İyi geceler arkadaşlar.
Her gün çalınan veya çalınmaya kalkışılan motosiklet haberlerini bu forumdan veya başka forumlardan okuyoruz, duyuyoruz.
Günümüzün zor ekonomik koşullarında zar zor para biriktirip bedeli ve fiyatı ne olursa olsun alınan ve zevkle kullanılmaya çalışan bir aracın çalınması, çalınmaya çalışılırken zarar verilmesi nedeniyle bizler mağdur oluyoruz.
Ülkemizin şartları malum. Hırsızlıkları önleyecek mekanizmalar maalesef çalışmıyor. Hırsızlar bulunsa bile iflas etmiş adalet sistemi nedeniyle ön kapıdan girip arka kapıdan çıkıyorlar.
İş burada bizlere düşüyor.
Ben istiyorum ki; herkes motoruna bir alarm taktırsın. En azından hırsızlar el attıklarında alarm çalmaya başlasın ve caydırıcılık açısından faydalı olsun. Site yönetimi bir alarm üreten/ithal eden bir firma ile anlaşsa ve belli bir fiyat üzerinden bu siteye üye olanlar o firmadan alarm alıp motosikletlerine taksalar çok faydalı olur diye düşünüyorum.
Alarm dandik bir ürün olmayacak. Kaliteli bir cihaz olacak ve anlaşılan fiyat da piyasa şartlarında makul olacak.
Eminim ki bunun duyurusu yapılsa, bu siteden bir çok insan alarmı alıp motoruna takar. Belki bir nebze hırsızlığı önlemede yardımı dokunur.
Evet forum yöneticileri, biz motorcuların bir derdine derman olmak adına böyle bir girişimde bulunurmusunuz ?