top speedi iyi ama her şey top speed değil yavaş ani torklanmalardan çok hoşlanıyorum ben.

    500R almak istiyordum yanlız tipi iğrenç ötesi, 2016 ve üst modelleri inanılmaz yakışıklı ama ona param yetmedi 26 bin tl.

    Ninja 300 ise şekil olarak iyi gidiş olarakda R25'den iyi her şeyimi karşılıyordu fakat bütçeme göre sağlam güzel bulamadım.

    En son bir ilana rastladım fiyatını makul bi şekilde indirdi kendisinin ismini paylaşmıyorum kendisi Motovlogger'mış bende motoru görmeye gidince fark ettim.

    Full ekipmandı arkadaşımız ve kaskında go prolar falan dedim hayırdı ben Geveze Motorcu dedi youtube kanalım var dedi.

    Aldığım motorun üzerine takılan aksesuarların videolarını internetten izleyebildim böyle bir lüks varmıdır? arkadaş tork anahtarları

    getirtmiş onlarla yapmış hepsi videolu sakin insan gibi kullanan biri motora çok iyi bakmış bende aynı şekilde bakıcam.

    Gerçekten çok mutluyum böyle temiz bir insanla tanıştığım için böylesine temiz motor aldığım için motor nefis sadece biraz zangırdamalar var grenajlarda sanki oda hareket edince gidiyor rolantide sadece.

    Gezeve Motorcu: https://www.youtube.com/channel/UCuG...pYgYQ/featured

    Motoru aldım beylikdüzünde hallettik işlemleri, diğer motorumu orada halamların otoparkına bıraktım bir parça bekliyoruz ön kaliperin alt merkez kırılmış 2 hafta dediler neyse.

    Geriye rc 390 ile dönerken kilidimide arka artçının ayaklık kısmının oralara doladım doladım kitledim.

    Yolda nasıl olduysa beylikdüzünden gazi osman paşaya ölmeden geldim ve fark ettim. kilit param parça olmuş, zincir dişlinin oraya kadar girmiş hatta lastiğin yere deyme boyutu kadar yere uzanmış.

    Kimsede yolda beni uyarmıyor 170km/h hız yaptım ve o süre içerisinde o demir dişliye zincire dokunsaydı takla atmış ölmüş olurdum.

    Motorun lastiği üzerinde biraz mum gibi bir tabaka bırakmış bide etrafa parçalar gelmiş böyle siyah siyah yıkattım motoru düzeldi.

    Nazar olsa gerek aman allah korudu verilmiş sadakam varmış, şirketten bir abi ümreye gidiyordu herkese dua edicem demişti belki o kurtardı beni.

    Motorumun fotoğrafları:




    Bunlarda olay yeri fotoğrafları








    Lastik ve o etrafın fotoğrafları:











    Evet arkadaşlar kazasız belasız evime ulaştım, motorumu yıkattım temizledim depoyu fulledim otoparka koydum (kapalı cami altında, Allah korumalı )

    Evime sağ salim ulaşabildim, ben kazasız belasız atladım sizden ricam benim gibi salaklık yapıp o bölgelere bağlamayın kilit falan.

    Anlamadığım ayaklık pegi nerde lastik nerde o oradan nasıl açıldı uzadı aşağıya kadar indi sürttü o hallere geldi bide bana bişi olmadı cidden şoktayım hala.

    Motorum hakkında yorumlarım:

    Verdiğim parayı sonuna kadar hak ediyor.

    150 cc cruiser motorum var 150 Sentor ve bu motorun torklanması hızlanması vs belli gitmiyor.

    Rc 390'a bindim debriyajı bıraktım gitmeye başladı gaz istemedi bile ve ben 120 kilo üzeriyim 2 kişiyim gibiyim 190 küsür boyum var.

    Motorun ivmelenmesi mükemmel sadece üst viteslerde ivmelenmeyi deneyemedim çünkü 1 ci vitesde mahalle aralarında hızlı gaz açtım arka kuyruk burnuma deydi nerdeyse böyle bir drift olamaz ve nasıl kontrol ettim nasıl düşmedim hayret ettim böyle güçlü olacağına ihtimal bile verememiştim.

    Özellikle 2 ci vitesde gazı birden değilde 3 de 1 kadar açtıktan sonra ve hızlanmaya başlayınca ondan sonra sert açma yapınca bir yatıyorsunuz bir uzuyorsunuz var ya efsane bir duygu bu ivmelenme, belki 30 lardan 70 lere falan çıkıyoruz ama mükemmel ötesi.

    Titreşim olarak ben bişi hissetmedim. Benim konfor selem var totom yani ve normal olarak motor tek silindir olmasından kaynaklı her yere titreşim yayıyor her yerden alabilirsiniz titreşimi fakat titreşim rolanti ve 1 ci vites 2-5 bin devir aralarında seyir ediyor.

    TVS apaçi kullandım uzun zaman abi ayağım uyuşuıyordu. Motoru 1 ve 2 vites red line sokarak ivmelenme testi yaptım her vites attırdığımda titreşim gidiyor gayet konforlu o kadar büyük totom var o sele öyle güzel tutuyor ki cidden çok rahat.

    Bel ağırısı inanılmaz oldu ilk baştan o sıcakta sıkışık trafikte cruiser'dan inip racing'e bindim bide kiloluyum E5'de var ya sıçtım resmen her tarafım su oldu her yerim ağırmayı geç titremeye başladı.

    Bilmiyorum oturuş pozisyonlarını sonra ayak uclarınla peglere bastım stongirp midir nedir onlara tutundum dizlerle biraz rahatlattımda yine frenlemelerde öne kayıyıyorum ya beceremedim yada oturuş pozisyonum yanlış olabilir onu zamanla öğrenirim 60km falan taş çatlasın yol yaptım bugün.

    Çok güzel duygu şekli şemali mükemmel. Benim Cruiser'da gaziosmanpaşa meydan yada taşlıtarla diye geçer orası trafiğe kapalıdır anasını satıyım abartı egzos var redlinede yok 25 bin devir çeviriyorum teyze duymuyor anasını satıyım ya, bu motorla bir girdim oraya herkes saatlerce bakıyor dönüp bakıyorlar bide yol nasıl açılıyor görmen lazım.

    Trafikte gidiyorum en sağdan e5'den abi adamlar görüyor ya motor nasıl sağ sola kırıyorlar yol vericem diye resmen şerit değiştirip arabalara girecekler.

    25 30 bin km tecrubem var şu motora geçince oldu ne olduysa yani adamlar fark etmeye başladılar.

    Birine kızıp bağırıncada yanlış bişi yaparlarsa tamam abi pardon özür dileriz diyorlar, eski motorumla ne var lan diyorlardı muştayı çıkartıp ayna cam indirip kaçıyordum.

    Cidden demek ki parayı veren düdüğü çalarmış bu geri zekalı insanlar ( o kişilere sesleniyorum ) insanları parasına altında ki taşıta göre değilde insan oldukları için önem, değer ve saygı verin/gösterin.

    Çok ağırıma gitti açıkçası bir yandan da sevindim bir yandan üzüldüm.

    Motor cidden çok güzel gidiş duruş, vites geçişleri şıkır şıkır, şekli fena zayıf adamı oturuş pozisyonu zorlamaz, uzun yola gelmez ağızınıza sıçılır, ş.içi ideal hatta mükemmel ötesi öyle mt 07 falan hikaye bakıyorsun o aradan geçiyorsun hatta düşünürken ordan uzayıp geçmişsin bile.

    Böyle bir güç varken neden bu makinanın 2 kati güçte olan daha riskli daha fazla vergili daha fazla masraflı bir motor alalım ki? beni motorun grenaj seti 450 600tl civarı mt 07'yi sağ yatır takoz olmasın bakalım ne kadar masraf girecek.

    Almak istediğim motorda mt 07 bu arada arkadaşlar 2 yıl pişeyim bu motorla gaz tepkisi kontroller virajlar falan ( hah viraj dedim aşağıyı oku ) sonra mt 07'ye geçerim bütçemide ayarlayınca.

    Viraj: Abi biz ne çekmişiz ya? deli gibi hızlı viraja geliyorsun tak tak vites indir zaten kaydırmalı debriyaj var yavaşladın makina içeri soktu kendini, konumlanmanı aldın bakışın hazır verdin kontranı aç abi gazı tatlı tatlı ama nasıl güzel nasıl çizgide gidiyor var ya bildiğim gp gibi yatacaksın yere sürtecen resmen.

    Lastikleri 10 bin km civarı yol yapmış ona rağmen efsane gidiyor 10 bin daha götürür kanımca.

    2015 model kaydırmalı debriyajlı 10kmde ktm rc 390'ım hayallerimin YARISI şu anda gerçekleşti diğer yarısı ise kısmetse 2018 sonlarına doğuru gerçekleşir.

    Allah kimseye kaza bela vermesin...
    M.Cankurt ve Pisman bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Gökhan_Aygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / İstanbul
    Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    Resimleri göremiyorum ancak kafayı yiyip de bir gün racing kullanırsam alacağım 2-3 motosikletten birini almışsın.

    Diğer racingler ile karşılaştırılamayacak şekilde teknolojik anlamda dolu.

    Hayırlı olsun.

    Not: " Muşta, Geri Zekalı " gibi tabirler olmasa yazın daha hoş olurmuş. Biber gazı daha hoş olur mesela
    ssCi bunu beğendi.

  3. #3
    ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2012
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    Hocam ehliyette 35Kw üzeri kullanamıyorum demişssiniz. 600 cc de kullabiliyorsunuz. yoksa ben mi yanlış bliyorum.

  4. #4
    polemos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 ABS (2013)
    Hayırlı olsun. Kesin o ümreye giden abinin duası kurtardı sizi. Başka türlü hayatta kalamazdınız.
    ssCi bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    27 Haziran 2016
    Alıntı Gökhan_Aygün adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Resimleri göremiyorum ancak kafayı yiyip de bir gün racing kullanırsam alacağım 2-3 motosikletten birini almışsın.

    Diğer racingler ile karşılaştırılamayacak şekilde teknolojik anlamda dolu.

    Hayırlı olsun.

    Not: " Muşta, Geri Zekalı " gibi tabirler olmasa yazın daha hoş olurmuş. Biber gazı daha hoş olur mesela
    Teşekkür ederim. Evet aşırı derecede teknoloji ve güzel makina.

    Muşta olayına ve geri zekalı olayına gelirsek. Çok ayna kırdım hep eldivenlerim kesildi parçalandı bana çok şükür bişi olmadı.

    Hep dikkat ettim bayan varmı içerde, çocuk hayvan vs varmı hepsi zaten tek başına süren apaçi maholardı.

    Sonra muşta çok işe yaradı hem eldiven zarar görmüyor hem daha fazla çabuk kırabiliyoruz vuruyorsun param parça aşırı derecede sinir olursam aile değerlerime küfür ederlerse camını parçaladığım biri olmuştu yakalayamadılar. Baya ayna kırdım bişi olmadı hatta biri polis merkezi önündeydi :D

    Tavsiye ediyormuyum? hayır elbette, başa çok büyük işler açabilir adam silah çıkartır vurur manyaktır ezer gebertir herşey olur ama ben yaptım çünkü çok sinirli oluyorum.

    Geri zekalı kelimesini hak ediyorlar çünkü gerçekten geri zekalılar o kişiler ama öyleler.

    Arnavutköy civarında FZ6 süren arkasında eşi var şerit arasında giderken kırmızı bir araba kapalı kadın sürüyor pat sola kırdı ama yavaş yavaş fz6 devam ediyor o arada korna çalıyor kadın bakıyor görüyor el hareketi ne var lan deyip hala girmeye çalışıyor.

    Eleman gelip aynasına vurdu aynası kapandı sonra gitti kadın trafik magandası oldu bir saniye içinde yaklayacağını sanıyor akşam iş çıkış trafiği.

    Kadının yanında durdum napıyorsun sen dedim aç şu aynayı ya diyor ne diyosun ablacım sen bana neden bağırıyorsun yav kardeşim aç şu aynayı ya sıçtırtmayın onun plakasını bul bana hemen diyor, argo ve küfür kullandım sonra düzgün konuşmayı öğren falan yok dinlemiyor aynasının devamını ben getirdim.

    Yani o kadar insan var ki kalkıp neler yapıyorlar işte bunlar cahil geri zekalı insanlar bunlara bu kelimeleri kullanmak onların olduğu kişiyi ortaya çıkartır aslında ve onlara iltifattır bu kelimelerim.

    Çok mutluyum çok heycanlıyım, cebimde yol param bile çok az kaldı o derece iş bize yemek vermese yemekhanede aç kalıcam belki ama mutluyum çünkü hayalime kavuştum o yüzden çok yazıyorum aşırı şeyler anlatıyorum mazur görün arkadaşlar

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:32 ----------

    Alıntı ramcixx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam ehliyette 35Kw üzeri kullanamıyorum demişssiniz. 600 cc de kullabiliyorsunuz. yoksa ben mi yanlış bliyorum.
    35kw max cbr 500r var zaten onun üzerinde 600 cc olup en az beygire en az torka sahip 600lük tek makina var oda Xj6, KW'sı 35 in baya bi üzerinde.

    Ha bide 660 tenere vardı yamahanın galiba ama o hem pahalı hem iğrenç bir tasarıma sahip benim gözümde.

    Tenere hariç 600lük 35 kw sınırında bir makina yok bildiğim kadarıyla.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:35 ----------

    Alıntı polemos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun. Kesin o ümreye giden abinin duası kurtardı sizi. Başka türlü hayatta kalamazdınız.
    Teşekkür ederim. Evet kesinlikle ol olması gerekiyor, o demir var ya dişli zincir ile tekerlek jant aralarının tam orda duruyor ve sallanıyorda o kadarda viraj yaptım nasıl sürtmedi dokunmadı, sürtse sesi gelirdi abart egzosda yok. Cidden hayatta ki şanslarımı bugün kullandım topluca galiba :D taksitle öderiz artık

  6. #6
    hattoi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2016
    Şehir
    İzmir
    Çok sevdiğim motosiklet. Güle güle kullan. Çok iyi denk gelmiş. Rc390 ile ilgili bütün videolarını izledim. Motora güzel bakacak bir arkadaşa benziyordu.
    ssCi bunu beğendi.

  7. #7
    fedos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2005
    Şehir
    istanbul
    hayırlı Olsun ALLAH kaza bela vermesin .Verilmiş sadakanız varmış.
    Yazım tarzı fazla içten olmuş .
    ssCi bunu beğendi.

  8. #8

    Üyelik
    27 Haziran 2016
    Alıntı hattoi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok sevdiğim motosiklet. Güle güle kullan. Çok iyi denk gelmiş. Rc390 ile ilgili bütün videolarını izledim. Motora güzel bakacak bir arkadaşa benziyordu.
    Çok teşekkür ederim inşallah kazasız belasız sürüp aynı şekilde motora bakıp, işte 300kmde bir motul c4-c5 ile yağlayıp 500 de bir gaz yağı ile temizleyecem zinciri onun haricinde bakımlar aksamadan yaptırıcam aynı aldığım gibi sorunsuz satmak istiyorum 2 yıl sonra bakalım.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:49 ----------

    Alıntı fedos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlı Olsun ALLAH kaza bela vermesin .Verilmiş sadakanız varmış.
    Yazım tarzı fazla içten olmuş .
    Çok teşekkür ederim, yazım tarzımı vallaha aklıma ne geldiyse yazdım, tecrubem yok benim ss makina sürmekten o yüzden ellerim bileklerim titriyor şuanda bile 1 saatir motordan uzağım yani çünkü bu vicudu hep kollarda taşıdım, sadece seyir halinde yani süratli giderken kendimi yatırıp bırakıyordum kollar rahatlıyordu ve Barkın abinin dediği gibi sürebiliyorum onun haricinde yavaşlayınca aralarda falan ölüm :D

    Haliyle kollarımı hissetmediğim için sadece yazabiliyorum düzeltecek takatim kalmadı :D
    fedos bunu beğendi.

  9. #9
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    18 Ağustos 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KawasakiZ50SL
    Hayırlı olsun. Bu heycanla birkaç gün motorundan uzak dursan kendine çok büyük iyilik edersin. Fena gaza gelmişsin anlatımın bunu gösteriyor.Kaydırmalı debriyaj yokmuş gibi davransan iyi edersin, viraja girmeden önce hızını konumunu ayarlamaya alış. Bir sonraki motorunda bu özellik olmazsa sakata gelirsin.
    ssCi bunu beğendi.

  10. #10
    SessizGezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ağustos 2008
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    suzuki address
    Hayırlı olsun hocam kazasız belasız inşallah..
    ssCi bunu beğendi.

  11. #11
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Ağustos 2014
    Şehir
    İzmir
    Yakinda patladigini goruruz bu konuds, umarim yazan sen olursun, baskasindan duymayalimda, daha kilidi unutacak kadar kafan yerinde degilse o motorun ustunde durmaya hakkin yok bence. Ananin babanin yerine olsam, kesinlikle bindirmem seni motora

  12. #12
    kuzan14 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2016
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    CBR 600RR
    Hayırlı olsun, motoru o kadar gömmeme rağmen almışsın :d facebook grubu var ktm ile ilgili, oraya katıl whatsapp grubu da kurdular. Ktm'ciler düzenli olarak buluşup etkinlik yapıyor, bi bak derim
    ssCi bunu beğendi.

  13. #13

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Geçmiş olsun , yinede Kazasız belasız , güle güle kullanın.
    ssCi bunu beğendi.

  14. #14
    trancexp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2006
    Şehir
    ist/b.çekmece
    Motosikleti
    MT-07 &MT125
    fiyat güzel. Zevkini alıp satma durumunda çok bir zarar olmaz.
    ssCi bunu beğendi.

  15. #15

    Üyelik
    22 Aralık 2013
    o boy ile motor altında ufacık kalmıyor mu? ben de 1,85 boy , 88 kiloyumufak kalabilir diye pek yanasmak istemedim. motor uzerindeyken fotolarınız varsa paylasabilirseniz yol gösterici olur
    ssCi bunu beğendi.

  16. #16
    blackman2004 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200RS
    Maşallah hayırlı olsun hocam şunun şu gösterge paneline hastayım ne manyak yapıyor adamlar ..
    ssCi bunu beğendi.

  17. #17
    Ros1n2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Kasım 2014
    Şehir
    Ankara / Osmaniye
    Motosikleti
    Superduke
    Çok doğru bir seçim yapmışsınız iyi gunlerde binin inşallah
    ssCi bunu beğendi.

  18. #18

    Üyelik
    21 Mart 2016
    Motosikleti
    MT-25 ABS
    Süper ileride nasip olursa alacağım bir motordur kazasız belasız dikkatli kullan ve sürüş öncesi kontrollerini iyi yap
    ssCi bunu beğendi.

  19. #19

    Üyelik
    27 Haziran 2016
    Herkese iyi yorumlarından dolayı çok teşekkür ediyorum umarım isteyen arkadaşlar sizde en kısa zamanda kavuşursunuz.

    Kazasız belasız iyi geceler hepinize...

  20. #20
    something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2015
    Motosikleti
    MT 07
    zincir olayı biraz heyecan olmuş bence sende, hani ilk aldıgımızda elimiz ayagımıza karışır, ulan ne yapcaktık, falan, ama genede allah korumuş,
    bende seni 600 cc alacaksın sanıorum 636 oneriyordum, bence 390 kafi gibi geldi hadi kazasız belasız, virajı zartı zurtu cok iyi motor, tam bir race, GAZA GELME... Abla uyarmıştı dersin...
    ssCi bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)