Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

maxi scooter eğitimi hakk..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    29 Nisan 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    xmax 250 abs
    Arkadaşlar merhaba,
    Mayıs sonu A2 otomatik ehliyetini alıyorum, sonrasında da XMAX 250 ABS almayı düşünüyorum. Ehliyet kursunda direksiyon eğitimi alıyorum ancak istanbulda yaşıyorum ve yola çıkmadan önce güvenli bir sürüş eğitimi almak istiyorum. İlk etapta hondadan eğitim almayı düşündüm, ancak eğitim manuel vitesli motorlar ile yapılıyor, bende otomatik ehliyeti olacak, manuel kullanmayı planlamıyorum. Yamaha rider akademide maxi scooter eğitimi var ancak o eğitime de kendi motorsikletimizle katılmamız isteniyor ayrıca 1000 km yol tecrübesi aranıyor. Bu durumda arada kaldım. Motorla yola çıkmadan önce iyi bir maxi scooter eğitimi alabileceğim (eğitim veren kurumdan motor temini tercih sebebi) bir yer var mıdır?

    Tavsiyelerinizi bekliyorum.

    Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

  3. #3

    Üyelik
    28 Haziran 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Forza 250
    Ben kendi scooterimle Murat Denizhan hocadan Hondanın GS2 ye denk eğitimini almıştım. Murat Hoca Honda Riding Academy kurucu eğitmenlerinden oradan ayrılmış şuanda kendi eğitim vermeye devam ediyor. Eğitimleri Tuzla'da İstanbulpark dışındaki otoparkta veriyor. Kendi motorunuzla katılıyorsunuz. Sabahtan akşama kadar tüm gün bir eğitim oluyor. Bir bakmanızı tavsiye ederim.

  4. #4

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Eğitimle başlamak çok akıllıca bir karar. Tebrik ederim.

    Kendi scooter'ı ile eğitim veren bir yer sanırım yok. Belki Vespa Akademi'de vardır.

    Murat Denizhan veya Aydın Korkmaz kapalı alan eğitimi için güzel alternatifler olabilir.

    Bir başka alternatif olarak Motto Akademi ile görüşülebilir. Beceri geliştirme programları cazip görünüyor.

    Benim tercihim ve şiddetle tavsiye edeceğim; ART Motoakademi'nin başlangıç paket eğitimi olurdu. http://www.artmotoakademi.com/bazaar...tay.php&sid=55 İlk gün kapalı alanda, ikinci gün ise yolda yapılıyor.

    Ben hem başlangıç düzeyindeki hem de ileri sürüş düzeyindeki yol eğitimlerinin vazgeçilmez olduğunu düşünüyorum. "Ben önceden araba sürmüştüm, bisiklete binmiştim, pilotluk yapmıştım, trafiği çok iyi okurum" diyen hem başlangıç düzeyindeki hem de tecrübeli sürücülerin aslında bu "sistem" dahilinde neredeyse hiç bir şeyi doğru yapmadıklarını gözlemliyorum. Ben kendim de eşim de ART'tan ve başka yerlerden eğitimler aldık karşılaştırınca görülüyor ki bu elemanlar çok daha detaylı, çok daha somut ve çok daha sürüşe katkı sağlayan bir eğitim sağlıyorlar. (Eğitim ile ilgili açtığım başlıklarda bu görüşlerimi ve deneyimlerimi uzun uzun yazdım, buraya taşımayayım.)

    İleri sürüş paket eğitimine kadar geçirilecek 1500-2000 km içinde güvenli bir şekilde sürmek, ileri sürüşün temellerini doğru oturtmak için bu başlangıç eğitimi uygundur. 1500-2000 km tecrübe sonrasında ileri sürüş paket eğitimini de aldıktan sonra yapacağınız bir kaç bin km bilinçli pratik sonrası sürüşünüz hiç kimsenin gözünü arkada bırakmayacaktır. Sonra eğitimi tekrar edip etmemek, daha ileri düzey master eğitimlere katılıp katılmamak veya başka kurumlardan eğitim alıp almamak kararlarını o vakit memnuniyet(sizlik) derecenize göre verirsiniz.
    Pisman, otchill ve nalbantli bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)