Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Foruma küsenler, niçin küsüyor?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    ZamboKage - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ağustos 2013
    Şehir
    Muğla/Milas
    Motosikleti
    SATILDI.
    Şıklarla bir alakası yok arkadaşım , çok fazla boş adam gelmeye başladı hergün aynı konuları görmeye bıktık giriyorsun başlangıç motoru ne alayım , nasıl alayım , bu ehliyet sınıfıyla hangi motor kullanılır vs gibi konular fazlasıyla bıktı adamlar yukarı arama butonu koymuş yaz istediğini çıkıyor ama araştırmak yokki sürekli aynı konular ve modların bu tür sürekli konu açan insanlara gerekli cezayı vermedikleri için artık çok takılmıyoruz geçen sene günde 3-4 saat sıkılmadan forumda takılan ben 10 dakika bakarsam bakıyorum günde düşünün yani.
    metecel, Cloud ve S6453 bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    essegesse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Aralık 2006
    Şehir
    İstanbul kadıköy
    Motosikleti
    Kymco New Grand Dink 250--Honda CB 900F Hornet
    Bazen çok boş muhabbetler dönüyor ve aynı konudan milyon kere açılıyor.

    Haliyle soğuyor insan.

  3. #23
    rebeka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ağustos 2014
    açtığım konuların belli süreden sonra benden çıkması sorunu.yani ne Düzeltme nede silme var açcağım konularda öyle olunca soğudum.
    ara sıra gelip bakınıyorum,iyi bir okuyucuyum artık zaten bütün konularımı ve mesajlarımı sildirdim yönetime.

  4. #24
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Alıntı brooklynnn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Misal
    Yarin saat 14.00da kocaeli ye gideceğim. Gelmek isteyen var mi diye konu açmaya çalışıyorum etkinlik kısmına ne hikmetse yönetim onaylamiyor
    Etkinlik ve duyuru forumunu bu şekilde kullanamazsınız. ilgili forumda nasıl başlık açmak gerektiğini okumanız lazım.

    fakat sizin ki gibi etkinlik olmayan ani geziler için bir başlık olmalı, ilk fırsatta uygun bir isimle böyle bir başlık açayım.

    yoksa var mı

  5. #25

    Üyelik
    10 Aralık 2006
    Alıntı Bartas3010 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya beklediklerini bulamıyorlar, ya da buldukları zamanla kayboluyor. Üç beş aydır takıldığım forumda ben bile sıkıldım açkçası. Muhabbet hep aynı on saniye önce motosiklet almaya karar verip gelmeler falan. Soran değişiyor cevaplayanlar aynı kalıyor bir süre sonra sıkıldım deniliyor ve gidiliyor. Forum bir motosiklet forumundan çok tembellerin sorularını yanıtlama, motorunu seçme ve bilgilendirme platformuna dönüşmüş durumda bana kalırsa. Soru soranın kendine saygısı dahi yok. Ne yapması gerektiğini araştırmadan özet geçin der gibi konular... Hangi motoru beğenirsen onu alırsın mantığını kavrayamıyorlar. Ybr mi cbf mi, r25 vs cbr250, iki bin tl bütçem var motor önerin gibi konular insanın canını sıkıyor. Kondomu naneli mi alayım çilekli mi alayımın cevabı nasıl seviyosan öyle alsa bunların cevabı da öyle. Ayrıca bazen adminlerin salona kaka yapan bebeği kıçına bez takmak yerine, kakasını yerden kaldırıp bebeği bezsiz salona saldıkları da olabiliyor. Belki dalgınlıklarından belki de pek sallamamaktan. Bunlar da soğutur. Ve yarın yine r25 mi cbr mi konusu açılacak yavaş yavaş biri daha soğuyacak

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 18:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:08 ----------

    Çözüm derseniz ekşi sözlük gibi yeni üyelerin yorumları hemen görünür olmaz . 10 mesajdan sonra adminlerin incelenmesi için sıraya girer forumun seviyesini düşürecek insan kabul edilmez. En azından bir miktar teneke uzak tutulmuş olu
    Bu forumun sahibi ben olsaydım, bu kadar çok reklam alırken (haberlerin bile yarısı reklam) ve işler tıkırında giderken hiç bir şeyi değiştirmeye gerek görmezdim, sanırım burada olan da bu. Arama motoruna "motosiklet" yazınca ilk karşına bu site çıkıyor, yapan zamanında ismi kapmış ve kafadan en kalabalık forum olmuş zaten, ama kalabalık oldu mu laf kalabalığı da çok oluyor haliyle; denetim, 10 mesaj kontrolü filan onlar olmaz burda usta. Hani bazı forumlarda şu kadar süre aktif olmazsan üyeliğin siliniyor filan burada onun bile yapıldığını sanmıyorum, nitelik değil nicelik ve tık sayısı reklam ve dolayısıyla para getiriyor zira.
    Yıllarca girmesen de değişmediğini görüyorsun benim gibi. hani tv'lerdeki gibi nasılsa rating alıyor reklam getirisi de iyi o zaman formata dokunma hacı, böyle devam işler iyi.
    Küsmek değil ama kızıp gitmek, daha ziyade birilerine ya da genel yaklaşıma kızıp gitmek oluyor, bir de en çok sizin bahsettiğiniz laf kalabalığına. Şahsen ben de yıllar sonra yeni motor aldım yeniden aktif oldum diyebilirim ama eskisi gibi değil, zira yakındır yeniden gitmem, bakıyorsun iki sayfada bir yeni biri, geçmiş sayfalarda onlarca kez anlatılmış konuyu soruyor. Hiç arama, tarama yok, hazıra konayım, biri bana anlatsın modunda bilhassa genç ve yeni kullanıcı. Genellikle acemilerin, yeni başlayanların ilk platformu burası, onların bir kısmı zamanla gidiyor. İtiraf edeyim benim de öyle olmuştu, çünkü dedim ya motosiklet yazdığın anda karşına ilk çıkan site bura, sonradan araştırırsan filan keşfediyorsun başka yerleri ama o başka yerlerin de çoğu ölmüş vaziyette. Bu twitter, feysbuk, youtube mevzusu da forumların ölümü tatmasına vesile olmuştur kanımca; çünkü orada daha çabuk ve efervesan tablet şeklinde buluveriyorsun aradığını hele youtube ve twitter tam öyle.
    Burası zaman içinde motosiklet forumu olarak tek tabanca kalırsa(ki neredeyse kalmış gibi bişey) hiç şaşırmam. Ve dikkatimi çeken mesela eskiye oranla mod'ların filan müdahalesi de daha az galiba, adamlara da kızamıyorum benim de açılış sayfama bile koskoca motosiklet markaları reklam verse hiç bir şeye dokunup da işleyen dükkanın bokunu çıkartmazdım doğrusu.
    Yine de hakkını yemeyelim pek çoğumuzun internette ilk bilgileri aldığımız yer burasıdır.

  6. #26
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Troll sevmeyip onlarca sayfa geyik yapan, forum kurallarina uymadigi zaman uyari alinca bu ne yaaa ben ne yaptim ya da sacma sapan tavirlar sergileyen fakat her firsatta modlar sunu yapmiyor bunu yapmiyor ona cevza vermiyor, gibi soylemlerde bulunanlar,her konuda fikri oldugunu dusunenler ama aslinda o konuda tecrubesi olmayanlar,bir seye muhalefet olmak icin kendisi bilmese bile gidip oradan buradan arastirip, sonra burada yelelerini kabartanlar, ve en sonunda hepsinden de sikayet edenler kimler? Misafirler mi? Evet evet bunlarin hepsi uye olmayan takipciler.. Yoksa forum halki boyle seyler yapar mi hic..

  7. #27
    metecel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    TVS
    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir,
    Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.
    “Dava adamı olmak için, önce adam olmak lazım. Dava öğretilir ama adamlık öğretilmez. “ Alparslan Türkeş

  8. #28
    -ZERO- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Şubat 2012
    Şehir
    Ankara-Muğla-İzmir
    Saçma sapan sonu bir yere varmayan tartışmalar.
    2014 Salcano Wolf 125 > 2017 Bajaj Pulsar 200NS ABS > 2020 YAMAHA YZF-R25

  9. #29
    brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2011
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    Ani buluşma başlığı da acmistim bayağı önceden daha doğrusu açmak istemiştim ilkinde reddedildi sonrasında acmistim yanlış hatırlamıyorsam

  10. #30
    enxdesign - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2013
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Ducati 1198SP - "biradam binRR"
    Şahsen;

    - Bazen çok gereksiz muhabbetler döndüğü için.

    - Çok ciddi konular geyiğe döndürüldüğü için.

    - Hayatında hiç kullanmadığı motor türleri hakkında abuk subuk yorum yapanlar olduğu için.

    Eskisi kadar forumda vakit geçirmek istemiyorum.

  11. #31
    cagiran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2016
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    1. Honda NSS 300 FORZA / 2. Suzuki GW250 INAZUMA
    İnsanların forumlardan beklenitileri vardır.

    1- Kendini tanıtmak, ben de varım sizdenim demek.
    2- O gruba ait olduğunu hissetmek, bunu ispatlamak.
    3- Gruptan bilgi almak, fikir almak
    4- Fikirlerini dile getirmek, kabul edildiğini görmek.
    5- Gruba bilgi vermek.
    6- Övgü ve beğeni almak.
    7- Reklam yapmak.
    8- Arkadaşlar edinmek.
    9- Buluşmalara katılmak. gezilerde bulunmak.
    10- Boş vakit değerlendirmek.


    Kişi bu amaçlardan birine veya birkaçına sahip ise ve karşılığını görmüyorsa çeker gider.
    Maddeler arttırılabilir sanırım..
    zaferce ve Ali Bircan bunu beğendiler.
    Kaskınıza taş değmesin, kuş pislemesin.

  12. #32
    mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2010
    Şehir
    istanbul-kocaeli
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Ben şahsen her gün aynı konuların açılmasından rahatsızım. Özellikle "A1 ehliyet" ve "başlangıç motoru" konuları. Adam geliyor foruma üyeliğini alıyor. Arama falan yapmadan, daha önce sorulmuş mu? google'da ne yazıyor? diye bakmadan, "ACİLYARDIM!!!" "Bi BaKıN" tarzı saçma sapan başlıklarla daha önce binlerce kere sorulmuş olan sorusunu soruyor. Sonra forum ahalisi adam gibi cevap vermeyince sinirlenip çekip gidiyor. Netice olarak forumu kirletmekten başka bir işe yaramıyor.

    Anasayfaya baktığımızda başlıklardan çok azı gerçekten insanları bilgilendiren faydalı teknik konular. Gerisi boş geyik muhabbeti.

    Benim bu duruma çözüm önerim çaylak üyelik uygulaması. Bu uygulamada yeni gelen üyeler belli bir aşamaya kadar çaylak sayılıyor. Bu çaylaklık durumu belli bir zamanı geçince, belli bir mesaj adetini geçince veya belli sayıda beğeni alınca sonlanabilir. Çaylaklar konu açamaz sadece açılmış konulara mesaj yazabilirler veya açtıkları konular anasayfanın tepesinde değilde konu dışı gibi aşağıda ayrı bir çerçevede görünür.

    Bence foruma böyle kalite arttırıcı bir uygulama gerekli yoksa aynı sorunlar yıllarca sürmeye devam edecek.
    Cloud bunu beğendi.

  13. #33

    Üyelik
    15 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R25
    Nasıl küsmeyelim yolda kaldık diyoruz konu acıyoz zahmet edip kimse bakmıyor bile, yada Adam shelle gitmiş tuvalete girmiş pompacı motorunu az ileri almış diye pompacıyı azarlamış sebep motoru ya düşürseymiş, Nasıl bi egosu varsa arkadasın bu gibi düşünen vatandaşlar oldugu için forumdan uzaklaşmak istiyoruz

  14. #34
    Yanagisawa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Nisan 2013
    Şehir
    İstanbul/ Bostancı
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800XC gitti Hayabusa Alma Arifesinde
    Bende epeydir foruma sadece bakip cikanlardanim üyelik girisimi bile yapmadan misafir gibi girip basliklara bakip cikiyorum sebebine gelince hep ayni konular,ayni basliklar.
    Gecengünlerde bir kac basliga güldüm artik Sigorta yaptirmiyorum ve yaptirmiycam,Hangi pantolon,Hangi eldiven,hangi hangi hangiiiiii deyip gidiyor cevaplamalara gelince millet zaten ulema olmus hayatinda üzerine binmedigi motoru tarif ediyor bilgi veriyor,eeeee böyle oluncada bazi üyelerde sadece uzaktan bakiyor !!!
    Cloud bunu beğendi.

  15. #35
    TOTEMONS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    1991 MODEL MZ 251-YAMAHA MT-125-2014CBR500R-CBF150
    Alıntı metecel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir,
    Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.
    İşte bu yukarıdaki gibi içi bomboş,hiçbir kategoriye girmeyen,hiçbir akla hitab etmeyen,lüzumsuz,gerçek hayatta geyiklerini kimseye beğendiremeyip forum sayesinde kendini avutan , hep dikkat çekmeye çalışan,iki kelimeyi bir araya getiremeyip durmadan copy/paste yapan ergenler;ergen değilse bile kafa olarak henüz olgunlaşmamış ,yaşının gerisinde kalmış reşitler yüzünden foruma giresim yok .
    essegesse bunu beğendi.

  16. #36
    biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2014
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    forumda an itibariyle Kayıtlı Toplam Üye Sayısı: 124.436 çevrim içi üye sayısı: 70
    Ali Bircan, essegesse ve Cloud bunu beğendiler.
    www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den

  17. #37
    metecel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    TVS
    Alıntı TOTEMONS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İşte bu yukarıdaki gibi içi bomboş,hiçbir kategoriye girmeyen,hiçbir akla hitab etmeyen,lüzumsuz,gerçek hayatta geyiklerini kimseye beğendiremeyip forum sayesinde kendini avutan , hep dikkat çekmeye çalışan,iki kelimeyi bir araya getiremeyip durmadan copy/paste yapan ergenler;ergen değilse bile kafa olarak henüz olgunlaşmamış ,yaşının gerisinde kalmış reşitler yüzünden foruma giresim yok .
    Laf söyledi balkabağı, .... ... ... tabağa.
    “Dava adamı olmak için, önce adam olmak lazım. Dava öğretilir ama adamlık öğretilmez. “ Alparslan Türkeş

  18. #38

    Üyelik
    14 Mayıs 2016
    Alıntı Levent Gocmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Troll sevmeyip onlarca sayfa geyik yapan, forum kurallarina uymadigi zaman uyari alinca bu ne yaaa ben ne yaptim ya da sacma sapan tavirlar sergileyen fakat her firsatta modlar sunu yapmiyor bunu yapmiyor ona cevza vermiyor, gibi soylemlerde bulunanlar,her konuda fikri oldugunu dusunenler ama aslinda o konuda tecrubesi olmayanlar,bir seye muhalefet olmak icin kendisi bilmese bile gidip oradan buradan arastirip, sonra burada yelelerini kabartanlar, ve en sonunda hepsinden de sikayet edenler kimler? Misafirler mi? Evet evet bunlarin hepsi uye olmayan takipciler.. Yoksa forum halki boyle seyler yapar mi hic..
    :D.buna ancak gülünür işte şu mesajdan müthiş keyif aldım tüm modlardan rica ediyorum biriniz banlar mısınız beni ciddiyim şimdiden teşekkürler :D

  19. #39
    ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2012
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    KÜSENLER 3 e ayrılır;
    1-Çok bilip,ters cevap alanlar,
    2-Hiç bilmeyip ters cevap alanlar,
    3-Sorusunu cevap alamayanlar,
    şeklinde hocam, tahtada şemasını çizebilirm isterseniz.

  20. #40
    Hondolog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2015
    Adam iş ve özel yaşamından fırsat bulamayıp giremiyordur, girse ne olacak "2 metreyim hangi motoru alayım, çimento kamyonu mu alayım ybr mi, çoğ gomiğim la, aşağı mahalleye gezi yaptık fotolu, okumazsan ölümü gör, senin ümüğünü sıkarım, bakın ölmüyorum" vb konular çok sıkıyor beni. Bildiklerim incir çekirdeğini doldurmamakla birlikte bu forum dahasını bana veremiyor.
    Sinan Er ve Cloud bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)