Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Egzoz sorunu paylaşımına buyrun lütfen

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2015
    Merhaba Arkadaşlar;

    Motosiklet rks 150 2015 model ..sıfır almıştım..

    Bir gün önce motosikleti bağlayarak bıraktım, son kullandığımda herhangi bir problem yoktu.
    Sabahleyin boşta bıraktığım motosiklet birinci viteste, sol aynası yamuk ve yolcu pegi aşağı inik buldum (çocuklar karıştırmış olabilir diye de düşünüyorum.)
    Kontağı çevirip boştayken marşa basmamla anladım ki motosiklette bi anormallik var, yüksek sesli bir zırıldama, sacları birbirine sürtüyorlar sanki, gaz verince artıyor ve her devirde var. Hani motosikletin plakasını contasız bağlayınca nasıl bir sesli titreşim olur zangır zangır işte öyle bi ses. Boşta, viteste,her devirde olmasına rağmen devir farklılıklarında daha da belirginleşiyor. Zarıldama, cızıldama, titreme işte neyse çok rahatsız edici bir ses..Orta sehpadan indirince bile zangırdama ile ses oluyordu ve ses bariz bişekilde her zaman var..

    Motosikletin ötesine berisine baktım bişey anlayamadım, kopan eden falan bişey yoktu, işe geç kalma korkusuyla çıktım yola bi yandan da sakatlık çıkmasa bari endişesi içindeyim bu arada, düşük devir ufak ufak kılpayı işe yetiştim..Sesin nereden geldiği hakkında da bi fikrim yok tabii..

    Gün içinde küçük bi boşluk bulup her zaman gittiğim yere götürdüm şöyle bir görsün diye .Usta daha tur atmadan egzoztan dedi egzozu tokatlayıp dıştan sesine baktıktan sonra. Bir tur attırdım, 'evet, egzozdan' diyor yine..'Egzozun içinden, susturucunun ordan parça kopmuştur'' falan..''Komple değişmesi gerek.'' Tamam'' dedim en azından zangırdamanın kaynağının bulunmasına sevinerek. Tamir olmaz mı? soruma, istersen başkalarına da bi göster şeklinde yanıt aldım..Yolda tıkanıp falan başıma iş açmasından korkuyordum 'bişey olmaz' dedi..Bu arada internetten bir ki parçacı aradım şimdi, 430 TL demişler komple egzoza, e montajı falan 500ü bulacak..Ulan yanlış hatırlamıyorsam ''tiger'' alt modelleri 600 tl idi. distrübütörü aramayı düşünmedim direk 'çakarlar' diye. Daha bu ay seve seve yaptırdığım sigortanın yarası geçmeden egzoza 500 bayılmak! zaten motosiklet 4500 tl'lik bişey..
    Şunu merak ediyorum motosikleti her koşulda kullandım, yüksek devirde, karda yağmurda, hız tümseğine sert girdim, şehir dışı yaptım, çukura girdim bana mısın demedi..Şimdi durup dururken, durduğu yerde egzoz nasıl bozulur. Acaba hırsızlar içinden parça falan almış olabilirler mi? Çocuklar top falan vurmuştur diyeeğim egzoz açıkta değil yani duvar tarafında kalıyor? Kansızın biri acaba nasıl diye motosikletin üzerine oturup acaba egzoza tekme mi attı farketmeden falan diyorum, dışardan darbe de görünmüyor oysa..
    Çok uzattım farkındayım, işte o kadar moralim bozuldu, biraz da sorunun anlaşılması için tabii.. Bunun içinin açılıp tamir imkanı var mıdır? Mekanik bilgim sıfır, hani susturucusu yerinden çıkar, bişeyi titreşimden oynar falan,veya içinden arızalı bir parçası tek olarak satılmaz mı? tamir ettirebilir miyim ne önerirsiniz bu konuda?Ucuz yollu halledebilirsem ne ala, yoksa gözü karartacağım tiger falan.Önceliğim tamir tabii ki.
    Umarım yardımcı olursunuz, şimdiden teşekkür ederim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    10 Ocak 2016
    Şehir
    Adana
    Sesin egzozdan geldiğinden tamamen eminsen. Sende anlayabilirsin zor değil diye düşünüyorum. Böyle ufak dükkanı olan motosiklet egzozlarını abart yapan bi kaynakçı bul abi bunun içi zırıldıyor abart istemiyorum zırıldıyı kesebilir miyiz de 50 lira civarı para ister. Emin ol cin gibi oluyor o adamlar. Egzozda ciddi bi arıza yoksa o sesi keser. Benim kaynakçıma 80 lira verip 3 kez benim motosikletin sesini değiştirtmiştim işinde o kadar usta ki karbüratör ayarını yapıp veriyordu her seferinde.

  3. #3
    Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2008
    Şehir
    istanbul pendik
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Egzoza bişeyler atmış olabileceklerinide düşün..
    Taş,misket, v.b şeyleri egzozun içine atmış olabilirler...
    Egzozu sökün ve çıkışı Aşağı gelecek şekilde değişik şekillerde sallayın..içinden parçalar çıkabilir...

  4. #4
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    15 Haziran 2014
    Şehir
    59
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    beleşten abartı egzoz daha ne istiyon

  5. #5
    bazen25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Haziran 2006
    Motosikleti
    x evo 400
    Taş b.k püsür olayına aynen katılıyorum ortalıkta her türlü huhubat mevcut, baktınız olmuyor, benzer şekildeki motorların susturucuları ilave bir kelepce vs. ile uydurulabilir kanısındayım.

  6. #6

    Üyelik
    07 Nisan 2013
    Şehir
    Kırklareli Babaeski
    Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    benim driftede olmuştu çangır çungur ötüyordu 10 tl ye ufak kaynak yaptırdım halleoldu


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler