Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 SonuncuSonuncu

Çanakkale Yamaha bayi rezilliği

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Esnaf her zaman müşterinin "Allah'ın yolladığı helal rızkı ayağına kadar getiren kişi" olduğunu hatırından çıkarmamalı.

    Fakat müşteri de üzerine düşeni yapmalı ve düşünceli olmalı.

    Mesela dükkandan içeri girdiğinde selam verip ne istediğini derdini hızlıca anlatabilmeli, dükkana girdiğinde kimseyi görmüyorsan yüksek ses ile seslenip kısa bir süre beklemelisin. Lavaboda olabilir, dışarıda olabilir vs.

    Motosiklet sektörü ise gerçekten tuhaf maalesef, bir çok kişi açıklama yapmış zaten motosiklet bayilerine kimlerin girip çıktığına.

    Gerçekten ilgilendiğiniz bir model var ise satıcı ile sohbetinizi ettikten sonra üzerine oturmak için mutlaka izin almalısınız.

    Çünkü o motor satılmış olabilir, satılmasa bile o motoru alacak olan kişi deposunda kot düğmesi veya mont fermuarı çizikleri, arka kuyrukta da kösele ayakkabı izleri/çizikleri olmasını istemez.

    Bayide motora otururken makosen ayakkabı ile binerken yandaki motoru, inerken de kendi oturduğu motoru çizen çok adam gördüm.
    blue4XL bunu beğendi.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Alıntı Idikut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba hepinize iyi akşamlar,forumu sürekli takip etsemde çok fazla mesaj yazmıyorum ancak bugün arkadaşlarımla yaşadığım olayları yazmak zorunda hissettim.
    Bugün 2 arkadaşımla birlikte çanakkale yamaha bayisine gittik, arkadaşım yeni motora başlıyacağı için ybr 125 e bakınıyordu bir kez üstüne çıktı indi motoru biraz inceledi bende 2.motorum olarak yfz r25 düşündüğüm için o modele bakınıyordum.Biz bu şekilde motorları incelerken kendisini bayi sahibi olarak tanıtan arkadaş geldi ve resmen bizi azarlamaya başladı,buranın fuar olmadığını istediğimiz gibi motorlara bakamıyacağımızı amaçsız amaçsız her yere bakındığımızı zaten motor alacağımızın olmadığını (ki bu kanıya nasıl vardı gerçekten bilmiyorum) söyledi,biz daha ilk şoku atlatamadan bayiye geldiğimizde kendisine selam vermediğimizi isterse kamera kayıtlarından bulabiliceğini söyledi(Bu zaten inanılmaz saçma bir cümle,sanki motorlara bir zarar vermişiz gibi açtırmayın bana kamera kayıtlarını tarzında bir yaklaşımdı).Bizde bu olaylardan sonra bayiyi terk ettik aslında bildiğiniz müşteri olarak geldiğimiz yamaha bayisinden kovulduk.Daha önce herhangi bir yamaha bayisinde başına böyle bir olay gelen var mı acaba?
    Dostum iyi ki sana yamaha bayii yapmış. Bana birebir yaşadığın muameleyi kendimi tanıttığım halde maltepedeki "mondial, benelli, lifan" satan bayi yaptı ona ne demeli...

  3. #63
    rebirth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Eylül 2014
    Olay gerçekten hiç hoş değil. Motor almayacak olsanız dahi size öyle davranmaya hakkı yok. Olayı Yamaha'ya bağlayan, 'ybr'ye o para verilir mi'ye çeken olmuş ama işin Yamaha ile alakası yok.Olay burda bayinin terbiyesizliği. Direkt Yamaha Türkiye'yi arayın. Şikayetinizi bildirin. Anca böyle adam olur bunlar.

  4. #64
    Idikut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ocak 2013
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    TVS APACHE 2013
    Hocam ben daha önce çok bayiye gidip motorun üstüne oturmuşumdur ilk kez böyle bi tutumla karşılaştım,hayır arakdaşlar kendi görüşlerine göre haklı olabilirler ama keşke bayiye lütfen motorların üstüne oturmayınız yazabilirlerdi,veya yanımıza gelerek arkadaşlar lütfen uzaktan bakalım tarzında uyarabilirlerdi böyle bir tutum bana kalırsa ne olursa olsun yanlıştır.

  5. #65
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Olayın kahramanı arkadaşlar nasıl bir tutum sergilediler bilmiyorum ama ne olursa olsun dükkan sahibi en azından lütfen motosikletlere binmeyin diye nazikçe uyarabilirdi.Dükkandaki motosikletlerin üstüne çıkıp deneme olayına gelince bu dükkanlar adı üstünde "Showroom".Vitrine koyulan motosikletler müşterinin incelemesi ve en azından üstüne oturup oturuş poziyonunu test etmesi için konur.Bu müşterinin motosiklete dokunmasını istemiyorsan göz önünden uzak kapalı depoya koyarsın yada üstüne "lütfen dokunmayın-üstüne oturmayın" yazısı asarsın.Bunun yanında müşteri de dikkatli olur eğer bir zarar verirse bunu karşılamak ile yükümlüdür.

    Şahsen benim şimdiye kadar bu tarz bir olay başıma gelmedi.İlgili ve samimi bulduğum satıcılar her zaman benim için tercih sebebidir.Örnek olarak bundan bir kaç yıl önce Bursa Kocaman Motor'a bir arkadaşımla beraber gittik.Sadece bana bir tane mont alacaktık.Kocaman Motor dediğimiz yer Harley ve diğer yüksek cc motosikletlerin tamirinin yapıldığı aynı zamanda Kawasaki bayii büyükçene bir bina.Adamlar işlerinin arasından bir mont için o kadar ilgilendiler kahve ikram ettiler muhabet ettiler.Montu aldıktan sonra hiç hesapta yokken eldivende aldım.Benim arkadaşta ilgiden memnun olacak ki ne zamandan beri ertelediği artçı kaskını aldı,üstüne bir jant şeridi aldı.

    Aynı şekilde Bandırma'da Özkaban Motor'a ne zaman uğrasam hiç bir şey almasam bile o kadar işlerinin güçlerinin arasında ilgilenirler.İşler yolunda giderse seneye almayı planladığım ER6N'i ben bu arkadaşlardan almayı düşünüyorum.

    Kısacası dürüst,nazik ve ilgili satıcı her zaman kazanır.O anda hiç bir satamasa bile oraya uğrayan müşteri gördüğü ilgiden sağda solda memnuniyetini belirtir fark etmeden reklamını yapar yada bu başlıktaki konu gibi memnuniyetsizliği belirtir kötü reklamını yapar.

  6. #66
    Ali Sungur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ocak 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Regal Raptor 125 cc
    Esnaf ın erkeği olmamalıdır...O salak herif in esnaf lıkla bir alakası yok!

  7. #67
    okan kükner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Şubat 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Avenger Street 150
    Çok para kazanıyor demek ki.

  8. #68
    Romedon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja ZX-636,Bajaj PULSAR 200 RS
    neredeyse aynı konuyu bajaj için açmıştım.Fakat bayi değil servis.Altta gelen yorumlarda japon al keyfine bak tarzı muhabbetler döndü.Demekki neymiş sadece bajaj ile olmuyormuş.2 olarak ise bajajın genel müdürü bana ulaşıp özür diledi.ardından bayi foruma üye olup tekrar özür diledi.Birdaha ne o servise gittim ne de önünden geçtim.Sonuna kadar şikayetiniiz edin.

  9. #69
    freewill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2011
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 400 Youtube: Sucuk Ekmek MotoVlog
    bilmiyorum ama prensip olarak ne olursa olsun bir ürünü malı ya da bir cismi adına ne derseniz mutlaka müsade almadan denemem dokunmam. denemeden öncede mutlaka bilgi almaya çalışırım hem muhabbet açılır hem de bana karşı ön yargısını kırmaya çalışırım. Bu arada aklıma seneler önce arkadaşımın babasının yaşadığı olay geldi aklıma. kendisi ve babası tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor babası yaşı itibariyle ulan hazır elim ayağım tutuyorken birazda dünyanın sefasını süreyim diyor ve hayalini kurduğu audi araç almak için satış kanalına gidiyor. Gösteriş meraklısı olmadığı için aracı almaya kartal arabasıyla gidiyor ve üstü başı bildiğiniz köylü giyim modasını aratmayacak kıyafetlerle gidiyor. Mağazaya giriyor ben bu arabaya bakıyorum diyor (maalesef araçlar hakkında bilgim olmadığı için modeli aklımda değil ve tahminimce olay 5-6 yıl kadar önce gerçekleşiyor) tabi oradaki görevli personel kılık kıyafetine bakıp bir de arabasını fark edince alaya alıyor. Amcam araç hakkında bilgi istiyor tabi küçümen tavırlar devam ediyor. En son fiyat bilgisi alıyor ve film orada kopuyor. Eleman nasıl olsa alamayacak nasıl olsa diye ürünün asıl fiyatını söyler ve nakit alırsa fiyatının 17bin kadar düşeceğini söyler. 17bin bakın 5-6 yıl öncesinden bahsediyorum amcamız yetkili biriyle görüşmek ister fiyatı teyit ettirir. dışarı gider ve oğluna haber verir o sırada beklerken aracı incelemeye devam eder ama elemanlar kendi aralarında kikiri gülümsemeler felan 15 dk içinde arkadaş belirtilen tutarı getiriyor ve kıyamet kopuyor elemanlar şok tabi müdürü çağırıyorlar ama satış sorumlusu olsun personel aynı fiyatı veriyor ve müdürün olayın savunulacak bir yanının olmadığını belirtiyor ve aracı tam 17bin tl indirimle alıyor çıkarken de elemanlara 100 er tl bahşiş atıyor araç hala duruyor bildiğim kadarıyla fotosunu gidince atarım bir ara sizin olay da r25 e bakıp r1 alarak oradan çıkmanız gbi düşünülebilir ne havanız olur

  10. #70
    hattoi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2016
    Şehir
    İzmir
    Görmeden inanmam, benim bildiğim otomobil satıcıları silahlı çatışmaya girer 17 bin tl feragat etmez hele 5 yıl önce.

  11. #71
    Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2013
    Şehir
    Skinoskisama
    Motosikleti
    Dragstar
    Üstüne oturdu diye kimseye terbiyesizlik yapamazsınız.Oturmuş artık .Adamı niye oturdun diye dövecek halin yok.İnsan olsan sadece şunu söyleyebilirisiniz.İçerideki mallar satılık , satın almadan müşterilerin oturmasına izin veremiyoruz diyerek minik bir tebessümle karşılasan ,oturan insanda aaa öylemi der prdn diyerek kalkar.

    Benim arkadaşımın kawasaki bayisi var.İkinci el motosikletlerin dahi üstünde notlar yazılı.XX kişiye satılmıştır lütfen üstüne oturmayınız!

    Sen kapıdan giren müşteriye bakma,git arkada akşama hangi karıyı düdükleyeceğim diye telefon karıştır.Sonrada müşteri selam vermeden motosiklete bindi diye azarla.Öyle adamın ben kemiklerini kırarım .Neyse cezasıda çekerim.

    Müşteri her zaman haklıdır.Ne olursa olsun .Siz bir de bulunduğum şehirdeki yamaha bayisini görseniz.Adam 40 yıldır esnaf 1 kere suratının güldüğünü görmedim.Fırsatçı ,nerden ne koparsam diye uğraşan bir kişi.Paran var ise r1 peşinde şunu alıcam deyince koşa koşa aşşağıdan iner yanınıza.Ha bir de ybr alıcaksanız işiniz bitik suratınıza bakmaz ambele.

  12. #72
    Idikut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ocak 2013
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    TVS APACHE 2013
    Bu arada yukarıdaki arkadaş bajaj ile ilgili sorununu dile getirmiş biz bu olaydan sonra bajajın çanakkale bayisine gittik ve oradaki arkadaş gerçekten çok ilgiliydi bizi kapıda karşıladı bütün motorlarla ilgili detaylı bilgi verdi ve arkadaşım şu anda pulsar 150ns sahibi oldu konuda bunu yazmak istememiştim ilk baştan ancak yukarıdaki arkadaşın yorumunu görünce yazma gereğinde bulundum.

  13. #73
    sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2007
    Şehir
    Ege
    Motosikleti
    BWS 100
    Gecen haftalarda italyaya gitmistim.
    Kask bakmaya yamaha bayisine gittim. Yamaha da yamaha hee, icerde tekneler falan da var.
    Bakacagim kask shoei raw di.
    Baktim kasklar yok, istedigim.
    Neyse ust kata ciktim, aha bir baktim 2006 model harley davidson vrcdx v rod var.
    Dedim dur lan bir oturayim. Oturdum alarm ottu 1 sefer. Sustu.
    Dedim sustu. Motosiklet dogrulttum. Alarm iyice otmeye basladi. Susmuyor.
    Masa basindaki adam falan bir bakti. Eleman alt kattan anahtari buldu geldi susturdu.
    Kimse hop cus. Bilader nabiyon demedi.
    Sadece oradaki baska musteri olan dayinin kotu bakislarina maruz kaldim o kadar.
    Dayi da karisiyla beraber binip deniyordu bir de. Artcili biniyor adam showroom da.

  14. #74
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Ekim 2015
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    R25
    valla bende geçen antalya yamahaya gittim mt07 bakmak görmek için.her motora oturdum ama oturmadan hepsindede sordum.bu tarz olaylar çok duyuyorum benim başıma gelmesin yoksa uzatırım davayı.o yüzden illaki soruyorum gerçi daha oturamazsın diyende olmadı.mt10 r25 xv950 mt25 hepsinede oturdum.r1 r6 da vardı artık sormadım o kadarda
    araba bakışıyla yaklaşmak bence doğru ama memlekette ilk elden satan bayi yok gibi birşey.benim bildiğim honda kendi malını satıyor sadece birde yamaha 'bazı bayileri'.spormoto dediğimiz ktm getirtiyor oda satıcısı değil.ducati korlas ne olaylar var okudum duydum.ben buna bağlıyorum bu test olayının olmaması ve bu tarz şeyler yaşanması.markayla değilde satıcının ne kadar insan olduğu durumuna bağlı.

  15. #75
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Şimdi çok taze olmasa yazmazdım ama dayanamadım. Dün Çanakkale Yamaha bayisi ve N11.com'da dükkanı da olan Troiamotor'dan bir Kappa çanta aldım. Laf arasında indirime girmişti kargo dahil 80 liraya aldım ve aynı gün kargolandı.

    İnce bir detay faturayı zarfa koyup üstüne de "iyi günlerde kullanınız" diye yazmışlardı. Üründen de memnun kaldım, davranışlarından da.

    Şimdi sizin dükkana nasıl girdiğinizi, motorun üstüne nasıl çıktığınızı, ne tür davranışlarda bulunduğunuzu bunun üstüne size ne tür tepkiler verildiğini vs. bilemem. Ben esnafın esnaflığından memnun kaldım. Ve kendisini de savunmaya hakkı olduğunu, sonuçta ticari bir işletme olarak bu işten zararlı çıkabileceğini, her iki tarafı iyice dinlemeden de 3.şahısların çok asıp kesmemesini doğru buluyorum.
    tinerci bunu beğendi.

  16. #76
    fz6_fazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2010
    Şehir
    alanya
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    Bu esnafa sor bakalım her gelen selam veriyor mu? Azarlayıp,bağırıp çağırmak gibi bir lüksü yok,eğer motosiklete zarar verildiyse,kanuni hakkını kullanarak,mahkemeye baş vurur
    Kişinin,kılık kıyafeti,altındaki aracı ve parasıyla,müşteriye davranışı değişiyorsa,esnaflıkla yakından alakası yoktur
    Geçmişte birçok haberler mevcuttur,kılık kıyafeti eski,ayakabısı berbat,üstü başı hayli berbat olan birisi,araba bayisine giriyor,sağa sola bakınırken,bayi sahibi,müdüre diyorki,bu adama para verde,bayide dolaşıpta,gelecek müşterileri kaçırmasın diyor,müdür geliyor,al bu parayı,kendine birşey alırsın,bayii fazla işgal etme,ben bu arabayı alacam kaç para,paran yetmez,al şu parayı terket burayı,ben dilence değilim deyip parayı almıyor,müdürle tartışmaya başlıyor,bayi sahibide olup biteni görüyordu,bayi sahibi,yürü git işine sende para ne gezer!!!! Fiyatını söyle,geçmiş zaman şukadar para,bayiden ayrılır,bankaya gider,parayı getirir,bayiye gelir,masayı paranın üstüne sert bir şekilde koyar,müdürle bayi sahibinin ağzı açık bir şekilde,öylece baka kalır,parayı görünce ilgi artar,itibar kazanır,parayı saymaya başlarlar,para tamdır,bu seferde adam, arabayı almaktan vazgeçer dükkandan tam çıkarken,müdür ve bayi sahibine derki;Para ile imanın kimde olacağı belli olmaz,ikisinede bir miktar bahşiş parası bırakır çıkar
    Tatlı bir dille uyarıp,müşteriyi uyarsa,kendisi kazanırdı,demekki adamlar paraya doymuş


  17. #77
    freewill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2011
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 400 Youtube: Sucuk Ekmek MotoVlog
    Alıntı hattoi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Görmeden inanmam, benim bildiğim otomobil satıcıları silahlı çatışmaya girer 17 bin tl feragat etmez hele 5 yıl önce.
    merhaba inan arabayı görmeseydim ben bile inanmazdım mutlaka tatsız bir kaç olay olmuştur elbet ama bize anlatmamış olabilir

  18. #78
    Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2008
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    İkinizde suçlusunuz, bence öpüşün barışın =) Ben güneş gözlüğü denemeden bile soruyorum. Fuarda başkalarının üzerine oturduğunu gördüğüm halde yine de o kalabalıkta izin isteyip oturdum motosikletlere. Genelde showroomlarda yerler kaygan olur, sert olur, motorlar dip dibe olur ve üstüne oturma girişimleri benzin alırken sigara içmek kadar risklidir.

    Dükkan sahibi her an kapıda karşılayamayabilir, wc de olur, sigara içiyordur, telefonla konuşuyordur vs vs.. Kapıya kebapçılar gibi ''hoşgeldiiz,bıyrıuuun'' diyecek birini koyamazlar.


    tüm bunlara rağmen tutumu tabiki yanlış..siz bi hata yapıp, bahçedeki eriğe dalar gibi motorlara dalmış olsanız bile İNSAN gibi uyarması gerekiyordu. Siz efendi insanmışsınız, ya kafası bozuk, psiko bi tip olupta ''ne diyon lan sen'' deyip adamı dükkanında dövseydiniz? İşte bunlar hep risk..

  19. #79

    Üyelik
    24 Nisan 2016
    Ben bayiye gittiğimde öyle pek motor alacak bir görünüşüm yoktu, öyle tabiri caizde aval aval bakınıyordum. Sonra satış temsilcisi geldi merhabalaştık, cbr 250'nin üstüne oturabilir miyim dedim, tabi ki dedi ve bindim motora.

    Hatta ilk defa bindiğimi, devirme olasılığımın olmasını söyledim. O da sağolsun yardım etmişti. Hatta motorun yanında 500rr ve 250r motorlar çok yakındı. Bi devirsem hepsi domino taşı gibi yıkılıp goldwing'e kadar bile erişirlerdi :D

    Honda bayisi bu arada.
    Sonuçta marketten sakız almıyorsun, tabi ki de oturacaksın üstüne daha önce üstüne binmediğin bir şeyin ve herkesin çevresi motorcy değil ki motor deneme fırsatımız olsun.

  20. #80
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı CemoKa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Satış yapıyorsan elbetteki insanlar ürünü elleyecek, deneyecek. Oraya koyarsın her modelden bir tane motor insanlar üstüne binip iner.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:18 ----------



    O baktığın motora 10-20 bin tl verecek insansın, herhalde oturacaksın, dokunacaksın.

    Adam akıllı işini profesyonelce yapan bir bayi çıksa bu dangalaklar da kendilerine çeki düzen verecek ama nedense bu motosiklet işi çoğunlukla bu tarz insanların elinde.

    Ayrıca sen bayiye girdiğinde öncelikle onun sizi karşılaması, hoş geldiniz demesi lazım. O hödük para kazanacak diye senin kendini parçalaman gerekmiyor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:24 ----------



    Seninle aynı düşünceler içindeyim. Ankara - Baydar, sanki motosiklet satMAMAK için açmış dükkanı. Hemen yanındaki dükkanda KTM vardı, sağolsun arkadaşlar gayet iyi niyetle ilgilendiler, istediğim motora da kendileri davet ederek bindirdiler.
    ben zaten bayinin yaptığı ayıp diyorum sen ne anladın? diyorumki adam iki ton para vericek, bakmak hakkıdır diyorum. binecek tabi ki diyorum.

    derhal burayı terket kardeşim


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)