Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Bir Aceminin Günlüğü

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    Gerçekten çok kaliteli bir konu olmuş. forumda böyle okumaya değer keyifli yazılar gördükçe mutlu oluyor insan


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    04 Nisan 2016
    Satın aldığınız ekipmanların linkleri ile aldığınız fiyat bilgilerini toplu şekilde paylaşabirmisiniz

  3. #23
    wind16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2016
    Motosikleti
    XMAX 250 ABS
    KASK:
    http://www.motomaxonlineshop.com/nitro-kenshi-pmu2786

    PANTOLON:
    http://www.motomaxonlineshop.com/vec...erhide-pmu3493

    AYAKKABI:
    http://www.motomaxonlineshop.com/dif...kabisi-pmu3435

    MONT:
    http://www.mototas.com.tr/dainese-hy...ry-ceket-pmu79

    SIRTLIK:
    http://www.feyizoglu.com/Seesoft-V-R...i_49320.html#0

    ELDİVEN:
    http://www.feyizoglu.com/MX49-Yazlik...n_49810.html#0

    Kask, pantolon ve ayakkabıda peşin ödemede %10 indirim ve Motto Akademi'den Motosiklet Hakimiyet Eğitimi kazandım.

    Mont, eldiven ve sırtlıktan ise %15 ile %20 arası indirim yaptırdım.

  4. #24

    Üyelik
    24 Mayıs 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Duke250>YBR125
    Gayet güzel bir konu olmuş. Devamını bekliyorum. Elinize sağlık.

  5. #25
    wind16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2016
    Motosikleti
    XMAX 250 ABS
    VARAN 6: XMAX'ımı ALIYORUM
    Nihayet son kararımı verip XMAX'ın sözleşmesini imzalamak ve kapora vermek için bayiye gidiyorum.
    E-5 Maltepe - Bostancı arası trafik rezil. Ben arabada sağdan geçen motorlara bakıyorum. Bazıları çok süratlı geçiyor, bazıları fıtı fıtı. Ama mutlaka Xmax de geçiyor. Çok fazla satılıyor bu motor gerçekten de.
    Aslında mat gri rengi daha karizma gibi ama çok var piyasada. Ayrıca gri kısmı çizilirse cila filan da yapılamıyor. O yüzden 2016 rengi olan parlak griyi seçmiştim ve opsiyonlatmıştım hafta sonu. Bayiye geldiğimde ayırttığım motoru mağazaya çektiklerini gördüm. Buna biraz içerledim açıkçası çünkü söz verdiğim tarihte bayiye gelmiştim. Neyse deyip daha önce konuşup anlaştığım bayi görevlisini aradım ama izinliymiş.
    Bu ülkede maalesef en kral firmada bile kurumsallık yok. Her şey ikili ilişkilerle yürüyor. Benim adam olmayınca neredeyse pazarlığa sıfırdan başladık ama neyse ki biraz gergin başlayan pazarlık tatlı bir şekilde sona erdi. Aksesuar olarak çanta ve rüzgarlık eklettim ama çantanın demirini orjinal değil universal bir şey seçtim. Orjinal demirler bana çok kaba geldi çünkü. Fakat şu an biraz pişman olmuş durumdayım. Belki orjinalinin takılmasını isteyebilirim. Rüzgar koruma zaten stokta yokmuş. O gelince ikisini beraber taktırırım diye düşünüyorum.
    Satış işlemleri başlayınca motorun tekrar alt kat, kapalı garaja çekilmesini istedim ve motoru indirdiler.
    Noter vekalet, eft gibi işlemleri hallettikten sonra iş trafik sigortasına geldi. Maalesef rakamlar yüksek. Ortalama trafik sigortası 900 TL çıktı. Birkaç yerden teklif aldıktan sonra benim sigortacımdan yaptırdım bir an önce plaka işlemlerine başlamak için.
    2-3 gün içinde motorun plakasının çıkıp almayı planlıyorum. O trafikte motoru ben getiremem, tecrübeli bir arkadaşımdan rica ettim, beraber araç ile gideceğiz, o getirecek, ben araba ile escortluk yapacağım
    Araba aldığım günler aklıma geldi. Şahin almıştım, ilk aracımdı. O kadar acemiydim ki satıştan sonra adamlar kapıya kadar bırakmışlardı arabayı.
    Şahinle trafiğe hemen atmıştım kendimi. Hiç unutmuyorum ilk seferinde minibüs caddesine girmiştim ve bir minibüsün arkasına takılmıştım. O duruyor ben de duruyordum, o gidiyor ben de gidiyordum.
    Fakat motorda kademe kademe trafiğe girmek istiyorum. Arabadaki gibi birden trafiğe girmek haliyle çok riskli.
    Önce bir kaç gün boş bir alanda slalom, fren çalışmalıyım. Sonra ehliyet aldığım bölgede sakin trafik olduğu için yavaş yavaş çalışmalıyım.
    Trafik işlemlerinden sonra kasko araştırması da yaptım. Hemen hemen sigorta ile aynı fiyata bir poliçe buldum. Büyük ihtimal yaptıracağım. Hırsızlık herkes gibi beni de korkutuyor. Zaten kaza için anlaşmalı servis de yok anladığım kadarı ile motorda. Sanki motor kasko sadece ağır kazalarda ve çalınmada kullanılmak üzere tasarlanmış gibi duruyor.
    Hırsızlık için ayrıca disk kilidi ve zincir de almam gerekecek galiba.
    Bu arada yakınlarımdan hep boş ver motoru, tehlikeli, sağlığını bozarsın, yağmur çamurda perişanlık çekersin gibi şeyler duyuyorum. Bu beni üzüyor. Bazen bu kadar uyarıdan sonra bu bir ikaz, kaza mı yapacağım acaba diye endişeleniyorum.
    Bayiden bir-iki hediye de almıştım. Bakalım sözlerinde duracaklar mı?
    selsa ve nalpergok bunu beğendiler.

  6. #26

    Üyelik
    29 Nisan 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    xmax 250 abs
    hocam merhaba,

    38 yaşındayım, bende istanbul ataşehirde otoruyorum. Aynı zamanda ehliyetimizi almışız, xmax 250 abs almayı düşünüyorum. Koruyucu ekipmanları belirledim, ancak henüz almadım.

    Acaba motoru hangi bayiden ve hangi fiyata aldığınızı özel mesaj ile paylaşabilir misiniz? Bayiler genelde fiyatta indirim yapmıyor ve bu durum benim çok canımı sıkıyor.

    Ayrıca motorda hangi lastikler var? michelin city grip mi yoksa IRC mi? Lastikleri değiştirmeyi düşünüyor musunuz?

    Birde toplam ekipman için kaç tl ödediniz?

    teşekkürler

  7. #27
    Ali Bircan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Nisan 2016
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    motor mu, ne motoru ? motor ne arar la ögrencide
    my eyes are bleeding ...
    Mertcan00 bunu beğendi.

  8. #28
    Tefoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2015
    Şehir
    İstanbul - Memleket: Manisa
    Motosikleti
    Kymco People S200
    önceliğiniz hayatta kalmak olur, trafikte tehlikeli hareketlerden kaçınır, her zaman dikkatli kullanır, aşırı hız yapmaz ve diğer kişilere saygılı olursanız, hayatta ve sağlıklı olma şansınız %99'dur. hayırlı uğurlu olsun. güle güle kullanın.
    Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.

  9. #29
    wind16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2016
    Motosikleti
    XMAX 250 ABS
    İcerenköyde ki Anadol bayisinden aldım. Motor da fiyat inmiyorlar ben aksesuarlarda bastirdim ve iyi indirimler aldim. Ekipmana 2000 tl civarinda birsey verdim.
    otchill bunu beğendi.

  10. #30
    wind16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2016
    Motosikleti
    XMAX 250 ABS
    VARAN 7 XMAX'ımı TESLİM ALIYORUM
    Sizlere bu konuda gayet kurumsal bir şekilde XMAX'ımı teslim aldım ve çok güzel bir şekilde eve getirdim, sitede kapalı garajıma çektim deyip güzel bir mutluluk tablosu çizebilirdim. Belki yıllar sonra öyle oldu diyeceğim ama şimdi öyle olmadı.
    Plaka işlemleri yetişmedi. Saatlerce serviste bekledik aksesuar takılsın, motor hazırlansın diye. İftar trafiğine kaldık. Bayi evimden çok uzak. Motoru tek başına götürecek tecrübem yok. Yıllardır Honda'nın scooterlarını kullanan bir arkadaşımdan yardım istedim. Sağolsun geldi ama plaka çıkmayınca plakasız yola çıkılır mı diye tereddüte düştük.
    Arkadaşım ertesi gün müsait olmadığı için plakasız bayiden motoru alalım dedik.
    Dakka bir gol bir. Apaçiliklerimiz başladı. Arkadaşa ekipman getirmiştim ama giymedi.
    Motorda HGS yok, D100'den gidelim dedik, yanlışlıkla otobana girdik. Motoru arkadaş sürüyor ben araçlayım.Kaçak geçiş yaptı, kasksız ve plakasız otoban polisinin gözleri önünden geçti. Denetim yok
    Neyse ki kazasız belasız siteye getirdik. Çocukların bisiklet koyduğu kapalı bir yer var motoru onun arkasındaki kilitli bir odaya koyacaktık ama o odanın kapısından sığmadı. Bisiklet park alanının bir yerini boşaltıp oraya koyduk. Brandasını örttüm. Önüne masa koydum çocukların alanından izole ettim. En yakın zamanda alarmlı disk kilidi alıp çocukların kurcalama ihtimalini iyice azaltmalıyım.
    Sonra ben motoru çıkartayım dedim. 15 cm yüksekliğinde bir eşik var, oraya metal rampa yaptırmıştım. Elimde indirirken rampada kaydırdım. Arkadaş çalışırken indirip, park etmişti. Tam yan yatmadı, kapı tuttu ama canım çok sıkıldı. Motor durunca çok ağır. Orta sehpaya almaya çalıştım alamadım. Yan sehpayı açıyorum.
    PCX ile başla diyen arkadaşlar haklı çıktılar. Özellikle yokuşlarda ve motoru park edip çıkartırken çok zorlanıyorum. Canım sıkkın...
    nalpergok bunu beğendi.

  11. #31
    cbr1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2012
    Şehir
    Kuşadası
    Motosikleti
    Motoran XF-250
    Geçmiş olsun sıkmayın canınızı. Bunlar kısa zamanda unutacağınız badireler. Çok güzel bir günlük olmuş. İyi haberlerle devamını bekliyoruz.

  12. #32

    Üyelik
    23 Mayıs 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    inşallah discoery 150s
    Öncelikle hayırlı olsun kazasiz belasız nice kilometreler surmek nasip olur umarım. Sizin yazılarınızı okurken başıma gelecekleri önceden görüyormuş gibiyim. Önceden bazı konulara hazırlıklı olmamı sağlıyor. Yaş ve tecrübe açısından hemen hemen aynı olmamız bunda etken.
    Motora acemi olduğunuz için başınıza gelenler gayet normal. Benimde büyük ihtimal başıma gelecek. Canınız çok sikilmasin çünkü bu gayet normal. HEr acemiye olan birseydir bu.

  13. #33
    wind16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2016
    Motosikleti
    XMAX 250 ABS
    VARAN 8 XMAX'im ile İŞE GİDİP GELİYORUM
    Sitedeki park yerine ilk defa kendim girebildim. Ya kapıcıyı ya siteye gelen kurye,sucuları filan bulup, motoru metal rampadan beraber çıkartıyorduk. Geçen gün hafif gaz vererek yavaş yavaş kendi başıma motoru çıkarttım ve park ettim. Nasıl mutlu oldum anlatamam. Özgüvenim arttı. Zaten öyle oluyor. Kaç gündür işe gidip geliyorum. Sıkıntısız gidince özgüvenim artıyor, tamam ben bu işi kıvırcam galiba diyorum ama bir hata yapınca da ne kadar beceriksizim, bu hata yapılır mı, yapamicam ben bu işi diyorum. İlk gün garajdan çıkartırken düşürmem çok canımı sıkmıştı.
    Aldığım ekipmanlardan memnunum şimdilik. Mont çok güzel, efil efil. Bu sıcaklarda hiç bunaltmadı.
    Kask buğu yapmaya meyilli. Sanırım kış için bir şeyler yapmam lazım.
    Dainese dizlikler de güzel, biraz takması çıkartması uğraştırıyor ama pratik kazanıyorum. Dizlikleri direkt iş yeri pantolonumun üzerine giyiyorum.
    Aslında motorcu pantolonumla da gelip iş yerinde değişebilirim, yerim müsait ama böylesi daha kolayıma geliyor şu an için.
    Her park ettiğimde sitede ki çocuklar kurcalamasın diye mutlaka branda ile motoru kapatıyorum. Ayrıca MTS disk kilidi aldım. Maksat çocuklar kurcalamaya kalkarsa uyarsın ve çocukları uzaklaştırsın. MTS'nin bir anahtarını da güvenliğe verdim. Ben yokken öterse susturursunuz diye.
    Sesi çok güçlü çünkü 110 desibel sanırım. Bütün siteyi ayağa kaldırmak istemiyorum.
    XMAX ile ilgili ilk izlenimim çok dengeli oluşu. Evet ağır motor, parkta ve yokuşlarda zorlanıyorum. Boyum 1,75 ve parmak uçlarımda motoru tutuyorum ama motor azıcık hızlanınca tüm ağırlığı gidiyor gayet dengeli bir hale geliyor.
    Aynaları güzel. Arkayı rahat kontrol edebiliyorum.
    Hızlanması ve gaz tepkileri bir acemi için çok iyi.
    Bagajı gerçekten de harika. Ben 50 lt'lik çanta da aldım. Tam uzun yol motoru oldu. En kısa sürede Şile yapmak istiyorum zaten.
    Geçen gün araba ile gittim, motorcuları gördükçe içim gitti.
    Acemilik fena bir şey ama araçta kazandığım trafik tecrübesinin motorda faydasını görüyorum.
    Klasik olarak anlatılan motorları görmüyorlar, görünmezlik balonu içinde gidiyoruz söylemini şu günlerde birebir yaşıyorum. Kasıtlı yapılmayan hataları sineye çekiyorum, trafik böyle diyorum, sen yoluna bak. Sadece bir defa beni gördüğü halde yola çıkan bir otomobil sürücüsüne kızdım ve bağırdım.
    O da hiçbir şey demeden çekti gitti, biliyordu haksız olduğunu.
    Bazen kavşaklarda ne taraftan dönmem gerektiği konusunda çelişki yaşıyorum. Yani içten mi dönmeliyim, dıştan mı yoksa ortalı mı dönmeliyim?
    Bir de kırmızı ışıkta araçların arasında durma işini beceremiyorum. Arkada kalıyorum. Freni patlayan veya cep telefonu ile oynayan birisi duramayıp beni tost edebilir.
    Araç aralarında duruş çalışmalıyım.
    İş yerinde mesai bitimi uygun bir alan var. Park için konulan kukaları alıp çalışıyorum. Aslında sadece iki defa çalıştım ama çok faydasını gördüm.
    Bu çalışmaları düzenli yapmam gerekiyor.
    Bu arada plakamı hala takamadım. Bayi sağ olsun plakalık vermeyi unutmuş. Bana yakın yerlerde ki motorcularda da plakalık yoktu. En yakın bir Yamaha servisinden plakalık almam lazım.
    Ha bir de taksiciler sizi hiç sevmiyorum, otomobil kullanırken de sevmezdim.
    Pisman, daia, otchill ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  14. #34

    Üyelik
    29 Nisan 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    xmax 250 abs
    hocam merhaba,

    Motorunuz hayırlı olsun, aldığınız ekipmanları kullanmaya başladınız, onlarla ilgili de ayrı ayrı yorum yazarsanız çok sevinirim, sizin aldığınız koruyucu ekipmanları almayı planlıyorum.

    teşekkürler

  15. #35

    Üyelik
    25 Mart 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    KZGN
    Merhaba,
    Öncelikle hoş geldiniz ve hayırlı olması dileği ile,
    beğenerek okuduğum bir yazı serisi olmuş
    wind16 bunu beğendi.
    скиталец

  16. #36
    wind16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2016
    Motosikleti
    XMAX 250 ABS
    VARAN 9 TRAFİK TECRÜBEM ARTIYOR
    O kadar kullanmama rağmen motor halen 400 km'de. 1000 km'yi bayramdan önce yapamayacağım. Zaten benim rodaj biraz yalan oldu. Daha bismillah motoru alır almaz arkadaşım otobanda 132 km/h hız yapmış. Ben de 2-3 defa 110 km/h sabit hızla gittim. Özellikle yokuşlarda ve trafikte çok gaz açıp kapatıyorum. Acemi işi gaz açıp kapamalar tabi bunlar.
    Ama yine de 1000 km'ye kadar elimden geldiğince dikkat etmeye çalışacağım. Servis rodaj konusunu çok kafaya takmamamı söyledi aslında. Önemli olan scooter'larda kararsız gaz açmamak dedi. Yani ya tam aç ya tam kapat. Kararsız gaz vermek scooterların düşmanıymış. Buna daha çok dikkat ediyorum.
    Sitedeki park alanında çocuklarla biraz uğraşıyorum. Bina girişinde boş bir daire var, burasını bisiklet park alanı yaptı yönetim. Ben de motorumu da park etmek istediğimi söylemiştim ama asıl ben bu dairenin arkasında kilitli bir oda daha var oraya park etmek istemiştim ama motor oranın kapısından sığmadı. Öyle olunca bisikletlerle aynı yere bırakıyorum. tabi çocuklar kurcalamasın diye branda ile kapatıyorum ve disk kilidini takıyorum. Alarmlı olduğu için üzerine filan binmeye kalkarlarsa ötüyor.
    Ben her motoru park edişimde veya çıkarışımda çocuklar tepemde oluyorlar. Zaten motoru metal rampadan çıkartmak ve indirmek benim için stresli bir şey bir de çocukların yaramazlıkları ile uğraşıyorum. bazen bisikletlerini motorun önüne sağına soluna bırakıyorlar. Bir de onların bisikletleri ile uğraşıyorum.
    Motora binmek ve park etmek benim için biraz zaman alıcı. Araba gibi, kontağı çevir git yapamıyorum. Önce;
    metal rampayı düzelt,
    kapının kanadını aç,
    brandayı aç, katla, çantaya koy,
    disk kilidini sök, çantaya koy,
    Motoru geri geri getir, rampadan yavaşça indir, ayaklığı aç,
    kapının kanadını kapat, metal rampayı eski haline al,
    dizlikleri giy,
    montu giy,
    gözlükler çıkart, kaskı tak, gözlükler giy,
    eldivenleri tak ve motoru çalıştır.

    Bu süreç umarım beni sıkmaz da ekipmansız yola çıkmam. İyi ki ekipmanlarımı seçerek, beğenerek almışım. Örneğin mont, herkes çok yakıştığını söylüyor. Bu da beni montu giymeye teşvik ediyor. Dizlikler çok kullanışlı. Giymesi , çıkartması biraz zor ama kullanışlı.
    Kaskı takıp, sökmeye iyice alıştım. Ayakkabı çok iyi ve rahat.
    Ekipmanlarla ilgili ayrıca bir değerlendirme yazacağım. Detayı o yazıya bırakıyorum.

    Akan trafikte iyi gidiyorum. Trafik tecrübem işe yarıyor gerçekten de ama ne zaman trafik yavaşlasa panik başlıyor. Sonuçta scooter kullandığım için düz yolda dur-kalklarda hiç bir sorun olmuyor. Fakat aralardan geçerken zorlanıyorum. Bazen dur-kalkta gazı fazla açıyorum, bazen de dengesiz açıyorum düz gideceğime arabaların üstüne doğru gidiyorum. Bir - iki ufak kaza durumu yaşadım ama çok şükür bir şey olmadı.
    HGS aldım, İş Bankası'ndan, kart şeklinde. 30 tl'lik yükleme yapıldı, karta ekstra para alınmadı. Cama yapıştırılsa ya rüzgarda uçar ya da alırlar camdan. Sanırım kaçak geçiş yapıp sistemin otomatik düzeltmesini bekleyeceğim.
    Gece sürüş için Scyco marka fosforlu yelek aldım. Gayet güzel ve rahat. Hatta geçen arkadaşlarla sahur yaptık, gece sürdüm ve fosforlu yeleğin gerçekten de görünürlüğü çok artırdığını düşünüyorum. Çok trafikte de yoktu ama rahat bir şekilde geldim. Sadece vizörüm siyah, onu kapatınca biraz karanlık oldu. Bunun çözümü olarak ya şeffaf vizör+güneş gözlüğü şeklinde kullanacağım ya da şeffaf vizörü de motorumda taşıyıp, gerektiğinde değiştireceğim.
    XMAX çok dengeli bir motor ama ağır diye şikayet ediyorum ya geçen bir viyadükten geçerken ağır olduğu için dua ettim resmen. İnsanlar kışın, rüzgarlı havalarda köprüden filan nasıl geçiyor hiç anlam veremedim. Rüzgar beni motordan uçuracak diye korktum resmen. 100 kg'lık bir scooter ile korkudan ölürdüm herhalde.
    XMAX için aldığım rüzgarlıklar işe yarıyor, bacaklarıma rüzgar gelmiyor ama kaskımın olduğu bölge inanılmaz rüzgar alıyor. Yazın bile böyleyse daha rüzgarlı havalarda ne yapacağım bilemiyorum.
    Bellik ve yağmurluk almam gerekiyor. Geçen arkadaş motoru ile çıkmış, yağmura yakalanmış, motoru bırakıp arkadaşlarının arabası ile dönmüş eve.
    Motorunu bir apartmanın demirlerine zincirlemişti, gittik aldık. Ben yine artçı olarak bindim kendi motoruma. Çantadaki bel dayama yeri çok rahat. Artçı olarak XMAX bana gayet rahat geldi.
    Kavşaklar korkutuyor, araçlar seni görse bile yola çıkıyor ama en çok da mahalle içi yola atlayan yayalar fena.
    Düşük hızda sürüş ve gaz çalışmam lazım. Bu konuda bariz zayıfım.
    Geçen düşürdüğüm yer için sticker aldım ve yapıştırdım gayet iyi oldu.
    Park ederken de çantayı çok çiziyorum. yan ayağa alıyorum ya, motorun yana yatacağını ve çantanın duvara çarpacağını akıl edemiyorum.
    Korumalı ayakkabılarımla çok rahat orta sehpaya almaya başladım motoru. Şimdi dar alanlarda çantayı sürtmemek için orta sehpaya alıp bırakıyorum.
    Çalıştığım yerde park olayı rahat ama açık alan. O nedenle branda ile kapatıyorum motorun üstünü.
    Geçen Pendik merkeze gittim. İftar için tatlı almaya. Araba ile olsa iki saat park yeri arasın, motoru bıraktım Gaziburma'nın önüne, aldım tatlıları çıktım. Millet trafikte boğuşuyordu çıktığımda. Bir aceminin geçeceği kadar boşluk vardı yolda. Yavaş yavaş geçtim duran arabaları. Sadece taksiler çok fazla yere burunlarını sokup taciz ediyorlar. Onun dışında güzel bir trafik tecrübesi oldu.
    otchill, Carew1928, mombohunter ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  17. #37

    Üyelik
    27 Haziran 2016
    Benim gibi yeni başlamak isteyenler için çok güzel bir rehber olmuş. Ekipmanlarınızı çok beğendim. Sizden çok uzaklarda belki aynı motorla değil ama aynı kombinasyonla motor süren birileri olabilir
    Teşekkürler.

  18. #38
    wind16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2016
    Motosikleti
    XMAX 250 ABS
    Alıntı mikromotor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim gibi yeni başlamak isteyenler için çok güzel bir rehber olmuş. Ekipmanlarınızı çok beğendim. Sizden çok uzaklarda belki aynı motorla değil ama aynı kombinasyonla motor süren birileri olabilir
    Teşekkürler.
    Bu yazdıklarınız iyi geliyor. Çünkü şusıralar ailem başta olmak üzere çok eleştiriliyorum. Motor aldığımı gören herkes öğreten adam moduna giriyor. Artık soruları ve cevapları ezberledim. Araban var neden motor aldın ki diyenler oluyor. Hobi olarak diyorum. Sen de motor sevdası var mıydı diye soruyorlar. Gizli motor tutkunuydum diyorum. Motor çok tehlikeli diyorlar, haklısınız diyorum.
    Ama bazen moralim bozuluyor. En çok da basit iki hatadan durduğu yerde motoru yatırmam çok canımı sıkıyor. Kendimi beceriksiz hissediyorum. Ama bu tecrübelerimi buralarda paylaşıp birilerinin işine yaraması, yol göstermesi beni mutlu ediyor. Umarım daha uzun yıllar paylaşımlarımız olur. Ben bu forumdan çok şey öğreniyorum, umarım forum sayesinde ben de bir kaç kişi de olsa birilerine yardımcı olabilirim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:54 ----------

    Alıntı kahve adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba,
    Öncelikle hoş geldiniz ve hayırlı olması dileği ile,
    beğenerek okuduğum bir yazı serisi olmuş
    Çok teşekkür ederim.

  19. #39
    wind16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2016
    Motosikleti
    XMAX 250 ABS
    VARAN 10 EKİPMANLARIMIN

    Bu zamana kadar aldığım ekipmanların öncelikle linklerini paylaşmak istiyorum. Aldığım mağazalar birebir aynı olmayabilir ama zaten piyasada fiyatlar 3 aşağı 5 yukarı aynı. Yeni ekipman aldıkça buraya ekleyeceğim. Dolayısı ile ekipmanlarımla ilgili tüm bilgilere ihtiyacı olan herkes kolaylıkla ulaşabilecek. Genel olarak değerlendirmelerimi de yazacağım. Değişen görüşlerim olursa da zamanla yenilerim.

    KASK:
    Nitro marka, Sharp testlerinden 5 yıldız almış bir ürün. Piyasada bilinirliği pek yok. İngiliz malı olduğu söyleniyor distribütör tarafından. Desenleri çok güzel, biraz büyük. Benim aldığım kenshi modelinin güneş vizörü yok ama ben zaten dereceli güneş gözlüğü kullandığım için güneş vizörüne ihtiyacım yok. Ağırlığı 1350 - 1390 gr civarında. Çok ağır değil ama keşke 150 gr daha hafif olsaydı. Ciddi şekilde buğu sorunu var. Pinlock uygulaması yaptırmak şart. Havalandırmaları çok iyi değil. Ben siyah vizör de aldım, yedek parça fiyatı da uygun. Bu ilk kaskım ama bence içine fazla ses alıyor, özellikle 80-90 km/h sonrasında uğultu çok artıyor. Bağlama Şekli D kilit şeklinde geçiyor. İlk başta farklı geliyor ama alışınca çok rahat ve güvenli. Vizörü elimde kalacakmış gibi geliyor bazen.
    Olumsuz yönlerine rağmen 5 yıldızlı güvenliği ve fiyatının uygunluğu nedeni ile tavsiye ediyorum bu kaskı.

    http://www.motomaxonlineshop.com/nitro-kenshi-pmu2786

    PANTOLON:

    Dizlik kısmı altta kalıyordu, terzi de düzelttim. Sıcaklar da çok giyemiyorum daha çok dizlik giyiyorum ama deseni, modeli çok güzel. Korumalı kot gibi durmuyor. Sonbaharda ve hatta kışın içlikle giyilir ama yazın terletiyor.

    http://www.motomaxonlineshop.com/vec...erhide-pmu3493

    DİZLİK:
    Dainese marka. Kaliteli bir ürün. Fakat çıkartıp takması en zor ekipman. 3 tane bağcığı var. Bunları halkalardan geçirip sonra çırtlıyorsunuz. Takarken de çıkartırken de bazen bağcıklara haşin davranıyorum. Umarım bu bağcıkları koparmam.

    http://www.feyizoglu.com/Knee-V-E1-M...i_50345.html#0

    AYAKKABI:
    Enfes bir ürün. Ayağıma da o kadar iyi oturdu ki. Difi markasının imajı çok yüksek o nedenle. Hatta bu marka bir şeyler almak istiyorum ama bizim piyasa da bulamıyorum fazla bir seçenek. Bu ayakkabı ile durmak da, motoru orta sehpaya almak da çok rahat. Modeli de çok güzel. Vites değiştirmek için üzerinde özel bir dizaynı var. Tek dezavantajı korumalı olduğu için ağır oluşu.

    http://www.motomaxonlineshop.com/dif...kabisi-pmu3435

    MONT:
    En pahalı ekipmanım ve en memnun olduğum ekipmanım. Dainese'in tam yazlık Air Frame ürünü de var ama iyi ki bu ürünü almışım ben. Çünkü içinde ki astar çok kullanışlı. Yaz ayları da olsa akşamları serin oluyor ya da yağmur yağıyor. İçliğini iki dakika da takıp soğuktan ve yağmurdan korunabiliyorsunuz. Şekli vücuda oturuşu harika. Hareket halinde kesinlikle terletmiyor. Kışlık montumu da Dainese almak istiyorum.

    http://www.mototas.com.tr/dainese-hy...ry-ceket-pmu79

    SIRTLIK:
    Görünüşü güzel, umarım denemek zorunda kalmam.

    http://www.feyizoglu.com/Seesoft-V-R...i_49320.html#0

    ELDİVEN:

    En ucuz ekipmanım ama memnunum. Fiyatına göre kesinlikle başarılı bir ürün.

    http://www.feyizoglu.com/MX49-Yazlik...n_49810.html#0

    BRANDA:
    Alttan bağlamalı bir model. Bu çok işe yarıyor. Alırken siz de alttan bağlamalı alın.

    http://www.feyizoglu.com/Motosiklet-...z_47383.html#0

    YELEK:
    Amaç görünürlük ise oldukça iyi bir ürün. Fiyatı da uygun. Serin bahar havalarında mevsiklik montun üzerine takviye olarak da işe yarar.

    http://www.motosikletaksesuarlari.co...lek_20845.html

    DİSK KİLİDİ:
    Çok uygun fiyatlı bir ürün. hassasiyeti iyi. Çabuk bozulmazsa f/p olarak başarılı bir ürün.

    http://urun.n11.com/kilit-ve-alarm/m...idi-P109766737

    EKSİK EKİPMANLARIM:

    YAĞMURLUK (ALT - ÜST)
    KIŞLIK MONT
    KIŞLIK ELDİVEN
    TERMAL ÜST İÇLİK
    YEDEK KASK
    LASTİK TAMİR KİTİ
    LASTİK TAMİR KÖPÜĞÜ

  20. #40

    Üyelik
    18 Ağustos 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Pulsar200ns
    Üstadım selamlar, sürekli takip ediyorum bir sonraki mesaj ne zaman gelecek diye. Ben de sizin gibi yeni başladım, aslına bakarsanız henüz başladım sayılamaz 60 km bir tecrübem var ve geçenlerde olduğum yerde U dönüşü yaparken sola düştüm.. Biraz cesaretim kırıldı açıkçası. 13 sene B sınıfı ehliyetim ve hatırı sayılı trafik tecrübesine rağmen hala trafiğe çıkma konusunda korkularım var. Düştükten sonra da cesaret edip tekrar binemedim henüz. Yazılarınızı büyük keyifle okuyorum. Cesaretiniz ve bilinciniz bir çok kullanıcıya örnek olur umarım. Syg.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler