Alıntı Thracian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
Öncelikli olarak kıt anlayışlı,yeni yetme motorucu,devlet memuru dostum benim,hangi başlık altına yazacağım,hangi sorumluluğu alacağım seni hiç mi hiç ilgilendirmez.Terbiyesizliği lüzumu yok.

Sonrasında yazdıklarımı doğru düzgün okuyup anlamadığından bizim için öncelikli sorunlar olan zorunlu trafik sigortası,ÖTV ve benzine uygulanan vergileri pek anlayamamışın."Zorunlu trafik sigortası" tanıdık geldi mi?Hani geçenlerde sana atılan 1250 TLlik kazık.Aşağı yukarı motosikletinin fiyatının 4 te 1 i falan yapıyor herhalde.Bu üç önemli sorun çözülmeden sigortasını yaptıramadığım,benzin koyamadığım motosiklet ile okul okul gezemem.
Azıcık düşünerek yazsanız ahhh ah...

Yok ben kıt anlayışlı değilim. Yazdıklarınızı okudum anladım. Terbiyesiz hiç değilim size siz derim bana sen diye hitap edemezsiniz! Bu bir.

Paranız yoksa motosiklete binmeyin. Kanunsuzluğun apaçiliğin luzmu yok. Sistem isyan etsek de böyle. Biz çocuktuk büyüdük ülke bu hale geldi. Demek ki eğitilmedik! Bunu değiştrecek olan çocuklarımız! Yeni yetme diye aşağılamanız başlı başına terbiyesizlik bu iki.

Evimi satıp önüme goldwing de çekerim rahat olunuz. Bu beni motosikletçi ya da yardımsever ya da bilinçli toplum bireyi yapmaz. Bunun ölçütü para değildir! Düşünmek ve düşünceyi uygulayabilmektir! Herkes yapmaz yapamaz.. Paramız var çok şükür apaçi değiliz önce sağlam full ekipmanımı bütçeme göre dizdim. Ardından motosikletimi aldım. Bu yolda bilinçli ilerlediğimi düşünüyorum. İsyan etsek de Hükümetin politikası miniklerimizi bilinçlendirmemize engel değildir. Belki onlar ileride bilinçlenir bir büyük olur ve içlerinden birtanesi biz motosiklet kullanıcıları için bişi yapar. Önce biz onlar için bişiler yapmalıyız. Herşey eğitimle başlar! 25 yaşında doğmadık!...

Trafik sigortası 1250 lira olmasın, benzin 5 lira olmasın, vergi az olsun diye değil!!!! İleride motosiklet sürücülerine saygı duymaları için, iyi eğitilmeleri için, bilinçli toplum yaratılması için ve motosiklet kullanmak isteyen minik kardeşlerimizi topluma kazandırmak için "EĞİTİM İÇİN" gezerim!!!!! Eğitim diyorum, bişi çağrıştırdı mı?!

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:15 ----------

Alıntı mkoni adlı üyeden alıntı Mesajı göster
Ben ogretmenim . Baglantilarim var demedim. Dogru isi yapinca saydigim kurumlar yardimci olma konusunda istekli oluyor. Ben kendi basima 4 tane okulu gezdim. Bi kac videolu fotografli sunum yaptim. Akilli tahtalsr oldugu icin siniflarda isler kolaylasiyo . Gercekten bu is biraz ongoru ve inanc ister. Sehitlerimiz var, otv var, yazim hatasi var, var oglu var da bize engel degil ki. Cocuga anlattiginiz birsey aninda evlere iletiliyor. Bir suru baba ve anne uzaktan da olsa bilinclenecek. Hazirladigimiz brosurleri cocuklar vasitasiyla ailelere ulastiracaz. Amac cocuklarda " motorsiklet kullanmak gercekten bilgi isteyen bir olay ve toplum olarak trafik kurallarina uymamiz gerekiyor" farkindaligini uyandirmak. Motora bindirmesek bile okul bahcelerinde motoru ekipmanlsri anlatabiliri . Derdimiz motorcu genclik yetistirmek degil. Derdimiz motoru farkeden genclik yetistirme . Velhasilikelam arkadaslarim ben tek basima yirtiniyorum. Cocugunun durumunu sormaya gelen veliye bile ayak ustu arabasi varsa anlatiyorum uc bes bisiler. Git karinla cocugunla zaman ayir diyen arkadasima ve bu is ne bos is laa diyen kardeslerime de sesleniyorum. Bir kisi bile olsa bir kisidr. Derdim hepimizin rahat ettigi bir toplum.
Herşey bilinçli toplum ve eğitim için...