Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Hiç yanlış bir motosiklet tercih ettiniz mi?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Cruiser. Hala seviyorum. Ama 100 geçince bir süre sonra rüzgarın itmesi hem kolları, hem boynu ağrıtıyor.

    Naked'a geçtim. O be dünya varmış dedim. Üçüncü naked tayım.
    EldekiDebryj bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2015
    Motosikleti
    MT 07
    Ss'ciyim .. hayat naked da mi yoksa??
    halilom bunu beğendi.

  3. #23
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Bir önceki yaz tipine hayran olup sıfır Fazer8 aldım.

    İki ay 3000 km kadar binip hemen sattım.

    Sonra da vitrinde iken tipini hiç sevmediğim, fakat çantalı ve aksesuarları ile gözüme güzel gelen NC750X aldım.

    İki senedir mutluyum

  4. #24
    Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Eylül 2015
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    Bundan 8 sene önce bir Çin malı motorum vardı.O motordan çok şikayetçiydim.Bozulmadığı tek an garajda yattığı zamandı.Bir keresinde yolda giderken freni sıktım, baktım fren yok, arka frenle durdurdum, indim bir baktım fren kaliperi yerinden çıkmış sallanıyor, yani şehir içi olsa çakacağım birine.Daha neler neler, çalışmıyordu mesela, marş almıyordu, o zamanki tamirci neler neler yaptı yok, tamirhanede çalışıyor eve geliyorum çalışmıyor, tekrar gidiyorum çalışıyor, eve geliyorum çalışmıyor.Sattık kurtulduk

  5. #25
    MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Alıntı EldekiDebryj adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sizi biliyorum baya bir motosiklet değiştirdiniz karıştırmıyorsam. İnsanın "budur" dediğini bulması cidden çok güzel sizde bulmuşsunuz sonunda. ) Allah kaza bela vermesin.
    Karıştırıyor olabilirsiniz Şu anki motorum, yani shadow, hem 2. ve 4. motorum
    İlk motorum GV-250, ikinci shadow, üçüncü v-strom, dördüncü yine shadow.
    Size de kazasız sürüşler
    Motosikletli Kaplumbağa...

  6. #26
    RiDeR_2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2011
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    MCX RoadraceR
    Mcx'imden memnunum gene olsa gene yaparim :D
    halilom bunu beğendi.

  7. #27
    Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2008
    Şehir
    istanbul pendik
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Bir ara bir cross motosiklet aldım,üçüncü gün sattım..kurtulduğuma çok seviyorum, hatta şimdi o tiplere kafamı çevirip bakmıyorum bile....

  8. #28
    HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2015
    Şehir
    Vancouver, BC
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Zamanında böyle bir konu açılmıştı: http://www.motosiklet.net/forum/moto...otosiklet.html

    O konuda bahsettiğim ilk motosikletim 90 cc'lik Kanuni Popcorn idi. Aslında bana bir bakıma bedavaya geldiğinden çok yanlış bir tercih olduğunu söyleyemeyeceğim ama iyi sabrettim. Aklı olan da para vermesin böyle araçlara zaten.

    İlk kez 5 km'den fazla sürdüğümde başıma gelenleri anlattığım hikayeyi burada da paylaşayım madem:

    Alıntı HAZZILHAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlk motosikletim mahalledeki bir abimizin kendi altına bir cross motoru çektikten sonra "al bunu sen kullan, satamıyorum zaten" demesiyle Kanuni'nin 90 cc'lik Popcorn modeliydi. Plaka ve vergi ihtiyacı olmadığından mahallede, sokak aralarında vızır vızır geziyordum. Üniversitede 2. yılımdı ve okula bununla gitmek istediğim bir zaman herşey oldu. Ev : Anadolu yakası Göztepede, okul Avrupa Yakası Ataköydeydi.

    Bir haftasonu dedim yavaş yavaş sahilde bir okulun yoluna gideyim deneme amaçlı. Harem-Sirkeci feribotuna kadar herşey normaldi. Yalnız feribottan inemedim çünkü o zamana kadar çalışan motor bir türlü çalışmadı. Feribottan elimle indirdim. O sırada orada bulunan motosikletli arkadaşlar yakıt borusu ile ilgili bir 25-30 dk. uğraştıktan sonra motoru çalıştırabildim. Teşekkür edip ayrıldım ve sahilyolundan devam ederken Yenikapı civarında sol aynam rüzgara dayanamadığından fırladı gitti. Sağa çekip yolun kenarında ayna aradım yarım saat. En son çöp toplayan bir çocuk elinde aynayla "abi bu senden düştü, seslendim ama duymadın sanırım. Seni bulamasam satacaktım" dedi : ) Teşekkür ettim ve izole bantla derme çatma yapıştırdım aynayı.

    Yola devam ederken trönk gaaarrrrçççç diye bir kopma ve sürüklenme sesi duydum. Önce benden değildir herhalde diye düşündüm ama sonra kafamı bi çevirdim egzost yerde sürünüyor. Bir saat kadar büfeden su alıp egzostu soğutmakla sonra sararak yerine sabitlemekle uğraştım. Bu motorun beni geri götürmeyeceğine hatta okula kadar varamayacağımı düşünüyordum ama inatla devam ettim. Zaten Bakırköye varmıştım, çok bir şey kalmamıştı.

    Okula geldim çok şükür başka sıkıntı olmadan. İndim motordan orta sehpaya alırken bu kez de orta sehpa kırıldı. Okulun çimlerine yatırdım, uğraşamadım daha fazla. Haftasonu ders çalışan motosiklet süren arkadaşlarım filan epey bi alay ettiydi. Ama bir de bu yolun dönüşü vardı.

    1-2 saat okulda oyalanıp geri koyuldum yola. Orta sehpayı da okulun güvenliğine bıraktım. "Abi ben pazartesi gelir alırım senden" dedim adam güldü filan neyse. Çıktım okulun arka yolundan yine sahil yoluna. Sol sinyali yaktım dönüşü yaptım sinyali kapatırken hooop sinyal butonu koptu gitti. İçimden dışımdan küfürler savurarak feribota kadar yolun sağından sol sinyalim yana yana, arada bir durup ayna ve egzostu kontrol ederek geldim. Feribota bindikten sonra orta sehpa olmadığından, yan sehpa da 360° dönebildiğinden 20 dk'lık Sirkeci-Harem yolculuğum boyunca motorun üstünde motoru dengede tutmakla uğraştım.

    Asıl film şimdi başlıyor. Harem-Kadıköy-Göztepe güzergahı ile eve döneceğim artık. Aklımda ama hala herşeyini onarıp okula bu aletle gitmek var. Kadranını kullananlar bilir şu an tam hatırlamıyorum ama 120 ya da 140 gösteriyordu bu alet. Ancak 70'ten üstüne çıkamamıştım : ) Neyse uzatmayalım, Haremden çıkarken yokuş yukarı bir yol var Kadıköy sapağına kadar. Hah işte o yokuşta motoru ben taşıdım. Çünkü gitmedi gidemedi. Her durduğumda arka fren bitik olduğundan geri geri kayıyordum. Neyse bir şekilde çıkardım sapağa kadar atladım üstüne Kadıköye giderken Gata'nın oradan aşağı doğru epey süratlendim. Ama istemeden. Gaz vermediğim halde alet akıyordu, Arka freni yokladım. Kimse yok! Ön frene hafif hafif asılmaya başladım ilk 3-4 saniye tutmadı bile. Sonra daha da sert sıktım, yok tutmuyor. Dedim vurucaz bir yere artık. Neyse ki ışıkları düzgün yakalayıp düz yola çıktığımda frenler az da olsa tutmaya başladı. Kazasız atlattığım için bu kısmı hala şükrederim.

    Kadıköyden de Göztepe'ye gelirken Minibüs Caddesinde farkettim ki motor zigzag çiziyor. Eve vardığımda anladım ki ön jant yamulmuş. O yokuş aşağı inerken yol düzlendiğinde haliyle sertçe yola oturdu. O anın heyecanını eve kadar atamamış olsam gerek ki yolculukta farketmemişim. Neyse Zemin kat balkonunun altına soktum aleti, duvara dayadım sehpalar geberik olduğundan. Anahtarı kapadım ama kontaktan çıkmadı bir türlü. Zorladım, zorladım ve anahtarın yarısı kırılarak kontağın içinde kaldı. Küfürler ederek eve çıkarken tekrar motora baktım ve arka stop lambasının kapağının olmadığını farkettim. Artık nerede düştüyse... O an artık bu motorla yol mol gidilmez diyip bir daha Çinlilere bulaşmadım.

    Ardından bu kadar konuşuyorum ama hayatımın en eğlenceli yıllarıydı. Lanet aletin her bir haltı arızalanırdı. Yaptırıp yaptırıp 1 sene kullandım ve en sonunda motora yeni başlayacak bir kardeşimize verdim. Satmadım da. Bu motora para vermek yanlış olurdu. Zaten 1 hafta sonra çocuk gelip "Abi senin motorla kasisten geçtim, ön maşa kırıldı" dedi. Dedim sağlık olsun, ben sende kalsın diye verdim motoru dedim. İstersen yaptırırız gidip.

    Hala özlerim keratayı, tüm uğraştırmalarına rağmen her ilki bu motorla yaşamıştım. Alacaksanız önermem orası ayrı.
    halilom, EldekiDebryj ve ssates bunu beğendiler.
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

  9. #29

    Üyelik
    13 Nisan 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Pulsar 150 NS
    Istedigimi alamadim diyelim ona ninja 250sl cok istiyordum olmadi yetmedi gucum pulsar aldim fena degil fakat o akilda tabi yolda gorunce ic cekmeler oluyor

  10. #30

    Üyelik
    08 Şubat 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xciting25Ori - SYM WOLF - Xmax400 - NC750D integra
    Aldığım hiç bir motordan pişman olmadım ama nedense 6 aylık bir sürede sıkılmaya başlıyorum. Arabada böyle değil mesela 2 yıl kullanıyrm mutlaka.

  11. #31

    Üyelik
    04 Şubat 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    dealim daystar 250
    içimde yatan aslan scooter neden inat ediyorsam , hala cesaret edip ona geçiş yapmıyorum )

  12. #32
    keremkrmn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    05 Ninja 636 - 15 Xmax
    İlk motorum xmax250 di hala duruyor babama tahsil edilmiş vaziyette, ilk motor olduğu için satmaya pek de kıyamıyoruz

    Xmax'ime arkadaşlarımla bakmaya giderken heyecandan ayaklarımın yere basmadığını hatırlıyorum, o kadar beğenmiştim ki anlatamam, "keşkee benim olsaaa" demiştim ve olduda tam bana göre bi motordu 7 8 ay bindikten 15k kmden sonra ufaktan kaşıntılar başkadı ve gittim cbr250 aldım. Başlarda çok pişman oldum yazın denize giderken xmax bagajına neredeyse şezlong koyarken cbr da soda bile taşıyamıyodum. :(

    Cbr satıp bi süre sonra mondial zc150 kullandım oda keyifliydi rahat rahat geziyordum arka çantası ve bagajını doldurup çinli scooterimle onun ardından ninjaya geçtim. Ses ve görüntüden başka hiç bir b.k olmayan şuanki motorumdan maalesef pek memnun değilim, kısa süre içerisinde bunu satıp başka tarzda motor arayışlarım başlayacak diye umut ediyorum.
    EldekiDebryj ve beko12345 bunu beğendiler.
    ¡Por la sonrisa de mis padres que vale un millón!

  13. #33
    bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2013
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    şuan kanuni seyhan 150 kullanıyorum yolda bırakmadı titreşimini bir kenara bırakıyım ama gel gelelim uzun yolda hiç çekilmiyor maksimum 80-90 yapıyor şimdiki hayalim suzuki inazuma f gerek tipi gerek sağlamlığı bir defa al uzun ömür kullan

  14. #34
    EldekiDebryj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2014
    Şehir
    -
    Motosikleti
    DUKE 200
    Alıntı awesomee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ss'ciyim .. hayat naked da mi yoksa??
    Siz hangisiyle mutluysaniz hayat onda.

  15. #35
    Draconian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2015
    Şehir
    Beylikdüzü/İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    İyice tecrübe kazandıktan sonra ss diye düşünmüştüm. Taa ki cross sürene kadar. Atlamalı zıplamalı şeyler yapmak çok hoşuma gitti. Gerçekten motor sürdüğümü hissettim. Sanırım cross veya naked bir şey düşüneceğim yakında.

  16. #36
    Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2013
    Şehir
    Kusadasi
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    Gs500ü bi hafta arkadaş alıp bana kendi motoru r125i vermişti. Bilader bi çarşıya gideyim şunla dedim de, o ne çileydi. O bi hafta motoru bi daha kullanmadım :D
    Hayır bide kırmızı ışıkta şahinciler "kapisalim mi" bakisi atıyor, motorda gitmiyor :D
    EXLORD bunu beğendi.

  17. #37
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Draconian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İyice tecrübe kazandıktan sonra ss diye düşünmüştüm. Taa ki cross sürene kadar. Atlamalı zıplamalı şeyler yapmak çok hoşuma gitti. Gerçekten motor sürdüğümü hissettim. Sanırım cross veya naked bir şey düşüneceğim yakında.
    Buyuk nakedlar da SS gibim kutuk gibi. Asiri stabil. Eger zevk limitte kullanmaksa cok zor. Limit cok uzakta cunku. 150 kiloyu gecmeyin bence.

    1 litre uzeri Ducati SS'i olan bi arkadas Grom aldi, zevkten dort kose oluyorum diyor. Ducatiyi sadece pistte suruyor.

  18. #38
    okan kömür - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda grom
    Msx125 iyi hoş güzelde trafikte yavas kalıyorum uzamak isteyince uzayamıyorum arkadasımla bir yere gitmeye kalksam bindiremiyorum naked olduğu için boyun ağrısı oluyo galiba ya crf250 ya da cbr250 ye geçicem

  19. #39

    Üyelik
    21 Eylül 2015
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    CB650F
    NC 700 S az yakmaktan başka bir özelliği yoktu.
    CB 650 F le doğru yolu buldum

  20. #40
    ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2015
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Mobiletim güzeldi, yatak sardı,
    BWS çok kahrımı çekti, en masrafsız motordu,
    Apache üzerindekileri orgazm edecek kadar titreşimliydi,
    YBR sıkıntısız ama apache kadar orgazm edemese de yaklaşıyordu,
    CBF 150 on numara motor, ybr ve apache den sonra BMW gibi gelmişti ama uzun yolu yok,
    XJ6 her şey güzel alt devirler ölü şehir içi eziyet,
    600rr şehir içi yok, yakıt çok, bel ağrısı,
    Inazuma her şey güzel ama çok ağır, şehir içi kıvrak değil, uzun yolda 2 kişi ile kaçamıyorsun,
    MT-7 orantısız bir güç, dengesiz bir tork deli dolu, eğlenceli, uzun yolda rüzgar manyağı yapıyor, kornayı istediğin zaman kullanmak eziyet..

    MT-7 Tracer düşünüyorum bakalım, hoş makine gibi görünüyor, siperlik ve arka maşanın uzaması MT-7 den sonra beklentilerimi karşılar kanısındayım.
    Şimdiden yazayım korna butonunun yeri halen berbat..
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)