Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Öğrenciyim ve motor almak istiyorum fakat kredi imkanım yok senetle mi alsam?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    07 Haziran 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yok
    Merhabalar motosiklet forum ailesi abilerim
    Ben foruma bugün kayıt oldum aranızda yeniyim sizinde görüşlerinizi almak benim için çok faydalı olacaktır eminim.Konuya başlamak gerekirse yaşım 21 İstanbul'da ikamet ediyorum doğma büyüme. Şuanda üniversite öğrencisiyim bu motor tutkusu çevremdeki arkadaşlardan kaynaklı ve daha çok artık İstanbul'un sonu bitmez metrobüs otobüs eziyetini çekmemek amaçlı almaya karar verdim hem çalışıp hem okuyorum yani motor almak için kostüm ehliyet vs. alabilmek için ödeme imkanım var fakat sigortam olmadığı için banka kredi vermiyor bende ikinci el motorsiklet satışlarında 'SENETLE' kavramını gördüm. Çok araştıramadım senetle kavramını heralde tefeci tarzı birşey bu daha modern hali diyelim diye tahmin ediyorum. Bu İstanbul'un trafiği bitmez her geçen gün daha çok artıcaktır artık araba filan istemiyorum yattığı yerde para, kaldığı trafikte para, herşeyi para para para... Siz değerli abilerim sizlerin görüşleri tecrubelerenize dayanarak soruyorum sizce her ne kadar sıkıntılı olsada bu senet işi girsem mi yoksa beklesem mi (ama beklemeyi gerçekten istemiyorum çünkü her kaybettiğim saatler bile artık canımı sıkmaya başladı.)
    Vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim şimdiden..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    AsirMahfi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2015
    Şehir
    Beyoğlu
    Motosikleti
    Crf 250 L
    Ben hiç birşey için beklenmemesi taraftarıyım. Yarın ölmeyeceğimizin garantisi yok. Lakin, LAKİN madem senet işine gireceksin büyük miktarlarda bir motor alma derim. Böylece o küçük motorla trafik derdini çözerken para biriktirebilirsin. Tabi bi de ekipman meselesi var. Az para gitmiyor. Özetle madem başka imkanın yok o zaman git ucuz bi motor al senetle. Para biriktir onu sat üzerine ekle. Hayırlısı olsun.
    OğuzÖztürk bunu beğendi.

  3. #3
    coldboy35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2012
    Şehir
    İZMİR
    bence senet olayına girme, biriktir bekle sabret. En iyi motor senetsiz alınan motordur bence

  4. #4

    Üyelik
    17 Nisan 2012
    Baska secenek yoksa ne diyebiliriz alma diyemeyiz

  5. #5
    gokseltoprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Eğer amacın sadece ayağını yerden kesecek bir şeyse fiyatlar sadece 5-6 bin liradan başlamıyor. Pekala 1500, 2000 liraya da motosiklet alabilirsin. Tabii sadece almak yetmiyor, sigortan 1000 lira üzerinde çıkacak. Ortalama bir kask, mont derken temiz bir 500 liran daha gidecek. Ben motorda senet sepet olayına girmeni tavsiye etmem. Bu parayı bir şekilde denkleştir, motoru direk al. Diğer ihtiyaçlarını kredi kartıyla taksitli şekilde temin edebilirsin.

  6. #6
    halo1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2016
    Şehir
    Ankara, İzmir
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja ZX636R
    bana sorarsan bir yerde işe gir. ayağını yerden kesecek bi motosikleti alman bir kaç ay sürer. senet işi adamı üzebilir. aynı zamanda motosikletinde falan en ufak bir sıkıntı çıkarsa onu halledemezsin senetleri ödeme zorunluluğun yüzünden.

  7. #7

    Üyelik
    04 Mayıs 2016
    Şimdi bu senet kavramını pek bilmiyormuşsunuz gibi açıklamaya çalışayım. Senet bir borcu kağıda döküp yasal olarak belgeleyen bir araçtır. Pratikte herhangi bir borçtan farkı yoktur. Kredi kartıda olsa, sözle anlaşsanız dahi aynı.
    Fark yaratacak unsurlar faiz yada vade farkından meydana gelen fark ve ödemede temerrüde düşüldüğünde oluşacak sonuçlardır. Ayrıca bazı senetli satışlarda kefil istenebilir.

    Yani ilk yapmanız gereken senetle yapılan alışverişteki toplam tutarla, peşin alışveriş arasındaki farkı kontrol etmeniz.
    İkincisi senetle alışverişlerde borcunuzu geciktirdiğinizde külfeti daha büyük olabilmektedir. Örneğin kredi kartında her ay asgari ödeme tutarını yatırdığımızda borcumuz artıyor olsa bile endişe etmemize gerek kalmaz ancak son ödeme tarihi gecikmiş bir senede sahip olan kişi hakkını aramak için yasal yollara başvurabilir. Bu gecikmenin bedeli çok ağır olabilir. Dolayısiyle ödemede zorluk yaşama ihtimali varsa senetle alışveriş tavsiye edilmez.

  8. #8
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    peşin alacağın motor senetle alınca kaça geliyo onu söyle hele.

  9. #9
    Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2012
    Motosikleti
    Var
    Kredi kartı varsa peşin fiyatına bile taksit yapılabilir

    Ailenden biri kendi adına ihtiyaç kredisi çekebilir sende taksitleri ona verirsin tabi kabul ederlerse

  10. #10

    Üyelik
    03 Mayıs 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    İNTEGRA gitti şuan 50cc (150cc)arora vesta scooter
    herşeyden önce ehliyet al,,ehliyetsiz yakalanırsan motor parasından fazla masrafın olur,,önce ehliyet sonra ayağını yerden kesecek ucuz yollu senetle scooter alırsın yeter sana şimdilik,

    yalnız madalyonun görünmeyen tarafıda var,yakıt masrafı bakım giderleri,vergisi,muayenesi ve en önemlisi trafik sigortası(en ucuz 600 1000 tl)

    artı kask kıyafet motora zincir kilit vs de var

  11. #11

    Üyelik
    07 Haziran 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yok
    Almayı düşündüğüm motor ninja250sl yada cbr250. Kask mont vs masrafım 2.500 orda paradan çekinmedim ehliyetim var çok şükür. Düşünceleriniz bana çok yardımcı oldu bencede dediğiniz gibi senet işine girmiyeyim çok sıkıntı çıkarır gibi ve YERUÇAĞI madalyon görünmeyen kısmını böylede açıklamak on numara olmuş 😁 Ama bu almakta düşündüğüm motorlar öğrendiğime göre çok çok az benzin yakıyorlarmış zaten şu aralar sadece üniversite iş arası gideceğim için günlük en fazla 30 km yol yaparım benzinden yana bir sıkıntım yok ama diyelim ki ikinci el bir motor alsam bunun rodaj bakımlarında para veriyor muyum onu merak ettim

  12. #12

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Öğrenciyim ve motor almak istiyorum fakat kredi imkanım yok senetle mi alsam?


    Zevk'in borcası olmaz , senede sepete krediye bulaşma nakdi dengleştir sonra ağız tadı ile bin , bir dost.
    mavidiş bunu beğendi.

  13. #13

    Üyelik
    26 Ocak 2016
    Ben de öğrenciyim. Yaklaşık 2 yılda 3 farklı firmada kuryelik yaparak, gerek yazın gerek ise okul döneminde çalıştım. Para biriktirerek bir motosiklet aldım. Sende öyle yapmalısın, kredi işine girme.
    1) Faiz haram
    2) 10 liralık bir şeye 13 lira ödemek çok manasız

    Ayrıca kendi paranızla aldığınız zaman daha sakin kullanıyorsunuz, aman birşey olmasın, çok gaz amayayım da bi sıkıntı çıkmasın diye. Bu şekilde kazaya karışma riskiniz de azalmış oluyor.
    Carbondioxid bunu beğendi.

  14. #14
    Schmuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2016
    Valla hocam durum yok diyorsun, cbr 250 diyorsun. Ben anlamadim bu durumu. Paran yoksa hero, bajaj bunlara yonel bence. Altindan kalkabilecegin bir borca girmiş olursun en azından.
    mavidiş bunu beğendi.

  15. #15

    Üyelik
    28 Nisan 2016
    Kardeşim motoru geçtim önce çalıştığınemeğinin karşılığını almaya bak.Sigortasız çalışılmaz.Başına bir iş gelse ne olcak?
    Konuya dönersem Schmuck arkadaşın dediği gibi paran olmayıp cbr250 veya ninja250 diyorsun.
    Ayrıca 2500 tl kılık kıyafet diyorsun.
    Önce elindeki para ne kadar ( paran yoksa aklındaki ne kadar) bunu belirleyip 2500 tl düşüp arta kalan parayla motor almalısın.Ayrıca trafik sigortası bakım filanda düşünmen lazım.Buna göre motor seçmen daha avantajlı.
    12.000 tl ye motor bulsan
    12000+2500+1000=15500 tl parayı göden çıkarman gerekli.

    Daha uygun fiyatlı ve işini görecek markalara bakmanı tavsiye ederim.

  16. #16
    FakirCustom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Eylül 2015
    Şehir
    izmir/karşıyaka
    Motosikleti
    sibirya 250r namı diğer cıbır.
    2012de sıfırı 2700 olan bi motoru senetle bana 12 ayda 3600 e kitlediler. birde tanıdıktı. o sebepten ötürü senet baş ağrıtır biriktir al.

  17. #17

    Üyelik
    02 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV650
    evkur'da vardı geçen cumartesi gördüm. 2 binliralık motoru senetle diye 4 bine satıyorlar.

  18. #18

    Üyelik
    07 Haziran 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yok
    Valla ne deseniz haklısınız çokta doğru konuşuyorsunuz bi heves var bende gerçekten biran önce alıp amaç hız değil gezmez istiyorum bide metrobüs duraklarıö çok kalabalık mecidiyeköy filan ne zaman bomba koyulucakta patlıcaz diye bütün millet birbirimize bakıyoruz. Bende biraz daha araştırdım zate hıza gerek yok istememde yeniyim sizce ikinci eli 6.500 lira olan çok hor kullanılmamış bir yzf r125 alsam ideal olur mu

  19. #19

    Üyelik
    28 Haziran 2011
    Şehir
    SAKARYA
    Motosikleti
    XT 660z Tenere
    Merhaba dark passenger senin bu hevesini çok iyi anlıyorum ama cbr 250 değilse 125 cc bi motor alsan nasıl olur? Mesela benim 600luk 1000lik motor durumum var ama 20 bin km'dir cbf 150ye biniyorum şimdi 650 ccye geçmeyi düşünüyorum.demem o ki 125cc bir motor bile seni çok mutlu edecek.boşuna ödeyemeyeceğin bir borca girme sonra motordan soğuma.bekle diyen arkadaşlara da katılmıyorum eğer zora düşmeden alabileceğin bir model varsa al gitsin hayat çok kısa sürekli erteleyerek omur geçmiyor.

  20. #20

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25
    Ben ikinci motoru ogrenciyim çalıştım aldım. Benzin de paraylan yalnız ...


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler