Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosikletim çalındı, bulundu, masraflar ile ilgili sorularım var.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    24 Temmuz 2015
    Herkese selam arkadaşlar

    Dün gece 01:00 - 02:30 arasında Beşiktşa Muradiye bayırı sokaktan siyah yamah r25 motorum çalındı. Saat 2:30'da bir telefon geldi polis memurundan, "Motorun çalındı, şuraya gel al..." diye. Gittim söylenilen yere, ekip ordaydı. 2 kişi motoru parkettiğim yerden direksiyon kilidini kırıp, düz kontak yapmayı denemişler ama becerememişler. PCX bir motorla ittire ittire söylenilen yere getirmişler, orda motoru bıraktıkları sırada bir adam bunların üstüne doğru koşmuş, bu 2 adam da korkup kaçmış motoru bırakarak.

    Bagaj ile sele arasında aküye giden bir plastik parça var R25'lerde. Orayı sökememişler, kırmışlar aküye ulaşmak için. Bir de ön tarafta düz kontak için 3 tane kablonun ucunu kesmişler, değişik şekillerde bağlamışlar motoru çalıştırabilmek için. Ama sonuçta çalıştıramayınca PCX ile ittirerek götürmüşler.

    Çok sağolsun hırsızları görüp üstlerine koşan adam sayesinde motorum kurtuldu. Şikayetçi oldum, olay yeri inceleme geldi motoru inceledi. Arkadak plastik parçayı kırdıklarında sanırım bir yerlerini kesmiş olmalılar ki bagajın üzerinde 1 damla, kırdıkları yerde de 2 damla taze kan damlası bulundu. Motorun kıç tarafında birkaç parmak izi bulundu. Tutanak tutuldu ve ardından ben sabah saatlerinde il emniyet müdürlüğüne ifade vermeye gittim.

    İfade sırasında motoru emniyete getirmemi, fotoğraflarının çekilmesi gerektiğini söylediler. Olay yerinin zaten fotoğraflarını çektiğini söyledim, onun farklı olduğunu söylediler. Sigortanın hasarı karşılaması için bu fotoğrafların emniyette çekilmesi gerekiyormuş.

    Motoru götürdüm öğle vakitlerinde, sıra var dediler, sabah tutanağı tutan görevli burda yok dediler vs. 4,5 saat sonra gelmemi söylediler. Motoru zar zor ittirerek emniyete götürmüştüm zaten, orda bir otoparka bıraktım yakın olan.

    Şimdi merak ettiklerim şunlar:

    1) Motor çalındı, bulundu, tutanak tutuldu ve şikayetçi oldum. Olay yeri geldi herşeyi inceledi, ben ifademi verdim ve motorun çalınıp bulunduğuna dair belgeyi imzaladım. Sigorta bu durumda masrafları tamamiyle karşılayacak mı?

    2) Sigorta şirketlerinin 'Hayır biz bunu karşılamayız' diyebildiği durumlar var mı?

    Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Ucuz atlattık, cümleten geçmiş olsun.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    sigorta mı kasko mu?
    kasko karşılar da, zorunlu sigorta karşılamaz.

    bi halt bulacaklarını da sanmıyorum polislerin bu arada.
    birbilent bunu beğendi.

  3. #3
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Trafik sigortası ödemez. Kasko öder. Eğer parmak izi varsa hırsızın kimliğini tespit ederler. 2003 de aracımdan bilgisayarım çalınmıştı. Arabayı yeni yıkatmıştım, hırsız da beş parmağını cama yapıştırmış. Parmak izinden uzun sabıka listesi olan bir hırsız tespit edildi. Sordular "şikayetçi misin ? " diye . "Evet" dedim .Keşke demeseydim. Ben 3 defa duruşmaya gittim hırsız elbette duruşmaya filan gelmedi. Olan bana oldu , ben süründüm Ne adam yakalandı ne de bilgisayarım bulundu.
    infernus bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    24 Temmuz 2015
    Maalesef kasko yok, trafik sigortası var. Bunu polislere de söyledim ama hayır kasko gerekli tarzı bir şey söylemediler aslında. Olay yeri inceleme geldiğinde sohbet ederken geçen haftada böyle bir olay olduğunu (motoru sökerken kan bıraktığını) ve belki de yine onun olabileceğini söylediler. E adam 1 hafta önce yine çalıp yakalandıysa nasıl dışarıda kalabiliyor hala? Bu iş bu kadar kolay mı yani?

    Şikayetçi olmazsam adamlar elini kolunu sallayarak gidiyor, şikayetçi olursam da adamlar elini kolunu sallayarak gidiyo. Bu iş bu kadar basit mi yani? Milletin malına zarar verip cezasız kalınabiliyor mu bu ülkede? Burası nasıl bir ülke?!

  5. #5

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Geçmiş olsun..

    Maalesef öyle..Hırsızlık yapanın yanına kar kalıyor.. Sonrada asgari ücret 1300 TL çok yaptık diye ortalarda emek veren insanla dalga geçiyorlar..

    Memlekette adalet yok.. O iyi niyetli adama çok teşekkür edin.. yoksa sittin sene motorunuz bulunamazdı.. Motosikleti polisler aramıyor bile..Kaale almıyorlar..

    Size önerim kapalı kilitli güvenli bir yerde motoru bırakmanız. Yoksa canınızı tekrar yakabilriler.. Bu ss motorlar ilgi odağı maalesef hırsızların..

    Kasko yoksa trafik sigortası zararınızı karşılamaz. yinede ucuz kurtarmışsınız..

    Adaletin olmadığı yerde ne yapılırsa yapılsın herşey boşa beyhudedir. Hırsıza arsıza adalet ceza veremiyorsa kime neye verecek.. İngilterede gece yarısı bir kadını korkutan adama 7 yıl veriyor hakim.. Bizimkiler nasıl salacaklarını şaşırıyorlar.. Bu saçma sapan düzenin içinde nasıl hala kabullenerek yaşıyoruz oda apayrı mevzuu..

  6. #6
    fatih. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2011
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    pulsar
    Geçmiş olsun herkes sizin gibi şanslı değil maalesef

  7. #7

    Üyelik
    15 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R25
    Kardesim gecmiş olsun polis hiç bişe yapmaz ben motorla ilerlerken biri geldi vurdu sarhoş tartıştık silah çekti kuru sıkı die üstüne gittim ates etti gerçek silahmış sonra polisi aradılar bagajdan üstüne pompalı cıkardı mahkemelik olduk sonuç Adam serbest ve eski emekli polis bu götlek

  8. #8
    designserhat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Haziran 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 N
    Öncelikle geçmiş olsun bulunmasına çok sevindim.Dünde 22.30 da arkadaşımın 0 pcx 150.si Gazşosmanpaşa Merkezden çalındı acaba bahsettiğiniz pcx olabilir mi?Siz gördünüz mü motoru?

  9. #9

    Üyelik
    22 Mart 2016
    Motosikleti
    nc750x
    Hırsızlar yüzünden adam gibi motorumuza binemiyoruz. Çalındı mı çalınacak mı? diye yaşanır mı? Malesef adaletin a sı bile yok. Hırsıza adam gibi ceza verilmiyor kimse hırsızları yakalamıyor, bi şekilde yakalanırlarsa! Ama motosikleti kaldırıma park edince terörist muamelesiyle haberlere çıkarılıp toplum gözünde damga yiyoruz. Tam bir tersine adalet dünyası. Şikyetçi misin ne demek? Bu kamu suçu değil mi sonuçta? İnsanların malı canı ırzı güven altında mı? Değil! Mal can ırz güvenliği olmayan ülke de yol olsa ne olur köprü olsa ne olur? Trafik azalıyor mu? Hayır. Benzin ucuz mu? Hayır. Yapılan 3. köprü geçişi 55 tl olcak deniyor demekki köprü benim vergimle bana yapılmamış. Eskihisar yalova köprüsü 95 tl olursa geçemedikten sonra, duble erimiş bozuk asfaltta kelle koltukta motora bindikten sonra bunun adı hizmet mi oluyor?
    YERUÇAĞI, Trayhoper ve designserhat bunu beğendiler.

  10. #10

    Üyelik
    16 Eylül 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    gt250r
    Bu ara Beşiktaş'ta fazla hirsizlik oluyor bende Beşiktaş'tayim inşallah bi tanesi denk gelir.

  11. #11
    Morphin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul-Maltepe
    Motosikleti
    CBR650F
    Kardeşim bir tane disk kilidi takmak çok mu zor ya?
    16 bin TL para'yı yolun ortasında başı boş bırakmak nedir.

  12. #12
    mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2010
    Şehir
    istanbul-kocaeli
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Geçmiş olsun ucuz atlatmışsın. Yalnız sende hırsızlara elinden gelen bütün kolaylığı sağlamışsın. R25 hırsızların ilk hedefi. İnternetteki çalıntı haberlerinin çoğu R25. Sende herkesin görebileceği şekilde caddeye hiçbir kilit-alarm olmadan bırakmışsın. Direksiyon kilidi 3 saniyede kırılan bir şey. Hırsızlar bir tekme ile kırıyorlar. Benim dandik bajaj boxerda bile 2 zincir kilit, alarm ve branda var. Bence gidip alarmlı bir disk kilidi al. Bir kere çalan hırsız bir daha çalar.

  13. #13

    Üyelik
    18 Kasım 2015
    Motosikleti
    Mondial Rx3i evo
    Senin sorun ne kardeşim ben anlamadım. Sen sigorta ile ilgili kısmı soruyorsan sigorta ktk zorunlu sigortası kazaya karıştığın anda karşı tarafın güvencesidir senin değil. Kaskom yok diyorsun. Öyleyse sen anlatılanı dinlememişsin. Bu bir kaza olayı değil ki. Senin olayın hırsızlık olayı doğru mu? Yani adli bir suç. Adli ve kamu davasını gerektirir bir suç olduğundan eğer şüpheli tespit edilirse senin şikayet unsurun çokta önemli değil aslında. Şöyle söyleyeyim sen eğer ben bu olaydan dolayı zararım yoktur. Şikayetimi de geri alıyorum diye ifade verirsen zararın telafisi doğrultusunda hakime şüpheliye ceza vermeme yetkisini kendi ifadenle veriyorsun. Bu baklava hırsızlığı muhabbetinden sonra hakimlere böyle bir hak tanındı. Çalınan malın maddi değeri hakim tarafından cezayı gerektirecek oranda olmadığına kanaat getirilirse hakim ceza vermeyebilir diyor kanun.
    işte bu noktada polisin olay yeri inceleme raporundan ziyade tutması gereken bir tutanak daha var. Görgü ve tespit tutanağı. Sen ifaden de bu hırsızlık olayından zarar gördüğünü ifade ediyorsun ya bunu destekler nitelikte polisin tutmuş olduğu tutanaktır. Olay yeri inceleme raporları çok sonra en iyi ihtimal ile 45 gün sonra çıkar ve polis merkezi aracılığıyla dosyadan sonra savcılığa gönderilir. Hemen gönderilmez yani.İkinci tutanağın amacı da budur. Ben geçen sene 2003 yılında meydana gelmiş bir hırsızlık olayında kime ait olduğu bilinmeyen bir parmak izinin 2015 yılında alkollü vaziyette yaralamalı bir kavgaya karışan şahsa ait olduğunun tespit edildiğini ve bu şahsı karakola çağırarak ifadesini aldığımı biliyorum. Yani işkembeden atmak yok öyle polis bir şey yapmıyor diye. Bana göre de asıl siz birşey yapmıyorsunuz. Kanunları polis çıkarmıyor. Çıkan kanunlara göre polis hüküm vermiyor. Adamın cezasını ben kesmiyorum ki. Ben yakalıyorum bir dünya insanın emeği mazotu benzini kağıdı elektriği boku püsürü kanun kanun değil hukuk hukuk değil hırsıza güveniyor da bana güvenmiyor. Üstüne bana dava açılıyor sen buna işkence mi yaptın diye.
    Adam serbest sen otur ağla sonra vatandaşa anlatabiliyorsan anlat durumu.
    "Kamil abi senin motor vardı ya filanca çalmış"
    Eeeee
    "Biz onu 155 inci kez yine yakaladık üstelik daha önceki suçlarından denetimli serbestlik varmış"
    İçeri mi attılar yani
    "yok abi dava süresince tutuksuz yargılanmak üzere serbest"
    Peki benim motor?
    "Abi mahkeme şüpheliyi suçu sabit görüp hırsızlık olayını bunun yaptığına hükmederse senin tazminat açmaya hakkın doğacak o zaman hırsıza tazminat davası açıp alabilirsin zararını"
    Hani adalet mülkün temeli idi?
    Ne temeli abi Adalet devletin karşısında şüphelilerin haklarını savunan ismine de insan hakları denilen bir mekanizma olmuş sen malına bundan sonra bir daha kasko yaptır. Malum böyle tutuksuz yargılananlar hala daha çalmaya devam ediyor ve devam edecek
    Tekerinize taş değmesin Merak etmeyin polis çalışıyor çalışmayan başka mekanizmaları da harekete geçirirsek daha iyi bir ülke olacağız eminim
    mustafa_325, cbr1907 ve dc50xmax bunu beğendiler.

  14. #14

    Üyelik
    24 Temmuz 2015
    Yorumlar için teşekkür ederim.

    Polise lafım yok, zaten bu süreçte oldukça yardımcı oldular. Adaletten kastımız son kararı veren insanlar. Çalınan malın maddi değerinin ceza gerektirecek oranda olmaması ne demek yani abi öyle salak şey mi olur... Elime alayım sopayı, kafamda kask, bütün arabaların motorların aynalarına bi sopa darbesi sallayım o zaman. Millet uğraşsın dursun, kimse beni bulamasın, ben de şeyimin keyfine eğleneyim... Hadi diyelim yakalandım: Giyerim takım elbisemi, derim psikolojim iyi değildi, kendimde değildim zart zurt, zaten ayna araçların ucuz parçalarından bitanesi, beraat kararı hoppala ve de cuppala

    Herkesin malı kendine değerlidir arkadaşlar. Ben ayağımı koyduğum pege bile yeni doğmuş bebek muamelesi yaparken birinin ona zarar verdiğinde belki de hayatında hiç bir mala değer yüklememiş, bize göre düşünürsek hiç motosiklete oturmamış bir insanın "Bu hasar ceza vermeye yeterli değil" diyip kestirip atması çok saçma.

    Dün sabah motorun çalındığı Eczanenin önündeki kameradan aldığım görüntüleri de götürüp dosyaya işlettim. Kafalarında kask 2 tane adam kırmızı PCX ile gelip götürüyorlar motoru. Sokağa girdikten 40 saniye sonra motorla birlikte çıkıyorlar. 40 saniye

    Parmak izi var, kan örneği var, görüntü var, delil var, e adamı da ben mi bulup getireyim... Her yere EDS idi MOBESE idi zarttı zurttu kamera koyuyorlar, açsınlar bulsunlar. Adamların kaçtıkları yönde mobese kamerası var. Görüntülerden saat de belli (Olay tam 01:56'da gerçekleşiyor), emniyetin bana dediği şey "Beşiktaştaki Mobese kameraları ilk kameralar olduğu için çok eski model, çok bulanık, bazen plakayı bile okumuyor bir şey çıkmaz"... Büyük ihtimal o PCX'in plakasız olduğuna inandığım için çok da üstelemedim, plakalı motosiklet ile başka motosiklet çalacak kadar gerizekalı değillerdir herhalde...

    Gerizekalılar öndeki kabloları kesip yanlış yerden düz kontak yapmaya çalışmışlar. Biz arkadaşımla öndeki elektrik aksamını düzelttik, çok da zor olmadı açıkçası şu an tıkır tıkır çalışıyor. (Bilmeyenler için kalın (kırmızı - gri) kablolar güç kabloları, mavi ince uzun/kısa kablosu, diğer beyaz kablo da yağ pompası olabilir, onu bağlamadan motor marş almasına rağmen çalışmıyor...) Şu an tek problem aküye ulaşmak için kırdıkları bagaj ile sele arasında çapraz duran plastik parça ve direksiyon kilidi. Bir işe yaramadığını gördüğüm için direksiyon kilidini yaptırmayı düşünmüyorum, servis bütün kontağın değişmesi gerektiğini falan söyledi ben de herhalde beni kazıklıyorlar diye bulaşmadım. Bu kırılan parçayı da aşağıdaki linkteki YZF-R25 Parts kataloğundan aradım fakat bulamadım :

    https://drive.google.com/file/d/0BwmYWlzMWkPhZHl0VlBnZGM0OEE/view

    Telefondan fotoğraflaır attığımda hasar fotoğraflarını yükleyeceğim.

  15. #15

    Üyelik
    03 Temmuz 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    tvs apache
    Alıntı ayna639 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Senin sorun ne kardeşim ben anlamadım. Sen sigorta ile ilgili kısmı soruyorsan sigorta ktk zorunlu sigortası kazaya karıştığın anda karşı tarafın güvencesidir senin değil. Kaskom yok diyorsun. Öyleyse sen anlatılanı dinlememişsin. Bu bir kaza olayı değil ki. Senin olayın hırsızlık olayı doğru mu? Yani adli bir suç. Adli ve kamu davasını gerektirir bir suç olduğundan eğer şüpheli tespit edilirse senin şikayet unsurun çokta önemli değil aslında. Şöyle söyleyeyim sen eğer ben bu olaydan dolayı zararım yoktur. Şikayetimi de geri alıyorum diye ifade verirsen zararın telafisi doğrultusunda hakime şüpheliye ceza vermeme yetkisini kendi ifadenle veriyorsun. Bu baklava hırsızlığı muhabbetinden sonra hakimlere böyle bir hak tanındı. Çalınan malın maddi değeri hakim tarafından cezayı gerektirecek oranda olmadığına kanaat getirilirse hakim ceza vermeyebilir diyor kanun.
    işte bu noktada polisin olay yeri inceleme raporundan ziyade tutması gereken bir tutanak daha var. Görgü ve tespit tutanağı. Sen ifaden de bu hırsızlık olayından zarar gördüğünü ifade ediyorsun ya bunu destekler nitelikte polisin tutmuş olduğu tutanaktır. Olay yeri inceleme raporları çok sonra en iyi ihtimal ile 45 gün sonra çıkar ve polis merkezi aracılığıyla dosyadan sonra savcılığa gönderilir. Hemen gönderilmez yani.İkinci tutanağın amacı da budur. Ben geçen sene 2003 yılında meydana gelmiş bir hırsızlık olayında kime ait olduğu bilinmeyen bir parmak izinin 2015 yılında alkollü vaziyette yaralamalı bir kavgaya karışan şahsa ait olduğunun tespit edildiğini ve bu şahsı karakola çağırarak ifadesini aldığımı biliyorum. Yani işkembeden atmak yok öyle polis bir şey yapmıyor diye. Bana göre de asıl siz birşey yapmıyorsunuz. Kanunları polis çıkarmıyor. Çıkan kanunlara göre polis hüküm vermiyor. Adamın cezasını ben kesmiyorum ki. Ben yakalıyorum bir dünya insanın emeği mazotu benzini kağıdı elektriği boku püsürü kanun kanun değil hukuk hukuk değil hırsıza güveniyor da bana güvenmiyor. Üstüne bana dava açılıyor sen buna işkence mi yaptın diye.
    Adam serbest sen otur ağla sonra vatandaşa anlatabiliyorsan anlat durumu.
    "Kamil abi senin motor vardı ya filanca çalmış"
    Eeeee
    "Biz onu 155 inci kez yine yakaladık üstelik daha önceki suçlarından denetimli serbestlik varmış"
    İçeri mi attılar yani
    "yok abi dava süresince tutuksuz yargılanmak üzere serbest"
    Peki benim motor?
    "Abi mahkeme şüpheliyi suçu sabit görüp hırsızlık olayını bunun yaptığına hükmederse senin tazminat açmaya hakkın doğacak o zaman hırsıza tazminat davası açıp alabilirsin zararını"
    Hani adalet mülkün temeli idi?
    Ne temeli abi Adalet devletin karşısında şüphelilerin haklarını savunan ismine de insan hakları denilen bir mekanizma olmuş sen malına bundan sonra bir daha kasko yaptır. Malum böyle tutuksuz yargılananlar hala daha çalmaya devam ediyor ve devam edecek
    Tekerinize taş değmesin Merak etmeyin polis çalışıyor çalışmayan başka mekanizmaları da harekete geçirirsek daha iyi bir ülke olacağız eminim
    sanırım polissiniz aynı olay benim başıma geldi motoru kaldıramadılar size sözüm yok tanımam etmem ama polise gıdım güvenim yok saygıda duymam
    polisi aradım geldi motoru karakola çek dedi ite ite götürdüm
    parmak izi alıncaktı neden orasını burasını elledin dedi e şerefsizin oğlu karakola çek diyen siz değilmiydiniz ? (üstelik öncesi karakola çekerken içeri otopark kısmına cek diyenbi tanesi oldu sonra içeri girdi o ardından diyeri geldi oraya çekme lan diye azarladı hala sövüyorum bu bilmem ne oğluna
    şikayetçi olucam dedim 3 saat beklersin dedi kabulum tm
    kamera var kayıtlara bakalım dedim kameradan bişiy görünmez dedi geçti
    sonra 2 tanesi geldi benle daşşak geçmeye bana diyorki hırsızı bulsan napıcan şikayetçi olucam dedim bulamayız ki dedi kaç milyon insan var diyor eee siz napıyorsunuz o zaman dedim aylini biliyormusun dedi aylin kim dedim arka sokaklardaki aylin hamile kaldı izne cıktı o olsa bulurdu dedi sonra tekrar soruyor rızayı biliyormusun diyor o da emekli oldu gitti diyor
    dahası var meslek ne diye soruyor grafikerim dedim Bismillah yazdırıcam ben tabloya yardımcı olsana diyor ( ben zaten burda annasına babasına sülalesine içimden sövüyorum)

    en son naptım içimden gene sizin annanızı avradınızı diye diye aldım motoru ustaya götürdüm yaptırdım

    benim gözümde polisler özellikle bu trafik vs karakoldakiler falan boş adamların teki

    yarın öbürgünde başıma bir iş gelirse polisi aramam kendim hallederim hırsızlık mı oldu çeker vururum öldürmem o.......... cocugu diz kapaklarından vurur sakat bırakırım
    sonra bana ne ceza kesiyorsanız kesin
    dc50xmax ve 68charger bunu beğendiler.

  16. #16

    Üyelik
    23 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul / Pendik
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 150 NS
    Öncelikle geçmiş olsun. Motoru bulmana sevindim. Keşke her çalınan motoru bulabilseler ve yeterli ceza verseler.
    Arkadaşlar bu hırsızlık olayları sonucu yeterli yaptırımlar olmadığını hepimiz biliyoruz. Yakalandıktan 1 hafta sonra geri salınıyorlar ve tekrar çalıyorlar. Bu konuyla ilgili change.org'da kampanya başlatsak bir faydası olmaz mı ?

    İmza sayısı o kadar fazla olmalı ki dikkat çekebilsin. Belki yetkili mercilere ulaştırabiliriz konuyu. Sizler ne dersiniz bu konuda ?

  17. #17

    Üyelik
    30 Mayıs 2016
    Şehir
    Bandırma
    Motosikleti
    Bajaj discover 150f
    Sen hirsiz degilsinki kardeş. Dizinden vurursan bi dunya tazminat odersin, Basina gelmeyen kalmaz.Polis mevzuuna gelince o polislerin tavrindan cok o insanlarin nasil o vurdumduymaz hale geldigini sorgulamalisin bence.Simdi burada sana oyle ornekler verirdim ki agzin acik kalmakla kalmaz felc kalirdi.Ama işte herseyi anlatamiyoruz. ?

  18. #18

    Üyelik
    18 Kasım 2015
    Motosikleti
    Mondial Rx3i evo
    gues1 arkadaşım işte bende tam olarak bunu söylüyorum. Bakın arkadaşlar bırakın siz kötü örnekleri. Ben hırsızlık büro amirliğinde görevli polis memuru olarak, bir motosiklet kullanıcısı ve ikiteker aşığı biri olarak, hepsini geçtim bir arkadaşınız kardeşiniz olarak söylüyorum. Tedbir alın arkadaşlar, mevcut hukuk eğer kamu vicdanını tatmin etseydi, zaten şimdi bunları konuşuyor olmazdık. Biz ahlaklı ve dürüst insanlar bin bir emekle kazandığımız motosikletlerimize kanun bizim gözümüzden bakmıyor. Bunun farkına varın. Zaten hırsızlar da bu sebeple çalıyor. Kanun bizim motosikletlerimize adet gereği açıkta bırakılan eşyada hırsızlık diyor. Bu ise suçun hafifletici unsuru. Adeta zorlasan açıktan hırsızlık diyecek. Motosiklet hırsızlığı olaylarında ilk 3 saat bizim için çok önemli. Sonrasında Tespiti de takibi de belirlemesi de çok güç. Adam zaten izini kaybettirmek için uğraşacak. Yine söylüyorum sokaklar bizim lakin adam herhangi bir eve girse ben arama emri çıkarana kadar adam il dışına çıkıyor. Tabii dirki bu zaten mağdur olmuş vatandaşa lakayit bir tavrı gerektirmiyor. En azından onun gördüğü zarardan dolayı üzgün olduğunu belli etmeli insan. Tutum hatalıdır. gelelim diğer bir hususa yani vatandaşın çalınan motosikletini geri para ile geri satın alması. Beyler iyi kötü kör topal bir hukuk sistemi var siz motosiklet derdine düşüp para ile satın alınca bunlar bunu yapmaya devam edecek. Hadi aldınız motosikleti ama lütfen hırsızları korumayın. Bize böyle bir durum olduğunu çıtlatın hem motoru hem hırsızları alalım. Kendini polis hakim olarak tanıtan şahısların yakalanmasında vatandaş ile yaptığımız işbirliği neticesi çok verimli sonuçlar aldık. Aynı şeyleri motosiklet hırsızlığında da yapabiliriz diyorum. hani öbür türlü hep dışarıdalar en azından 5-6 motosiklette bir 45 gün tutuklu kalma bile onlara zulüm olur. Diyeceksiniz ki kardeşim niye çökmüyorsunuz bunlara abi Avrupa birliğine uyum yasaları çerçevesinde subut delil olmaksızın suçu ispatlanana kadar her insan masumdur diyor. Tutuklamayı ise şüphelinin tekrar suç işleme, ikametinin olmaması, kaçma şüphesi ve delilleri karartma şüphesi varsa tedbir olarak görüyor kanun. Yani her halukarda çaldırdıktan sonra işler arap saçı o yüzden Tedbir alın kalın sağlıcakla

  19. #19

    Üyelik
    18 Haziran 2012
    "Bakırköy Tüketici Mahkemesi, güvenlikli bir sitenin otoparkında yaşanan hırsızlık olayı ile ilgili dikkat çekici bir karar verdi. Mahkeme, güvenlik görevlilerinin gözü önünde çalınan motosiklet ile ilgili güvenlik firmasının yanı sıra site yönetimini de sorumlu gördü."


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)