Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Yolun sonu: Suzuki VanVan 125/200 - Bajaj Avenger 150 - Hyosung GV 250

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    derdalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mayıs 2016
    Şehir
    istanbul
    Selam Arkadaşlar,

    A2 Ehliyet sınavını geçtim yarın emniyete evrakları teslim ediyorum Artık yaklaşık 3 aydır yaptığım araştırmanın sonucunda ilk motorumu alabilirim. Büyük ihtimalle kararımı verdim gibi. Gibi diyorum tam netleştirmek için sizlerin de fikrini yardımını almak istedim. Seçenekleri 3'e düşürdüm.(Hyosung RT 125'i de eklersek 4 diyebiliriz)

    Beni motor almaya iten en büyük nedenlerden biri ufak gezilere kaçma fikri. Gezmeyi çok seviyorum, yayla, keşfedilmemiş koylarda kamp yapma yakın ve farklı kültürleri keşfetmek beni çok heycanlandırıyorum. Yunanistan'ı ve adalarını keşfetmeyi çok seviyorum.(umarım artık bunu motorumla yapabileceğim (: ). Trafikten nefret ediyorum trafiğe girmekten de nefret ediyorum trafikte araba kullanmaktan tiksiniyorum hiç öyle bir niyetim yok. İşyerim ile evim çok yakın dolayısıyla şehir içinde de kullanacağım ve elbette Sarıyer Bakırköy Kadıköy sahilleri gibi yakın yerlere akşam gezmeleri olacak .

    Dolayısıyla şehir trafiğine girmekten kaçınsam da illa şehiriçinde kullanacağım, haftasonları kamp yerlerine sahillere kaçamaklar yapacağım. Kesinlikle hız tutkunu değilim. Motordan anladığım son 3-4 aydır incelediğim forumlar izlediğim youtube videolarından ibaret. Süper Sport-Scooter-Sport ve chopper tarzı motorlar hiç ama hiç bana çekici gelmiyor.

    bu bilgileri yazdım çünkü genel olarak bir bilgi vermek istedim çünkü yaptığınız yorumlar nokta atışı olsun ve benim gibi düşünen insanlara da yardımcı olsun diye. Daha önce açılan Suzuki VanVan başlıkları 'o para verilmez', '2 ay sonra yükselticem diyeceksin (evet 2 ayda zengin olursam ducati scrambler alırım (: )' 'o paraya git YBR al' 'CBF al' 'çok pahalı' gibi yorumlardan geçilmiyor.

    Bütçem çok zorlarsam kredi taksit vs 15bine kadar çıkabilir ama gönlüm istiyor ki 10 bin civarında bu işi tatlıya bağlayalım.


    Bu başlıkta yazdığım motorların ve artı olarak Hyosung RT 125 ve hatta Suzuki VanVan'ın taklidi olan Skyteam V-raptor'u da beğeniyorum. Fakat araştırmalar ve tavsiyeler üzerine belki de görünüş olarak en güzeli olsa da Skyteam V-raptor'u seçeneklerden çıkardım, bu konuda en azından netim. Geri kalan Seçeneklerden yine çok beğendiğim Hyosung RT 125 için ise sıfırı yok ikinci eli ise çok az ilan var ve yaşlılar. İlk motorum olacak motordan anlamıyorum dolayısıyla böyle bir riske girmek istemiyorum. İstemeyerek de olsa bu seçeneği de elemiş oluyorum.

    Şimdi biraz bilgi sahibi olduğum bu 3 motoru karşılaştırırsak görüşleriniz nelerdir. Ben kafama yatmayan taraflarını yazmaya çalışacağım bu da yorumlarınızın yardımcı olmasına yarayacaktır.

    SUZUKI VANVAN
    Evet biliyorum, çok pahalı fakat aşık oldum, resmilerine bakınca bile heycanlanıyorum resmen. İki kere gidip mağazada gördüm inanılmaz derecede güzel görünüyor gözüme. Kuvvetli ihtimal de Suzuki VanVan alacağım gibi görünüyor. Fikrinizi almak adına yazıyorum, bu motoru almaya kalkarsam önümde 3 seçenek geliyor. 1- Suziki VanVan 200cc (15.450 TL) 2- Suzuki VanVan 125 cc(12.250 TL) ve son olarak 3- İkinci el Suzuki VanVan 125(10000 TL civarında). İkinci el için çok seçenek yok çünkü motor geçen sene gelmiş 200'lüğün ikinci eli zaten yok geriyo sadece 1-2 tane 2015 model 2. el 125 cc'lik kalıyor. En yaşlısı 1 yaşında ve 5-6 bin km yaptığı için çok büyük risk görmüyorum.

    Vanvan için aklıma takılanlar. Acaba çok masraflı mı olur tekerleği biraz pahalı, yedek parça servis açısından da sanırım ucuza kaçmıyorlar.
    Giriş yazısında belirttiğim gibi kampa gitmeyi istiyorum yani yanıma çadırımı matımı alıp yollara düşmek.

    Resimde görüleceği üzere egzoz çok yukarı da. Yani soft çanta da olsa takmak sıkıntı ve egzozun ısısı zarar verir gibi geliyor? Ayrıca arka sinyaller selenin ortasına denk geliyor :( arka seleye monte etmeye çalışacağım çantalar burada da sorun yaratacak gibi?

    Bir sorum VanVan için 125 cc ile 200 cc'de yakıt tüketimi açısından çok farkı olur mu? Yetkili satıcı olmayacağını hemen hemen aynı olacağını söylüyor?(Naapak inanak mı? )

    En sevmediğim yönü yakıt deposu. Sadece 6,5 litre kullananlar 200 km sonunda ışığın yandığını söylüyorlar. Bu da sürekli sapa arazi yollara gitme sevdalısının aklında !lan acaba dönüşe benzin yeter mi?' sorusunu dönüp dolaştıracak gibi.
    Yakıt deposunu büyütme imkanı var mıdır? Bu pahalıya mı patlar? Bir de sıfır için çok renk seçeneği yok istediğin rengi spariş etmek istersen süreç 3 ayı buluyormuş. Boyatmak motorun değerini çok düşürür mü?

    Hyosung GV 250
    Geçen gün Beşiktaş'ta bir arkadaşın altında gördüm. 1-2 dakika sohbet ettik. genel olarak memnun olduğunu söylüyor, bu forumda bu motor için sayfalarca yazı var 3 aşağı 5 yukarı aynı şeyleri söyledi 'boşa geçmiyor, servis/yedek sıkıntısı vs'. Bir çok kişinin genel kanaati Japonlar her zaman korelilerden 2 tık üst kalite motor yapıyorlar. Görüntüsü VanVan kadar çekici gelmese de benim aradığım motora yakın bir çizgisi var. çift silindir 14 lt benzin deposu 250 cc fiyatının da aşağı yukarı aynı olduğunu düşünürsek mantıklı gibi. Aklıma takılanlar da bu servis sorunu yüzünden uzun vadade sıkıntı yaşamam ayrıca ağır ve yakıt tüketimi daha fazla olacağı gibi.

    Bajaj Avenger 150
    Yine Beşiktaş'ta henüz 1 hafta önce bir arkadaşta gördüm hemen gidip baktım nedir ne değildir. Arkadaş %80 oranında olumlu bulduğunu söyledi. Motor utanmasa VanVan kadar güzel görünecek : ). Ben bugüne kadar sadece ehliyet kursunda motor kullandım. Kursta bana Hint Motoru Hero verdiler. 15 dk kullandıktan sonra elim uyuşuyor, karıncalanıyordu, sürekli elimi sallıyordum geçsin diye. Yani keyif için aldığımız onca para verdiğimiz aletin böyle keyifsiz bi özelliği olmasını hiç istemem. Bütün Hint motorları böyle değildir ama aklımda kaldığı kadarıyla titreşimden şikayet eden yazılar gördüm. Onun haricinde fiyatı epeyce uygun.

    Umarım özetleyebilmişimdir. Bu seçenekleri değerlendirirseniz sizin görüşleriniz artısı eksisi fiyat performans ne dersiniz?. Ayrıca istediğim tarzı ve kullanım amacımı da göz önünde bulundurarak benim göz önümde bulundurabileceğim değerdirebileceğim başka motor var mıdır?


    Şimdider herkese çok teşekkürler.

    Özgür..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    hattoi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2016
    Şehir
    İzmir
    Vanvana o parayı vermem için piyangodan para çıkıp, geyiğine motor almam gerek.

  3. #3
    derdalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mayıs 2016
    Şehir
    istanbul
    yahu başlığın bu tarz yorumlarla dolmaması adına uzunca bi giriş yazısı yadım :(
    yani hem bana hem de benim gibi kişilere yardımcı olması adına 'heves kaçırıcı' yorumlardan ziyade kafa açıcı aydınlatıcı yorumlarda bulunsak daha fena olmaz mı acaba sanki biraz?

    Çok teşekkürler..
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    18 Mart 2014
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    Tracer700
    seçenekler sadece bu 3 modelmi yollara kampa gideceğini yazmışsın mondial rv3i evo var kullanmadım ama kamplar için ideal bir şeye benziyor bu üçü arsında suzuki hepsinden kalitelidir ama onunda parça fiyatları falan canını sıkmasın

  5. #5

    Üyelik
    14 Temmuz 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Rks cruiser 250
    vanvan cgye benziyor. niye 12 bin bu

  6. #6

    Üyelik
    23 Mayıs 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    inşallah discoery 150s
    Ben de senin gibi kamp sevdalisi ve gezme hastasi biriyim. Ev ile isim arasi yuruyerek 4 dk. Bu her istanbulluya nasip olmaz. Motoru sadede gezmek amaçlı kullanacağım ve kendime butcem elvrrmedigi için bajaj discover 150s bakıyorum. Ama senin kadar butcem olsa pulsar 200ns bakardım. Uzun yola giden, yeterli kalite ve sağlamlığı sahip, parçası ucuz, servisi yaygın bir motor.

    Ama sen illaki bu 3 seçenekten biri diyorsan bence gönlünde yatan vanvana git. Çünkü sevdiğin bir motoru kullanmak ayrı bir zevktir. Ama aklında servi ve parça pahalılığı olsun. Acemilikteki düşme kalkmalarda sonra canin yaninca en azindan sevdiğim motor dersin.

  7. #7

    Üyelik
    19 Haziran 2014
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    honda pcx
    Aleykum selam. Benim oyum da suzuki vav van 'a. Motosiklet gozune hos gelecek ve binmekten keyif duyacaksin. Saydigin motosikletler icinde ki en saglam ve kaliteli motosiklet vanvan. Kolay kolay yag bakimindan haric birsey yaptirmazsin. Sifir alacagin icin 2 yil zaten garantili. O parayi vermem diyenlere bakma. Bi cbf yada ybr ye binmek istemiyorsan mecbur veriyorsun. Ben onu bunu bilmem arkadas kaliteli maldan sasmayacaksin.

  8. #8
    redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Kasım 2010
    Şehir
    Turkiye degil
    Motosikleti
    BMW R1250R


    Herhalde uzun yol için en kötü seçim olur vanvan.

    Vanvan, grom tarzı motorlar arabalardaki smart fortwo ya benzerler. 3. araç olarak geyiğine alınacak motosiklet bunlar.

    Motorları beğenmekten ziyade motosiklet tiplerini araştırın. Sorunsuzluk için japonlardan şaşmayın(2 honda 1 sym 2 çinli motor sahibi olarak söylüyorum(en düşüğü 2013 modeldi))

    Bu üç seçenekten gv iyi durumdaysa onu tercih ederdim(2. el kabul ediyorum) Uzun yolda o cc farkını ararsınız.

    Dersen ki sen ne seçersin gözüm kapalı inazumayı alırım.

    Bu arada yeni ehliyetlerde cc sınırlaması vardı iyi araştırdınız mı bu durumu?

  9. #9
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    sıralama yaparsam

    1- van
    2-hyosung
    3.avanger

  10. #10

    Üyelik
    27 Ekim 2015
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    Mondial Mh drift
    Senin de belirttiğin gibi vanvan deposu küçük olduğu için sürekli bir soru işareti yaşayacaksın bende RX3 EVO ya bi bakmanı öneririm kullanmadım fakat kullanan bir kaç kişiye sordum genel anlamda memnunlar bir araştır derim.

  11. #11
    Keoma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2014
    Motosikleti
    Mt-125, R25 Ve Tekrar R25,Dominar 400,Mt-125 Abs
    Aynı fiyat ve kamp kurmak içinse neden inazuma düşünmüyorsunuz.Tam istediğiniz motor aslında.

  12. #12
    mtasdel60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Temmuz 2012
    Şehir
    Tokat
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar Rs 200 2019
    Gezi ve seyahatlere çıkacaksınız, uzun ya da kısa. Eşyanız çok ya da az olacak. Ama her zaman altınızda fazladan bir güç olsun isteyeceksiniz. Bunun için hız tutkunu olmaya gerek yok, bu işin kanunu bu kesinlikle 250ccde ısrarcıyım ama 250cc sizi korkutuyorsa da bajajdan yana tercihini kullan..

  13. #13

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Şuna ne dersin ?









    Aslında bu motora ayrı başlık açacaktım ama nedir ne değildir bilmediğimden açmadım. Motora iki hafta once tesadüfen Bursa'da bir Mondial bayisinde rastladım. Shineray marka, tek silindirli, enjeksiyonlu 400 cc bir makine ve 11800 TL gibi bomba bir fiyatı var. Motoru Mondial getiriyormuş. Bana gore meraklıları için kaçılmayacak bir motor. Fransa'da da Mash 400 ismiyle mat siyah tonlarda scrambler olarak satılıyor ve fiyatı 4990 €. İnceleme videoları da mevcut. Umarım tutar ve satılır, biz de alırız.
    matrax33 bunu beğendi.

  14. #14
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Vanvan gerisi yalan..

  15. #15
    Ulgio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2007
    Şehir
    İstanbul - Üsküdar (Anadolu Yakası)
    @seko

    alet çok şekilmiş ama güvenilir mi, parça kalitesi nasıl vs bunları da bilmek lazım.

  16. #16
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şuna ne dersin ?

    http://i.hizliresim.com/v4NWvr.jpg

    http://i.hizliresim.com/3olG4p.jpg

    http://i.hizliresim.com/NE20QL.jpg

    http://i.hizliresim.com/B2b7BQ.jpg

    Aslında bu motora ayrı başlık açacaktım ama nedir ne değildir bilmediğimden açmadım. Motora iki hafta once tesadüfen Bursa'da bir Mondial bayisinde rastladım. Shineray marka, tek silindirli, enjeksiyonlu 400 cc bir makine ve 11800 TL gibi bomba bir fiyatı var. Motoru Mondial getiriyormuş. Bana gore meraklıları için kaçılmayacak bir motor. Fransa'da da Mash 400 ismiyle mat siyah tonlarda scrambler olarak satılıyor ve fiyatı 4990 €. İnceleme videoları da mevcut. Umarım tutar ve satılır, biz de alırız.
    3-4 daha koysan sr400 alırsın
    Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur

  17. #17
    tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Vanvan için o para israf.

    Gezme, koylar, doğa dediğiniz için mondi rx derim.

  18. #18
    svastika94 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mart 2015
    Şehir
    Salihli - Manisa
    Motosikleti
    Pcx125>Xmax250>VstromDL650
    Kesinlikle bu motosikleti incelemeni tavsiye ederim.

    Mondial Rx3i Evo
    Hayatını yaşa.

  19. #19

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Alıntı Ulgio adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @seko
    Ed
    alet çok şekilmiş ama güvenilir mi, parça kalitesi nasıl vs bunları da bilmek lazım.
    Benim gördüğüm kadarıyla parça kalitesi gayet iyi, sadece koltuk kaplamasın beğenmedim. Selenin altında yer alan siyak kapak falan hep kalın metalden yapılmış. Tank gibi motor bana göre. Zinciri oldukça kalın mesela.

    SR400'u bulursan alırsın tabi ama yok, zaten devamı da yok. Benim derdim uygun fiyatlı iyi motor almak. Yoksa giderim Ducati Scrambler alır geçerim. Ayrıca RX3 o fiyatı ediyorsa 400 cc olduğu için bu haydi haydi eder. Sanırım motorun 400 cc olduğu kimsenin dikkatini çekmemiş. Alternatifsiz bir motor. Benim için yine en önemli kriterim titreşim olacaktır ki, Fransa incelemesinde motorun titreşimsiz olarak 5000 devirde 100 km/saat hızda gittiğini söylemişler.

  20. #20
    hattoi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2016
    Şehir
    İzmir
    O neymiş öyle ya, yaygınlaşsın o motor.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler