Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ölümlü trafik kazası / Araç sürücüsünün maksadı ne ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı Uçan Kar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyaz minibüs şoförünün serit değişikliği en temel sebep. Motorcu soldan gececekken beyaz minibüs önüne doğru atılıyor. Motorcu da sollamayi düşünmeyip minibüsün tam tersi hareketle daha kolay secenek olan sağlamayı seciyor. Park etmiş minibüsü sonradan fark ediyor ama kurtaramiyor. Bu arada Motorcu kontra verirken hizlaniyor aynı zamanda. Muhtemelen ya ilerde solda bir şey var ya ışıklar yaklaştığı için tarali alana girmek istemeyip jip sağ şeride geçti. Ya da motorcunun sola kacacagini sanıp sağa kırdı. Bu arada Yüzde doksan motorcunun arkadaki cipten haberi bile yok. Motorcu da önündeki aractan kurtarmak daha çok küçük motor ve skuter kullananlarda görülen refleks olarak sağlamayı seçiyor. Sonuçta sağlayacağı için ve diger araçlardan da hızlı olduğu için aynaya falan da bakmıyor zaten. jipin herhangi bir teması yok. Adam inince Tampona bakıyor demek saçmalıktır. Ne olduğunu anlamaya çalışıyor ve en kötüsü birini sürükledim mi diye bakıyor.

    şimdi aynı şeyi yazacaktım..beyaz servis aracının yolu ortalamasından sonra en sağa makas atıyor kendince...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    26 Aralık 2010
    Alıntı Furkan Tarık adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o adam yerde şoka mı giriyor ya çok kötü Allah kolaylık versin
    Kardeş o şok değil, kollar o şekilde öne geliyorsa beynin ağır hasar aldığı ve vücut ile bağlantısı kesildiği manasına geliyor.

  3. #23

    Üyelik
    20 Ağustos 2009
    Alıntı newmoto76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Metehan harika ozetlemis durumu..

    Bu memlekette trafikte 3 kurusluk motosikletlerle ki bunu soyleme nedenim bu aletler zaten teknik olarak zayif ve 70 le gitmen gereken cihazlar..Akrobatik hareketler yaparak ilerleyenleri gordukce bu tip kazalarin azligina sasiyorum..

    Neden az .Cok basit akli selim otomobil kullanicilari daha dikkatli..

    Bukadar mantik hatasi ancak Hindistanda, Cinde ve bu memlekette olur.

    Kardesim sen motorsun kutlen belli , aracinin teknik kapasitesi belli trafikte once sen sakinacaksin sen motorsun diye diger tasitlarin sakinacagini dusunmek cehalettir..

    Motorcu her daim maksimum dikkatle,full ekipmanla ve seridini degistirirken onunde arkasinda mantikli mesafeyi birakan olmalidir..

    Trafikte cani cikmis motora soba borusu takip iki kisi gazlayan kasksiz vs.siz cok tipleme gordum.Saga sola makas atip duruyor bi dokunsan olecek vicdan azabi duyacaksin..

    Ozellikle bu forumdada defalarca coluk cocugun konusu haline gelen bu 180 basiyomu haci ..vs muhabbetlerini sonlandiracak bir sewiyeye gelmedikce olmaz bu is..

    Maalesef camiada motosikleti cok yanlis anlamis tum yol ve hata hakki kendinde oldugunu sanan arkadaslar cok fazla..

    Daha gecen gun ozguven patlamasi yasayan bir arkadasa yazmistim en fazla bir arabanin sag camurlugunda 1000 tl lik hasar olursun..Sense sakatlik yada ölumle odersin..

    Motorsu uyanik ve herseyden onemlisi diger tasitlarin farkinda iyi niyetle trafiktw seyreden kisi olmalidir..
    Dünün haberlerinden; http://webtv.hurriyet.com.tr/haber/e...goruntu_129944

  4. #24
    Hubalahubhub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2016
    Şehir
    istanbul/bingol
    Motosikleti
    Caponord 1200 adv
    Allah rahmet etsin, adamlarda farkedemediysem ozur dilerim ama ekipman yok zaten, minibusle takip mesafesi az gibi geldi, birde eger ondeki motorlarla bir iliskileri varsa yarismak gibi sikinti buyuk arkadasi olen surucu icin vicdani bir durum var keske surucu olseydi o vicdan azabiyla ben yasayamam mesela. Arkadaki jipte yakin bir surus gerçeklestiriyor birde neden hepsi ayni seritte seyrediyor jip niye o manevrayi yapiyor tam anlayamadim, ben haberdeki uslubu da begenmedim acikcasi ilk isi aracina bakiyor diye not dusmusler okuyucuyu yonlendirme amacli bir yazi olmus tarafsizligini yitirmis simdi adam indi bakti oraya ama motor aracin altinda adam nerden bilecek ki surucusu de altinda mi degil mi belki ona bakti,belki de aracina bakti o Allah ve kendisi arasinda, bence kimseyi suclamayalim ortada bir can kaybi var herkesin hatasi var bu kaza aninda. Motor surucusunun ifadesi cok onemli. Olene Allah rahmet etsin yarali olanlara da Allah sifa versin, ayrica cahilligime verin kimdir bu jipin sahabı?

  5. #25

    Üyelik
    22 Mart 2016
    Motosikleti
    nc750x
    Kazalar hakkında yorum yapmaya korkuyorum. Motosiklet kazalarının çoğunda sanki göz göre göre gidip çarpıyorlar gibi. Ama tabi o durumu yaşamadan buradan yazmak daha kolay tabi. Allah kimseye kaza göstermesin. Ama burada birinci ve ana hata şeritte ne olduğunu görmeden aniden dalmakla oluşuyor. Bunu panikle mi yapıyor, yoksa kızgınlıkla mı, gaza geldiği için mi? bunları cevaplamak zor.

    Zaman zaman kızıp saçma sapan hareketler yapabiliyoruz. Eee adam canımıza kast edince kızıyoruz ki kendi adıma artık boşşşveerr gitsin yaa diyorum

    Dün E-5 te gidiyorum. Orta şeritteyim. Yollar boş. Orta şeridin hızına uygun bir hızda ilerliyorum. Önümde araç var. Sağ orta da konumlanmış durumdayım. Sol aynadan beyaz bir jip aniden gazlayarak hızlandı. Amacı: benimle solumdaki araç arasından geçmek. Bunu görür görmez hemen biraz daha hızlanarak ve kontrol ederek sağ şeride girdim. Adamda tam düşündüğüm gibi yaparak benim ayrıldığım konumdan soldaki aracada makas atarak gazladı.

    Ondan önce E-5 e çıkış yapılan bir yanyol var. Tam yanyola çıkışta önümdeki minibüs aniden durup yolcu alınca bende arkasında (görüşüm kapandığı için durdum). O sırada beyaz içinde genç bir arkadaşın olduğu bir araba aniden e-5 e çıkmak istedi ve arkadan tam buna vuracakken durabildi. Baya bir kızacaktım ama sadece napıyorsun gibisinden bi el salladım. Sonra adam 3 araç hareket edip yola çıkınca yanımdan yakın olarak geçti.

    Bir kez daha anladım ki motosiklet değil diğerleri tehlikeli. Beni en çok korkutan ve motor sürerken yoran sürekli başkalarının hatalarından ötürü kaçmak zorunda kalmak.

    Geçen hafta karşıdayım. Sağdan çıkış yapacağım. Viraj var. Aynadan bir baktım deli gibi bir kamyon geliyor. Virajın girişinde emniyet şeridinde durdum. Yoksa dibime kadar girip beni viraja hızlı sokacaktı. Fren yapma şansım yok. O hayvan herif aynı hızla viraja girip gitti. Ben virajın devamının L şeklinde keskin olduğunu görünce şükrettim.

    Yani ortalık psikopat dolu. Herkesin acelesi var. Acele edip kapışmamak lazım.

  6. #26
    Bartas3010 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Activa, 98 zx6r
    Semt altunizade millet parkının yanı ümraniyeye giden taraf. Google mapsten bakılabilir. Tahmini 200-300 metre sonra videodaki araçlara göre sağa kıvrım var (tali yol yok cadde devam ediyor) caddenin başında ve ortasında ışık var, sanırım arkadaşlar ortadaki ışıktan kalktılar. Devamında karakol var. Sadece dikkatsizlik ve ihmalkarlık sonucu yaşanan bir ölüm. Elemanın zihninde ne vardı onu da bilemeyiz. Bir kere daha buna benzer bir şoka rastlamıştım. Bir doktor, beyin şoka girdiği sırada yada şoka girmeden hemen öncesinde yaptığı hareketi tekrarlıyor demişti. Epilepsi muhabbetine benzer beynin dalga üretmesi vs... Kontra anını tekrarlıyor bence. Ağır bir hasar almıyor gibi gözükse de alıyormuş demek ki. Tabi bilen biri açıklarsa daha iyi olur bu olayı. Artçı olan arkadaş mı öne fırlayan yani ölen?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:51 ----------

    Ayrıca cadde hız yapmaya çok müsait uzun ve geniş. Pistin başlangıç düzlüğü gibi. Güçlü bir motosiklet 200+ hızlara rahat ulaşır diye tahmin ediyorum. Kazaya bu da bir etken bence.

  7. #27

    Üyelik
    03 Eylül 2015
    Şehir
    Kuşadası
    Motosikleti
    Kawasaki EL-250 ,Mondial Z-ONE 150
    Benmi yanlış görüyorum anlamadım .. Adam şeridi boşken müsaitken rahat rahat dümdüz gidebilecekken motorcunun arkasından sağa kırıyor mu? kırıyor.. öncesini geçtim herşeyi geçtim kaza oldumu? oldu , arabandan inip öne koşmak niye? arabanın haline bakıp elini kaldırmasından anlıyorum ki katil değil aslında. yinede dövesim geldi motoru kullananıda jipi kullananıda feci dövesim geldi ama neye fayda...

  8. #28
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Motosikletten düşen 2 kişi ile de aracın teması yok. O motosikleti deviren de jip değil. Boş motosikleti altına almaktan tutuklanmaması bence de normal.

  9. #29

    Üyelik
    23 Şubat 2015
    Motosikleti
    1970 Triumph Tr6
    Zor durumlar lütfen daha dikkatli olalım,

    Durabileceğin yada kaçabileceğin yeri gördüğün hızda gitmek en iyi kural olmalı.

    Saatte 100km/h hıza göre hesap yapsak saniyede yaklaşık 28metre yol alıyorlar,
    Ortalama bir insanın reaksiyonu 280ms desek duran aracı gördüğü andan reaksiyon gösterene kadar 7.8 metre geçmiş olacak, kurtarmaları için gereken mesafe maalesef bu; jeep olmuş olmamış pek önemli değil orda.

    http://www.humanbenchmark.com/tests/reactiontime (motosiklet üzerinde reaksiyon zamanının sürüş yeri,düşünce,sıcaklık,denge,çevre etmenlerine göre değiştini unutmayalım)

  10. #30
    Taner YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Kasım 2008
    Şehir
    İzmit
    Motosikleti
    Sırasıyla: Hyo GT250R, YAMAHA R1, HONDA 1000 RR,
    Jip sürücüsü hiçbir suçu yok. Motora dokunmuyor bile.
    Sağ kenarı göremediğinden altında biri var mı diye bakıyor.

    Motorcu yolcu alan minibüse bodoslama giriyor.

    Haber sitesinde de hemen nalına da vurmuş mıhına da vurmuş.

    Maalesef bizim insanımızda servet düşmanlığı var.
    Kendisi sahip olamadığı için fırsatını buldumu kaçırmıyor. Vuruyor da vuruyor...

  11. #31

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Normal bir kazaysa olayda motosiklet tamamen hatalı ancak burada jipin yaptığı hareketler garip, sanki motoru kovalıyor gibi bir gidişi var. Yanlış görmediysem jipin dörtlüleri de yanıyor. Motorsiklet sürücüsünün ifadesinden her şey belli olur.

  12. #32

    Üyelik
    05 Haziran 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM 990 SMT 2010, Triumph Tiger 800 2014
    Gazete büyük servet düşmanıymış, direkt araç sürücüsünü suçlamış.

    Mal gibi motor sürenlere bir örnek. Motor sürücüsü yargılayacaksın cinayet suçuyla.

  13. #33
    MoKo777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Alıntı SenC_an adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benmi yanlış görüyorum anlamadım .. Adam şeridi boşken müsaitken rahat rahat dümdüz gidebilecekken motorcunun arkasından sağa kırıyor mu? kırıyor.. öncesini geçtim herşeyi geçtim kaza oldumu? oldu , arabandan inip öne koşmak niye? arabanın haline bakıp elini kaldırmasından anlıyorum ki katil değil aslında. yinede dövesim geldi motoru kullananıda jipi kullananıda feci dövesim geldi ama neye fayda...
    Bence adamın inip arabanın önüne koşmasının sebebi, arabanın altında adam olup olmadığına bakıyor.Motorla birlikte adamı da altıma alıp sürükledim mi diye bakıyor bence.İnip arabasında hasar olup olmadığına baktı yazmış gazete.Tamamen kötü niyetli bir yorum bence.Hiç öyle olduğunu düşünmüyorum.
    _kaan_ ve Bartas3010 bunu beğendiler.

  14. #34
    sagat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2015
    Şehir
    zonguldak- ereğli
    Motosikleti
    tvs rtr 150 apache
    Cip motoru sıkıştırıyor bunu görmemek için kör olmak ya da "milletin ..... Koyacaz " diyrnlerin destekçisi olmak lazım.
    josepth_o6 ve essegesse bunu beğendiler.

  15. #35
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre


    jip sürücüsü de sıkıştırıyor gibi

    çok üzücü bir kaza keşke dikkatli ve emniyetli olsaydı arkadaşımız.

    motosiklet üzerinde hayatımız pamuk ipliğine bağlı hep yavaş sürelim arkadaşlar hep dikkatli olalım varsın trafik aksın,

  16. #36

    Üyelik
    14 Aralık 2015
    Genel bilgi amaçlı soruyorum? O soldaki tarali alan ne anlama geliyo? Hiç görmemiştim öyle sol şeritte tarali alan.

  17. #37

    Üyelik
    14 Mart 2013
    Şehir
    İzmir - Bornova
    ne dandik bir yayın organıymış bu? bu kadar taraflı haber yapılabilir mi? video olmasa yiyeceğiz.

    yerde yatan kişinin istemsiz hareketleri nedeniyle +18 olması gereken bir video bence.
    Bartas3010 bunu beğendi.

  18. #38

    Üyelik
    06 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    mevcut iktidarı ve yandaş iş adamlarını benim kadar sevmeyen az vardır ama en azından video'da görünene göre sürücüyü suçlamak zor , genel istanbul sürücüsü , orada motoru kullanan arkadaşın bunu bilip sürüşünü ona göre ayarlaması keşke mümkün olsaydı.Ölen artçıya Allah rahmet eylesin.
    Bu son günlerde kasksız sürücü sayısında ciddi bir artış var , benim geçen kaskım içerde kaldı anahtarım yoktu otobüsle gittim işe , kask konusunda gereken önemi göstermek lazım.

  19. #39
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Alıntı Zuzuuw adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim dikkatimi ceken bir sey var. jip motosikletin peşinden sağa doğru aniden kiriyor v3 o esnada jipin dörtlü leri yanıyor. Aynı anda selektor çekiyor.

    O kadar ani bir manevra ki esp dereye girdiği için dortluler yanıyor diye düşünüyorum.
    sanırım abs devreye girdiğindede yanıyor böyle biliyorum yanlışım varsa düzeltin

  20. #40
    something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2015
    Motosikleti
    MT 07
    Arkadaşlar önden gelen 2 motorlu var 3. motorlu da onlara yetişme çabasında...
    Araba konvoyunda da boyledir, beraber gitme istemi insanı öndekine yetişme çabasına sokuyor..
    Gidilebilecek yer belliyse rota belliyse grup sürüşlerinde özellikle trafik var ise yavaş temkinli gitmek lazım,

    Açıkcası bazen 2 - 3 motor suruyoruz, istem dışı beni etkiledigi için hep en onden gitmeyi tercih ediyorum, istemsiz bir yetişme isteği oluyor yada öndeki motorcu arkadasın girdiği yerden bende gireyim, yetişeyim psikolojisi oluyor..

    Gerek yok herkes yoluna bakmalı..
    Olayda -yetişme isteği-gaza gelme-jeep unsuru ve dikkatsizlik var açık net..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)