Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Forumun eski havasi ortamı kalmadı mı? Yada benmi soğudum.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    soğuduysan buralardan alacağını almışın artık öğreneceğin sana katkı sağlayacak birşey kalmamış demektir.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    30 Mart 2014
    Şehir
    Mardin
    Motosikleti
    Mondial cup, Pulsar 200 NS, Dominar, Honda NC750 S
    Zamanın akışına bırakın gitsin sonuçta hepimiz ölecez. Kuşaklar arası anlaşamama sorunu insanlık tarihi kadar eskidir ve bu böyle gidecektir. Ama şu da bir gerçektir öncülerin iz bırakanların yeri asla doldurulamaz
    bpak bunu beğendi.
    Sonuçta hepimiz ölecez...!

  3. #43

    Üyelik
    18 Mart 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yamaha R25
    17 yaşında katıldım motordelisine orda bir takındı bir harf yanlış yazılsın tonla laf herkes çok bilmiş işte artist artist konuşmalar insan aşağılamalar felan bu sitede öyle değil ama eskiden bi konu açılırdı misafir olarak gezerdim f5 yaptımmı çoktan 4-5 sayfa olmuş olurdu şimdi ise saatlerce bekliyorum bir yorum bir cevap için

  4. #44
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    1- forumda hatırı sayılır vakit geçirdikten sonra bir çok üyemiz buna benzer konular açar
    2- ben de şu yukarda yazdığım cümleyi oraya yazarım
    3- 1 ve 2 nolu cümleleri yazdığım konu da olmuştu
    4- 1,2,3 nolu cümleleri yazdığım konu da oldu

  5. #45

    Üyelik
    18 Mart 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yamaha R25
    Alıntı eren3736 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynı şey daha önce defalarca yazıldı ama sanırım moderatörlerin işinemi gelmiyor nedir pek umursamıyorlar bu öneriyi

    En azından üye olunca aynı gün konu açmak yasak olsa bari troller biraz engellenmiş olur
    tamam ama motor delisinden farkı kalmaz sitenin sonra sabırsızlar yan hesap açar işte asdasdasd diyip rondom mesaj atarlar 150 mesaja ulaşıp konu açmak için

  6. #46
    Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2008
    Şehir
    Momchilgrad...
    Yalnız site yönetiminden nedense hiç mesaj yok böyle konu başlıklar altında....?

    Evet şu sorunlar var şunun için düşünüyoruz. Bu hatamız oldu. Sizin şu suçunun oldu gibi bişey söyler insan.
    Ama nerde.....

  7. #47
    Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2014
    Şehir
    İzmir
    Site yönetimi kaâle bile almıyo.

  8. #48

    Üyelik
    22 Mart 2016
    Motosikleti
    nc750x
    Forumda yeni birşeyler sormak veya katmak amacıyla herhangi bir paylaşım yapıldığında hemen bir grup çıkıyor ve alaya almaya başlıyor. Forumda eski olmayı ve km göstergelerini tecrübe kabul eden bu grup tecrübeli kullanıcı ahkam kesmeye başlıyor. Hoşgörü kavramı da zamanla kayboluyor.

    Bazı eskilerin gönderdiği mesajlara bakarsanız ne demek istediğim anlaşılacaktır. Sadece geyiğine mesaj atılıyor. Ben kendi adıma büyük heveslerle girdiğim ve üye olmasamda birkaç yıldır takip ettiğim motosiklet.net forumuna üye olduğum şunun şurası 1 ay. Ama ben bile şimdiden soğudum. Konu açasım aklımdakileri yazasım veya soru sorasım gelmiyor.

    Zira foruma hiçbir katkısı olmayan BOŞ eleştiriler geliyor. Bunu sadece kendi açtığım konular için söylemiyorum.

    En çok açılan başlangıç motoru konusundan bıkılmış mesela. Ama kimse neden gerçek yönleriyle 600cc ile başlanmaz yazmamış. 600cc ile başlarsan = ölürsün önyargısıyla cevap veriliyor. İyide neden olduğunu anlatan cevapları ben eski konularda dahi görmüyorum. Gördüğüm tek şey 600cc ile başlayıp ölenlerin haberleri ve videoları. O videoları izleyen adam motora hiç başlayamaz zaten.

    Korku bilinmeyenler nedeniyle ortaya çıkıyor. Kulağa hoş gelen değil gerçek nedenler, bilimsel veriler ve gerçekten samimi tecrübeler paylaşılmalı. Örneğin 600cc motosiklet alıp adam gibi binerken ölen insan sayısı çok az. 150cc de olsa 600cc de olsa kaza nedenleri hep aynı. Adam düz yolda gidiyordu öldü haberleri yok. Kazalarda kök neden mutlaka oluyor. Diğer nedenler artçı nedenler oluyor. İşin sırrının gaz kontrolünde olduğunu anlatan yazılar yok.

    Savunmak istediğim bunun doğruluğu değil. Ama genç veya yeni başlayan herkes sadece ölürsün değil neden olmayacağını anlamadığı sürece büyük cc ile başlama sorularıda kesilmeyecektir. Motosiklet yeteneğinin geliştirilmesine yönelik sadece bu sitede değil hiç bir sitede gerçek bilgiler yok. Gidin eğitim alın sözü ezberlenmiş aynı şeyler anlatılıp duruyor.

    Eğitim de bir yere kadar. Sürüş eğitimleri bellidir. Motosiklet yol sanatı kitabında bu detaylıca anlatılmış. Bileği bükmek 2 de teknikleri anlatılmış. Anahtarda belli; düşük hızlarda motor kabiliyetinizi geliştirin. Sonrasında uzun km ler yaparak tecrübeyi artırın. Tüm eğitimlerde verilenlerde bunlardır. Ötesinde birşey yok. İyide kabiliyet nasıl gelişecek? Bol bol sıkışık trafikte sürüş yapmak düz yolda sürüş yapmaktan çok daha fazla geliştiriyor refleksleri, yetenekleri.

    Kimse tüyo vermiyor. Nasıl yapılırsa km ler gerçek birer tecrübeye dönüşür anlatılmıyor. Benim aklı selim eski kullanıcılardan beklentim bu yönde.

    Yeni bir haber vardı köpeğe çarpanlarla ilgili. Ben eğitimde büyük lastikli ve yüksek motorların köpeğe değilde ileri doğru bakılıp devam edildiğinde köpeğin üzerinden geçip gidilebileceğiydi. Bunun cross motorlarda kütük üzerinden geçildiğini görünce olabileceğini düşündüm bir süre. Ama bunun cevabı bir çözümü olup olmadığı üzerine tartışma var mı?

    Rüzgarda devrilme hadisesi. Rüzgar motoru devirebilir diyerek cevap veriyoruz ama hangi rüzgar. Motoru deviren rüzgarın hızı mı? Yönü mü? Ben rüzgarda otobanda kapışan motorcular görüyorum ss lerle. Veya Balıkesir tarafında çok şiddetli rüzgarda rahat rahat gidenler. Köprü uçacak sanırken gazlayan kuryeler. Hemde en sağ şeritteki aradan otobüs tır gibi araçların yanından rüzagr yokmuş gibi gidiyorlar. Ben demekki cevaplardan tatmin olmamışım. Bu ne demek her gelen aynı soruyu açıp açıp soracak demek.

    Benim aldığım en sağlıklı motosiklet üzerine kaliteli cevaplar malesef internet veya forumlardan gelmedi. Ben kuryelere sorarım. Bu adamların en düzü bile 500 bin km tecrübeye sahip oluyor. Onlardan aldığım kadar doyurucu cevabı forumda eskiyiz diyenlerden alamadım malesef.

    Benim yıllar içinde çok çeşitli forumlarda gördüğüm bu kemikleşen kitlenin kaprislerinden dolayı forumların tıkanması olmuştur. Bu nedenle köklü forumlarda çok katı kurallar bulunmaktadır.
    schism bunu beğendi.

  9. #49

    Üyelik
    17 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Z250 Sl (yeşil)
    Herşeyin cevabı binlerce kez yazıldı , bir arama ile önceden açılmış onlarca konuya ulaşmak mümkün. ayrıca hergün aynı sorular soruluyor , ve forum gerçekten b.ka sardı artık

  10. #50
    shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2013
    Şehir
    Manisa
    bir ara bende sürekli forumda gezerdim o aralar soğumaya başladım insan sürekli aynı konuları görünce sıkılıyor şimdileri ara ara foruma girip göz gezdiriyorum böylesi daha iyi oluyor
    gideceksen de arayı fazla uzatma kendini özlettirme

  11. #51
    sternboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2008
    Şehir
    Sakarya
    Motosikleti
    artık yok..
    Eskiden bir avuç insandık burada tabiri caizse. Herkes birbirini tanırdı neredeyse. İşte o zamanlar güzeldi MT. Buradan bende çok şeyler öğrendim ama artık neredeyse hiç girmiyorum.

  12. #52

    Üyelik
    16 Nisan 2016
    Ayni konulardan sikilmak? Devamli ayni konular aciliyosa forumun bir eksikligidir bu sikayet edilecegine gercekten cok saglam olabilecek her turlu soruya cvp niteligi tasiyan duzgun bir konu acilir uzun uzadiya km ci abiler anlatir ve o konu sabitlenir baslangic icin 600 cc olurmu diye soru geldimide otomatik kilitlenip o konuya yonlendirilir. Bunu yapmak cokmu zor aklim almiyo. Moderatorler lutfen ?

    Birde aklim almiyor bazi arkadaslar 50 msj siniri konsun yok ilk 1 hafta konu acamasin felan bunlar yeni uyenin ayagini kesicek uygulamalar sahsen ben bir kac forumda bununla karsilasip sinirlenip o forumu terkettigim oldu hepsinde. Ben o forumda bulunmam mesela. Sikayet edilen konu baslangic motoru ne olmali ise hazirlanir bir konu sabitlenir

  13. #53
    Hay.alper.est - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2007
    Arkadaşlar sırrımı açıklıyorum " sürekli girmeyerek "

    Buna benzer konular milyon kez açılmış olup genel olarak kuşak farklılığından patlak verir.Kendini özel hisseden bir tutam eski üye yeni üyeyi beğenmez olay bundan ibarettir.Yeni doğmuş bir üyelik bilgiye aç sürekli soru soran bir çocuk gibidir eski üyemizde belli doygunlukta orta yaş kıvamındadır.Şimdi bu orta yaştaki üyelik bu yeni üyelikten olgunluk bekler karşısına alıp iki kelam etmek ister ama karşısındaki daha çocuk onu dinlemez kâle almaz.Kâle alınmayan eski üyelik sessiz sedasız demirini almıştır forumdan.

    Her lise mezununun dediği bir laf vardır biz lisedeyken neydik be...(bi halt değildi) Bu forumda da her eski üyenin dediğidir bu.

  14. #54
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    bu sitede çok saygı değer insanla tanıştım ve görüşmeye devam ediyorum
    fakat baya bi troll doldu site bu zamanlarda yani pek tat tuz yok
    hiç birşekilde gerekli bi bilgi paylaşan yok

  15. #55
    Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2008
    Şehir
    istanbul pendik
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1- forumda hatırı sayılır vakit geçirdikten sonra bir çok üyemiz buna benzer konular açar
    2- ben de şu yukarda yazdığım cümleyi oraya yazarım
    3- 1 ve 2 nolu cümleleri yazdığım konu da olmuştu
    4- 1,2,3 nolu cümleleri yazdığım konu da oldu
    tam olarak aaanamasamda sanırım iyi bişey demişsin... :D :D :D
    bende diyom ki üyelerin üyelik yıllarına göre guruplar kuralım..ben 2007 ve aşağısına yazamayayım...benden sonrakiler de yazdığında hııı şiiiştt filan diye kızayım... Nassi fikir??

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:33 ----------

    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu sitede çok saygı değer insanla tanıştım ve görüşmeye devam ediyorum
    fakat baya bi troll doldu site bu zamanlarda yani pek tat tuz yok
    hiç birşekilde gerekli bi bilgi paylaşan yok
    Mezükten uzak durursan aç kalmazsın rahat edersin benden söylemesi...
    F54 bunu beğendi.
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

  16. #56

    Üyelik
    25 Şubat 2015
    Şehir
    istanbul
    cbf mi ybr mi diyormuş eskiler, şimdikiler r1 mi 1000rr mi diyor. bence gelişme var forumda

  17. #57
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000
    Gitmiyorsak sırf eskinin hatrına...
    İlk zamanlarda ki arkadaşlıklar çok güzeldi...
    herkes bir şamata bir gırgır , bir ciddi takılır giderdi...
    Değişen çok şey var tabiiki...
    E böyle olmasını da yönetim istedi..
    Yıllardır uyardık , uyardık...

    Bıraktık kendi haline gidiyor işte..

  18. #58
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    13 Mart 2016
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Bajaj Boxer BM 150 2015 Model
    İstanbulda yaşarım
    Türkiyeyi İstanbuldan ibaret sanırım
    Ona göre insanları yargılarım
    Forum eski halini arar dururum

    Binerim pahallı motora
    Benzin derdim yoktur ama
    Çita gördümmü eziklerim bir anda
    Ben eski forumu arar dururum

    Motor benim sınıfsal kimliğim gibidir
    O egomu sevindirir
    Yazdıklarım ezikleme içerir
    Ben eski forumdaşlarımı ararım

    Bize göre 250 cc dir en iyisi
    Nedir öyle Çinlisi Hintlisi
    Ayaktakımı biner der geçerim
    Forumda eski tadı kalmadı be kanka

    Motor piyasası yıllarca tekelinizde kaldı
    Oysa oyun şimdi başladı
    Çita ile gezen gençleri kıskandı
    Eski forumun tadı kalmadı

    Unutma sen 1000rr binsen
    Seni kimse iplemezken
    Çita verdiği keyfi ezmezken
    Forum çok bozuldu be kanka

    Vatandaş motosiklet yüzü gördü
    Çinlisi Hintlisi yüzümüzü güldürdü
    Godomanların yüzü düştü
    Forum amale kaynıyor be kanka

  19. #59
    Tequ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    4x4
    Teknoloji abi teknoloji. Eskiden bi Mt acik kalirdi pc de bir de facebook. Akıllı telefonlar o kadar yer kaplıyor ki hayatımız da, bilgisayara bile ihtiyac hissetmiyor insan cogu zaman

  20. #60
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    13 Mart 2016
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Bajaj Boxer BM 150 2015 Model
    Ne öyle toplumdan uzak yaşamak
    Amerikanvari ayaklara takılmak
    Cebinde 3000 TL ayfonla serseri ayakları yapmak
    Forumda çok amele var be kanka

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:50 ----------

    Eskiden Camfrog girerdik
    Turkojenle manitaları keklerdik
    Flot atıp serverları pinglerdik
    Eski tadı kalmadı be kanka

    Motosiklet yaşam tarzı değil hayatın anlamı
    Yaz kış sokaklarda olmanın anlamı
    Bahar gelince garajdan çıkarılmamalı
    Eski godomanlar kalmadı be kanka


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)